Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
A gdje su bili Beko, Jugoplastika, Moda mladih, Nama, Alhos, Slovenija šport?
Ne znam za Modu mladih. Sjećam se Majke i dijete i Pinokia
Nama, nisam ta generacija, možda Fiting?
Zeničkanka je bila Nama, nisam ni ja to zapamtio ali su je moji roditelji tako zvali. Većinu trgovina i taj Kraš je držao Progres.
Moda mladih u lijevom dijelu Biznisa u desnom je bio sport.
Last edited by Ci-Nick on 03/02/2026 15:53, edited 1 time in total.
kako se sve promijeni za jedan ljudski zivot, uzmite još u obzir kakva je tehnologija bila za vrijeme tih prodavnica a vidi sad a sta ce biti za 50-60 godina.
zenicaje wrote: ↑03/02/2026 01:28
Meni je jednom prilikom pričala jedna zenička srpkinja da su je napadali što nije htjela sa njima da seli za Bijeljinu, vrijeđali je i nazivali izdajicom, naravno svi su išli dobrovoljno, kao i u Sarajevu.
moze li sabacka slovenka stokholmska francuskinja
npr. srbin iz zenice, u čemu je tu problem?
kad si otkrio to kad si bio bosanac ili kad si se rodio u srbiji
kad si otkrio to kad si bio bosanac ili kad si se rodio u srbiji
u ovoj državi postoje tri naroda, postajala su i prije 10 i prije 50 godina
i ne znam o kakvoj srbiji pišeš, ja sam ovdje rođen
Jedan narod religijom podijeljen, pa onda na države se podijelio i ostalo, ima i drugih osim nas naroda, od Roma pa nadalje, nažalost do toga je došlo davno nekada, i sad je kako jeste, realnost 3 veća naroda imamo i manjinske narode, skreče se s teme s ovim.
Zeničkanka je bila Nama, nisam ni ja to zapamtio ali su je moji roditelji tako zvali. Većinu trgovina i taj Kraš je držao Progres.
Zenicanka je bila: ZPP zdruzena proizvodnja i promet.
ti to znas, najstariji si na temi pretpostavljam, Jugoplastika i Beko su bili tamo gdje je sad Mars na carini ako se ne varam, slovenija šport koliko se sjećam u Londži. Alhos moguće u Staroj čaršiji? Nama je bila na mjestu Zeničanke
Zenicanka je bila: ZPP zdruzena proizvodnja i promet.
E sad si se me doveo u dilemu da li su postojali i ZPP i Progres ili je Progres preimenovan u ZPP.
Bit će da je ovo drugo.
_BataZiv_0809 wrote: ↑03/02/2026 18:58
Alhos je bio dole kod stadiona
Alhos je bio do Žileta, odnosno lijeva strana Žileta, kad se Alhos zatvorio, proširio se Žilet.
Kvadratura je bila smiješna i Žileta i Alhosa ali bilo je dobrih kaputa.
Došao na granicu u Njemačku. Kaže graničar pasoš. Pogleda i kaže Zenicaaa ajde malo u stranu Naravno, i vozilo je pregledao od glave do pete. A ja razmišljao kako je lijepo biti Zeničanin. Puno srce
_BataZiv_0809 wrote: ↑03/02/2026 18:58
Alhos je bio dole kod stadiona
Alhos je bio do Žileta, odnosno lijeva strana Žileta, kad se Alhos zatvorio, proširio se Žilet.
Kvadratura je bila smiješna i Žileta i Alhosa ali bilo je dobrih kaputa.
nauticamid wrote: ↑03/02/2026 20:25
Sad ce ici pitanje, a gdje je Zilet bio
Zenicanka je bila Nama.
Gdje je 1.Maj bio? Gdje Melodika?
A gdje ti Melodika pade na pamet
Gdje je bio DIT?
Drustvo inzinjera i tehničara iznad Kristala na stanici.
1. Maj Pirot, ne mogu da se sjetim, mozda tu gdje je bila Vakufska banka, blizu Zlatarne Celje, a Melodika u Lameli.
Boze da li su se gospodin u sesiru i gospodja koja je pricala poslije njega ikada vratili u svoju Zenicu. Makar u posjetu. Covjeku tacno tesko bude nakon gledanja.
nauticamid wrote: ↑03/02/2026 20:25
Sad ce ici pitanje, a gdje je Zilet bio
Zenicanka je bila Nama.
Gdje je 1.Maj bio? Gdje Melodika?
A gdje ti Melodika pade na pamet
Gdje je bio DIT?
Dit prvo bio u onoj zgradi do Shena, a onda poslije ondje kod kristala na stanici, zgp-a na prvom spratu.
1.Maj do Planike, gdje je sad Asa banka.
Libela?
Ipak sam prizvao sjećanje, bio je dobar taj 1.Maj.
Libela na ćošku, preko puta Zenicanke, gdje je sad kafić . Mislim da je to bila radnja sa najnizim stropom.
Last edited by Ci-Nick on 03/02/2026 22:16, edited 1 time in total.
neki dan ja zamalo jednog tog policajca ali s druge strane , to ne gleda samo odjednom s trotoara na pješački ko kakva sila, sreca ovaj me skuzio a je da nisam pustao gas...ufff .
Boze da li su se gospodin u sesiru i gospodja koja je pricala poslije njega ikada vratili u svoju Zenicu. Makar u posjetu. Covjeku tacno tesko bude nakon gledanja.
Tuzno je to.
Političari u ime naroda pošalju taj isti narod u rovove ili u izbjeglistvo, dopuste ratno profiterstvo pa i sami učestvuju u tome. Ti ratni profiteri poslije rata postanu investitori u privatizaciji a narod za svu patnju nagradi političare sa jos 20 ili 30 godina vladavine.
neki dan ja zamalo jednog tog policajca ali s druge strane , to ne gleda samo odjednom s trotoara na pješački ko kakva sila, sreca ovaj me skuzio a je da nisam pustao gas...ufff .
Nije im to pametno pored ovoliko zena za volanom ... Ja im se s kamionom moram sklanjat, goni svoje , ne jebe zivu silu