Da dodam, nismo na osnovu upisadr_Evil wrote: ↑03/02/2026 14:57Pa sto nisi rekao da nismo dio iste zajednice... helem ne bi o ovome pricali ima 5 stranica, evo stavio sebi u hefter i pardorniram, ubuduce se necemo upustati u ove rasprave nas dvojica. Jedi druze koliko zelis, i molim da sto vise slika postavis dok jedes. Izvini, losa mi pretpostavka bila.Bodkin wrote: ↑03/02/2026 14:50
Ti i ja nismo dio iste zajednice i to je to. Ja ne zivim zivot tom paranojom i osjecajem manje vrijednosti niti me dotice kolektiv za koji sam uradio garantujem vise od ove gestapo frustrirane koja ide po temama i gleda ko je pravi patriota, a ko jede svinjetinu
Ti isti neprijatelji srbi na koje aludiras koji imaju najjaci nacionalni osjecaj na balkanu se redovno zajebavaju sa nekim gedzo/srbenda memeovima po netu. Teorija ti pada u vodu
Da cekam da prodje zivot jer eto vi imate osjecaj manje vrijednosti sto ljudi jedu svinjetinu pa nemoj reklamirati da se dusmani ne smiju? Hajde molim vasima vise u identitetu od toga sta jedem
Meni Srbi nisu neprijatelji, dodao bih samo na ovu raspravu. Cak sto vise, historijski su nase dvije etnije i nacije bile naslonjene jedna na drugu, usko suradjivale i zivjele zajedno. Meni jeste neprijatelj odredjeni projekt koji se vodi u njihovo ime. Ali koliko se sjecam i Srbi koji jesu moji prijatelji su ginuli protiv tog projekta, koliko je samo ofanziva bilo za vrijeme WWII, tako da rekao bih zajednicki je neprijatelj moj i od Srba.
Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
-
Bodkin
#32126 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
- SaraFina
#32127 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Fenomenalni pokusaji razvodnjavanja priče o nekim kvazi kompleksima.
i forsiranje da neko ovdje zeli, nekome zabraniti jedenje klempa. A kroz sve to se povlaci velikosrpska mantra i kako bosanski identitet staviti u sluzbu velike Srbije 
-
moimoi
#32128 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Doklegod pokazujes svoje slabosti, dotle ces biti laka meta. To je ono sto i nasi politicari moraju shvatiti. Umjesto sto se upale kao kutnjaci na provokacije koje dolaze iz komsiluka, trebaju gospodski suknutu, jer nije da nemaju materijala
.
Ali to treba znati. Glavu gore.
A ne kao sedmogodisnjak kojeg raja izaziva radi imena koje se rimuje
- dr_Evil
#32129 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Eto, fino vam je porucila moimoi da ako se budete i vi smijali na svoj racun da vas prijatelji nece zezati
Valjda niko nije u Bosni pokusao da prica viceve o Muji i Suji, niti da se smije na svoj racun kad reze klempotresa i kultivira tradiciju svinjokolje
kako se do sad tog nismo sjetili
I jos nam je porucila da samo treba da se prepucajemo s onima preko granice, valjda eto ni to jos niko nije niko pokusao
ali glavu gore decki!
Sad imate mapu puta, nije u EU ali evo jeste sta trebate raditi
S druge strane su nam kolege forumasi porucili da ako postujes sebe da zapravo imas kompleks nize vrijednosti. Jer eto ne bi razmisljao o tome, pojeo bi tu stek-dozu bez razmisljanja samo da ne patis od kompleksa nize vrijednosti.
E sad kad smo to sve shvatili, i znamo sta nam je radit, hajde da privodimo ovu temu kraju- jer realno nema sta raditi na ovoj temi
Valjda niko nije u Bosni pokusao da prica viceve o Muji i Suji, niti da se smije na svoj racun kad reze klempotresa i kultivira tradiciju svinjokolje
I jos nam je porucila da samo treba da se prepucajemo s onima preko granice, valjda eto ni to jos niko nije niko pokusao
Sad imate mapu puta, nije u EU ali evo jeste sta trebate raditi
S druge strane su nam kolege forumasi porucili da ako postujes sebe da zapravo imas kompleks nize vrijednosti. Jer eto ne bi razmisljao o tome, pojeo bi tu stek-dozu bez razmisljanja samo da ne patis od kompleksa nize vrijednosti.
E sad kad smo to sve shvatili, i znamo sta nam je radit, hajde da privodimo ovu temu kraju- jer realno nema sta raditi na ovoj temi
- Rugafet
#32130 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
SaraFina wrote: ↑03/02/2026 11:22Nema on mene šta “prcati”. On nije dovoljno inteligentan da istrola bilo što. I za trolanje kvalitetno treba IQ. Ovo sto on radi su losi pokušaji ponižavanja Bošnjaka kao naroda. Farma, Elita, ZG. Slanina, svinjetina, čvarci i sl.dr_Evil wrote: ↑03/02/2026 09:58Upitno je jel to Rugi jede ili samo prca Saru, prije ce biti da zeli da joj ide na onu stvar - mozda i bukvalno, ali ne radi se o tome.konami666 wrote: ↑03/02/2026 07:48
lik jede slaninu i ti odma na nacionalizam upakiran u celofanu “zdrave ishrane”. A znaš šta se jede svaki dan, tipa paštete i koja sva ostala čuda za koja se i ne zna šta se stavlja. Dzaba tebi, mozes ti živjeti u Austriji i 80 godina ali neće nacionalizam iz tebe nikad izaći.
Nacionalizam ili ne, posten Bosnjak(islamskih korijena) nece sebi dozvoliti da jede klempotresa kao ni da gleda Cecu. Eh sad... statistiku svi valjda mozemo pretpostavit. Da se nisu desile 90-e, valjda i ova moja recenica gore bi bila suvisna, ali su se desile, pa taman i da smo zaboravili sve ono do devedesetih.
Off-topic, u svakom slucaju. Hajde bolje da se vratimo na to jel ko kakav fond pazario. Evo ja sam kupovao DNB India, jako lose stajao jedno vrijeme i prodam ga prije sedmicu, to jest zamijenim za ovaj novi sta dila oruzjem po Europi. Danas Trumpas spusti carine, ebi ga, nekad treba imat srece![]()
Lik bukvalno svojom pojavom, amnestira stereotipe koje o nama provlače zlonamjerni susjedi i komšije. Plus ovaj seljakluk o odlasku. To je na tragu onog da su neki otišli van i da treba da zahvale VRS-u i zločincima na “protjerivanju”.
-
sumirprimus
#32131 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
jarane dodjosmo i do stavljanje bosanskog identiteta u sluzbu velike srbije zarad krmpotica
niam ja dosad skonto da si ti toliki nacionalist saro. mislim neka si sebi si, ali zalosno...
p.s a sad moze bosanski
-
sumirprimus
#32132 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
nisu to ba provokacije, nit slabosti, ovo je odraz stvarnog stanja uma dok se ovako lako upali na forumsku besmislicu, i sta je to nego fakat cinjenicno stanje, kaze covjek zvani cinjenica.moimoi wrote: ↑03/02/2026 15:14 Doklegod pokazujes svoje slabosti, dotle ces biti laka meta. To je ono sto i nasi politicari moraju shvatiti. Umjesto sto se upale kao kutnjaci na provokacije koje dolaze iz komsiluka, trebaju gospodski suknutu, jer nije da nemaju materijala.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#32133 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Je li ovo fakat Njemacka
@Ozimician
@izvrsni direktor
Zgrada lici na one platenblau po Marzanu
- dr_Evil
#32134 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Sumko je tu da, cekamo Zavrzlamu da se pridruzi i da nam i on objasni koju!
Mozda da ponovo otvorimo temu na ovom forumu po uzoru na HBoprema zasto se femicid desava samo kod Bosnjaka. Naravno ne treba objasniti jer je HB-oprema ponudila i odgovor koji su nam dragi forumasi prenijeli sa slaganjem, a to je da su hrvatske zene u BiH mnogo vise emancipovane i europejske pa njih muzevi ne ubijaju.
Hajde... zasto da stanemo.
Mozda da ponovo otvorimo temu na ovom forumu po uzoru na HBoprema zasto se femicid desava samo kod Bosnjaka. Naravno ne treba objasniti jer je HB-oprema ponudila i odgovor koji su nam dragi forumasi prenijeli sa slaganjem, a to je da su hrvatske zene u BiH mnogo vise emancipovane i europejske pa njih muzevi ne ubijaju.
-
moimoi
#32135 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
To moimoi nije poruciladr_Evil wrote: ↑03/02/2026 15:22 Eto, fino vam je porucila moimoi da ako se budete i vi smijali na svoj racun da vas prijatelji nece zezati![]()
Valjda niko nije u Bosni pokusao da prica viceve o Muji i Suji, niti da se smije na svoj racun kad reze klempotresa i kultivira tradiciju svinjokoljekako se do sad tog nismo sjetili
![]()
I jos nam je porucila da samo treba da se prepucajemo s onima preko granice, valjda eto ni to jos niko nije niko pokusaoali glavu gore decki!
Sad imate mapu puta, nije u EU ali evo jeste sta trebate raditi![]()
E sad kad smo to sve shvatili, i znamo sta nam je radit, hajde da privodimo ovu temu kraju- jer realno nema sta raditi na ovoj temi![]()
Znas.. moimoi je odrasla u “mjesevitoj” porodici .. pa je eto totalno operisana od vjere, nacije etc.
Mogu kakati i po jednim i po drugim do miiiile volje, a da mi niko ne moze nix reci.
-
Bodkin
#32136 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Tema je svakako da li se isplati seliti, ne da li neki forumas pomaze neprijateljima slikama svinjetine
- SaraFina
#32137 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
dr_Evil wrote: ↑03/02/2026 15:22 Eto, fino vam je porucila moimoi da ako se budete i vi smijali na svoj racun da vas prijatelji nece zezati![]()
Valjda niko nije u Bosni pokusao da prica viceve o Muji i Suji, niti da se smije na svoj racun kad reze klempotresa i kultivira tradiciju svinjokoljekako se do sad tog nismo sjetili
![]()
I jos nam je porucila da samo treba da se prepucajemo s onima preko granice, valjda eto ni to jos niko nije niko pokusaoali glavu gore decki!
Sad imate mapu puta, nije u EU ali evo jeste sta trebate raditi![]()
E sad kad smo to sve shvatili, i znamo sta nam je radit, hajde da privodimo ovu temu kraju- jer realno nema sta raditi na ovoj temi![]()
Vraticemo de veri pradedovskoj. To nam je najednostavnije. Idem po ikonu na tavan. Da vidim kad mi je slava. Taman cu zaobici i Ramazan i Bajram.
-
sumirprimus
#32138 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
brate ti fakat ovo opravdavas? mislim tema je takva da se moze pricati o svemu pa i o recimo zivotu u dijaspori i kako tamo regulisu ovakva pitanja i pozive, i da li i tamo prave ovakve pozive , ali ne i pozivati na zabranu slika krmpotica jer dolazi ramazan, pazi dolazi. nije jos ni doso. plus forum je javan i nije jednovjerski i jednonacionalan cak i tad cemu ta prica?dr_Evil wrote: ↑03/02/2026 15:31 Sumko je tu da, cekamo Zavrzlamu da se pridruzi i da nam i on objasni koju!
kome to godi? evile ne mozes ovo podrzavati ,koliko god pokusavao je izvuci i umotati u celofan i preokrenuti pricu
-
sumirprimus
-
MMM1977
#32140 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ja jebo vas miš oko čega se vi raspravljate i to je rasprava pokrenuta od lika kojeg u životu ne bih ni primjetio a kamo li mu posvetio minut svoga vremena. @SaraFina, pusti kraju.
Ljudi se trebaju dičiti svojim uspjehom u obrazovanju, sportu, odgoju djece i šta ja znam a oni koji su isprazne ljušture po tom pitanju moraju naći nešto drugo, pa makar to bilo i ono nešto najprizemnije. Ali jebiga, daj šta daš, makar da u ovom virtualnom svijetu dobiješ zrno pažnje.
Ljudi se trebaju dičiti svojim uspjehom u obrazovanju, sportu, odgoju djece i šta ja znam a oni koji su isprazne ljušture po tom pitanju moraju naći nešto drugo, pa makar to bilo i ono nešto najprizemnije. Ali jebiga, daj šta daš, makar da u ovom virtualnom svijetu dobiješ zrno pažnje.
- SaraFina
#32141 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Kad zbavim ikonu s tavana, ona je ustvari u obliku nekog sveca? Tako znam koja mi je slava? Nemam koga pitati. Pa da mi dobronamjerni forumasi to pojasne
Molicu lijepo.
Last edited by SaraFina on 03/02/2026 15:42, edited 1 time in total.
- SaraFina
#32142 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ma znam sve. Nego lik je citav vikend pisao mi i kvotao me. Pa zbog forumskog puka. Da se ocitujem.MMM1977 wrote: ↑03/02/2026 15:37 Ja jebo vas miš oko čega se vi raspravljate i to je rasprava pokrenuta od lika kojeg u životu ne bih ni primjetio a kamo li mu posvetio minut svoga vremena. @SaraFina, pusti kraju.
Last edited by SaraFina on 03/02/2026 15:41, edited 1 time in total.
-
sumirprimus
#32143 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
mislim da se kaje sveca bez t?
mism ono skolski
mism ono skolski
-
Bodkin
#32144 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
MMM1977 wrote: ↑03/02/2026 15:37 Ja jebo vas miš oko čega se vi raspravljate i to je rasprava pokrenuta od lika kojeg u životu ne bih ni primjetio a kamo li mu posvetio minut svoga vremena. @SaraFina, pusti kraju.
-
sumirprimus
#32145 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
ne bih se slozio s tobom po ovom pitanju, forum je mjesto za razonodu ko je ovde dosao po ozbiljnu spiku i jos se nalozi, taj tek treba da se zapita.MMM1977 wrote: ↑03/02/2026 15:37 Ja jebo vas miš oko čega se vi raspravljate i to je rasprava pokrenuta od lika kojeg u životu ne bih ni primjetio a kamo li mu posvetio minut svoga vremena. @SaraFina, pusti kraju.
mladja raja ovo svakako i ne prati formu foruma, nemaju oni paznje za ovo duze od 2 minuta vecinom.
dakle starohani se naloze i jos zamisljaju narodne neprijatelje, strahotno . ovde samo sam sebi mozes biti najveci neprijatelj ako ovo ozbiljno shvatis.
zamisli dicis se ovde ili dokazujes nekakvu superiornost i ljudi te popljuju, ismiju i nabiju jos crnjak osobam koje su inace labilne
dakle samo opusteno, ko moze naravno. ko na svedsko mstolu, sto ti se svidja probas , sto ne zaobidjes.
-
MMM1977
#32146 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ma jebo forum, mislio sam više na život jer se opet priča svela na B/H/S kao i u svemu kod nas a to me sve više tangira i ako bih nekada odselio odavde to bi bio isključivi razlog.sumirprimus wrote: ↑03/02/2026 15:50ne bih se slozio s tobom po ovom pitanju, forum je mjesto za razonodu ko je ovde dosao po ozbiljnu spiku i jos se nalozi, taj tek treba da se zapita.MMM1977 wrote: ↑03/02/2026 15:37 Ja jebo vas miš oko čega se vi raspravljate i to je rasprava pokrenuta od lika kojeg u životu ne bih ni primjetio a kamo li mu posvetio minut svoga vremena. @SaraFina, pusti kraju.
mladja raja ovo svakako i ne prati formu foruma, nemaju oni paznje za ovo duze od 2 minuta vecinom.
dakle starohani se naloze i jos zamisljaju narodne neprijatelje, strahotno . ovde samo sam sebi mozes biti najveci neprijatelj ako ovo ozbiljno shvatis.
zamisli dicis se ovde ili dokazujes nekakvu superiornost i ljudi te popljuju, ismiju i nabiju jos crnjak osobam koje su inace labilne![]()
dakle samo opusteno, ko moze naravno. ko na svedsko mstolu, sto ti se svidja probas , sto ne zaobidjes.i kuliras koliko mozes.
Ja, ako ćeš primjetiti, nisam uopšte komentarisao sliku niti šta ko piše nego sam samo sugerirao našoj tersici iz Wiena da se ne upušta u diskusiju jer ne vodi nigdje.
- SaraFina
#32147 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ja volim nase nacionalne neprijateljre izvuci na „čistac“. Da znamo sta nam misle i kako nas videMMM1977 wrote: ↑03/02/2026 15:58Ma jebo forum, mislio sam više na život jer se opet priča svela na B/H/S kao i u svemu kod nas a to me sve više tangira i ako bih nekada odselio odavde to bi bio isključivi razlog.sumirprimus wrote: ↑03/02/2026 15:50ne bih se slozio s tobom po ovom pitanju, forum je mjesto za razonodu ko je ovde dosao po ozbiljnu spiku i jos se nalozi, taj tek treba da se zapita.MMM1977 wrote: ↑03/02/2026 15:37 Ja jebo vas miš oko čega se vi raspravljate i to je rasprava pokrenuta od lika kojeg u životu ne bih ni primjetio a kamo li mu posvetio minut svoga vremena. @SaraFina, pusti kraju.
zamisli dicis se ovde ili dokazujes nekakvu superiornost i ljudi te popljuju, ismiju i nabiju jos crnjak osobam koje su inace labilne![]()
dakle samo opusteno, ko moze naravno. ko na svedsko mstolu, sto ti se svidja probas , sto ne zaobidjes.i kuliras koliko mozes.
Ja, ako ćeš primjetiti, nisam uopšte komentarisao sliku niti šta ko piše nego sam samo sugerirao našoj tersici iz Wiena da se ne upušta u diskusiju jer ne vodi nigdje.
- Ozimician
#32148 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Da li je ovo realan video ili fakat Njemacka - to ti ne mogu reci; ovako na prvu mi lici na neku desnicarsku propagandu._BataZiv_0809 wrote: ↑03/02/2026 15:30 Je li ovo fakat Njemacka
@Ozimician
@izvrsni direktor
Zgrada kao zgrada - ima ovakvih po Njemackoj dakako.
- geralt
#32149 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Posljednjih nekoliko stranica teme su odlican za argument za iseljenje iz BiH i prekid svakog kontakta sa ostalim iseljenicima iz BiH. Sto vise citam, sve mi vise Amerikanci djeluju kao fina i razumna raja.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#32150 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Propaganda jesteOzimician wrote: ↑03/02/2026 16:07Da li je ovo realan video ili fakat Njemacka - to ti ne mogu reci; ovako na prvu mi lici na neku desnicarsku propagandu._BataZiv_0809 wrote: ↑03/02/2026 15:30 Je li ovo fakat Njemacka
@Ozimician
@izvrsni direktor
Zgrada kao zgrada - ima ovakvih po Njemackoj dakako.
Stranica se tim bavi ocigledno. Kad god mi sta iskoci od njih uvijek su navodne scene migranata koji prave haos u Evropi.
Zato i pitam je li ovo Njemacka.
Grok kaze da jeste.