SaraFina wrote: ↑02/02/2026 22:30Ovakve stvari kao ova sapunjara i luk, ne lijepe ni oridjidji četnici po njihovim brlozima od foruma. I njih je stid priznati i ako jedu, da jedu ovako nesto. Nekvalitetno i premasno. Tako da, bio pismen ili ne, debelo s njim nesto nije kako treba. Sa ovim mozdanim i svakodnevnim driblinzima, izgleda kao da iskocio iz nekog vica o glupom Bošnji koji nije znao sta je i zderao u socijalizmu krmetinu, slaninu i čvarke. Stoga je lik uvreda zdravom razumu. I svima nama ovdje. Glumio da je podkapicitiren ili ne glumio. Bio Bosnjo ili ne bio. Uvreda je. Stereotip koji furaju komsije i susjedi o nama.
Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
-
konami666
#32051 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
-
Bodkin
#32052 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Bolest druze. Nikakve razlike izmedju najgoreg cetnika ili ustase i ove osobe. Samo druga strana novcicakonami666 wrote: ↑03/02/2026 07:48
lik jede slaninu i ti odma na nacionalizam upakiran u celofanu “zdrave ishrane”. A znaš šta se jede svaki dan, tipa paštete i koja sva ostala čuda za koja se i ne zna šta se stavlja. Dzaba tebi, mozes ti živjeti u Austriji i 80 godina ali neće nacionalizam iz tebe nikad izaći.
-
moimoi
#32053 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Sljedeci put @Rugafet moras karbonaru napraviti
Vidis da haos stvaras 
-
tokio25
#32054 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
i busamo se u prsa kako smo mi najbolji
a na sve 3 strane isto samo obiljezja drugacija
ok mozda je kod nekih izrazenije to isticanje kod nekih manje al u srzi isto sve
a na sve 3 strane isto samo obiljezja drugacija
ok mozda je kod nekih izrazenije to isticanje kod nekih manje al u srzi isto sve
- dr_Evil
#32055 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Upitno je jel to Rugi jede ili samo prca Saru, prije ce biti da zeli da joj ide na onu stvar - mozda i bukvalno, ali ne radi se o tome.konami666 wrote: ↑03/02/2026 07:48SaraFina wrote: ↑02/02/2026 22:30Ovakve stvari kao ova sapunjara i luk, ne lijepe ni oridjidji četnici po njihovim brlozima od foruma. I njih je stid priznati i ako jedu, da jedu ovako nesto. Nekvalitetno i premasno. Tako da, bio pismen ili ne, debelo s njim nesto nije kako treba. Sa ovim mozdanim i svakodnevnim driblinzima, izgleda kao da iskocio iz nekog vica o glupom Bošnji koji nije znao sta je i zderao u socijalizmu krmetinu, slaninu i čvarke. Stoga je lik uvreda zdravom razumu. I svima nama ovdje. Glumio da je podkapicitiren ili ne glumio. Bio Bosnjo ili ne bio. Uvreda je. Stereotip koji furaju komsije i susjedi o nama.lik jede slaninu i ti odma na nacionalizam upakiran u celofanu “zdrave ishrane”. A znaš šta se jede svaki dan, tipa paštete i koja sva ostala čuda za koja se i ne zna šta se stavlja. Dzaba tebi, mozes ti živjeti u Austriji i 80 godina ali neće nacionalizam iz tebe nikad izaći.
Nacionalizam ili ne, posten Bosnjak(islamskih korijena) nece sebi dozvoliti da jede klempotresa kao ni da gleda Cecu. Eh sad... statistiku svi valjda mozemo pretpostavit. Da se nisu desile 90-e, valjda i ova moja recenica gore bi bila suvisna, ali su se desile, pa taman i da smo zaboravili sve ono do devedesetih.
Off-topic, u svakom slucaju. Hajde bolje da se vratimo na to jel ko kakav fond pazario. Evo ja sam kupovao DNB India, jako lose stajao jedno vrijeme i prodam ga prije sedmicu, to jest zamijenim za ovaj novi sta dila oruzjem po Europi. Danas Trumpas spusti carine, ebi ga, nekad treba imat srece
-
Bodkin
#32056 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Posten bosnjak. Jedina nepoznanica sta je sa onim bosnjacima pravoslavne i katolicke vjeroispovjesti
- SaraFina
#32057 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Nije to nikakav nacionalizam. Niti bilo sto upakirano. Po internet bespućima postoji masa trolova koji glumataju “glupog Bosnju”.konami666 wrote: ↑03/02/2026 07:48SaraFina wrote: ↑02/02/2026 22:30Ovakve stvari kao ova sapunjara i luk, ne lijepe ni oridjidji četnici po njihovim brlozima od foruma. I njih je stid priznati i ako jedu, da jedu ovako nesto. Nekvalitetno i premasno. Tako da, bio pismen ili ne, debelo s njim nesto nije kako treba. Sa ovim mozdanim i svakodnevnim driblinzima, izgleda kao da iskocio iz nekog vica o glupom Bošnji koji nije znao sta je i zderao u socijalizmu krmetinu, slaninu i čvarke. Stoga je lik uvreda zdravom razumu. I svima nama ovdje. Glumio da je podkapicitiren ili ne glumio. Bio Bosnjo ili ne bio. Uvreda je. Stereotip koji furaju komsije i susjedi o nama.lik jede slaninu i ti odma na nacionalizam upakiran u celofanu “zdrave ishrane”. A znaš šta se jede svaki dan, tipa paštete i koja sva ostala čuda za koja se i ne zna šta se stavlja. Dzaba tebi, mozes ti živjeti u Austriji i 80 godina ali neće nacionalizam iz tebe nikad izaći.
Udji na FB (ukucaj prosječni Bošnjo), ili udji na komisijske ili susjedske forume i vidjeces o čemu govorim. Cilj tih trolova je uniziti Bošnjake kao narod. To sto se ti ili neko od vas ovdje, na temi, osjećate superiorno u odnosu na Rugija, drugi je par opanaka. Njegovo bivstovanje i postavljanje ovih krkanluka poput slanine, svinjetine i sl meni je poniženje. Ako vama nije, to je vas problem.
- SaraFina
#32058 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Nema on mene šta “prcati”. On nije dovoljno inteligentan da istrola bilo što. I za trolanje kvalitetno treba IQ. Ovo sto on radi su losi pokušaji ponižavanja Bošnjaka kao naroda. Farma, Elita, ZG. Slanina, svinjetina, čvarci i sl.dr_Evil wrote: ↑03/02/2026 09:58Upitno je jel to Rugi jede ili samo prca Saru, prije ce biti da zeli da joj ide na onu stvar - mozda i bukvalno, ali ne radi se o tome.konami666 wrote: ↑03/02/2026 07:48SaraFina wrote: ↑02/02/2026 22:30
Ovakve stvari kao ova sapunjara i luk, ne lijepe ni oridjidji četnici po njihovim brlozima od foruma. I njih je stid priznati i ako jedu, da jedu ovako nesto. Nekvalitetno i premasno. Tako da, bio pismen ili ne, debelo s njim nesto nije kako treba. Sa ovim mozdanim i svakodnevnim driblinzima, izgleda kao da iskocio iz nekog vica o glupom Bošnji koji nije znao sta je i zderao u socijalizmu krmetinu, slaninu i čvarke. Stoga je lik uvreda zdravom razumu. I svima nama ovdje. Glumio da je podkapicitiren ili ne glumio. Bio Bosnjo ili ne bio. Uvreda je. Stereotip koji furaju komsije i susjedi o nama.lik jede slaninu i ti odma na nacionalizam upakiran u celofanu “zdrave ishrane”. A znaš šta se jede svaki dan, tipa paštete i koja sva ostala čuda za koja se i ne zna šta se stavlja. Dzaba tebi, mozes ti živjeti u Austriji i 80 godina ali neće nacionalizam iz tebe nikad izaći.
Nacionalizam ili ne, posten Bosnjak(islamskih korijena) nece sebi dozvoliti da jede klempotresa kao ni da gleda Cecu. Eh sad... statistiku svi valjda mozemo pretpostavit. Da se nisu desile 90-e, valjda i ova moja recenica gore bi bila suvisna, ali su se desile, pa taman i da smo zaboravili sve ono do devedesetih.
Off-topic, u svakom slucaju. Hajde bolje da se vratimo na to jel ko kakav fond pazario. Evo ja sam kupovao DNB India, jako lose stajao jedno vrijeme i prodam ga prije sedmicu, to jest zamijenim za ovaj novi sta dila oruzjem po Europi. Danas Trumpas spusti carine, ebi ga, nekad treba imat srece![]()
Lik bukvalno svojom pojavom, amnestira stereotipe koje o nama provlače zlonamjerni susjedi i komšije. Plus ovaj seljakluk o odlasku. To je na tragu onog da su neki otišli van i da treba da zahvale VRS-u i zločincima na “protjerivanju”.
- dr_Evil
#32059 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ja sam naglasio islamskih korijena u svom postu. Sto ne mora znaciti da je doticni musliman, nego jednostavno da ima takve korijene. Nesto kao sto na zapadu imas Svedjane ili Norvezane koji bastine svoju krscansku tradiciju iako ja znam mnogo vise o religiji njihovih predaka nego oni sami.
Posteni Bosnjaci pravoslavne ili katolicke vjeroispovjesti, ili bilo koje druge etnije te religije nisu bili tema mog posta. Iznimno postovanje prema njima imam, pogotovo jer za razliku od Bosnjaka islamskih korijena nece praviti budalu od svog kolektivnog identiteta i misliti da imaju dobar smisao za humor, da su raja i sega.
- SaraFina
#32060 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Tebe znam odlično iz vremena kad nisi bio dijaspora. Nego si glumatao dobrog “Bosanca” i gradio imidž patriote na forumu. Pljujući po dijaspori. Zato tišu mišonja malecki.Bodkin wrote: ↑03/02/2026 09:46Bolest druze. Nikakve razlike izmedju najgoreg cetnika ili ustase i ove osobe. Samo druga strana novcicakonami666 wrote: ↑03/02/2026 07:48
lik jede slaninu i ti odma na nacionalizam upakiran u celofanu “zdrave ishrane”. A znaš šta se jede svaki dan, tipa paštete i koja sva ostala čuda za koja se i ne zna šta se stavlja. Dzaba tebi, mozes ti živjeti u Austriji i 80 godina ali neće nacionalizam iz tebe nikad izaći.
-
tokio25
- SaraFina
#32062 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Da. Upravo to. To ćeš vidjeti na masi komentara od komšija. Ispod nekog članka.
- dr_Evil
#32063 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Nemam pojma, to su vase interne, meni se ipak cini da te trola. Sve u svemu, mislim da je vrijeem na kakav odmorSaraFina wrote: ↑03/02/2026 11:22Nema on mene šta “prcati”. On nije dovoljno inteligentan da istrola bilo što. I za trolanje kvalitetno treba IQ. Ovo sto on radi su losi pokušaji ponižavanja Bošnjaka kao naroda. Farma, Elita, ZG. Slanina, svinjetina, čvarci i sl.dr_Evil wrote: ↑03/02/2026 09:58Upitno je jel to Rugi jede ili samo prca Saru, prije ce biti da zeli da joj ide na onu stvar - mozda i bukvalno, ali ne radi se o tome.konami666 wrote: ↑03/02/2026 07:48
Off-topic, u svakom slucaju. Hajde bolje da se vratimo na to jel ko kakav fond pazario. Evo ja sam kupovao DNB India, jako lose stajao jedno vrijeme i prodam ga prije sedmicu, to jest zamijenim za ovaj novi sta dila oruzjem po Europi. Danas Trumpas spusti carine, ebi ga, nekad treba imat srece![]()
Lik bukvalno svojom pojavom, amnestira stereotipe koje o nama provlače zlonamjerni susjedi i komšije. Plus ovaj seljakluk o odlasku. To je na tragu onog da su neki otišli van i da treba da zahvale VRS-u i zločincima na “protjerivanju”.
- SaraFina
#32064 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Nije to ništa i interno. Niti sam ja s tom “forumskom pojavom” kontaktirala nekada privatno. Ali da lose trola i radi ovo sto pisem, radi. Znaci ponižava.dr_Evil wrote: ↑03/02/2026 11:29Nemam pojma, to su vase interne, meni se ipak cini da te trola. Sve u svemu, mislim da je vrijeem na kakav odmorSaraFina wrote: ↑03/02/2026 11:22Nema on mene šta “prcati”. On nije dovoljno inteligentan da istrola bilo što. I za trolanje kvalitetno treba IQ. Ovo sto on radi su losi pokušaji ponižavanja Bošnjaka kao naroda. Farma, Elita, ZG. Slanina, svinjetina, čvarci i sl.dr_Evil wrote: ↑03/02/2026 09:58
Upitno je jel to Rugi jede ili samo prca Saru, prije ce biti da zeli da joj ide na onu stvar - mozda i bukvalno, ali ne radi se o tome.
-
moimoi
#32065 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Omg sto bi ameri rekli
. Ko kaze da je Rugi musliman? Ocigledno nije. Barem ne vjernik.
I kakve veze krmetina ima? 70% zemaljske kugle konzumira klempu… krmecih delikatesa koliko volis. Prsut krmeci najskuplji suhomesnati proizvod ili barem medju najskupljim. To sto ti ne jedes, tvoja stvar. Imas pravo na to. Ali nemas pravo vrijedjati one koji jedu. Sta je zdravo, a sta nije, o tome bise dalo polemisati.
Jedina osoba koja ga omalovazava konstanto si ti. Zasto? Ne znam.
I kakve veze krmetina ima? 70% zemaljske kugle konzumira klempu… krmecih delikatesa koliko volis. Prsut krmeci najskuplji suhomesnati proizvod ili barem medju najskupljim. To sto ti ne jedes, tvoja stvar. Imas pravo na to. Ali nemas pravo vrijedjati one koji jedu. Sta je zdravo, a sta nije, o tome bise dalo polemisati.
- SaraFina
#32066 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ajde? Ne zeki nas molim te. Nick mu je “muslimanski”. I to s dna kace. Rugafet. Šta god on bio, kad piše po forumu i trola sa svojim ograničenim mogućnostima svakom ko to čita izgleda kako? Da neki glupi i ograničeni Bošnjo ždere krmetinu i hvali se time. I to krmetinu zadnje kategorije. Plus dopinguje se lošom brljom, jeftinim pivom i sl, i ovisan je o ZG, Farmi i Eliti. A to su upravo stereotipi na osnovu kojih nas susjedi i komšije ponižavaju.moimoi wrote: ↑03/02/2026 11:38 Omg sto bi ameri rekli. Ko kaze da je Rugi musliman? Ocigledno nije. Barem ne vjernik.
I nemoj mi ti kategorizirati svinjetinu molim te. I pokušavati opravdavati nešto, jer izgledaš smiješno u tim nastojanjima.
- dr_Evil
#32067 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Djeca nam se smiju... rekli bi neki sto i nisu bili bas tako smijesni iako se mi smijemo iz nostalgije 
- drag_gost
#32068 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Nista mu ne vjerujem dok ikonu sa tavana ne izvadi.
-
moimoi
#32069 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Rugafet-rugabet-rugoba… turcizam. A nisam znala da turcizam kod nas iskljucivo koriste muslimani?SaraFina wrote: ↑03/02/2026 11:48Ajde? Ne zeki nas molim te. Nick mu je “muslimanski”. I to s dna kace. Rugafet. Šta god on bio, kad piše po forumu i trola sa svojim ograničenim mogućnostima svakom ko to čita izgleda kako? Da neki glupi i ograničeni Bošnjo ždere krmetinu i hvali se time. I to krmetinu zadnje kategorije. Plus dopinguje se lošom brljom, jeftinim pivom i sl, i ovisan je o ZG, Farmi i Eliti. A to su upravo stereotipi na osnovu kojih nas susjedi i komšije ponižavaju.moimoi wrote: ↑03/02/2026 11:38 Omg sto bi ameri rekli. Ko kaze da je Rugi musliman? Ocigledno nije. Barem ne vjernik.
I nemoj mi ti kategorizirati svinjetinu molim te. I pokušavati opravdavati nešto, jer izgledaš smiješno u tim nastojanjima.
I sta ja pokusavam opravdati? Meni boljih suhomesnatih proizvoda od krmecih neIma
Obozavam karbonaru.. a karbonaru bez speka ne mozes napraviti da valja
Samo se zeniraj. Ako njegov nacin zajebancije nije po tvom ukusu.. preskocis. Nema potrebe za vrijedjanjem
- dr_Evil
#32070 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ja ne smijem nista na ovo napisati... samo da se znamoimoi wrote: ↑03/02/2026 12:00
Rugafet-rugabet-rugoba… turcizam. A nisam znala da turcizam kod nas iskljucivo koriste muslimani?
I sta ja pokusavam opravdati? Meni boljih suhomesnatih proizvoda od krmecih neIma
Obozavam karbonaru.. a karbonaru bez speka ne mozes napraviti da valja![]()
Samo se zeniraj. Ako njegov nacin zajebancije nije po tvom ukusu.. preskocis. Nema potrebe za vrijedjanjem
- SaraFina
#32071 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Da i ikona s tavana je dio “identiteta novonastale bošnjačke nacije”.
To tvrde naše dobronamjerne komšije. Znaci ne radi se tu o svinjetini i šta ovaj lik jede. Radi se o kompletnom forumskom opusu i forsiranju svega u čemu trpimo poniženja.
To tvrde naše dobronamjerne komšije. Znaci ne radi se tu o svinjetini i šta ovaj lik jede. Radi se o kompletnom forumskom opusu i forsiranju svega u čemu trpimo poniženja.
- dr_Evil
-
moimoi
#32073 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Znamdr_Evil wrote: ↑03/02/2026 12:02Ja ne smijem nista na ovo napisati... samo da se znamoimoi wrote: ↑03/02/2026 12:00
Rugafet-rugabet-rugoba… turcizam. A nisam znala da turcizam kod nas iskljucivo koriste muslimani?
Samo se zeniraj. Ako njegov nacin zajebancije nije po tvom ukusu.. preskocis. Nema potrebe za vrijedjanjem![]()
Cekam da idjemo u nato.. drzim te za rijec
- drag_gost
#32074 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Evo ja cu ciko.dr_Evil wrote: ↑03/02/2026 12:02Ja ne smijem nista na ovo napisati... samo da se znamoimoi wrote: ↑03/02/2026 12:00
Samo se zeniraj. Ako njegov nacin zajebancije nije po tvom ukusu.. preskocis. Nema potrebe za vrijedjanjem![]()
Rugoba je slavenska rijec.
Klasicna rimska karbonara i ide sa guancialom, odnosno svinjskim obrazom.
Ne smijem ni ja dalje.
- dr_Evil
#32075 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Uh jock to. nego mi je moimoi stavila veto na ovu temu, a ja kao klasicni balkanski papucar uvijek slusam sta hanume imaju za recidrag_gost wrote: ↑03/02/2026 12:08Evo ja cu ciko.dr_Evil wrote: ↑03/02/2026 12:02Ja ne smijem nista na ovo napisati... samo da se znamoimoi wrote: ↑03/02/2026 12:00
Rugoba je slavenska rijec.
Klasicna rimska karbonara i ide sa guancialom, odnosno svinjskim obrazom.
Ne smijem ni ja dalje.![]()