Hasičevič bi i američku ekonomiju preporodio, samo da mu daju tamo priliku, da im pokaže šta zna.svesuper25 wrote: ↑02/02/2026 09:11Ma sad ce njima doc Hasicevic,da im kaze da grijeseDebelinJoe wrote: ↑01/02/2026 21:01 Btw, u zemlji napaljenih političarki, nešto se zanimljivo dešava...
https://www.klix.ba/biznis/privreda/ner ... /260201107Da su u federaciji ,kasirke preporodjene.
Neradna nedjelja u FBiH
Moderator: anex
- Cherry-Cherry
#13051 Re: Neradna nedjelja u FBiH
-
peca777
#13052 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Majke ti jesi li toliko ogranicen? Citiras nesto,pokusavas to staviti kao argument, a radnici su i ranije imali jedan jebeni dan. Sada isto tako imaju jedan dan.
Samo tupav covjek ne moze shvatiti da su dobili muda pod bubrege.
To je to. Kao kupac bih pristao cak i da mi je skuplje nedjeljom ako je ispostovan uslov o 2 neradna dana za radnike.dječak sa šibicama wrote: ↑30/01/2026 11:06 Postoji savrseno rjesenje, zakon da trgovac sedmicno mora imati 2 neradna dana. I ukidaj glupavu neradnu nedelju.
Last edited by peca777 on 02/02/2026 12:47, edited 2 times in total.
-
svesuper25
#13053 Re: Neradna nedjelja u FBiH
o cemu tipeca777 wrote: ↑02/02/2026 12:43Majke ti jesi li toliko ogranicen? Citiras nesto,pokusavas to staviti kao argument, a radnici su i ranije imali jedan jebeni dan. Sada isto tako imaju jedan dan.
Samo tupav covjek ne moze shvatiti da su dobili muda pod bubrege.
To je to. Kao kupac bih pristao cak i da mi je skuplje nedjeljom ako je ispostovan uslov o 2 neradna dana za radnike.dječak sa šibicama wrote: ↑30/01/2026 11:06 Postoji savrseno rjesenje, zakon da trgovac sedmicno mora imati 2 neradna dana. I ukidaj glupavu neradnu nedelju.
-
peca777
#13054 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Citirao sam dio, jer ogroman broj ljudi ne konta. Nisam direktno mislio na tebe
Daj sliku, tokio ne vjeruje. Btw, nije neradna nedjelja, vec je zakon o zabrani prodaje nedjeljom. Sto znaci da mogu radiit.DebelinJoe wrote: ↑01/02/2026 19:54 Eno popis robe u Crvenoj jabuci na M.Dvoru. Pokretne stepenice rade, neki radnici unutra voze kolica i trče po radnji. Kase upaljene, sva svjetla upaljena, Crvena jabuka svijetli kao novogodišnja jelka.
Na neradnu nedjelju. Ponos Naše/Njihove stranke.
-
svesuper25
#13055 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Pa i ja sam jedne nedjelje ,u bingu vidio sve radnike na popisu robe.Ako ko ne vjeruje u to,nek slobodno pita te radnike,da li su ikad popisivali robu nedjeljom.Naravno to onog idiota od ministra ne zanima.Za to se pravi budala.
-
noviclan
#13056 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Ih to sam vidio u nedjeju ujutro ulze ljudi mislim vecinom zene u crvenu jabuku negdje oko pola sedam ujutro, kontam sta je a nedjelja neradnaDebelinJoe wrote: ↑01/02/2026 19:54 Eno popis robe u Crvenoj jabuci na M.Dvoru. Pokretne stepenice rade, neki radnici unutra voze kolica i trče po radnji. Kase upaljene, sva svjetla upaljena, Crvena jabuka svijetli kao novogodišnja jelka.
- Better Man
#13057 Re: Neradna nedjelja u FBiH
To se zove inventura i ona se uvijek radila u neradni dan.noviclan wrote: ↑03/02/2026 05:08Ih to sam vidio u nedjeju ujutro ulze ljudi mislim vecinom zene u crvenu jabuku negdje oko pola sedam ujutro, kontam sta je a nedjelja neradnaDebelinJoe wrote: ↑01/02/2026 19:54 Eno popis robe u Crvenoj jabuci na M.Dvoru. Pokretne stepenice rade, neki radnici unutra voze kolica i trče po radnji. Kase upaljene, sva svjetla upaljena, Crvena jabuka svijetli kao novogodišnja jelka.
- nivla
#13058 Re: Neradna nedjelja u FBiH
nije istina da se radi u neradni dan, na mnogim mjestima u trgovinama radila se kad je radni danBetter Man wrote: ↑03/02/2026 08:26To se zove inventura i ona se uvijek radila u neradni dan.noviclan wrote: ↑03/02/2026 05:08Ih to sam vidio u nedjeju ujutro ulze ljudi mislim vecinom zene u crvenu jabuku negdje oko pola sedam ujutro, kontam sta je a nedjelja neradnaDebelinJoe wrote: ↑01/02/2026 19:54 Eno popis robe u Crvenoj jabuci na M.Dvoru. Pokretne stepenice rade, neki radnici unutra voze kolica i trče po radnji. Kase upaljene, sva svjetla upaljena, Crvena jabuka svijetli kao novogodišnja jelka.
uglavnom, dokaz da nedjelja nije neradni dan za trgovce nego dan kad trgovci ne mogu prodavati ali mogu popisivati, slagati robu
- Martin Rigs
#13059 Re: Neradna nedjelja u FBiH
E zato u oktobru na elektronskom glasanju obvezatno zaokruziti
sda na svim listama. Pa kad ih vratimo na vlast sam Zaha je obecao prvi korak ukidanje neradne nedjelje.
Pa cete svi vi pacenici koji zivite u BiH a nemate zivota bez trznog centra nedjeljom moci napokon nazad u bingo i od jeseni zelenu jabuku
Pa cete svi vi pacenici koji zivite u BiH a nemate zivota bez trznog centra nedjeljom moci napokon nazad u bingo i od jeseni zelenu jabuku
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#13060 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Cuj to?!Better Man wrote: ↑03/02/2026 08:26To se zove inventura i ona se uvijek radila u neradni dan.noviclan wrote: ↑03/02/2026 05:08Ih to sam vidio u nedjeju ujutro ulze ljudi mislim vecinom zene u crvenu jabuku negdje oko pola sedam ujutro, kontam sta je a nedjelja neradnaDebelinJoe wrote: ↑01/02/2026 19:54 Eno popis robe u Crvenoj jabuci na M.Dvoru. Pokretne stepenice rade, neki radnici unutra voze kolica i trče po radnji. Kase upaljene, sva svjetla upaljena, Crvena jabuka svijetli kao novogodišnja jelka.
-
peca777
#13061 Re: Neradna nedjelja u FBiH
NEDJELJA NIJE NERADNI DAN! NEDJELJA JE DAN KADA JE ZABRANJENA PRODAJA! Je li to tesko skontati?
-
Hakiz
#13062 Re: Neradna nedjelja u FBiH
U dan koji je zakonom zabranjen za radBetter Man wrote: ↑03/02/2026 08:26To se zove inventura i ona se uvijek radila u neradni dan.noviclan wrote: ↑03/02/2026 05:08Ih to sam vidio u nedjeju ujutro ulze ljudi mislim vecinom zene u crvenu jabuku negdje oko pola sedam ujutro, kontam sta je a nedjelja neradnaDebelinJoe wrote: ↑01/02/2026 19:54 Eno popis robe u Crvenoj jabuci na M.Dvoru. Pokretne stepenice rade, neki radnici unutra voze kolica i trče po radnji. Kase upaljene, sva svjetla upaljena, Crvena jabuka svijetli kao novogodišnja jelka.
Mislim da Hasičević mora stati u kraj takvom nepoštovanju njegovog lika i djela.
Ili će biti da rad nije zabranjen, samo je prodaja zabranjena?
Hm...
Usput, inventura se obavljala još u mraku komunizma, kao što se i danas u svjetlu demokratije i slobode obavlja, i radnim danom.
-
peca777
#13063 Re: Neradna nedjelja u FBiH
ako sam ja pacenik, ti si debil. Cisto da se rauzmijemo. Odakle vam pravo da druge etiketirate i da ih stavljate u isti kos? Ma u sustini, boli tebe racku sta ja radim nedjeljom i kakav je moj zivot, da li je sredjen ili ne. Taj argument ostavi za seoske lole ispred trgovine i s njima komuniciraj na taj nacin. Previse dajete sebi za pravo da zakljucujete sta i kako neko radi, te da jos namecete kako bi trebao da radi.Martin Rigs wrote: ↑03/02/2026 09:14 Pa cete svi vi pacenici koji zivite u BiH a nemate zivota bez trznog centra nedjeljom moci napokon nazad u bingo i od jeseni zelenu jabuku
Na kraju, mi u Sarajevu imamo alternativu, no ima nas sa par zica u mozgu vise da mozemo povezati neke stvari i uvidjeti kako je nakaradan ZAKON O ZABRANI PRODAJE NEDJELJOM.
- drug_profi
#13064 Re: Neradna nedjelja u FBiH
A šta misliš da li bi bilo bolje da se ovaj Zakon povuče i stvarno sistemski riješe slobodni dani u trgovini?Martin Rigs wrote: ↑03/02/2026 09:14 E zato u oktobru na elektronskom glasanju obvezatno zaokruzitisda na svim listama. Pa kad ih vratimo na vlast sam Zaha je obecao prvi korak ukidanje neradne nedjelje.
Pa cete svi vi pacenici koji zivite u BiH a nemate zivota bez trznog centra nedjeljom moci napokon nazad u bingo i od jeseni zelenu jabuku![]()
-
Trappist
#13065 Re: Neradna nedjelja u FBiH
ne mora se na planinu sa porodicom kad je inventuraBetter Man wrote: ↑03/02/2026 08:26To se zove inventura i ona se uvijek radila u neradni dan.noviclan wrote: ↑03/02/2026 05:08Ih to sam vidio u nedjeju ujutro ulze ljudi mislim vecinom zene u crvenu jabuku negdje oko pola sedam ujutro, kontam sta je a nedjelja neradnaDebelinJoe wrote: ↑01/02/2026 19:54 Eno popis robe u Crvenoj jabuci na M.Dvoru. Pokretne stepenice rade, neki radnici unutra voze kolica i trče po radnji. Kase upaljene, sva svjetla upaljena, Crvena jabuka svijetli kao novogodišnja jelka.
- Cherry-Cherry
#13066 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Najjači su mi ovi komentari u kojima etiktiraju druge, opisuju njihov život i govore šta i kako treba.
Ideš u prodavnicu nedeljom? Dakle nemaš život, nemaš porodicu, ako je i imaš nije ti kako treba, pa si jadan i ideš da kupuješ. Woooow, bravo stručnjak, idi upiši psihologiju, pa mi još objasni moj život. A oni kao neka viša vrsta, pa sjede kući sa porodicom i igraju društvene igre, jedu...
Ili još bolje, nisi u stanju da se organizuješ za šest dana? Nesposoban si za život.
Mogu da se organizujem ali neću.
Sve veličine sa seoskih sijela.
Ideš u prodavnicu nedeljom? Dakle nemaš život, nemaš porodicu, ako je i imaš nije ti kako treba, pa si jadan i ideš da kupuješ. Woooow, bravo stručnjak, idi upiši psihologiju, pa mi još objasni moj život. A oni kao neka viša vrsta, pa sjede kući sa porodicom i igraju društvene igre, jedu...
Ili još bolje, nisi u stanju da se organizuješ za šest dana? Nesposoban si za život.
-
Trappist
#13067 Re: Neradna nedjelja u FBiH
ali otici u pekaru, benzinsku pumpu, dragstor, restoran, kafic, to sve mozeCherry-Cherry wrote: ↑03/02/2026 11:33 Najjači su mi ovi komentari u kojima etiktiraju druge, opisuju njihov život i govore šta i kako treba.
Ili još bolje, nisi u stanju da se organizuješ za šest dana? Nesposoban si za život.Mogu da se organizujem ali neću.
- Better Man
#13068 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Onaj kome je život spao na to da nedeljom ide šoping, taj je zaista jadan i nesretan čovjek.Cherry-Cherry wrote: ↑03/02/2026 11:33 Najjači su mi ovi komentari u kojima etiktiraju druge, opisuju njihov život i govore šta i kako treba.
Ili još bolje, nisi u stanju da se organizuješ za šest dana? Nesposoban si za život.Mogu da se organizujem ali neću.
- Ozimician
#13069 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Tacno, a zamisli koliko je jos jadniji i nesretniji onaj ko ima potrebu da konstantno komentarise tudje navike i stilove zivota.Better Man wrote: ↑03/02/2026 12:03Onaj kome je život spao na to da nedeljom ide šoping, taj je zaista jadan i nesretan čovjek.Cherry-Cherry wrote: ↑03/02/2026 11:33 Najjači su mi ovi komentari u kojima etiktiraju druge, opisuju njihov život i govore šta i kako treba.
-
gistro
#13070 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Pusti botove, moraju ovako pisati, isto kao sto su morali slikati kilu soli I lopatuOzimician wrote: ↑03/02/2026 12:04Tacno, a zamisli koliko je jos jadniji i nesretniji onaj ko ima potrebu da konstantno komentarise tudje navike i stilove zivota.Better Man wrote: ↑03/02/2026 12:03Onaj kome je život spao na to da nedeljom ide šoping, taj je zaista jadan i nesretan čovjek.Cherry-Cherry wrote: ↑03/02/2026 11:33 Najjači su mi ovi komentari u kojima etiktiraju druge, opisuju njihov život i govore šta i kako treba.
Sve veličine sa seoskih sijela.![]()
- drug_profi
#13071 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Jebomajku trgovina se u cijelom svijetu trudi da ulovi kupca kad god i gdje god.
A naročito da mu izvuče pare kad se najmanje nada.
Samo u retardiranim sistemima se zabranjuje raditi i privređivati.
I onda se spočitava nekom što će otići nedjeljom u neki casual shoping.
A taj je potrošio u neznanju stoju na neku stvar za koju to jutro uopšte nije znao da mu treba.
Cifre će sve pokazati, ne treba ništa više raditi.
A taj je potrošio u neznanju stoju na neku stvar za koju to jutro uopšte nije znao da mu treba.
- JOINT_1921
- Vozim: odlično
#13072 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Jedini dani kad mogu u kupovinu sa zenom i djetetom su subota ili nedjelja. Zena radi cesto subotom, znaci mogu otici u 6 h navece, kad je spica. Koji retardi su ovo izmislili, svaka im cast.
- Cherry-Cherry
#13073 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Jadan je onaj ko komentariše tuđe živote u nedostatku vlastitog. Smisao života mu da gura nos u tuđi život. Palanački mentalitet.Better Man wrote: ↑03/02/2026 12:03Onaj kome je život spao na to da nedeljom ide šoping, taj je zaista jadan i nesretan čovjek.Cherry-Cherry wrote: ↑03/02/2026 11:33 Najjači su mi ovi komentari u kojima etiktiraju druge, opisuju njihov život i govore šta i kako treba.
-
Naslovnica
#13074 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Teške riječiBetter Man wrote: ↑03/02/2026 12:03Onaj kome je život spao na to da nedeljom ide šoping, taj je zaista jadan i nesretan čovjek.Cherry-Cherry wrote: ↑03/02/2026 11:33 Najjači su mi ovi komentari u kojima etiktiraju druge, opisuju njihov život i govore šta i kako treba.
- Cherry-Cherry
#13075 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Svakom normalnom je cilj da zaradi, samo je ovdje cilj da se sve zaustavi i da svi sjede kući.drug_profi wrote: ↑03/02/2026 12:17 Jebomajku trgovina se u cijelom svijetu trudi da ulovi kupca kad god i gdje god.
Ne zna ministar netrgovine da postoji impulsivna kupovina. Uđeš bez veze u prodavnicu i potrošiš novac.