Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
-
konami666
#31976 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ma meni ovi džankiji licno ne smetaju, zabavili se o sebi. Gori su mi ovi sto dolaze iz kojekakvih vukojebina i kreću se u čoporima i imaju izbrijane glave sa strana. I nosaju noževe pa i oruzije. Zato i jačaju desničari u skoro svim europskim zemljama, jer je normalnim pun kurko ovih sto ne žele raditi, žive na socijali i nosaju oruzije. Zato im sada Švedska vlada daje 30-35k € da spakuju kofere i ne vraćaju se.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#31977 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Uzet ce keš i eto ih opet nazad
-
konami666
#31978 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Dobijaju EU ban.
- TAFKAP
#31979 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Iz kojih li su ovi vukojebina došli da šire demokratiju po dugim vukojebinama?konami666 wrote: ↑01/02/2026 16:08 Ma meni ovi džankiji licno ne smetaju, zabavili se o sebi. Gori su mi ovi sto dolaze iz kojekakvih vukojebina i kreću se u čoporima i imaju izbrijane glave sa strana. I nosaju noževe pa i oruzije. Zato i jačaju desničari u skoro svim europskim zemljama, jer je normalnim pun kurko ovih sto ne žele raditi, žive na socijali i nosaju oruzije. Zato im sada Švedska vlada daje 30-35k € da spakuju kofere i ne vraćaju se.

Sjedi tu gdje si, poklopi se ušima, radi svoj posao i mani se internacionalne politike.
- stubrijez
#31980 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Mozes to tako da posmatras... a mozes posmatrati i da ti sa slike nisu dosli ´96. mi bismo se i sad ovde klali. Zavisi valjda od vukojebine i s koje strane gledas.TAFKAP wrote: ↑01/02/2026 16:28Iz kojih li su ovi vukojebina došli da šire demokratiju po dugim vukojebinama?konami666 wrote: ↑01/02/2026 16:08 Ma meni ovi džankiji licno ne smetaju, zabavili se o sebi. Gori su mi ovi sto dolaze iz kojekakvih vukojebina i kreću se u čoporima i imaju izbrijane glave sa strana. I nosaju noževe pa i oruzije. Zato i jačaju desničari u skoro svim europskim zemljama, jer je normalnim pun kurko ovih sto ne žele raditi, žive na socijali i nosaju oruzije. Zato im sada Švedska vlada daje 30-35k € da spakuju kofere i ne vraćaju se.
Sjedi tu gdje si, poklopi se ušima, mani se internacionalne politike i radi svoj posao.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#31981 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
- Ozimician
#31982 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Realno, uvijek nanovo se čudim ovim EU prijedlozima za rješavanje problema, totalno odrođeni od realnosti.
Ja sam baš tada kad je krenuo taj migracioni talas bio u Švedskoj 2015., tad su postojali bukvalno migrantski kampovi duž granica, ganjao neke poslove i tad sam načeo baš tu migrantsku temu sa lokalnima. I njihov stav je bio da ljudima treba pomoći i da je diversity super za Švedsku, rekoh - ali oni će doći na socijalu i baviti se kriminalom - odgovor je bio: kako možeš tako reći, kakav je to čovjek koji svjesno želi da živi od socijale?
I u Njemačkoj sam čuo priča za neke iz Afrike koji dignu tako kredit 10 000 € (u dobra vremena prije korone kad te za taj iznos niko nije provjeravao), vrate se u svoju zemlju, promjene ime i dokumente i ponovo apliciraju za vizu. Da li je tačno ili urbana legenda, who knows, ali vjerujem da je bilo takvih slučajeva, ima i naših koji su takve stvari pokušavali.
-
konami666
#31983 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ti mi reci. Da nema Amera tek bi onda bio haos.TAFKAP wrote: ↑01/02/2026 16:28Iz kojih li su ovi vukojebina došli da šire demokratiju po dugim vukojebinama?konami666 wrote: ↑01/02/2026 16:08 Ma meni ovi džankiji licno ne smetaju, zabavili se o sebi. Gori su mi ovi sto dolaze iz kojekakvih vukojebina i kreću se u čoporima i imaju izbrijane glave sa strana. I nosaju noževe pa i oruzije. Zato i jačaju desničari u skoro svim europskim zemljama, jer je normalnim pun kurko ovih sto ne žele raditi, žive na socijali i nosaju oruzije. Zato im sada Švedska vlada daje 30-35k € da spakuju kofere i ne vraćaju se.
Sjedi tu gdje si, poklopi se ušima, radi svoj posao i mani se internacionalne politike.
Last edited by konami666 on 01/02/2026 18:40, edited 1 time in total.
-
konami666
#31984 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ma i to sto kažeš ali vidiš već zatvaraju ove ilegalne migracije za ove sto gumenim čamcima dolaze, prave kampove i šta već. Mislim da će s vremenom im biti sve zajebanije da dodju a u isto vrijeme otežat će dolazak i normalnim ko tebi tako sto će morati da skeniraju se od glave do pete. Ali sami su to tražili, zato sad moraju keširati bukvalno da se rijese glavobolje._BataZiv_0809 wrote: ↑01/02/2026 17:07Bas oni za za to mare.
Za to marim ja kojeg slikaju ko zadnjeg kriminalca iako idem da im u drzavi ostavim par hiljada europejaca.
- TAFKAP
#31985 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Vidim da ni u historiji nisi baš najbolji... Ali, nećemo ođe o tomekonami666 wrote: ↑01/02/2026 18:34Ti mi reci. Da nema Amera tek bi onda bio haos.TAFKAP wrote: ↑01/02/2026 16:28Iz kojih li su ovi vukojebina došli da šire demokratiju po dugim vukojebinama?konami666 wrote: ↑01/02/2026 16:08 Ma meni ovi džankiji licno ne smetaju, zabavili se o sebi. Gori su mi ovi sto dolaze iz kojekakvih vukojebina i kreću se u čoporima i imaju izbrijane glave sa strana. I nosaju noževe pa i oruzije. Zato i jačaju desničari u skoro svim europskim zemljama, jer je normalnim pun kurko ovih sto ne žele raditi, žive na socijali i nosaju oruzije. Zato im sada Švedska vlada daje 30-35k € da spakuju kofere i ne vraćaju se.
Last edited by TAFKAP on 01/02/2026 18:43, edited 1 time in total.
-
konami666
#31986 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
- Rugafet
#31987 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Bas tako drug mojstubrijez wrote: ↑01/02/2026 16:40Mozes to tako da posmatras... a mozes posmatrati i da ti sa slike nisu dosli ´96. mi bismo se i sad ovde klali. Zavisi valjda od vukojebine i s koje strane gledas.TAFKAP wrote: ↑01/02/2026 16:28Iz kojih li su ovi vukojebina došli da šire demokratiju po dugim vukojebinama?konami666 wrote: ↑01/02/2026 16:08 Ma meni ovi džankiji licno ne smetaju, zabavili se o sebi. Gori su mi ovi sto dolaze iz kojekakvih vukojebina i kreću se u čoporima i imaju izbrijane glave sa strana. I nosaju noževe pa i oruzije. Zato i jačaju desničari u skoro svim europskim zemljama, jer je normalnim pun kurko ovih sto ne žele raditi, žive na socijali i nosaju oruzije. Zato im sada Švedska vlada daje 30-35k € da spakuju kofere i ne vraćaju se.
Sjedi tu gdje si, poklopi se ušima, mani se internacionalne politike i radi svoj posao.
- stubrijez
#31988 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Trazice oni nacine kako da se rijese belaja samo tesko ce ga naci, posebno ne sa tom isplatom. Racunica je jasna. Pa nisu brude glupi, on racuna sa svojom zenom odmah x4... multipliciraju se ljudi ubrzano. Nikad mi nije jasno kako naprave troje djece za dvije godine. A naprave. Prije se razmnoze vec sto nauce jezik. Dijete krene u skolu, nije islo u obdaniste normalno, ne zna pricat a rodilo se tu. I svako djete ima svoja primanja, pa zato su migracije i krenule, tada su govorili na TV, necemo Italiju i Austriju nas cilj je Skandinavija. Usput, otkrili su bajnu Njemacku.konami666 wrote: ↑01/02/2026 18:40Ma i to sto kažeš ali vidiš već zatvaraju ove ilegalne migracije za ove sto gumenim čamcima dolaze, prave kampove i šta već. Mislim da će s vremenom im biti sve zajebanije da dodju a u isto vrijeme otežat će dolazak i normalnim ko tebi tako sto će morati da skeniraju se od glave do pete. Ali sami su to tražili, zato sad moraju keširati bukvalno da se rijese glavobolje._BataZiv_0809 wrote: ↑01/02/2026 17:07Bas oni za za to mare.
Za to marim ja kojeg slikaju ko zadnjeg kriminalca iako idem da im u drzavi ostavim par hiljada europejaca.
Jedino rjesenje je korjenita promjena socijalnih zakona a to ce tesko ici.
Po meni su daleko veca prijetnja za EU i sire indijci, oni nisu identificirani kao takvi uopste, imaju suptilniju strategiju a dolaze u puno vecem broju.
Zajeb je epskih razmjera, ovo je tek pocetak...
-
konami666
#31989 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Indijci rade, najplaćenijih narod u Švedskoj su Indijci, bolje plaćeni nego svedi. I svi su obrazovani. Srećem ih svaki dan skoro poslovno, drže se za sebe, jako su privatni i ne prave probleme.stubrijez wrote: ↑01/02/2026 20:40Trazice oni nacine kako da se rijese belaja samo tesko ce ga naci, posebno ne sa tom isplatom. Racunica je jasna. Pa nisu brude glupi, on racuna sa svojom zenom odmah x4... multipliciraju se ljudi ubrzano. Nikad mi nije jasno kako naprave troje djece za dvije godine. A naprave. Prije se razmnoze vec sto nauce jezik. Dijete krene u skolu, nije islo u obdaniste normalno, ne zna pricat a rodilo se tu. I svako djete ima svoja primanja, pa zato su migracije i krenule, tada su govorili na TV, necemo Italiju i Austriju nas cilj je Skandinavija. Usput, otkrili su bajnu Njemacku.konami666 wrote: ↑01/02/2026 18:40Ma i to sto kažeš ali vidiš već zatvaraju ove ilegalne migracije za ove sto gumenim čamcima dolaze, prave kampove i šta već. Mislim da će s vremenom im biti sve zajebanije da dodju a u isto vrijeme otežat će dolazak i normalnim ko tebi tako sto će morati da skeniraju se od glave do pete. Ali sami su to tražili, zato sad moraju keširati bukvalno da se rijese glavobolje._BataZiv_0809 wrote: ↑01/02/2026 17:07
Bas oni za za to mare.
Po meni su daleko veca prijetnja za EU i sire indijci, oni nisu identificirani kao takvi uopste, imaju suptilniju strategiju a dolaze u puno vecem broju.
Dok ove brude ko sto kažeš samo stancaju djecu. Znam da sada su pooštrili pravila za socijalu i da im je cilj napraviti sistem da se za ove porodice/grupe ili šta su već, ne isplati živjeti na socijali. Eh sad hoće linse to desiti i kad, ne znam.
- stubrijez
#31990 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Nece moci nikad te zakone izgurati zbog domicilnog naroda... politika je to, ode glasacko tijelo jbg. Ti su zakoni bili prije migranata, znaci ispalo bi pljuni pa polizi, jbg ne ide.konami666 wrote: ↑01/02/2026 21:45Indijci rade, najplaćenijih narod u Švedskoj su Indijci, bolje plaćeni nego svedi. I svi su obrazovani. Srećem ih svaki dan skoro poslovno, drže se za sebe, jako su privatni i ne prave probleme.stubrijez wrote: ↑01/02/2026 20:40Trazice oni nacine kako da se rijese belaja samo tesko ce ga naci, posebno ne sa tom isplatom. Racunica je jasna. Pa nisu brude glupi, on racuna sa svojom zenom odmah x4... multipliciraju se ljudi ubrzano. Nikad mi nije jasno kako naprave troje djece za dvije godine. A naprave. Prije se razmnoze vec sto nauce jezik. Dijete krene u skolu, nije islo u obdaniste normalno, ne zna pricat a rodilo se tu. I svako djete ima svoja primanja, pa zato su migracije i krenule, tada su govorili na TV, necemo Italiju i Austriju nas cilj je Skandinavija. Usput, otkrili su bajnu Njemacku.konami666 wrote: ↑01/02/2026 18:40
Ma i to sto kažeš ali vidiš već zatvaraju ove ilegalne migracije za ove sto gumenim čamcima dolaze, prave kampove i šta već. Mislim da će s vremenom im biti sve zajebanije da dodju a u isto vrijeme otežat će dolazak i normalnim ko tebi tako sto će morati da skeniraju se od glave do pete. Ali sami su to tražili, zato sad moraju keširati bukvalno da se rijese glavobolje.
Dok ove brude ko sto kažeš samo stancaju djecu. Znam da sada su pooštrili pravila za socijalu i da im je cilj napraviti sistem da se za ove porodice/grupe ili šta su već, ne isplati živjeti na socijali. Eh sad hoće linse to desiti i kad, ne znam.
Velis bolje placeni? OK. Mozda gledas uzorak, treba da znas da je drustvena podjela u Inidji jako striktna, nisu svi isti. Ja govorim o prilivu nestrucnog kadra u hiljadama, brate mi u BiH pljujemo po Travnickom i Modrickom fakultetu, pa znas li ti koje su ublehe u Indiji sa fakultetima, dodju da studiraju u Slovacku ili Poljsku doslovno uce da pisu. Njihov "adut" je engleski i ona blesava dobrocudnost. Nece svabo pricati ni s kim engleski osim sa indijcem... Nece ni sa englezom, vjeruj imam primjer svaki dan. A ni taj engleski ne mozes da razumijes. Umrezeni su svi i dijele to malo sto znaju, jako su kompaktni i opasni. Uce ovdje, znanje koje donesu iz domovine je ravno nuli. Ne integrisu se skoro nikako, nego napreduju kroz hijerarhiju preko networkinga svojih sunarodnjaka. Koriste sistem maksimalno, ali pametno, nisu flagrantni i bezobrazni kao brude. Djeluju kao organizam a ne pojedinac. Imas indijca u Njemackoj 15 godina, ne zna njemacki, osim zene koji je isto doveo iz Indije i petoro djece, tu su mu i majka, otac i sestre i braca. Tu im super da je najgore, kad dole nisu imali nista. Sto se tice Njemacke, univerzitetski gradovi su okupirani sa njima, vidjam ih svakodnevno sa torbama, novopridosli sa telefonima u rukama i nepogresivim instrukcijama od nekog koji je vec tu.
Kao profesionalci jako nekompetentni, da ne spominjem opste znanje...
Evo jedan interesantan slucaj, ilustrativan, neki dan naletim na Indeedu. Nevezano ni za jednu od te dvije skupine naroda...
Oglas je za Software inzinjera, radno mjesto Koln, uslov poznavanje korejskog jezika. ? ? ?
- Ozimician
#31991 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
@stubrijez odlično opisano.
I u Njemačkoj su oficijelno najplaćeniji i u 2025 god. je bila propaganda u medijima kako su oni radnici budućnosti Njemačke.
Po toj statistici najmanje plaćeni stranci u Njemačkoj su - Talijani.
Evo jedan svjež članak od njihovog propagandnog medija:
https://www.dw.com/en/how-germanys-skil ... a-75206488
I u Njemačkoj su oficijelno najplaćeniji i u 2025 god. je bila propaganda u medijima kako su oni radnici budućnosti Njemačke.
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#31992 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Iako se slažem da Indijci sada nisu neka idealna imigraciona grupa kako se pokušava predstavljati, mislim da ti ovo sa Italijanima nije jak argument.Ozimician wrote: ↑01/02/2026 22:12 @stubrijez odlično opisano.
![]()
Italijani su ovdje došli najviše u migracionim valovima sa nama ex-Jugoslovenima, Turcima 60-ih i 70-ih. U skorije vrijeme, dosta ih je dolazilo da radi kao osoblje u italijanskim radnjama (najviše slastičarnama, npr. u mojoj slastičarnoj su uvijek radili Italijani, koji bi dolazili na par mjeseci).
-
konami666
#31993 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Evo našao sam:stubrijez wrote: ↑01/02/2026 22:01Nece moci nikad te zakone izgurati zbog domicilnog naroda... politika je to, ode glasacko tijelo jbg. Ti su zakoni bili prije migranata, znaci ispalo bi pljuni pa polizi, jbg ne ide.konami666 wrote: ↑01/02/2026 21:45Indijci rade, najplaćenijih narod u Švedskoj su Indijci, bolje plaćeni nego svedi. I svi su obrazovani. Srećem ih svaki dan skoro poslovno, drže se za sebe, jako su privatni i ne prave probleme.stubrijez wrote: ↑01/02/2026 20:40
Trazice oni nacine kako da se rijese belaja samo tesko ce ga naci, posebno ne sa tom isplatom. Racunica je jasna. Pa nisu brude glupi, on racuna sa svojom zenom odmah x4... multipliciraju se ljudi ubrzano. Nikad mi nije jasno kako naprave troje djece za dvije godine. A naprave. Prije se razmnoze vec sto nauce jezik. Dijete krene u skolu, nije islo u obdaniste normalno, ne zna pricat a rodilo se tu. I svako djete ima svoja primanja, pa zato su migracije i krenule, tada su govorili na TV, necemo Italiju i Austriju nas cilj je Skandinavija. Usput, otkrili su bajnu Njemacku.
Velis bolje placeni? OK. Mozda gledas uzorak, treba da znas da je drustvena podjela u Inidji jako striktna, nisu svi isti. Ja govorim o prilivu nestrucnog kadra u hiljadama, brate mi u BiH pljujemo po Travnickom i Modrickom fakultetu, pa znas li ti koje su ublehe u Indiji sa fakultetima, dodju da studiraju u Slovacku ili Poljsku doslovno uce da pisu. Njihov "adut" je engleski i ona blesava dobrocudnost. Nece svabo pricati ni s kim engleski osim sa indijcem... Nece ni sa englezom, vjeruj imam primjer svaki dan. A ni taj engleski ne mozes da razumijes. Umrezeni su svi i dijele to malo sto znaju, jako su kompaktni i opasni. Uce ovdje, znanje koje donesu iz domovine je ravno nuli. Ne integrisu se skoro nikako, nego napreduju kroz hijerarhiju preko networkinga svojih sunarodnjaka. Koriste sistem maksimalno, ali pametno, nisu flagrantni i bezobrazni kao brude. Djeluju kao organizam a ne pojedinac. Imas indijca u Njemackoj 15 godina, ne zna njemacki, osim zene koji je isto doveo iz Indije i petoro djece, tu su mu i majka, otac i sestre i braca. Tu im super da je najgore, kad dole nisu imali nista. Sto se tice Njemacke, univerzitetski gradovi su okupirani sa njima, vidjam ih svakodnevno sa torbama, novopridosli sa telefonima u rukama i nepogresivim instrukcijama od nekog koji je vec tu.
Evo jedan interesantan slucaj, ilustrativan, neki dan naletim na Indeedu. Nevezano ni za jednu od te dvije skupine naroda...
Oglas je za Software inzinjera, radno mjesto Koln, uslov poznavanje korejskog jezika. ? ? ?
Švedska uvodi strožija pravila za socialbidrag: ko je radno sposoban moraće aktivno tražiti posao ili učestvovati u programima zapošljavanja. Cilj je da se više isplati raditi nego živjeti od pomoći i da se smanji dugoročna zavisnost od socijale. Planirano stupanje na snagu: oko 1. jula 2026.
I u Danskoj je tako, svedi uglavnom samo kopiraju stvari iz danske jer su danci zajebani.
A za Indijce se slažem vecinom, drže se tih kasti ili šta već, uvijek se izmedju sebe druže. A da guraju jedni druge to je istina, mnogi drugi narodi guraju jedni druge.
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#31994 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
odlicno opisano. moja zapazanja su potpuno ista.stubrijez wrote: ↑01/02/2026 22:01Nece moci nikad te zakone izgurati zbog domicilnog naroda... politika je to, ode glasacko tijelo jbg. Ti su zakoni bili prije migranata, znaci ispalo bi pljuni pa polizi, jbg ne ide.konami666 wrote: ↑01/02/2026 21:45Indijci rade, najplaćenijih narod u Švedskoj su Indijci, bolje plaćeni nego svedi. I svi su obrazovani. Srećem ih svaki dan skoro poslovno, drže se za sebe, jako su privatni i ne prave probleme.stubrijez wrote: ↑01/02/2026 20:40
Trazice oni nacine kako da se rijese belaja samo tesko ce ga naci, posebno ne sa tom isplatom. Racunica je jasna. Pa nisu brude glupi, on racuna sa svojom zenom odmah x4... multipliciraju se ljudi ubrzano. Nikad mi nije jasno kako naprave troje djece za dvije godine. A naprave. Prije se razmnoze vec sto nauce jezik. Dijete krene u skolu, nije islo u obdaniste normalno, ne zna pricat a rodilo se tu. I svako djete ima svoja primanja, pa zato su migracije i krenule, tada su govorili na TV, necemo Italiju i Austriju nas cilj je Skandinavija. Usput, otkrili su bajnu Njemacku.
kad sam trazio kome da utopim zadnji stan, doslo bruka prijava, naravno, indijci imaju najjace ugovore, i svi imaju nekake mastere iz cijelog svijeta. i niko ne zna ni rijeci njemackog, a ja njihov engleski jedna ista kontam. ali zato €€€€
- drag_gost
#31995 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Oboje, poslovno dosao. Ta ulica je bas upecatljiva, ima i neko jezero blizu koliko se sjecam.Rugafet wrote: ↑01/02/2026 16:07
Otkud to? Živio si ovde ili bio poslovno? Da, ima restoran, ima ih vise u stvari. U tom italijankom sam bio par puta na klopi. On je na cosku odmah do pješačkog.![]()
-
Bodkin
#31996 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Dolazak novih migranata je drasticno smanjen, u nekim zemljama i do 90%. Danska ce prva krenuti sa deportacijama stranih kriminalaca. Ostale zemlje ce je pratiti. Problem nisu novi imigranti nego ovi sto su u zemlji._BataZiv_0809 wrote: ↑01/02/2026 17:07Bas oni za za to mare.
Jedino sto jos mogu je uvesti mrtvu strazu na granicama ako vec hoce totalno da zadovolje desnicare
Inace zanimljivo mi bilo otvoriti 10ak godina staru temu oko imigranata ovdje na forumu. Sjecam se postova gdje su svi koji au bili protiv masovnog primanja nazivani fasistima i nacistima. Moja drugarica iz Sa isla u grcku da pomaze imigrante u sklopu nekog nvo. Eno je sad i sama migrant u americi.
-
Bodkin
#31997 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
A ova prica za indijce je sizofrena. Sto vi nemate te neke lijeve master diplome pa dobijete jake ugovore? Iako ste jako nekompetentni?
I jebo vas njemacki. Taj bruda o kojem pricate ga nauci za godinu, al cijeli zivot bude drzava u minusu jer ili ne radi ili ne placa porez ili oboje. Al vam smeta indijac.
U dach regiji je pun kurac “nasih” ljudi. Stotine hiljada nas je. Mozda da se malo ugledate na te indijce kod umrezavanja. Ali ne, evo ovdje na temi jedni druge ne mozete da smislite samo sto ovaj voli ameriku, a ovaj njemacku
I jebo vas njemacki. Taj bruda o kojem pricate ga nauci za godinu, al cijeli zivot bude drzava u minusu jer ili ne radi ili ne placa porez ili oboje. Al vam smeta indijac.
U dach regiji je pun kurac “nasih” ljudi. Stotine hiljada nas je. Mozda da se malo ugledate na te indijce kod umrezavanja. Ali ne, evo ovdje na temi jedni druge ne mozete da smislite samo sto ovaj voli ameriku, a ovaj njemacku
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#31998 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ogavno vrijeme foruma. Ne volim ga se ni prisjecati.Bodkin wrote: ↑02/02/2026 10:06Dolazak novih migranata je drasticno smanjen, u nekim zemljama i do 90%. Danska ce prva krenuti sa deportacijama stranih kriminalaca. Ostale zemlje ce je pratiti. Problem nisu novi imigranti nego ovi sto su u zemlji._BataZiv_0809 wrote: ↑01/02/2026 17:07Bas oni za za to mare.
Jedino sto jos mogu je uvesti mrtvu strazu na granicama ako vec hoce totalno da zadovolje desnicare
Inace zanimljivo mi bilo otvoriti 10ak godina staru temu oko imigranata ovdje na forumu. Sjecam se postova gdje su svi koji au bili protiv masovnog primanja nazivani fasistima i nacistima. Moja drugarica iz Sa isla u grcku da pomaze imigrante u sklopu nekog nvo. Eno je sad i sama migrant u americi.
- drag_gost
#31999 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Sta sam se ja nagledao vrhunskih indijskih strucnjaka u it sektoru. Ne dobijaju se ti "jaki ugovori" na lijepe oci, manite se te luzerske price.Bodkin wrote: ↑02/02/2026 10:11 A ova prica za indijce je sizofrena. Sto vi nemate te neke lijeve master diplome pa dobijete jake ugovore? Iako ste jako nekompetentni?
- Ozimician