Al onda te zadnje godine nismo igrali Final 8 tj nije ga bilo.
Meni su u glavi samo porazi od zvezde u skenderiji kad s ekod nas igrao final 8, i mislim hemofarma godinu prije.
Moderators: Charuga, Tomahawk11
Al onda te zadnje godine nismo igrali Final 8 tj nije ga bilo.
A znas li druze zasto smo izgubili loptu na prvom dodavanju ako mislis na kraj utakmice?? Zato sto je oba beka ostavio na klupi. Ja nisam mogao da vjeruijem kad sam vidio.Ja jedino Pasalicu zamjeram sto se gubi u zadnjoj cetvrtini i ponavlja greske. Naravno da je i limitiranost igraca ali i nemogucnost Pasalicevog autoriteta da bilo sta kaze Aticu i Halilovicu ali zato Kovacevica npr. kaznjava redovno nakon svake greske. Na pocetku kad je rekao da ce se neki nacekati da zaigraju slomio je preko ledja Gutica i Delalica sto je krajnje misevski i jadno. Ima tu stvari ali generalno gledajuci on je zaista u odnosu na Acu bio svjeza krv i napravio do sada dobre rezultate. Medjutim ponavljam protiv svih jacih klubova je izgubio sa solidnom razlikom a sada dolaze sve jaci klubovi.Leopard_SA wrote: ↑30/01/2026 20:59Al @hrasno38, jel bas sve to do Pasalica. Vecina stvari za koje ga ti kritikujes nije do njega, nego do limitiranosti igraca. Evo juce covjek zive time out, crta akciju, objasnjava svima gdje trebaju biti i sta trebaju raditi. Pocne igra, mi gubimo loptu na prvom dodavanju. Nije to do Muhameda.hrasno38 wrote: ↑30/01/2026 19:54
Muha je u odnosu na Acu trenercina ali to ne znaci da nije jos uvijek sa mnogim stvarima limitiran i da javnost nema pravo da to konstatuje. On je definitivno preporodio igru Bosne u odnosu na Acu ali recimo mnogim navijacima smeta sto nema identican autoritet prema svim igracima a posebno prema Aticu i Halilovicu u odnosu na ostale igrace. Atic je bio izvrstan u reprezentaciji zato sto mu ni Bosnic ni Beciragic nisu dali da glumi velicinu i provodi svoje kerefeke na terenu. He dobro si se sjetio Gilberta jer i taj je pogadjao ko mahnit a igrao ko na terminuPlummer je igrac koji ce nakon ove sezone sigurno razguliti i zato ga treba pravilno iskoristiti jer njegov sut moze Bosni donjeti puno toga. Ono sto je lose je to da ga Pasalic vrlo cesto posalje na klupu nakon sto recimo fuli dva suta a rezultat se lomi. To je igrac kojeg stavljas na klupu samo kad sam zatrazi izmjenu jer drugog nemas takvog. Pasalic konstantno zaboravlja Plummera na klupi na uzadnjoj cetvrtini i to je recimo ono sto mu ja zamjeram a ono sinoc bez ijednog playa podvest cemo pod nervozu
U svakom slucaju ja cu uvijek kritikovati ono sto ne valja jer kroz citav svoj zivot sasvim normalno sam primao kritike na svoj racun u raznim oblastima zivota pa izmedju ostalog i u sportu. Ako zelis da budes javna licnost onda budi spreman i na kritike jer puno puno stvari se puno puno bolje vide sa tribina i TV-a nego sa klupe. Zato se i pregledavaju utakmice.
Bosna je napravila rezultat vrijedan postovanja ali eto te neke finese su mogle donjeti radost navijaca i u utakmicama protiv Olimpije i Buducnosti. Ja se sjecam koliko su ljudi pisali u pocetku sezone da Aco nije za ovoga nivoa sve dok nije doslo Dubravku iz guzice u glavu.
Ja sam recimo imao zamjerku da nam je protok lopte spor i da dosta vremena gubimo tako. Jucer je Lopez poceo, a Caruthers igrao s klupe. Odmah je protok lopte bio brzi i bili smo puno opasniji, pogotovo u tranziciji. Nije Pasalic kriv sto West gusi igru.
Mislim ti si govorio da Westa drzi u igri, ali sta mu je alternativa? Ne moze Lopez 40 minuta igrati, a Plummer nije plej. Evo cim se pojavila alternativa, mi smo bolji po tom pitanju
Kako sad to?
Da si se trudio da napises nesto gluplje ne bi uspio od ovog boldiranog.izbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑30/01/2026 22:07Kako sad to?
Maloprije kritikujes sto je bosna izgubila te dvije utakmice protiv buducnosti i olimpije, a trebala ih dobiti, a sad odjednom ide prica da je svaku protiv jacih izgubio sa solidnom razlikom. Pa nije eto te dvije, da ne pominjemo pobjedu nad spancima.
Ponekad pomislim da si rod il menadzer kovacevicu. Kao i na fudbalu, dominiraju kritike al ne zbog objektivnosti vec zbogbog licnih shema ili animoziteta.
Nisam ni rekao da se igrao TOP 8, tada su već prebacili na Final 4. Od Hemofarma smo izgubili u Beogradu kada su za njih igrali naši Saša Vasiljević, Jasmin Hukić, Nebojša Bogavac, Savo Đikanović, Milenko Topić, Nenad Mišanović, Boris Savović, Miloš Borisov, Bojan Bakić, Miljan Rakić, itd. Partizan je tada bio favorit u finalu, ali Hemofarm je odigrao vrhunski turnir i potpuno su zaslužili titulu regionalnog prvaka. Od Zvezde na Final eightu smo poklekli pod pritiskom, ali treba reći da smo doživjeli dva vrhunska peha. Povrijedio nam se odmah Tomislav Tomović, pa je Saša Vasiljević morao da cijelu utakmicu iznese teret na svojim leđima, a onda se u drugom dijelu povrijedio i Siniša Kovačević. Skenderija je tada bila baš prepuna. Za Zvezdu su tada igrali: Goran Jeretin, Igor Milošević, Gerrod Henderson, Čedomir Vitkovac, Vuk Radivojević, Pero Antić, Miroslav Raičević, O Bannon. Njih je u polufinalu lagano riješio FMP koji je poslije iznenađujuće došao do trofeja preko Partizana u finalu. Čedomir Vitkovac je protiv nas odigrao utakmicu života, čak sam i negdje to gledao u intervjuu kada sam kaže da tu noć nije mogao da promaši.izbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑30/01/2026 21:32Al onda te zadnje godine nismo igrali Final 8 tj nije ga bilo.
Meni su u glavi samo porazi od zvezde u skenderiji kad s ekod nas igrao final 8, i mislim hemofarma godinu prije.
Zato što to odlično lično znam. Za njega je postojala i postoji samo Srbija i to je ok.Didier wrote: ↑30/01/2026 08:56Igrao je samo u mlađim kategorijama. Kako znamo da je htio isključivo Srbiju?
Nije Plummer ni Jordan, ni Jokić ni LeBron.hrasno38 wrote: ↑30/01/2026 19:54
Muha je u odnosu na Acu trenercina ali to ne znaci da nije jos uvijek sa mnogim stvarima limitiran i da javnost nema pravo da to konstatuje. On je definitivno preporodio igru Bosne u odnosu na Acu ali recimo mnogim navijacima smeta sto nema identican autoritet prema svim igracima a posebno prema Aticu i Halilovicu u odnosu na ostale igrace. Atic je bio izvrstan u reprezentaciji zato sto mu ni Bosnic ni Beciragic nisu dali da glumi velicinu i provodi svoje kerefeke na terenu. He dobro si se sjetio Gilberta jer i taj je pogadjao ko mahnit a igrao ko na terminuPlummer je igrac koji ce nakon ove sezone sigurno razguliti i zato ga treba pravilno iskoristiti jer njegov sut moze Bosni donjeti puno toga. Ono sto je lose je to da ga Pasalic vrlo cesto posalje na klupu nakon sto recimo fuli dva suta a rezultat se lomi. To je igrac kojeg stavljas na klupu samo kad sam zatrazi izmjenu jer drugog nemas takvog. Pasalic konstantno zaboravlja Plummera na klupi na uzadnjoj cetvrtini i to je recimo ono sto mu ja zamjeram a ono sinoc bez ijednog playa podvest cemo pod nervozu
U svakom slucaju ja cu uvijek kritikovati ono sto ne valja jer kroz citav svoj zivot sasvim normalno sam primao kritike na svoj racun u raznim oblastima zivota pa izmedju ostalog i u sportu. Ako zelis da budes javna licnost onda budi spreman i na kritike jer puno puno stvari se puno puno bolje vide sa tribina i TV-a nego sa klupe. Zato se i pregledavaju utakmice.
Bosna je napravila rezultat vrijedan postovanja ali eto te neke finese su mogle donjeti radost navijaca i u utakmicama protiv Olimpije i Buducnosti. Ja se sjecam koliko su ljudi pisali u pocetku sezone da Aco nije za ovoga nivoa sve dok nije doslo Dubravku iz guzice u glavu.
Vjerovatno nisi upoznat kao ni većina šta se ljetos dešavalo sa izborom trenera u Bosni. Marković je bio prva opcija, ali nije bilo realno, jer i on i Dubravko su željeli biti alfa mužjaci i da se pitaju za sve. Poslije toga kada je propao dogovor s Nenom, Adis Bećiragić je bio opcija, ali je tražio 10.000 eura mjesečno. Nakon što Bosna to nije željela platiti, Aco je kontaktirao jednog trenera u Japanu i trebali su početi da se dogovaraju, sutradan je izašlo da je Aco novi trener Bosne za narednu sezonu. Da se pitao Muhamed, sigurno tu ne bi bili ni Atić ni Halilović. Druga stvar kako očekuješ da Muhamed je već usavršen? Čovjek je uletio nenadano kao trener, ni u najavi nije bilo da će postati trener. Šta on može “prodati” npr. Zvezdanu Mitroviću, Žakelju ili Saši Obradoviću? Bosna ima veći budžet, ali šta misliš kad ima s jedne strane Danijel Jusup, a s druge strane početnik Muhamed Pašalić? Nismo realni jednostavno. Sa druge strane, evo Šone iz Igokee ide svake godine u Ameriku na ljetnoj pauzi na usavršavanje. Kada je Muha imao priliku da to uradi? Od koga da nauči? Od 23 utakmice, dobili su 16. Sve što je morao da dobije, dobio je. Ko očekuje da će Bosna dobijati po 15/20 razlike u savršenoj igri, vara se. Kritika uvijek mora biti prisutna, ali ovo što pričaš jednostavno ne pije vode. Čovjek je uletio u vatru i pliva odlično. Raspored je brutalno gust, svi imaju povrede, ali pobjeđuje. Uopšte ne smatram da je Muhamed vrhunski trener, ali smatram da je itekako položio za dosadašnji dio sezone. Na sve ove okolnosti, snašao se sjajno. Bori se, živi za ovaj klub, u svaku sekundu utakmice unosi 1000% svoje energije. Ako danas Budućnost dobije Spartaka, već je ispunio dva cilja i naprimjer uz titulu prvaka Bosne i Hercegovine, ova sezona bi mogla biti vrhunska, bez obzira na dešavanja u Kupu, iako željno iščekujem ako se sve poklopi taj meč protiv Igokee, da odmjerimo snage s njima.hrasno38 wrote: ↑30/01/2026 19:54Muha je u odnosu na Acu trenercina ali to ne znaci da nije jos uvijek sa mnogim stvarima limitiran i da javnost nema pravo da to konstatuje. On je definitivno preporodio igru Bosne u odnosu na Acu ali recimo mnogim navijacima smeta sto nema identican autoritet prema svim igracima a posebno prema Aticu i Halilovicu u odnosu na ostale igrace. Atic je bio izvrstan u reprezentaciji zato sto mu ni Bosnic ni Beciragic nisu dali da glumi velicinu i provodi svoje kerefeke na terenu. He dobro si se sjetio Gilberta jer i taj je pogadjao ko mahnit a igrao ko na terminuneno#4 wrote: ↑30/01/2026 19:05 Dvije su stvari okrenule ovu sezonu. Nije bilo rješenja umjesto Ace i Muhamed je bio iznuđeno rješenje. Ima nedostataka, čak i on sam je svjestan toga, ali svim ovim igračima je itekako našao ulogu, poredao stvari na duplo bolji način nego Aco. Plus rotacija Audige - Plummer. Jednostavno, to se ubolo i okrenulo je sezonu. Svi su bili nezadovoljni činjenicom da Chase odlazi, ali kada je Plummer počeo da se navikava na ekipu, počeli su i rezultati. Manresi je trebao playmaker, Plummer je više šuter i odlučili su da izađu iz ugovora s njim uz adekvatnu naknadu. Svakog od ovih igrača je Muhamed podigao minimalno za 20-30%. To što mi sada od Muhameda očekujemo poteze ala Željko Obradović je drugi par knjiženja. Također, on je svjestan da ima falinki, da griješi, ali gine za ovaj klub. Bosna poslije rata nikada nije igrala ovako požrtvovano i borbeno, nikada se ovo nije desilo. Također, ovo će biti 4. put da smo završili u TOP 8. 2004/2005, 2005/2006 i 2008/2009 sa Vladom Vukoičićem na klupi. Sve ostalo smo završavali ili ispod ili nismo igrali. Realnost je da mi svi pomalo romansiramo taj period 2003-2010. Ko ne vjeruje neka pogleda rostere. Alfonso Plummer je najbolji poslijeratni šuter Bosne, tu ubrajam i Markovića i Ikonića, pa čak i Clarencea Gilberta. Procente u kojima Alfonso pogađa su nestvarni, obzirom i na količinu upućenih šuteva. I to sve uzimajući u razmatranje da nema unutrašnje igre, ni Šalić ni Halilović ne mogu ništa da ponude u reketu ili je to vrlo siromašno. Od Caruthersa očekujem da ponudi jednu stabilnost, pogotovo u defanzivnom dijelu, siguran sam da će nam koristiti. Treba spomenuti da su sinoć i Lopez i Zubac odigrali vrlo dobre partije. Zubac u posljednje vrijeme je preuzeo formu od Kovačevića. Činjenica je da je Muhamed sinoć na klupi “zaboravio” Younga i Plummera, ali vratilo se na odličan način, jer ih je sačuvao za naredne utakmice.Plummer je igrac koji ce nakon ove sezone sigurno razguliti i zato ga treba pravilno iskoristiti jer njegov sut moze Bosni donjeti puno toga. Ono sto je lose je to da ga Pasalic vrlo cesto posalje na klupu nakon sto recimo fuli dva suta a rezultat se lomi. To je igrac kojeg stavljas na klupu samo kad sam zatrazi izmjenu jer drugog nemas takvog. Pasalic konstantno zaboravlja Plummera na klupi na uzadnjoj cetvrtini i to je recimo ono sto mu ja zamjeram a ono sinoc bez ijednog playa podvest cemo pod nervozu
I te kako sam upoznat sa stavom Markovica kad je u pitanju trenerska kluba u Bosni. Njegov stav je da bi se pobio sa Barbaricem nakon dvije utakmice i zato nije pristao. Sto se tice Adisa to je vrlo korektna cijena za dokazanog trenera reprezentacije BiH koji je imao izvrsne rezultate i ima veliko iskustvo a da ne govorim o ucitelju. Das povrijedjenom igracu oko 25.000 EUR a puno ti dati selektoru reprezentacije 10.000 EUR. Jos jedno preseravanje Dubravka. Ali dobro bilo pa proslo i znam kako je sve islo poslije, znam koliko je i Pasalic opstruirao Acu dok je igrao ali isto tako proslo vrijeme. Nebitno Pasalic je obavio odlicna posao ali to ne znaci da nije podlozan za kritiku. Ponavlja greske iz utakmice u utakmciu i gubi se u svakoj utakmici na kraju. I to je jedino sto mu ja zamjeram pored razlicitog pokazavinja autoriteta prema igracima. Apsolutno ne sporim ni njegovu energiju i zelju koja je vidi se ogromna. U biti Bosna je odradila sto se tice ova dva takmicenja i vise nego sto se ocekuje od nje ali Igokea nece biti ove ekipe nego puno veci zalogaj a sezona bez titule ajde bit ce uspjesna ali nekako kusava.neno#4 wrote: ↑31/01/2026 11:12Vjerovatno nisi upoznat kao ni većina šta se ljetos dešavalo sa izborom trenera u Bosni. Marković je bio prva opcija, ali nije bilo realno, jer i on i Dubravko su željeli biti alfa mužjaci i da se pitaju za sve. Poslije toga kada je propao dogovor s Nenom, Adis Bećiragić je bio opcija, ali je tražio 10.000 eura mjesečno. Nakon što Bosna to nije željela platiti, Aco je kontaktirao jednog trenera u Japanu i trebali su početi da se dogovaraju, sutradan je izašlo da je Aco novi trener Bosne za narednu sezonu. Da se pitao Muhamed, sigurno tu ne bi bili ni Atić ni Halilović. Druga stvar kako očekuješ da Muhamed je već usavršen? Čovjek je uletio nenadano kao trener, ni u najavi nije bilo da će postati trener. Šta on može “prodati” npr. Zvezdanu Mitroviću, Žakelju ili Saši Obradoviću? Bosna ima veći budžet, ali šta misliš kad ima s jedne strane Danijel Jusup, a s druge strane početnik Muhamed Pašalić? Nismo realni jednostavno. Sa druge strane, evo Šone iz Igokee ide svake godine u Ameriku na ljetnoj pauzi na usavršavanje. Kada je Muha imao priliku da to uradi? Od koga da nauči? Od 23 utakmice, dobili su 16. Sve što je morao da dobije, dobio je. Ko očekuje da će Bosna dobijati po 15/20 razlike u savršenoj igri, vara se. Kritika uvijek mora biti prisutna, ali ovo što pričaš jednostavno ne pije vode. Čovjek je uletio u vatru i pliva odlično. Raspored je brutalno gust, svi imaju povrede, ali pobjeđuje. Uopšte ne smatram da je Muhamed vrhunski trener, ali smatram da je itekako položio za dosadašnji dio sezone. Na sve ove okolnosti, snašao se sjajno. Bori se, živi za ovaj klub, u svaku sekundu utakmice unosi 1000% svoje energije. Ako danas Budućnost dobije Spartaka, već je ispunio dva cilja i naprimjer uz titulu prvaka Bosne i Hercegovine, ova sezona bi mogla biti vrhunska, bez obzira na dešavanja u Kupu, iako željno iščekujem ako se sve poklopi taj meč protiv Igokee, da odmjerimo snage s njima.hrasno38 wrote: ↑30/01/2026 19:54Muha je u odnosu na Acu trenercina ali to ne znaci da nije jos uvijek sa mnogim stvarima limitiran i da javnost nema pravo da to konstatuje. On je definitivno preporodio igru Bosne u odnosu na Acu ali recimo mnogim navijacima smeta sto nema identican autoritet prema svim igracima a posebno prema Aticu i Halilovicu u odnosu na ostale igrace. Atic je bio izvrstan u reprezentaciji zato sto mu ni Bosnic ni Beciragic nisu dali da glumi velicinu i provodi svoje kerefeke na terenu. He dobro si se sjetio Gilberta jer i taj je pogadjao ko mahnit a igrao ko na terminuneno#4 wrote: ↑30/01/2026 19:05 Dvije su stvari okrenule ovu sezonu. Nije bilo rješenja umjesto Ace i Muhamed je bio iznuđeno rješenje. Ima nedostataka, čak i on sam je svjestan toga, ali svim ovim igračima je itekako našao ulogu, poredao stvari na duplo bolji način nego Aco. Plus rotacija Audige - Plummer. Jednostavno, to se ubolo i okrenulo je sezonu. Svi su bili nezadovoljni činjenicom da Chase odlazi, ali kada je Plummer počeo da se navikava na ekipu, počeli su i rezultati. Manresi je trebao playmaker, Plummer je više šuter i odlučili su da izađu iz ugovora s njim uz adekvatnu naknadu. Svakog od ovih igrača je Muhamed podigao minimalno za 20-30%. To što mi sada od Muhameda očekujemo poteze ala Željko Obradović je drugi par knjiženja. Također, on je svjestan da ima falinki, da griješi, ali gine za ovaj klub. Bosna poslije rata nikada nije igrala ovako požrtvovano i borbeno, nikada se ovo nije desilo. Također, ovo će biti 4. put da smo završili u TOP 8. 2004/2005, 2005/2006 i 2008/2009 sa Vladom Vukoičićem na klupi. Sve ostalo smo završavali ili ispod ili nismo igrali. Realnost je da mi svi pomalo romansiramo taj period 2003-2010. Ko ne vjeruje neka pogleda rostere. Alfonso Plummer je najbolji poslijeratni šuter Bosne, tu ubrajam i Markovića i Ikonića, pa čak i Clarencea Gilberta. Procente u kojima Alfonso pogađa su nestvarni, obzirom i na količinu upućenih šuteva. I to sve uzimajući u razmatranje da nema unutrašnje igre, ni Šalić ni Halilović ne mogu ništa da ponude u reketu ili je to vrlo siromašno. Od Caruthersa očekujem da ponudi jednu stabilnost, pogotovo u defanzivnom dijelu, siguran sam da će nam koristiti. Treba spomenuti da su sinoć i Lopez i Zubac odigrali vrlo dobre partije. Zubac u posljednje vrijeme je preuzeo formu od Kovačevića. Činjenica je da je Muhamed sinoć na klupi “zaboravio” Younga i Plummera, ali vratilo se na odličan način, jer ih je sačuvao za naredne utakmice.Plummer je igrac koji ce nakon ove sezone sigurno razguliti i zato ga treba pravilno iskoristiti jer njegov sut moze Bosni donjeti puno toga. Ono sto je lose je to da ga Pasalic vrlo cesto posalje na klupu nakon sto recimo fuli dva suta a rezultat se lomi. To je igrac kojeg stavljas na klupu samo kad sam zatrazi izmjenu jer drugog nemas takvog. Pasalic konstantno zaboravlja Plummera na klupi na uzadnjoj cetvrtini i to je recimo ono sto mu ja zamjeram a ono sinoc bez ijednog playa podvest cemo pod nervozu
Moze se diskutovati da li smo zasluzili odredjene pobjede jel? A moze li se dislutovati jesmo li zasluzili odredjene poraze ili je to iskljucivo produkt nsposobnosti?Dugarry wrote: ↑31/01/2026 12:51 Kako ne volim presaravanje i jeftinu filozofiju.
KK Bosna ove godine ima relativno veci budzet nego sto je ikad imala. Ovo ili zaboravljate ili se pravite da ne znate!
Trenutni rezultat na tabeli je dobar. Pobjedili smo sve sto trebamo, a treba dodati i da nismo pobjedili nikoga ko je od nas bolji na papiru.
Znaci reultati su u skladu sa ocekivanjima. Barbaric je prije sezone rekao da zeli biti u vrhu ABA lige, inace Bosna istu nece igrati. Dobio je taj novac koji je trazio, ili barem dovoljno da zadovolji njegove apetite.
Iako smo rezultatski tamo gdje ove godine trebamo biti, mora se priznati da se moze diskutovati da li smo zasluzili odredjene pobjede. Moze se i siskutovati da li nam je igra na zadovoljavajucem nivou. Rezultati na kratke staze mogu biti zadovoljavajuci unatoc losoj igri, ali na duge staze to nije slucaj. Da li je do trenera ili igraca ne znam, ali ovo su cinjenice.
Ako Pasalic nije dovoljno dobar, to nas recimo ove godine moze kostati prvenstva BiH, gdje ce detalji odlucivati.
Da li imamo pravog trenera ili ne zavisi i od alternativa. Ne znam koliko je bilo lahko dovesti iskusnog trenera sa kvalitetom u KK Bosnu na pocetku ove sezone, s obzirom da Bosne nije bilo na mapi toliko godina.
Reci koje utakmice smo zasluzili da pobjedimo, a nismo.Leopard_SA wrote: ↑31/01/2026 14:27Moze se diskutovati da li smo zasluzili odredjene pobjede jel? A moze li se dislutovati jesmo li zasluzili odredjene poraze ili je to iskljucivo produkt nsposobnosti?Dugarry wrote: ↑31/01/2026 12:51 Kako ne volim presaravanje i jeftinu filozofiju.
KK Bosna ove godine ima relativno veci budzet nego sto je ikad imala. Ovo ili zaboravljate ili se pravite da ne znate!
Trenutni rezultat na tabeli je dobar. Pobjedili smo sve sto trebamo, a treba dodati i da nismo pobjedili nikoga ko je od nas bolji na papiru.
Znaci reultati su u skladu sa ocekivanjima. Barbaric je prije sezone rekao da zeli biti u vrhu ABA lige, inace Bosna istu nece igrati. Dobio je taj novac koji je trazio, ili barem dovoljno da zadovolji njegove apetite.
Iako smo rezultatski tamo gdje ove godine trebamo biti, mora se priznati da se moze diskutovati da li smo zasluzili odredjene pobjede. Moze se i siskutovati da li nam je igra na zadovoljavajucem nivou. Rezultati na kratke staze mogu biti zadovoljavajuci unatoc losoj igri, ali na duge staze to nije slucaj. Da li je do trenera ili igraca ne znam, ali ovo su cinjenice.
Ako Pasalic nije dovoljno dobar, to nas recimo ove godine moze kostati prvenstva BiH, gdje ce detalji odlucivati.
Da li imamo pravog trenera ili ne zavisi i od alternativa. Ne znam koliko je bilo lahko dovesti iskusnog trenera sa kvalitetom u KK Bosnu na pocetku ove sezone, s obzirom da Bosne nije bilo na mapi toliko godina.
I kakva je to prica da nismo pobjedili ni jednog favorita. Ja ne mogu da vjerujem sta pojedini pisete Boga mi. Pa sta je pobjeda protiv Murcije nakon 3 vezana poraza. Ekipa koja je u tom trenutku bila lider ACB lige?
Pobjeda protiv Spartaka, dva puta. I to se ocekivalo jel? Pa covjece Spartak vec godinama ima zapazene rezultate u europskim takmicenjina, ove godine su ostvarili solidan plasman u Ligi prvaka i vama je to rutinska pobjeda
Oradea takodje. Ekipa koja je prva u rumunskom prvenstvu.
Zasluzili smo pobjedu protiv Cedevite u Sarajevu, a i protiv Zvezde u Beogradu. Po cemu nas je Zadar trebao pobjediti? Bili smo egal, mozda cak i bolji protivnik cijelu utakmicu. Zadar je tu noc imao strasno dobar sut i to ih je drzalo u utakmici. Pa Mihailovic je tad zabio preko 30 poena, odigrao jednu od najboljih utakmica karijere i tebi je to jednako “Zadar nas trebao uzeti”?Dugarry wrote: ↑31/01/2026 14:48
Reci koje utakmice smo zasluzili da pobjedimo, a nismo.
Zadar nas je trebao pobjediti, i samo cudo nas je spasilo. Njihova promasena slobodna i luda trica u zadnjoj sekundi.
Spartak nas je ubio i vodio 25 razlike. Ludi sut, koji se desi jednom u godini dana, nam je donio preokret i pobjedu.
Tu samo dvije utakmice, a bilo ih je jos.
Murciu smo dobili, ali im nisu igrali najbolji igraci.
Budućnost dodala gas, dobro je
Leopard_SA wrote: ↑31/01/2026 18:42 Zasluzili smo pobjedu protiv Cedevite u Sarajevu, a i protiv Zvezde u Beogradu.
Dobro, malo i ja pretjerujemRogie wrote: ↑31/01/2026 19:20Leopard_SA wrote: ↑31/01/2026 18:42 Zasluzili smo pobjedu protiv Cedevite u Sarajevu, a i protiv Zvezde u Beogradu.![]()
IDEMO U TOP 8, INSALLAH!![]()
Vrhunski rezultat, bolje od ovoga nije moglo. Potajno sam se nadao, prizeljkivao, ali nakon prvih nekoliko kola i rostera koji mi se bas i nije svidio, moram priznati da nisam imao ni 50% ocekivanja. Veliko bravo svima – od uprave, trenera, do igraca!
Najbitnije, pobjedilo se direktne konkurente za Top 8 u svim utakmicama. Prvaka Hrvatske i vicešampiona Srbije.Leopard_SA wrote: ↑31/01/2026 14:27
I kakva je to prica da nismo pobjedili ni jednog favorita. Ja ne mogu da vjerujem sta pojedini pisete Boga mi. Pa sta je pobjeda protiv Murcije nakon 3 vezana poraza. Ekipa koja je u tom trenutku bila lider ACB lige?
Pobjeda protiv Spartaka, dva puta. I to se ocekivalo jel? Pa covjece Spartak vec godinama ima zapazene rezultate u europskim takmicenjina, ove godine su ostvarili solidan plasman u Ligi prvaka i vama je to rutinska pobjeda
Oradea takodje. Ekipa koja je prva u rumunskom prvenstvu.
Odlicna utakmica. Thompson i Ferrell odlicne partije pruzili.
Pa s obzirom da igramo samo protiv ekipa iz druge grupe, pretpostavljam da je ova faza samo “kvalifikacije” za play off da se zna ko s kim igra u play offu.izbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑31/01/2026 20:12 I kako sad, igramo Top 8 ligu sa Dubaiem, Partizanom, Clujem i Igokeom. Pa kad zavrsi ta liga, prvih sest ima sigurno mjesto u playoffu, a sedma i osma iz Top 8 lige razigrava za playoff s prve dvije ekipe iz one "losije" lige.
Komplikovan sistem, al bit ce zanimljivo u obje mini lige onda - svi se bore za nesto![]()