Romanija wrote: ↑31/01/2026 12:09
Skijaš wrote: ↑30/01/2026 18:47
Romanija wrote: ↑30/01/2026 18:40
Ti onda majstore zivis jakooooo daleko od BiH i ne dolazis u istu cesto, narocito ne u "hrvatske" djelove.
Mozda se radi o nesporazumu, ne mislim da to ne zele i
(izmanipulisani od strane HDZ-a a zapostavljeni od strane Sarajeva) u tom ne vide rjesenje, nego da su svjesni da su sanse za to danas manje nego za vrijeme granicne rampe nadomak Kaonika.
Realno, imas HVO, granicnu sluzbu HR Herceg Bosne a na HTV-u prognoza vremena uz citavu Hrvatsku pokriva i pola BiH. Jel' procentualno tih dana vise bosanskohercegovackih Hrvata vjerovalo u mogucnost trojne podjele BiH ili je taj procenat veci danas ? Mislim, kolega
Danas apsolutno jer je cijela generacija onih - govorim o BiH Hrvatima - koji su preko odanosti SFRJ i SR BiH imali taj pro-BiH karakter umrla. Ovi sto se danas radjaju so 100% kroatizirani, od putovnice, pa do samog jezika. Ne kazem ja da neces naletit na BiH Hrvata na desnoj obali Neretve u Mostaru, Capljini ili Travniku koji djeli ta misljenja pro BiH, ali to je procentualno nebitnije nego procenat birackog tijela Nase Stranke. Ali najbolji ti je pokazatelj da imas ovdje na forumu dvojicu mazohista koji su BiH Hrvati i koji tvrde da zive u FBiH gdje HDZ nema prevlast, pa opet prangijaju istu pricu kao da su iz najuzeg Covicevog okruzenja. Zato ja tebe pitam, kad si poslednji put bio i kroatizirinom djelu BiH i oslusnuo malo?
Hrvati u srednjoj Bosni su shvatili da nema ništa od trećeg entiteta, a i pridruživanja Hrvatskoj. Bruku Hrvata je otišlo,
Ovi u zapadnoj Hercegovini su klasika, ali mislim da njima u stvari ovakvo stanje odgovara, imaju RH papire, blizu granice, što neuredjenije društvo njima veća zarada. Svaki vidjeniji kriminalac iz RH je barem godinu svog života proveo u Hercegovini,
Druga stvar, Hrvati su bukvalno direktno i emotivno ucjenjeni od HDZ i dijela Crkve. Jebi ga, budimo realni, dobar postotak Hrvata iz Bosne je zaposlen po preporuci nekog sitnog cimbenika iz HDZ i na preporuke svećenika. Od, malih privatnika, DM, javnih preduzeca, NVO do Vijeća ministara. Ovo govorim i iz ličnog iskustva.