Pa kad ne uzimaju tipove od @plain vanilla
Australian Open 2026
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- Edin H.
#126 Re: Australian Open 2026
-
svesuper25
#127 Re: Australian Open 2026
Ma garant se nesto simbolicno uplacivalo na noleta,ne vjerujem da je neko trpao 
- Edin H.
#128 Re: Australian Open 2026
Trpaosvesuper25 wrote: ↑30/01/2026 15:53 Ma garant se nesto simbolicno uplacivalo na noleta,ne vjerujem da je neko trpao![]()
-
NediM17
#129 Re: Australian Open 2026
Kakva si ti bukva malo je rec', da ne kazem sta gore.svesuper25 wrote: ↑30/01/2026 15:45koji si ti zeleni pacenik.dobro je nisi mu ni zelene linije na patikama spomenuo.
-
svesuper25
#130 Re: Australian Open 2026
jest,jest,zelena majica mu je donjela pobjedu
-
sukis
#131 Re: Australian Open 2026
Ja znam dvojicu iz RS koji su sigurno uplatili po 100KM, uvijek ali uvijek igraju Djokovica i Zvezdu pa bili favoriti ili ne. To je sto ja znam, a koliko ih je uplatilo mogu samo da mislim. Vjerujem da je broj uplata po 10 KM na Djokovica cetvorocifren kod nas u BiH, mozda manje zbog navijanja koliko zbog kvote. Sto se tice Srbije, vjerujem da su kladionice pukle nenormalno.svesuper25 wrote: ↑30/01/2026 15:53 Ma garant se nesto simbolicno uplacivalo na noleta,ne vjerujem da je neko trpao![]()
Last edited by sukis on 30/01/2026 16:03, edited 1 time in total.
-
svesuper25
#132 Re: Australian Open 2026
Vucicevi fanovi se kladili na Sinerasukis wrote: ↑30/01/2026 15:57Ja znam svojicu iz RS koji su sigurno uplatili po 100KM, uvijek ali uvijek igraju Djokovica i Zvezdu pa bili favoriti ili ne. To je sto ja znam, a koliko ih je uplatilo mogu samo da mislim. Vjerujem da je broj uplata po 10 KM na Djokovica cetvorocifren kod nas u BiH, mozda manje zbog navijanja koliko zbog kvote. Sto se tice Srbije, vjerujem da su kladionice pukle nenormalno.svesuper25 wrote: ↑30/01/2026 15:53 Ma garant se nesto simbolicno uplacivalo na noleta,ne vjerujem da je neko trpao![]()
![]()
- muha_sa
-
Bodkin
#134 Re: Australian Open 2026
Covjek je u konkurenciji najveceg sportiste svih vremena
- muha_sa
-
Ci-Nick
#136 Re: Australian Open 2026
Sva statistika na strani Sinera, 152:140 osvojeni poeni, osim iskorištene breik lopte, tu he Đoković 3 od 8 a Siner samo 2 od 18.
Nekako se dobro branio i vjerovao da može do pobjede.
Nekako se dobro branio i vjerovao da može do pobjede.
-
svesuper25
#137 Re: Australian Open 2026
Na naslovnici informera ni jedna vijesti o Djokovicu 
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
- necko_hz
#139 Re: Australian Open 2026
Iskreno, meni je smiješno uopšte polemisati o ovome jer imaš emotivne razloge koje pokušavaš potkrijepiti racionalizacijama.sukis wrote: ↑30/01/2026 15:48
Od danas pa nadalje spreman sam apsolutno uvijek da tvrdim da je tenis koji je igrala velika trojka najbolji tenis ikada. Sineru i Alcarazu svaka cast ali odgovorno tvrdim da nisu taj nivo. Nisu nivo ni Federara ni Nadala a sigurno ne Djokovica. Ako te covjek sa 39 godina pobijedi u pet setova u polufinalu GS a ti u naponu snage, tu vise nema mjesta raspravi. Eventualna pobjeda Djokovica u finalu nad Alcarazom samo ce potvrditi ovo sto pisem, svakako i ako izgubi finale ova tvrdnja je opet dovoljno jaka bez argumenata da se pobije.
Djokovicu svaka cast, najvise trebaju da ti budu zahvalni Nadal i Federer jer si pokazao da nivo tenisa kakav ste igrali vas trojica sigurno jos uvijek nije dostignut.
A ti emotivni razlozi uvijek će te spriječavati da gledaš i ove mlade tenisere onako kako gledaš prošle.
Ništa pobjeda Đokovića nad Sinnerom ne govori o Federeru ili Nadalu, jer je i njih ubijao od batina na ovom turniru.
Pobjeda je njegova, nije njihova.
Niti govori o nivou ove dvojice tenisera, koji su po svim aspektima nivo Velike trojke. Apsolutno svim.
Prvo, imao neko 39 ili 29, o njemu govori nivo koji igra, a ne broj godina koje ima. Tako je, recimo, 2026. godine Đoković na većem nivou nego što je bio 2018. godine, iako je tada imao 31, a danas ima 39.
Godine su relevantne samo onda kada te spriječavaju da igraš najbolje što možeš. Zato i ne glorifikujemo Sinnera i Alcaraza kada kurcem po čelu udaraju Đokovića jer on, vidljivo, ne može.
Ne uzima se to Novaku od veličine i kvaliteta, jednako kao što se ne uzima ni njima kada ih on pobijedi SVOJIM NAJBOLJIM NIVOOM.
Jer Đoković kada igra na ovom nivou, najbolji je teniser ikada.
Ali tu ne spada Velika trojka kao Velika trojka, već on u posebnom ešalonu.
A ako govorimo o nivou Velike trojke kao Velike trojke i Sinnera i Alcaraza kao današnje Velike dvojke, dakle ako ih gledamo kao grupu i tražimo im zajedničke poveznice, to je isti kalibar igrača, isti kvalitet, ista sposobnost, isti nivo.
Fizičke sposobnosti (elastičnost, brzina, kretanje), mentalne, tehničke (ofanzivno-defanzivna kompletnost i cjelokupni igrački repertoar) te taktičke.
I to je jedina istina.
E sada, ako neko želi jedne predstaviti boljim od drugih po svaku cijenu, slobodno.
Ali nikada to neće moći argumentovati na ovaj način, jer ista ova argumentacija se može iskoristiti u suprotnom smjeru sa drugačijim zaključcima.
- Billy The Pljuc
#140 Re: Australian Open 2026
A ustanem jutros pa polagano kafica, ispratim hanumu, napravim djeci doručak i vođen mišlju da je danas možda Đokovićev last dance na AO pristavim sitni ćevap da mogu rahat gledati poslije. Evo nakon odgledanog meča kontam da sam u jednom pogriješio, ovo ipak nije bio last dance.
Kakav je meč Đoković odigrao najbolje opisuje izraz lica Sinnera u četvrtom poenu drugog gema petog seta, kod 1:0 i 30:15 na Đokovićev servis, za tih 40:15 i dvije brejk lopte. Takav molećiv izraz nade da će loptica biti dobra nije da nisam vidio kod Sinnera do sada nego uopšteno ne mogu da se sjetim da sam ga vidio kod bilo kojeg igrača za ovo svojih decenija života.
Strašno...
Kakav je meč Đoković odigrao najbolje opisuje izraz lica Sinnera u četvrtom poenu drugog gema petog seta, kod 1:0 i 30:15 na Đokovićev servis, za tih 40:15 i dvije brejk lopte. Takav molećiv izraz nade da će loptica biti dobra nije da nisam vidio kod Sinnera do sada nego uopšteno ne mogu da se sjetim da sam ga vidio kod bilo kojeg igrača za ovo svojih decenija života.
Strašno...
-
sukis
#141 Re: Australian Open 2026
Vecinom se slazem sa tvojim postovima o tenisu ali ovdje se ne slazem.necko_hz wrote: ↑30/01/2026 16:07Iskreno, meni je smiješno uopšte polemisati o ovome jer imaš emotivne razloge koje pokušavaš potkrijepiti racionalizacijama.sukis wrote: ↑30/01/2026 15:48
Od danas pa nadalje spreman sam apsolutno uvijek da tvrdim da je tenis koji je igrala velika trojka najbolji tenis ikada. Sineru i Alcarazu svaka cast ali odgovorno tvrdim da nisu taj nivo. Nisu nivo ni Federara ni Nadala a sigurno ne Djokovica. Ako te covjek sa 39 godina pobijedi u pet setova u polufinalu GS a ti u naponu snage, tu vise nema mjesta raspravi. Eventualna pobjeda Djokovica u finalu nad Alcarazom samo ce potvrditi ovo sto pisem, svakako i ako izgubi finale ova tvrdnja je opet dovoljno jaka bez argumenata da se pobije.
Djokovicu svaka cast, najvise trebaju da ti budu zahvalni Nadal i Federer jer si pokazao da nivo tenisa kakav ste igrali vas trojica sigurno jos uvijek nije dostignut.
A ti emotivni razlozi uvijek će te spriječavati da gledaš i ove mlade tenisere onako kako gledaš prošle.
Ništa pobjeda Đokovića nad Sinnerom ne govori o Federeru ili Nadalu, jer je i njih ubijao od batina na ovom turniru.
Niti govori o nivou ove dvojice tenisera, koji su po svim aspektima nivo Velike trojke. Apsolutno svim.
Prvo, imao neko 39 ili 29, o njemu govori nivo koji igra, a ne broj godina koje ima. Tako je, recimo, 2026. godine Đoković na većem nivou nego što je bio 2018. godine, iako je tada imao 31, a danas ima 39.
Godine su relevantne samo onda kada te spriječavaju da igraš najbolje što možeš. Zato i ne glorifikujemo Sinnera i Alcaraza kada kurcem po čelu udaraju Đokovića jer on, vidljivo, ne može.
Ne uzima se to Novaku od veličine i kvaliteta, jednako kao što se ne uzima ni njima kada ih on pobijedi SVOJIM NAJBOLJIM NIVOOM.
A ako govorimo o nivou Velike trojke kao Velike trojke i Sinnera i Alcaraza kao današnje Velike dvojke, dakle ako ih gledamo kao grupu i tražimo im zajedničke poveznice, to je isti kalibar igrača, isti kvalitet, ista sposobnost, isti nivo.
Fizičke sposobnosti (elastičnost, brzina, kretanje), mentalne, tehničke (ofanzivno-defanzivna kompletnost i cjelokupni igrački repertoar) te taktičke.
I to je jedina istina.
E sada, ako neko želi jedne predstaviti boljim od drugih po svaku cijenu, slobodno.
Ali nikada to neće moći argumentovati na ovaj način, jer ista ova argumentacija se može iskoristiti u suprotnom smjeru sa drugačijim zaključcima.
Smatram da bio u eri velike trojke Alcaraz i Siner bili na nivou Murraya, uvijek su tu ali im malo fali. Da to pojednostavim na RG apsolutno nikakve sanse ne bi imali sa Rafom, na Wimbledonu sa Federerom i Djokovicem, na AO sigurno bez sanse protiv Djokovica. Mozda grijesim ali nekako sam ubijedjen u ovu tvrdnju. Svakako da bi ukrali po neki GS ali to je sve.
- muha_sa
#142 Re: Australian Open 2026
Jel zagorio i šerpa sjebanaBilly The Pljuc wrote: ↑30/01/2026 16:10 A ustanem jutros pa polagano kafica, ispratim hanumu, napravim djeci doručak i vođen mišlju da je danas možda Đokovićev last dance na AO pristavim sitni ćevap da mogu rahat gledati poslije. Evo nakon odgledanog meča kontam da sam u jednom pogriješio, ovo ipak nije bio last dance.
Strašno...
-
sukis
#143 Re: Australian Open 2026
Informer ekipa.svesuper25 wrote: ↑30/01/2026 15:59Vucicevi fanovi se kladili na Sinerasukis wrote: ↑30/01/2026 15:57Ja znam svojicu iz RS koji su sigurno uplatili po 100KM, uvijek ali uvijek igraju Djokovica i Zvezdu pa bili favoriti ili ne. To je sto ja znam, a koliko ih je uplatilo mogu samo da mislim. Vjerujem da je broj uplata po 10 KM na Djokovica cetvorocifren kod nas u BiH, mozda manje zbog navijanja koliko zbog kvote. Sto se tice Srbije, vjerujem da su kladionice pukle nenormalno.svesuper25 wrote: ↑30/01/2026 15:53 Ma garant se nesto simbolicno uplacivalo na noleta,ne vjerujem da je neko trpao![]()
![]()
![]()
-
svesuper25
#144 Re: Australian Open 2026
Igrali hendi na sinera 3-0sukis wrote: ↑30/01/2026 16:14Informer ekipa.svesuper25 wrote: ↑30/01/2026 15:59Vucicevi fanovi se kladili na Sinerasukis wrote: ↑30/01/2026 15:57
Ja znam svojicu iz RS koji su sigurno uplatili po 100KM, uvijek ali uvijek igraju Djokovica i Zvezdu pa bili favoriti ili ne. To je sto ja znam, a koliko ih je uplatilo mogu samo da mislim. Vjerujem da je broj uplata po 10 KM na Djokovica cetvorocifren kod nas u BiH, mozda manje zbog navijanja koliko zbog kvote. Sto se tice Srbije, vjerujem da su kladionice pukle nenormalno.![]()
![]()
![]()
- ultima_palabra
#145 Re: Australian Open 2026
Da, ovo je nesto kao ono finale Wimbledona 2019. protiv Federera. Jednostavno bolje odigrao bitne poene.
Da je Zverev dobio, bio bi perfect storm za Djoku. Mozda i ovako bude, ako Alcaraz ima neku povredu.
- Billy The Pljuc
#146 Re: Australian Open 2026
Ma gdje će majstoru k'o što sam ja zagorit' nešto moj Muha, osim mene samogmuha_sa wrote: ↑30/01/2026 16:14Jel zagorio i šerpa sjebanaBilly The Pljuc wrote: ↑30/01/2026 16:10 A ustanem jutros pa polagano kafica, ispratim hanumu, napravim djeci doručak i vođen mišlju da je danas možda Đokovićev last dance na AO pristavim sitni ćevap da mogu rahat gledati poslije. Evo nakon odgledanog meča kontam da sam u jednom pogriješio, ovo ipak nije bio last dance.
Strašno...![]()
![]()
- muha_sa
#147 Re: Australian Open 2026
Billy The Pljuc wrote: ↑30/01/2026 16:18Ma gdje će majstoru k'o što sam ja zagorit' nešto moj Muha, osim mene samogmuha_sa wrote: ↑30/01/2026 16:14Jel zagorio i šerpa sjebanaBilly The Pljuc wrote: ↑30/01/2026 16:10 A ustanem jutros pa polagano kafica, ispratim hanumu, napravim djeci doručak i vođen mišlju da je danas možda Đokovićev last dance na AO pristavim sitni ćevap da mogu rahat gledati poslije. Evo nakon odgledanog meča kontam da sam u jednom pogriješio, ovo ipak nije bio last dance.
Strašno...![]()
![]()
.
Ja po sebi metuzalemu sudim--stavim nešto na šporet-odem u sobu da gledam nešto i zaboravim--sjetim se kad se sve u prah pretvori
Sreca pa nisam dok sam ovaj mec gledo jer se nisam mrdno sa mindera--na šanjepi išo samo jednom
- necko_hz
#148 Re: Australian Open 2026
Pa dobro, rekoh, smatraš to zato što želiš tako da smatraš.sukis wrote: ↑30/01/2026 16:12 Smatram da bio u eri velike trojke Alcaraz i Siner bili na nivou Murraya, uvijek su tu ali im malo fali. Da to pojednostavim na RG apsolutno nikakve sanse ne bi imali sa Rafom, na Wimbledonu sa Federerom i Djokovicem, na AO sigurno bez sanse protiv Djokovica. Mozda grijesim ali nekako sam ubijedjen u ovu tvrdnju. Svakako da bi ukrali po neki GS ali to je sve.
Ali možeš samo smatrati, bez dokaza.
Neko drugi će smatrati neke druge stvari; recimo da Velika trojka ne bi bila Velika trojka da su ko konkurenciju imali ovu dvojicu zvijeri.
Mlađi naraštaj može doći i reći, nakon što Sinner pet puta zaredom od batina ubije Đokovića: 'E da se on pojavio prije 10 godina, ne bi Đoković toliko titula uzeo'.
Njegov prijatelj će vidjeti da je Alcaraz Đokovića uzeo u godini kada je Novak osvojio tri od četiri Slama. Dva puta zaredom na Wimbledonu.
I reći će; koliko bi Novak WB titula uzeo da mu je Alcaraz u finala dolazio 2018., 2019., 2021., 2022?
A ne Kyrgios, Berretini ili Kevin Anderson.
A neko treći, ako Alcaraz kojim slučajem u nedjelju pobijedi Đokovića, može reći: 'S onakvim nivoom Đoković pobijedi Sinnera, ali ipak ne može Alcaraza. Alcarazov nivo > od nivoa Velike trojke'.
Ta ti argumentacija i pogled na njih imaju dvije različite strane. I obje su jednako pogrešne.
Jedni će živjeti u prošlosti ne shvatajući koliko je dobra sadašnjost, drugi će živjeti u sadašnjosti ne shvatajući kakva je bila prošlost.
A stvari se mogu na puno bolji, objektivniji i racionalniji način gledati. I prvenstveno, zreliji.
Last edited by necko_hz on 30/01/2026 16:24, edited 1 time in total.
- Better Man
#149 Re: Australian Open 2026
Svaka era je imala svoje velikane. Evo ja odgovorno tvrdim da niko od velike trojke, pa ni Alcaraz i Sinner, koji jesu kalibar velike trojke, ne bi imali šanse protiv Petea Samprasa u prime timeu na Wimbledonu.sukis wrote: ↑30/01/2026 16:12Vecinom se slazem sa tvojim postovima o tenisu ali ovdje se ne slazem.necko_hz wrote: ↑30/01/2026 16:07Iskreno, meni je smiješno uopšte polemisati o ovome jer imaš emotivne razloge koje pokušavaš potkrijepiti racionalizacijama.sukis wrote: ↑30/01/2026 15:48
I to je jedina istina.
Smatram da bio u eri velike trojke Alcaraz i Siner bili na nivou Murraya, uvijek su tu ali im malo fali. Da to pojednostavim na RG apsolutno nikakve sanse ne bi imali sa Rafom, na Wimbledonu sa Federerom i Djokovicem, na AO sigurno bez sanse protiv Djokovica. Mozda grijesim ali nekako sam ubijedjen u ovu tvrdnju. Svakako da bi ukrali po neki GS ali to je sve.
- PlusSA
#150 Re: Australian Open 2026
Cinjenica da je kvota bila 10.00 na Novaka a fakat lik došao bez ozbiljne pripreme na AO nema se sta reci.
U slucaju da u nedelju osvoji AO i uzme 25 -ti slam.. trebaju mu napraviti footprint kao Nadal sto ima na RG.
Ne znam odakle liku snaga da prelomi uvijek u svoju korist..
Bez medicala danas
U slucaju da u nedelju osvoji AO i uzme 25 -ti slam.. trebaju mu napraviti footprint kao Nadal sto ima na RG.
Ne znam odakle liku snaga da prelomi uvijek u svoju korist..
Bez medicala danas