K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
izbjeglica_iz_besmisla

#4101 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by izbjeglica_iz_besmisla »

I meni se cini da su mnogi ovdje uzeli trenera na zub.

Naravno da se cesto pravi od gotovog veresija, i da je to do njegovog neiskustva. Al isto tako - svaka se takva pobijedila, osim cedevite, pa onda je valjda i to do trenera.

Ja sam jako skeptican bio kad su Pasalicu (bez ikakkvog iakustva maltene) dali sansu u najvaznijoj bosninoj sezoni u zadnih 15ak godina.

I covjek usao u top 8 eurotakmicenja i na pragu top 8 aba lige. Uspjeh kojeg smo postigli do sad cak jednom, ako se dobro sjecam, max dva puta.

Aferim. Drazi mi je da se domaci uci na nama nego neko izvana.
Bodkin

#4102 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by Bodkin »

Dijelom ljubomora, dijelom neznanje i dijelom filozofija pljuj po svemu u zivotu.

Da imas mladog trenera, sarajliju, odrastao u kk bosna i jos ima solidne rezultate u prvoj godini i das sebi za pravo da seres po momku je za samara
Rogie

#4103 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by Rogie »

Didier wrote: 30/01/2026 08:56 Igrao je samo u mlađim kategorijama. Kako znamo da je htio isključivo Srbiju?
Ti haman bas ne poznajes pravila...
Didier

#4104 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by Didier »

Rogie wrote: 30/01/2026 13:26
Didier wrote: 30/01/2026 08:56 Igrao je samo u mlađim kategorijama. Kako znamo da je htio isključivo Srbiju?
Pa to sam i pitao. Igrao je za mlađe kategorije Srbije, ali istina je da ne znam može li uopšte promijeniti sportsko državljanstvo. Znam da Kondiću nisu dali, ali znam i da je Hrasno govorio da bi ga zvao u reprezentaciju jer je bolje da imamo jednog centra nego nijednog.

@hrasno38 znaš li ti može li Đoko Šalić uopšte igrati više za nas?
Didier

#4105 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by Didier »

Bodkin wrote: 30/01/2026 12:53 Dijelom ljubomora, dijelom neznanje i dijelom filozofija pljuj po svemu u zivotu.

Da imas mladog trenera, sarajliju, odrastao u kk bosna i jos ima solidne rezultate u prvoj godini i das sebi za pravo da seres po momku je za samara
Upravo tako.

Frajer će izboriti plej of i opet nije dovoljno.

Naravno da nekad mora i pogriješiti, čovjek ima 30 i nešto godina...
Leopard_SA

#4106 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by Leopard_SA »

Cinjenica da se nakon svih ovih rezultata i uspjeha koje smo postigli u povrstnickoj sezoni u ABA ligi i Europa kupu i dalje pljuje po Muhamedu Pasalicu, a i Dubravku Barbaricu samo pokazuje zasto je klub bio na dnu i pred gasenjem zadnjih 15ak godina
Rogie

#4107 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by Rogie »

Didier wrote: 30/01/2026 13:43 Pa to sam i pitao. Igrao je za mlađe kategorije Srbije, ali istina je da ne znam može li uopšte promijeniti sportsko državljanstvo. Znam da Kondiću nisu dali, ali znam i da je Hrasno govorio da bi ga zvao u reprezentaciju jer je bolje da imamo jednog centra nego nijednog.
Ako je nastupao za juniorsku reprezentaciju Srbije (a jeste), jedini nacin da igra za nas jeste da mu KSS dozvoli (dadne ispisnicu), kao sto Matkovic igra za Hrvatsku (sto je enigma da li je dobio ispisnicu, i od koga) ili Kondic ne igra za Srbiju (nije dobio ispisnicu).

Kako god, totalno nebitan i nekvalitetan igrac da se uopste uzima u razmatranje igranja za reprezentaciju.
gold'n'brown

#4108 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by gold'n'brown »

Rogie wrote: 30/01/2026 14:39
Didier wrote: 30/01/2026 13:43 Pa to sam i pitao. Igrao je za mlađe kategorije Srbije, ali istina je da ne znam može li uopšte promijeniti sportsko državljanstvo. Znam da Kondiću nisu dali, ali znam i da je Hrasno govorio da bi ga zvao u reprezentaciju jer je bolje da imamo jednog centra nego nijednog.
Ako je nastupao za juniorsku reprezentaciju Srbije (a jeste), jedini nacin da igra za nas jeste da mu KSS dozvoli (dadne ispisnicu), kao sto Matkovic igra za Hrvatsku (sto je enigma da li je dobio ispisnicu, i od koga) ili Kondic ne igra za Srbiju (nije dobio ispisnicu).

Kako god, totalno nebitan i nekvalitetan igrac da se uopste uzima u razmatranje igranja za reprezentaciju.
Asim Gutic je pozivan u reprezentaciju, a da nam Salic bude neko koga ne treba ni razmatrati. Svako od ovih koji igraju za Bosnu trenutno bi mogao imati minutazu u reprezentaciji. Nama je Sulejmanovic igrao centra. Kamenjasa ako ne puste opet i nemamo nekih opcija.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#4109 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by hrasno38 »

Didier wrote: 30/01/2026 13:43
Rogie wrote: 30/01/2026 13:26
Pa to sam i pitao. Igrao je za mlađe kategorije Srbije, ali istina je da ne znam može li uopšte promijeniti sportsko državljanstvo. Znam da Kondiću nisu dali, ali znam i da je Hrasno govorio da bi ga zvao u reprezentaciju jer je bolje da imamo jednog centra nego nijednog.

@hrasno38 znaš li ti može li Đoko Šalić uopšte igrati više za nas?
Igrao je za U18, U19 i U20 Srbiju. Ne sjecam se da ga je ijedan selektor BiH ikada zvao i iskren da budem nisam siguran da li moze ili ne moze igrati za nas. Trebalo bi da moze kad recimo ga uporedis sa Karlom Matkovicem koji je imao ugovor da za nase omladinske selekcije igra do 21 godine. Cim je napunio 21 otisao je za HRvatsku. Ali tesko je sa tom FIBOM biti pametan.
hrasno38

#4110 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by hrasno38 »

Leopard_SA wrote: 30/01/2026 13:57 Cinjenica da se nakon svih ovih rezultata i uspjeha koje smo postigli u povrstnickoj sezoni u ABA ligi i Europa kupu i dalje pljuje po Muhamedu Pasalicu, a i Dubravku Barbaricu samo pokazuje zasto je klub bio na dnu i pred gasenjem zadnjih 15ak godina
Ama ljudi moji ne pljuje se po Pasalicu samo ga se kritikuje i to vise nego opravdano kao sto ga se i vise nego opravdano hvali za neke stvari. Pa covjece on jucer zadnju minutu utakmice izvodi oba playa i gubimo loptu tj Joesar je gubi. Nekoliko zadnjih utakmica bespotrebno u zadnjoj cetvrtini kad se lomi rezultat drzi Plummera na klupi. Covjek jednostavno ne zna da zatvori utakmicu i OK nije to nesto sto mu treba zamjeriti jer to se uci, to se stice radnim stazom, to se uci od starijih i iskusnijih kolega.
Pasalica treba skolovati, edukovati, dati mu priliku da uci od dobrog trenera kao sto je Adis ucio od Tanjevica i to se vidi na utakmicama tj. to se vidilo na utakmicama. Pasalic uz pravilan trenerski razvoj moze biti neki novi Tanjevic.
Dakle rijec "PLJUVANJE" je totalno neosnovana!
Osim toga vecina ekipa koje smo dobili su objektivno losije od nas i u rostoerima i finansijski. Mi smo neka sredina u ovoj ligi tj u ovoj grupi ABA lige i imaju puno skuplje od nas ekipe i objektivno ekipe koje su duplo jeftinije a imali smo problema sa njima. Ne kaze se dzaba koliko para tliko muzike. Dobro Pasalic ne dovodi igrace on ih vodi ali bez obzira na igracke promasaje Dubravko je ubo par zaista izuzetno kvalitetenih igraca.
Leopard_SA

#4111 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by Leopard_SA »

hrasno38 wrote: 30/01/2026 15:05
Ama ljudi moji ne pljuje se po Pasalicu samo ga se kritikuje i to vise nego opravdano kao sto ga se i vise nego opravdano hvali za neke stvari. Pa covjece on jucer zadnju minutu utakmice izvodi oba playa i gubimo loptu tj Joesar je gubi. Nekoliko zadnjih utakmica bespotrebno u zadnjoj cetvrtini kad se lomi rezultat drzi Plummera na klupi. Covjek jednostavno ne zna da zatvori utakmicu i OK nije to nesto sto mu treba zamjeriti jer to se uci, to se stice radnim stazom, to se uci od starijih i iskusnijih kolega.
Pasalica treba skolovati, edukovati, dati mu priliku da uci od dobrog trenera kao sto je Adis ucio od Tanjevica i to se vidi na utakmicama tj. to se vidilo na utakmicama. Pasalic uz pravilan trenerski razvoj moze biti neki novi Tanjevic.
Osim toga vecina ekipa koje smo dobili su objektivno losije od nas i u rostoerima i finansijski. Mi smo neka sredina u ovoj ligi tj u ovoj grupi ABA lige i imaju puno skuplje od nas ekipe i objektivno ekipe koje su duplo jeftinije a imali smo problema sa njima. Ne kaze se dzaba koliko para tliko muzike. Dobro Pasalic ne dovodi igrace on ih vodi ali bez obzira na igracke promasaje Dubravko je ubo par zaista izuzetno kvalitetenih igraca.
Jedno je kritika, a drugo je pljuvanje. Ti, uz duzno postovanje pljujes po Pasalicu otkako je preuzeo klupu
Ako mi ne vjerujes, pogledaj sta si pisao o Pasalicu i kakve si mu “epitete” davao
Bodkin

#4112 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by Bodkin »

Covjek je napravio vrhunski rezultat do sad ako uzmes u obzir sta ima na raspolaganju. Ne samo tim nego i podrsku. Koliko je on neiskusan, toliko je neiskusan i cijelu klub i uprava.
hrasno38

#4113 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by hrasno38 »

Leopard_SA wrote: 30/01/2026 15:14
Jedno je kritika, a drugo je pljuvanje. Ti, uz duzno postovanje pljujes po Pasalicu otkako je preuzeo klupu
Ako mi ne vjerujes, pogledaj sta si pisao o Pasalicu i kakve si mu “epitete” davao
Ne pricaj gluposti ziv bio
Rogie

#4114 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by Rogie »

gold'n'brown wrote: 30/01/2026 14:49 Asim Gutic je pozivan u reprezentaciju, a da nam Salic bude neko koga ne treba ni razmatrati. Svako od ovih koji igraju za Bosnu trenutno bi mogao imati minutazu u reprezentaciji. Nama je Sulejmanovic igrao centra. Kamenjasa ako ne puste opet i nemamo nekih opcija.
Nista, idi onda moli svakog srpskog polovnjaka kojem je Bosna na 16. mjestu (sto i pokazu svojim igranjem za sve njihove omladinske selekcije) da kako zaigraju za nas :thumbup: Treba FIBU namoliti da promijeni ova pravila zbog nas, najbolji smo u tom podanickom mentalitetu. Mogli bi oni imati minutazu (ne racunajuci Atica), ako se hocemo vratiti igranju pretkvalifikacija za evropska/svjetska takmicenja.

Bezvezan igrac, kojeg da Bosna nije ostavila u rosteru ove sezone, ne bi primirisao ABA ligi (sto i govori njegova karijera). Sulejmanovic 40x bolji kao centar nego 3 Djoke Salica.
hrasno38 wrote: 30/01/2026 14:56 Igrao je za U18, U19 i U20 Srbiju. Ne sjecam se da ga je ijedan selektor BiH ikada zvao i iskren da budem nisam siguran da li moze ili ne moze igrati za nas. Trebalo bi da moze kad recimo ga uporedis sa Karlom Matkovicem koji je imao ugovor da za nase omladinske selekcije igra do 21 godine. Cim je napunio 21 otisao je za HRvatsku. Ali tesko je sa tom FIBOM biti pametan.
Sta ces biti siguran, ziv bio? Pa sta mislis da se tako mogu mijenjati sportska drzavljanstva kako/kad je nekome cejf, kakav bi to tek cirkus bio – pored brojnih propusta (i povlastica za neke) u FIBI?

Kako ce se zvati tudji igrac, koji ne moze ni nastupati za tebe?

Kakve nase omladinske do 21 godine, kakav ugovor? Pravilo je da ako nastupis za u18 neke reprezentacije, ne mozes nastupati za drugu reprezentaciju bez dozvole ove prve. Ako si igrao za u16 selekciju, onda nakon 21 godine mozes mijenjati reprezentaciju (slucaj Sulejmanovic). Matkovic je igrao za nasu u18, i sve ostalo sto se desilo u vezi njega (je li dobio ispisnicu iz naseg Saveza, ili je to neki lobi odradio) je totalna nepoznanica. Potpuno isti slucaj s Kondicem i on nije dobio dozvolu od FIBE da igra za Srbiju.
Last edited by Rogie on 30/01/2026 16:13, edited 1 time in total.
Altsa

#4115 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by Altsa »

Leopard_SA wrote: 30/01/2026 15:14
Mora da ti je Pašalic rod pa ne mozes podnijeti ni jednu opravdanu kritiku prema njemu. Ima vas još bolida koji ga haman predstavljate kao kosarkasko bozanstvo ili tome sl. Pašalić je trener koji treba jos pure da pojede ali je napravio lijep rezultat sa Bosnom i ja mu cestitam na tome. Ja jos uvijek nisam u potpunosti zadovoljan sa igrom ekipe a razlog su onolike oscilacije u igri i posebno igara koja se prikazuje na kraju same utakmice gdje smo ko muhe bez glave pa skoro na svakoj. Tu do izrazaja dode iskusan trener, a to Pasalic nije i on je uglavnom krivaca za ovako lose odigrane zavrsetke utakmica. Sad cete reci da pobijedujemo i vama dosta. Jos gluplja mi je stavr kada kazete pa on je zelen dok stekne iskustvo. Iskustvo se ne stice vodeci prvu ekipu. Takve ekipe vode iskusni treneri tzv. stari lisci koji uvijek znaju sta i kako treba da se uradi kada se gubi glava u zadnjim minutama utakmice a Bosni se to stalno dogada.
Normalno da sam sretan sa svakom pobjedom ali je isto normalno da se kazu kritike ukoliko je nesto ocito loše,a ne da se svaka kritika docekuje na nož. Od samih hvalospjeve nema neke koristi.
neno#4

#4116 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by neno#4 »

Dvije su stvari okrenule ovu sezonu. Nije bilo rješenja umjesto Ace i Muhamed je bio iznuđeno rješenje. Ima nedostataka, čak i on sam je svjestan toga, ali svim ovim igračima je itekako našao ulogu, poredao stvari na duplo bolji način nego Aco. Plus rotacija Audige - Plummer. Jednostavno, to se ubolo i okrenulo je sezonu. Svi su bili nezadovoljni činjenicom da Chase odlazi, ali kada je Plummer počeo da se navikava na ekipu, počeli su i rezultati. Manresi je trebao playmaker, Plummer je više šuter i odlučili su da izađu iz ugovora s njim uz adekvatnu naknadu. Svakog od ovih igrača je Muhamed podigao minimalno za 20-30%. To što mi sada od Muhameda očekujemo poteze ala Željko Obradović je drugi par knjiženja. Također, on je svjestan da ima falinki, da griješi, ali gine za ovaj klub. Bosna poslije rata nikada nije igrala ovako požrtvovano i borbeno, nikada se ovo nije desilo. Također, ovo će biti 4. put da smo završili u TOP 8. 2004/2005, 2005/2006 i 2008/2009 sa Vladom Vukoičićem na klupi. Sve ostalo smo završavali ili ispod ili nismo igrali. Realnost je da mi svi pomalo romansiramo taj period 2003-2010. Ko ne vjeruje neka pogleda rostere. Alfonso Plummer je najbolji poslijeratni šuter Bosne, tu ubrajam i Markovića i Ikonića, pa čak i Clarencea Gilberta. Procente u kojima Alfonso pogađa su nestvarni, obzirom i na količinu upućenih šuteva. I to sve uzimajući u razmatranje da nema unutrašnje igre, ni Šalić ni Halilović ne mogu ništa da ponude u reketu ili je to vrlo siromašno. Od Caruthersa očekujem da ponudi jednu stabilnost, pogotovo u defanzivnom dijelu, siguran sam da će nam koristiti. Treba spomenuti da su sinoć i Lopez i Zubac odigrali vrlo dobre partije. Zubac u posljednje vrijeme je preuzeo formu od Kovačevića. Činjenica je da je Muhamed sinoć na klupi “zaboravio” Younga i Plummera, ali vratilo se na odličan način, jer ih je sačuvao za naredne utakmice.
Leopard_SA

#4117 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by Leopard_SA »

Altsa wrote: 30/01/2026 16:12 Mora da ti je Pašalic rod pa ne mozes podnijeti ni jednu opravdanu kritiku prema njemu. Ima vas još bolida koji ga haman predstavljate kao kosarkasko bozanstvo ili tome sl. Pašalić je trener koji treba jos pure da pojede ali je napravio lijep rezultat sa Bosnom i ja mu cestitam na tome. Ja jos uvijek nisam u potpunosti zadovoljan sa igrom ekipe a razlog su onolike oscilacije u igri i posebno igara koja se prikazuje na kraju same utakmice gdje smo ko muhe bez glave pa skoro na svakoj. Tu do izrazaja dode iskusan trener, a to Pasalic nije i on je uglavnom krivaca za ovako lose odigrane zavrsetke utakmica. Sad cete reci da pobijedujemo i vama dosta. Jos gluplja mi je stavr kada kazete pa on je zelen dok stekne iskustvo. Iskustvo se ne stice vodeci prvu ekipu. Takve ekipe vode iskusni treneri tzv. stari lisci koji uvijek znaju sta i kako treba da se uradi kada se gubi glava u zadnjim minutama utakmice a Bosni se to stalno dogada.
Normalno da sam sretan sa svakom pobjedom ali je isto normalno da se kazu kritike ukoliko je nesto ocito loše,a ne da se svaka kritika docekuje na nož. Od samih hvalospjeve nema neke koristi.
Ovo ti je drugi put na ovoj temi da me vrijedjas i glumis mangupa. Hoces da se nadjemo negdje da mi to u lice kazes? Meni nije problem. Fukso mala
Logovan

#4118 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by Logovan »

Koliko se koljete u vezi Pašalića ljudi dragi :-) Ne treba vam ovo
Altsa

#4119 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by Altsa »

Leopard_SA wrote: 30/01/2026 19:25
Altsa wrote: 30/01/2026 16:12 Mora da ti je Pašalic rod pa ne mozes podnijeti ni jednu opravdanu kritiku prema njemu. Ima vas još bolida koji ga haman predstavljate kao kosarkasko bozanstvo ili tome sl. Pašalić je trener koji treba jos pure da pojede ali je napravio lijep rezultat sa Bosnom i ja mu cestitam na tome. Ja jos uvijek nisam u potpunosti zadovoljan sa igrom ekipe a razlog su onolike oscilacije u igri i posebno igara koja se prikazuje na kraju same utakmice gdje smo ko muhe bez glave pa skoro na svakoj. Tu do izrazaja dode iskusan trener, a to Pasalic nije i on je uglavnom krivaca za ovako lose odigrane zavrsetke utakmica. Sad cete reci da pobijedujemo i vama dosta. Jos gluplja mi je stavr kada kazete pa on je zelen dok stekne iskustvo. Iskustvo se ne stice vodeci prvu ekipu. Takve ekipe vode iskusni treneri tzv. stari lisci koji uvijek znaju sta i kako treba da se uradi kada se gubi glava u zadnjim minutama utakmice a Bosni se to stalno dogada.
Ovo ti je drugi put na ovoj temi da me vrijedjas i glumis mangupa. Hoces da se nadjemo negdje da mi to u lice kazes? Meni nije problem. Fukso mala
Vidi pasalica sto prijeti :lol: Ne preporucujem ti to. Smanji dozivljaj. Ako ne mozes da podneses kritiku onda razguli na temu o kuhanju.
hrasno38

#4120 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by hrasno38 »

neno#4 wrote: 30/01/2026 19:05 Dvije su stvari okrenule ovu sezonu. Nije bilo rješenja umjesto Ace i Muhamed je bio iznuđeno rješenje. Ima nedostataka, čak i on sam je svjestan toga, ali svim ovim igračima je itekako našao ulogu, poredao stvari na duplo bolji način nego Aco. Plus rotacija Audige - Plummer. Jednostavno, to se ubolo i okrenulo je sezonu. Svi su bili nezadovoljni činjenicom da Chase odlazi, ali kada je Plummer počeo da se navikava na ekipu, počeli su i rezultati. Manresi je trebao playmaker, Plummer je više šuter i odlučili su da izađu iz ugovora s njim uz adekvatnu naknadu. Svakog od ovih igrača je Muhamed podigao minimalno za 20-30%. To što mi sada od Muhameda očekujemo poteze ala Željko Obradović je drugi par knjiženja. Također, on je svjestan da ima falinki, da griješi, ali gine za ovaj klub. Bosna poslije rata nikada nije igrala ovako požrtvovano i borbeno, nikada se ovo nije desilo. Također, ovo će biti 4. put da smo završili u TOP 8. 2004/2005, 2005/2006 i 2008/2009 sa Vladom Vukoičićem na klupi. Sve ostalo smo završavali ili ispod ili nismo igrali. Realnost je da mi svi pomalo romansiramo taj period 2003-2010. Ko ne vjeruje neka pogleda rostere. Alfonso Plummer je najbolji poslijeratni šuter Bosne, tu ubrajam i Markovića i Ikonića, pa čak i Clarencea Gilberta. Procente u kojima Alfonso pogađa su nestvarni, obzirom i na količinu upućenih šuteva. I to sve uzimajući u razmatranje da nema unutrašnje igre, ni Šalić ni Halilović ne mogu ništa da ponude u reketu ili je to vrlo siromašno. Od Caruthersa očekujem da ponudi jednu stabilnost, pogotovo u defanzivnom dijelu, siguran sam da će nam koristiti. Treba spomenuti da su sinoć i Lopez i Zubac odigrali vrlo dobre partije. Zubac u posljednje vrijeme je preuzeo formu od Kovačevića. Činjenica je da je Muhamed sinoć na klupi “zaboravio” Younga i Plummera, ali vratilo se na odličan način, jer ih je sačuvao za naredne utakmice.
Muha je u odnosu na Acu trenercina ali to ne znaci da nije jos uvijek sa mnogim stvarima limitiran i da javnost nema pravo da to konstatuje. On je definitivno preporodio igru Bosne u odnosu na Acu ali recimo mnogim navijacima smeta sto nema identican autoritet prema svim igracima a posebno prema Aticu i Halilovicu u odnosu na ostale igrace. Atic je bio izvrstan u reprezentaciji zato sto mu ni Bosnic ni Beciragic nisu dali da glumi velicinu i provodi svoje kerefeke na terenu. He dobro si se sjetio Gilberta jer i taj je pogadjao ko mahnit a igrao ko na terminu :) Plummer je igrac koji ce nakon ove sezone sigurno razguliti i zato ga treba pravilno iskoristiti jer njegov sut moze Bosni donjeti puno toga. Ono sto je lose je to da ga Pasalic vrlo cesto posalje na klupu nakon sto recimo fuli dva suta a rezultat se lomi. To je igrac kojeg stavljas na klupu samo kad sam zatrazi izmjenu jer drugog nemas takvog. Pasalic konstantno zaboravlja Plummera na klupi na uzadnjoj cetvrtini i to je recimo ono sto mu ja zamjeram a ono sinoc bez ijednog playa podvest cemo pod nervozu :) U svakom slucaju ja cu uvijek kritikovati ono sto ne valja jer kroz citav svoj zivot sasvim normalno sam primao kritike na svoj racun u raznim oblastima zivota pa izmedju ostalog i u sportu. Ako zelis da budes javna licnost onda budi spreman i na kritike jer puno puno stvari se puno puno bolje vide sa tribina i TV-a nego sa klupe. Zato se i pregledavaju utakmice.
Bosna je napravila rezultat vrijedan postovanja ali eto te neke finese su mogle donjeti radost navijaca i u utakmicama protiv Olimpije i Buducnosti. Ja se sjecam koliko su ljudi pisali u pocetku sezone da Aco nije za ovoga nivoa sve dok nije doslo Dubravku iz guzice u glavu.
izbjeglica_iz_besmisla

#4121 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Pa kakva bi bila razlika da se dobila buducnost i olimpija? I ovako cemo biti u Top 8.

Tjerate vi mak.na konac.

Kritikovati treba, treba i pohvaliti. To je normalno. Al ja ne vidim nikakve pohvale ni u toku utakmice i netom nakon pobjeda. I to nije ok.

PS imamo iste takve na temi o reprezentaciji, pattern je vec vidjen
Leopard_SA

#4122 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by Leopard_SA »

Altsa wrote: 30/01/2026 19:38 Vidi pasalica sto prijeti :lol: Ne preporucujem ti to. Smanji dozivljaj. Ako ne mozes da podneses kritiku onda razguli na temu o kuhanju.
Pa haj natjeraj me da razgulim fukso mala. Ti bi nekom nesto prijetio :lol:
hrasno38

#4123 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by hrasno38 »

izbjeglica_iz_besmisla wrote: 30/01/2026 20:13 Pa kakva bi bila razlika da se dobila buducnost i olimpija? I ovako cemo biti u Top 8.

Tjerate vi mak.na konac.

Kritikovati treba, treba i pohvaliti. To je normalno. Al ja ne vidim nikakve pohvale ni u toku utakmice i netom nakon pobjeda. I to nije ok.

PS imamo iste takve na temi o reprezentaciji, pattern je vec vidjen
Razlika je ogromna kad dobijes klub koji kotira duplo bolje od tebe. Potencijalna pojacanja drugacije gledaju na klub. Te pobjede za ekipu koje je do "juce" igrala drugu ligu BiH i te kako puno znace.
Ono sto treba pohvlaiti pohvali se ono sto ne valja kritikuje se. I tako je u svim sportovima na ovom forumu ali i inace svugdje. Prati ne vise strana koje kritike se upucuju za Bosnu pa ces vidjeti da se podudaraju sa ovima ovdje.
Leopard_SA

#4124 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by Leopard_SA »

hrasno38 wrote: 30/01/2026 19:54
Muha je u odnosu na Acu trenercina ali to ne znaci da nije jos uvijek sa mnogim stvarima limitiran i da javnost nema pravo da to konstatuje. On je definitivno preporodio igru Bosne u odnosu na Acu ali recimo mnogim navijacima smeta sto nema identican autoritet prema svim igracima a posebno prema Aticu i Halilovicu u odnosu na ostale igrace. Atic je bio izvrstan u reprezentaciji zato sto mu ni Bosnic ni Beciragic nisu dali da glumi velicinu i provodi svoje kerefeke na terenu. He dobro si se sjetio Gilberta jer i taj je pogadjao ko mahnit a igrao ko na terminu :) Plummer je igrac koji ce nakon ove sezone sigurno razguliti i zato ga treba pravilno iskoristiti jer njegov sut moze Bosni donjeti puno toga. Ono sto je lose je to da ga Pasalic vrlo cesto posalje na klupu nakon sto recimo fuli dva suta a rezultat se lomi. To je igrac kojeg stavljas na klupu samo kad sam zatrazi izmjenu jer drugog nemas takvog. Pasalic konstantno zaboravlja Plummera na klupi na uzadnjoj cetvrtini i to je recimo ono sto mu ja zamjeram a ono sinoc bez ijednog playa podvest cemo pod nervozu :) U svakom slucaju ja cu uvijek kritikovati ono sto ne valja jer kroz citav svoj zivot sasvim normalno sam primao kritike na svoj racun u raznim oblastima zivota pa izmedju ostalog i u sportu. Ako zelis da budes javna licnost onda budi spreman i na kritike jer puno puno stvari se puno puno bolje vide sa tribina i TV-a nego sa klupe. Zato se i pregledavaju utakmice.
Bosna je napravila rezultat vrijedan postovanja ali eto te neke finese su mogle donjeti radost navijaca i u utakmicama protiv Olimpije i Buducnosti. Ja se sjecam koliko su ljudi pisali u pocetku sezone da Aco nije za ovoga nivoa sve dok nije doslo Dubravku iz guzice u glavu.
Al @hrasno38, jel bas sve to do Pasalica. Vecina stvari za koje ga ti kritikujes nije do njega, nego do limitiranosti igraca. Evo juce covjek zive time out, crta akciju, objasnjava svima gdje trebaju biti i sta trebaju raditi. Pocne igra, mi gubimo loptu na prvom dodavanju. Nije to do Muhameda.

Ja sam recimo imao zamjerku da nam je protok lopte spor i da dosta vremena gubimo tako. Jucer je Lopez poceo, a Caruthers igrao s klupe. Odmah je protok lopte bio brzi i bili smo puno opasniji, pogotovo u tranziciji. Nije Pasalic kriv sto West gusi igru.
Mislim ti si govorio da Westa drzi u igri, ali sta mu je alternativa? Ne moze Lopez 40 minuta igrati, a Plummer nije plej. Evo cim se pojavila alternativa, mi smo bolji po tom pitanju
izbjeglica_iz_besmisla

#4125 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

hrasno38 wrote: 30/01/2026 20:56 Razlika je ogromna kad dobijes klub koji kotira duplo bolje od tebe. Potencijalna pojacanja drugacije gledaju na klub. Te pobjede za ekipu koje je do "juce" igrala drugu ligu BiH i te kako puno znace.
Ono sto treba pohvlaiti pohvali se ono sto ne valja kritikuje se. I tako je u svim sportovima na ovom forumu ali i inace svugdje. Prati ne vise strana koje kritike se upucuju za Bosnu pa ces vidjeti da se podudaraju sa ovima ovdje.
De, ozbiljniji si ti od toga. Jasta ce neko doci u bosnu eto jer ima omjer 8-6 a ne 7-7. Pare se gledaju, pa sve ostalo.

A ne obazirem se ja na prosjek pisanja svih ljudi na forumu, vec mi upadaju u oci pojedinci koji sami ispisu 80% od svih kritika. A ne ucestvuju skoro nikako u pohvalama. To se lako vidi kad se krenu citati samo upisi tih osoba. I to nije OK, ne znam ti koliko da se neko razumije u sport.

Kao sto rekoh, imamo takvih na temi fudbalske reprezentacije - kritika za kritikom cak i dok traje utakmica, a kad ista zavrsi pobjedom onda ih nigdje. Ja takve ne mogu ozbiljno shvatati, ni za diskusiju ni argumentovanu kritiku, pa taman da su bili NBA treneri.
Post Reply