Europsko prvenstvo u rukometu 2026
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
-
Sociolog
#101 Re: Europsko prvenstvo u rukometu 2026
Ovo nije bilo probijanje Madjara u zadnjem napadu, Hrvatima su ovakve napade barem 2 x tolerisali..
- dječak sa šibicama
#102 Re: Europsko prvenstvo u rukometu 2026
Francuzi ispali od Nijemaca, vrijeme je da zaposle strucnjaka za selektora a ne bivse igrace
-
balks
- dječak sa šibicama
#104 Re: Europsko prvenstvo u rukometu 2026
Hrvatska je napravila malo cudo, bez Srne kao najboljeg na ovom EP i sa ozljedjenim Martinovicem, polufinale.
Igraju sjajno, ko da sutra ne postoji.
Njemacka, Island, Hrvatska i Danska, polufinalisti. Samo Danci veceras biraju protivnika odnosno imaju utakmicu za odraditi.
Njemacka, Island, Hrvatska i Danska, polufinalisti. Samo Danci veceras biraju protivnika odnosno imaju utakmicu za odraditi.
-
balks
#105 Re: Europsko prvenstvo u rukometu 2026
Treba pobijediti 4 utakmice, faktički nisu imali pravo na kiks, svaka utakmica je bila finale.dječak sa šibicama wrote: ↑28/01/2026 19:42 Hrvatska je napravila malo cudo, bez Srne kao najboljeg na ovom EP i sa ozljedjenim Martinovicem, polufinale.
To je stvarno za respekt!
Ekipa je onako, imali su i bolje, ali trener izvlači iz njih maksimum.
- dječak sa šibicama
#106 Re: Europsko prvenstvo u rukometu 2026
I da, Sigurdsson je tata mata ove igre, kakav trener. Izvukao je 100% iz Hrvatske koja je dosta i ozljedama pokosena i oprostajima Karacica Duvnjaka.
Kazu da drze onu Boysenovu prognozu na zidu, da ce biti razocarenje turnira, i gadjaju je pikado strelicama
Kazu da drze onu Boysenovu prognozu na zidu, da ce biti razocarenje turnira, i gadjaju je pikado strelicama
- Billy The Pljuc
#107 Re: Europsko prvenstvo u rukometu 2026
S obzirom na sve mogu biti zadovoljni, ne vidim ih u finalu al' eto, lopta je okrugla mada kontam da im je i treće mjesto tonbe, već su dobili Island jednom na prvenstvu pa se mogu nadati da će ponoviti opet u toj nekoj projektovanoj borbi za bronzu oliti broncu. Godra mi je što švedi odoše u borbu za peto mjesto jer nemrem i ne volem nepravdu, trebali su juče izgubiti od Mađarske.
-
svesuper25
#108 Re: Europsko prvenstvo u rukometu 2026
dječak sa šibicama wrote: ↑28/01/2026 19:48 I da, Sigurdsson je tata mata ove igre, kakav trener. Izvukao je 100% iz Hrvatske koja je dosta i ozljedama pokosena i oprostajima Karacica Duvnjaka.
Kazu da drze onu Boysenovu prognozu na zidu, da ce biti razocarenje turnira, i gadjaju je pikado strelicama![]()
-
sahbazzz
#109 Re: Europsko prvenstvo u rukometu 2026
Čestitke za Hrvatsku. Realno ovo je veliki uspjeh.
Još jedna pobjeda i nema šta, zasluženo polufinale. Na ruku im je išla grupa i ekipe koje igraju bas promjenjivo pa sad ne znam koliko mogu protiv Njemačke ili Danske. Čini mi se da su dosta jači i jedni i drugi.
Ali ko će ga znati, jedan los dan protivnika i eto ih u finalu, sto vi bilo ravno čudu.
Još jedna pobjeda i nema šta, zasluženo polufinale. Na ruku im je išla grupa i ekipe koje igraju bas promjenjivo pa sad ne znam koliko mogu protiv Njemačke ili Danske. Čini mi se da su dosta jači i jedni i drugi.
Ali ko će ga znati, jedan los dan protivnika i eto ih u finalu, sto vi bilo ravno čudu.
- Better Man
#110 Re: Europsko prvenstvo u rukometu 2026
Ne smijemo zaboraviti sudijski par Konjičanin, Amar i Dino Oni su jedan od najboljih svjetskih rukometnih sudijskih parova i veliki ambasadori naše zemlje. Nadam se da će dobiti priliku da sude finale ili barem polufinale ili utakmicu za treće mjesto.
Last edited by Better Man on 29/01/2026 08:25, edited 1 time in total.
-
zippoo87
#111 Re: Europsko prvenstvo u rukometu 2026
Ja danas propusti sve utakmice.
Htio gledati Hrvate,nastimao se kad poziv,da nesto pomognem rodjaku i propade.
Ali opet mi je drago da su prosli. Nekako uvijek za njih i navijam na velikim takmicenjima.
Nisam ih ocekivao u polufinalu,za mene je ovo veliko iznenadjenje.
Htio gledati Hrvate,nastimao se kad poziv,da nesto pomognem rodjaku i propade.
Ali opet mi je drago da su prosli. Nekako uvijek za njih i navijam na velikim takmicenjima.
Nisam ih ocekivao u polufinalu,za mene je ovo veliko iznenadjenje.
- Better Man
#112 Re: Europsko prvenstvo u rukometu 2026
Itekako oni mogu dobiti Njemačku i plasirati se u finale.Billy The Pljuc wrote: ↑28/01/2026 20:00 S obzirom na sve mogu biti zadovoljni, ne vidim ih u finalu al' eto, lopta je okrugla mada kontam da im je i treće mjesto tonbe, već su dobili Island jednom na prvenstvu pa se mogu nadati da će ponoviti opet u toj nekoj projektovanoj borbi za bronzu oliti broncu. Godra mi je što švedi odoše u borbu za peto mjesto jer nemrem i ne volem nepravdu, trebali su juče izgubiti od Mađarske.
- Billy The Pljuc
#113 Re: Europsko prvenstvo u rukometu 2026
Iskreno nisam ispratio ovo EP kako sam inače znao pratiti ne samo rukomet. Na osnovu onih pripremnih utakmica sa Njemačkom i uz uzdrman roster ja onako laički pretpostavljam da ih ne bi trebali proći a što ne znači da je apsolutno nemoguće, ima mnogo faktora koji utakmicu mogu odvesti u jednom ili drugom pravcu. Ispratih i osvrte struke kod njih i kao i kod nas ima tu svega, od euforije pa do po meni glasova razuma koji kažu da im je repka ostvarila maksimum i da treba biti sretan i sa plasmanom u polufinale a ako se šta više napravi onda je to dodatni bonus. Kako god ovo im je drugo polufinale na zadnja dva velika takmičenja i glupo je reći da su tu bezveze ili spletom okolnosti. Imaju tog selektora koji im je donio određeni kvalitet i neku konstantu kad su u pitanju rezultati, na ovom prvenstvu su ih samo šveđani nadigrali kao i na svjetskom danci u finalu u smislu da nisu imali šanse. Doduše sjetih se upravo i da ih je Egipat dobio na svjetskom ali bez većih posljedica po njih nakon tog poraza. Uspiju li dovući utakmicu u kakav-takav egal u zadnjih nekoliko minuta šanse za prolazom će im biti realne, u protivnom budu li ganjali zaostatak od 2-3 gola u zadnjih desetak minuta ne vjerujem da će uspjeti.Better Man wrote: ↑29/01/2026 08:25Itekako oni mogu dobiti Njemačku i plasirati se u finale.Billy The Pljuc wrote: ↑28/01/2026 20:00 S obzirom na sve mogu biti zadovoljni, ne vidim ih u finalu al' eto, lopta je okrugla mada kontam da im je i treće mjesto tonbe, već su dobili Island jednom na prvenstvu pa se mogu nadati da će ponoviti opet u toj nekoj projektovanoj borbi za bronzu oliti broncu. Godra mi je što švedi odoše u borbu za peto mjesto jer nemrem i ne volem nepravdu, trebali su juče izgubiti od Mađarske.
Kako god bilo, vjerujem da će nam ta utakmica pružiti više trilera od drugog polufinalnog para jer su danci sa druge planete, ako ponove ovo sa Norveškom a definitivno mogu, titula im je maltene zagarantovana, ostaje samo da odrade to.
- dječak sa šibicama
#114 Re: Europsko prvenstvo u rukometu 2026
Danci nisu nepobjedivi, Portugal ih je neki dan pobijedio, nije bio los dan Danske nego je Portugal uspio u onome sto svi znaju da moraju uraditi sa Dancima ali je tesko. Sprijecili su im trcanje i kad oni napadaju na postavljenu odbranu, nije to vise ona ekipa.
Skandinavci su prije par godina progurali novo pravilo brzog centra, ranije je ekipa nakon gola morala stati iza centra i izvodjac stajati unutra, a sada je dovoljno jednom nogom. Smanjili obim lopte, ukinuli ljepilo, ubrzali igru da pogoduju svojim igracima. Plus sudije tolerisu Pytlicku i Gidselu bacanje na odbranu, nema probijanja za njih i ako ne postigne gol, dobice iskljucenje protivnik i penal.
Kad su ih Portugalci natjerali na duge napade, nestadose danski bekovi.
Inace ovaj novi brzi rukomet po meni nije donio nikakvu atraktivnost, samo jurcanje po terenu i 40+ golova po utakmici za jednu ekipu.
Skandinavci su prije par godina progurali novo pravilo brzog centra, ranije je ekipa nakon gola morala stati iza centra i izvodjac stajati unutra, a sada je dovoljno jednom nogom. Smanjili obim lopte, ukinuli ljepilo, ubrzali igru da pogoduju svojim igracima. Plus sudije tolerisu Pytlicku i Gidselu bacanje na odbranu, nema probijanja za njih i ako ne postigne gol, dobice iskljucenje protivnik i penal.
Kad su ih Portugalci natjerali na duge napade, nestadose danski bekovi.
Inace ovaj novi brzi rukomet po meni nije donio nikakvu atraktivnost, samo jurcanje po terenu i 40+ golova po utakmici za jednu ekipu.
- van Basten
#115 Re: Europsko prvenstvo u rukometu 2026
Uh što im se Dagur nagovori. Realno, svaka mu je na mjestu, godinama se ukazuje na klaunove u ehf i ihf, ali bez efekta. Ovo dobija na značaju još više što je islanđanin, znači reklo bi se "njihov" obzirom da je opći utisak da skandinavci vedre i oblače u organizacijama. Ne mogu ovo gurnuti pod tepih i prišiti "primitivnom balkancu".
-
NediM17
#116 Re: Europsko prvenstvo u rukometu 2026
Ispusi sveCka i 5. mjesto.
-
zippoo87
#117 Re: Europsko prvenstvo u rukometu 2026
Da ...Portugal odradio jos jednu dobru utakmicu.
Ocekujem jako dobru utakmicu Hrvatska-Njemacka i neizvjesnu do samog kraja
Prvenstvo je ujednaceno,svi su pobjedjivali ali i gubili i nema nedodirljivih.
Sko sudije ne budu srale i odrade profesionalno,sve je moguce.
Ocekujem jako dobru utakmicu Hrvatska-Njemacka i neizvjesnu do samog kraja
Prvenstvo je ujednaceno,svi su pobjedjivali ali i gubili i nema nedodirljivih.
Sko sudije ne budu srale i odrade profesionalno,sve je moguce.
-
NediM17
#118 Re: Europsko prvenstvo u rukometu 2026
Ljuta borba, 2 razlike za Njemacku na poluvremenu.
Tamam kol'ko su slovenacke sudije sitno pokrale, jedan sumnjivi faul i moguci prestup.
Hrvatska igra stalno 7 na 6, njemacki golman prevaga.
Tamam kol'ko su slovenacke sudije sitno pokrale, jedan sumnjivi faul i moguci prestup.
Hrvatska igra stalno 7 na 6, njemacki golman prevaga.
-
NediM17
#119 Re: Europsko prvenstvo u rukometu 2026
Ode ovo u drugom poluvremenu nizbrdo za susjede, minus 6.
Mislim da im povratka nema.
Mislim da im povratka nema.
- Logovan
#120 Re: Europsko prvenstvo u rukometu 2026
Hrvati haman gotovi, ako se izvuku treba im odmah trofej dati
-
MMM1977
#121 Re: Europsko prvenstvo u rukometu 2026
Ima još vremena ali ne izgleda dobro. Nijemci jesu bolji, mala pomoć sudija i još sportska sreća na njihovoj strani.
-
NediM17
#122 Re: Europsko prvenstvo u rukometu 2026
Interesantno, 45 minuta, nijedno iskljucenje.
- Lincoln-Burrows
#123 Re: Europsko prvenstvo u rukometu 2026
Častan poraz u polufinalu,
eto možda je to najprikladniji naziv.
eto možda je to najprikladniji naziv.
- dječak sa šibicama
#124 Re: Europsko prvenstvo u rukometu 2026
Cak su mogli i uci u triler zavrsnicu, ali previse promasaja, ili je snage nestalo ili koncentracije.
-
MMM1977
#125 Re: Europsko prvenstvo u rukometu 2026
Onih 5-6 minuta je presudilodječak sa šibicama wrote: ↑30/01/2026 19:12 Cak su mogli i uci u triler zavrsnicu, ali previse promasaja, ili je snage nestalo ili koncentracije.