Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

banjaluka078
Moderator

#55526 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by banjaluka078 »

drug_profi wrote: 28/01/2026 15:53
Trivićka je imala podršku kao kandidat PDP-a, gdje se glavnom pojavljuju umjereniji birači.
Kako će proći sa Narodnim pokretom, vidjećemo.
Ja lično mislim da ženska kopija Dodika ne treba Srbima. Imaju original stranku. Tako da i ove budalaštine koliko joj glasova donesu, više će odnijeti.
Jelena izgara od ljubavi prema Vučiću. Ne treba nam to.
banjaluka078
Moderator

#55527 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by banjaluka078 »

Sociolog wrote: 28/01/2026 17:17 Rekoh ja cim dodje Jelena Trivic na vlast, ako dodje..biti ce gori od Dodika 1000% a raja me napada...
Nema ona kapaciteta za doći vlast, ljudima ona služi za podsmijeh.
JovicSA

#55528 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JovicSA »

axe22 wrote: 28/01/2026 15:39 Gori od Dodika, samo sreca jos nisu na vlasti.
Po čemu su gori?
Mislim da su po pitanju nacionalizma isti.
Ali opozicija ipak ima bolji odnos prema BiH državi.
Ako nakon 35 godina od buđenja fašizma i četništva kod Srba nije došlo do katarze, neće ni doći dok im na nos srbovanje ne izađe.

Trivićka je imala podršku kao kandidat PDP-a, gdje se glavnom pojavljuju umjereniji birači.
Ja lično mislim da ženska kopija Dodika ne treba Srbima. Imaju original stranku. Tako da i ove budalaštine koliko joj glasova donesu, više će odnijeti.
Na žalost ovo samo po ko zna koji put potvrđuje onu ružnu izreku u koju sam ranije odbijao da vjerujem. Kaže stavi jednog Srbina pod stol u vreću i udaraj ga nogama a drugog za stol za kojim ćeš jesti i piti sa njim, obojica ti isto misle.
svesuper25 wrote: 28/01/2026 17:20 Ovde misle da je srpska opozicija protiv rs :lol: Samo im postavi jedno pitanje.Da li je bio genocid u Srebrenici.I svi do jednog ce rec da nije.Najzalosnije je sto se takvim daje prevelik medijski prostor na sarajevskim medijima.Kao oni ce srusit dodika i rs.
Ma vidi, nije nužno da budu protiv RS-a to niko normalan ne očekuje. Na kraju potpisali smo taj isti RS ali bolan pusti se srbovanja nakon 30 godina i glorifikacije zločina, daj da živimo, da radimo, da stvaramo...problem je to društvo kje je zahvaćeno većim dijelom kancerom zvano svetosavlje koje je fundament genocidnosti kod tog naroda.
Skijaš

#55529 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Skijaš »

JovicSA wrote: 28/01/2026 17:53
axe22 wrote: 28/01/2026 15:39 Gori od Dodika, samo sreca jos nisu na vlasti.
Po čemu su gori?
Ako nakon 35 godina od buđenja fašizma i četništva kod Srba nije došlo do katarze, neće ni doći dok im na nos srbovanje ne izađe.

Na žalost ovo samo po ko zna koji put potvrđuje onu ružnu izreku u koju sam ranije odbijao da vjerujem. Kaže stavi jednog Srbina pod stol u vreću i udaraj ga nogama a drugog za stol za kojim ćeš jesti i piti sa njim, obojica ti isto misle.

Vjerovao ili ne, ima vise verzija te price, i o Musl... Bosnjacima, a i o Hrvatima. Sovinisti su inace lijeni ... nema tu neke kreativnosti.
...problem je to društvo kje je zahvaćeno većim dijelom kancerom zvano svetosavlje koje je fundament genocidnosti kod tog naroda.
:-) fundament genocidnosti .... sunce ti zareno, tako o narodu bez cije bi dobre volje danas svi bili Ibrice Jusici i Nemanje Kusturice ..... mozda poneki Zukorlic i to je to.
JovicSA

#55530 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JovicSA »

Skijaš wrote: 28/01/2026 18:24

Po čemu su gori?

Vjerovao ili ne, ima vise verzija te price, i o Musl... Bosnjacima, a i o Hrvatima. Sovinisti su inace lijeni ... nema tu neke kreativnosti.
...problem je to društvo kje je zahvaćeno većim dijelom kancerom zvano svetosavlje koje je fundament genocidnosti kod tog naroda.
:-) fundament genocidnosti .... sunce ti zareno, tako o narodu bez cije bi dobre volje danas svi bili Ibrice Jusici i Nemanje Kusturice ..... mozda poneki Zukorlic i to je to.
U redu je, nisam ni ja vjerovao dok nisam tokom godina shvatio bit te genocidnosti. Jbg. otrježnjenje je najgore, nije više to onaj narod Koče Popova ili Save Kovačevića. Evo dovedi u studio bilo kojeg Bošnjaka, Srbina i Hrvata pa neka bezveze priča da bude pa do politike. Bošnjak će pričati o suživotu i potrebi pomirenja, ova dva o nemogućnosti života i potrebi podjele. Ja znam da si ti Srbin i to je OK, nemam problem sa Srbima ali sa svetosavkom ideologijom zla itekako imam.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#55531 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

DaysleepeR wrote: 28/01/2026 15:50 Riješiće se početkom naredne sedmice, ako ne i prije.
Je li to ovo

https://www.klix.ba/biznis/privreda/for ... /260128187
made_in_sarajevo

#55532 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by made_in_sarajevo »

Prpa.ba wrote: 28/01/2026 17:00
dr_Evil wrote: 28/01/2026 12:53 https://www.klix.ba/vijesti/bih/na-gran ... /260128071

Vijećnik SDP-a u Općinskom vijeću Novo Sarajevo Haris Selmanović i vlasnik nargila bara "Mahala" u Sarajevu Hasan Abdihodžić privedeni su na graničnom prijelazu zbog krijumčarenja aroma za nargilu.

I sada zvanicno, od SDPa nema vise nista :D nisam znao da je i SDP postala stranka bradatih bruda sta nosaju bubreg torbice i pale sva cetiri ispred tramvaja.

Truba je upravu izgleda
Domacinsko upravljanje BH telekomom. Ili SR telekomom. To su ionako samo neka slova. :mrgreen:
Direkcija BH Telecoma u Banjoj Luci nedavno je zaposlila brojne nove radnike, od kojih su većina članovi Socijaldemokratske partije BiH (SDP BiH) i kadrovi lojalni potpredsjedniku te stranke i potpredsjedniku Vlade Federacije BiH Vojinu Mijatoviću.

Na šalteru BH Telecoma u Banjoj Luci sa srednjom stručnom spremom su zaposleni Milica Šikić i Branislav Mrakić. Milica Šikić je članica banjalučkog SDP-a i bivša kandidatkinja za Glavni odbor te stranke. Branislav Mrakić je bivši član Narodnog fronta Jelene Trivić i aktuelni član SDP-a u Bosanskoj Gradišci, koji je klubu odbornika SDP-a u tom gradu pristupio nakon lokalnih izbora u oktobru 2024. godine.

Na mjestu tehničara, također u BH Telecomu u Banjoj Luci, zaposleni su Rusmir Osmančević i Goran Gajić. Osmančević je član SDP-a Banja Luka, a bio je i kandidat te stranke na lokalnim izborima 2024. godine.

U ispostavi BH Telecoma u Doboju posao je dobio Dario Popović, član SDP-a Doboj.

Boris Šukalo i Anastasija Dvizac također su odnedavno postali uposlenici BH Telecoma. Šukalo je bivši sindikalista i član SDS-a, koji je u dogovoru sa Vojinom Mijatovićem prešao u SDP Banja Luka. Na posljednjem Kongresu SDP-a BiH bio je kandidat za člana Glavnog odbora SDP-a.

Anastasija Dvizac je kćerka Saše Grbića, SDP-ovog poslanika i šefa kluba te stranke u Narodnoj skupštini RS. Prije nego što je prešla u BH Telecom, Dvizac je bila zaposlena u banjalučkom Mtelu.

Kako saznaje Istraga, u kompaniji BH Telecom uskoro će početi raditi i Dušica Savić, bivša novinarka i voditeljica RTRS-a. Savić će biti zaposlena na mjestu specijaliste u Ekonomsko-finansijskom odjelu.

Pored nje, nova uposlenica BH Telecoma postat će i Vanja Kopanja, bivša snaha pokojnog vlasnika Nezavisnih novina Željka Kopanje, koja će raditi na mjestu specijaliste za prodaju.

Inače, v.d. direktora Direkcije BH Telecoma u Banjoj Luci je Srđan Jovanović, član Gradskog odbora SDP-a Banja Luka i kadar Vojina Mijatovića. Upravo su po Mijatovićevom nalogu, a uz odobrenje direktora Jovanovića, brojni članovi SDP-a posljednjih mjeseci uhljebljeni u BH Telecom.
Nije im dosta njihov mtel, doslo po jos.

Ne cudi onda da nemaju para platiti dugovanja prema Hayatu. Valja natoviti sve ovo.

Mislis nece da plate odjednom 25 miliona za ugovor koji niko nije vidio, ali su iz hayata rekli imamo ugovor Allaha mi. Posteno i cisto 100%. Uostalom telekom nema ekonomsku racunicu da kanale koje slabo ko gleda plati 25 miliona ili je mozda vama u cilju tjerati telekom u minus radi privatnih dzepova, a nije da to niste godinama radili i tako obarali cijenu telekoma i zivotom se truditi da ga turcima slozite
Skijaš

#55533 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Skijaš »

JovicSA wrote: 28/01/2026 19:30

U redu je, nisam ni ja vjerovao dok nisam tokom godina shvatio bit te genocidnosti. Jbg. otrježnjenje je najgore, nije više to onaj narod Koče Popova ili Save Kovačevića. Evo dovedi u studio bilo kojeg Bošnjaka, Srbina i Hrvata pa neka bezveze priča da bude pa do politike. Bošnjak će pričati o suživotu i potrebi pomirenja, ova dva o nemogućnosti života i potrebi podjele. Ja znam da si ti Srbin i to je OK, nemam problem sa Srbima ali sa svetosavkom ideologijom zla itekako imam.
Nisam Srbin, Hrvat sam, ali je to sporedna stvar i ne bi trebalo igrati ulogu u tom kako cemo se odrediti prema sovinizmu na racun X naroda. Bilo kojeg naroda. Meni je nepojmljivo da se moze imati negativan sud o nekom na osnovu religije ili mjesta rodjenja .... ja sad da o nekom Mirku iz Valjeva Ili Marku iz Prijedora imam negativan stav a pojma nemam ni koliki je stepen njegove izmanipulisanosti medijima ni njegovu zivotnu pricu, ne vidim kako.
muha_sa

#55534 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by muha_sa »

Dragan Bursać: Da su mostarski fudbaleri stradali kao ustaše ili četnici, niko ne bi dirao spomenik

https://radiosarajevo.ba/metromahala/ja ... nik/623482

Image
svesuper25

#55535 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by svesuper25 »

Skijaš wrote: 28/01/2026 20:05
JovicSA wrote: 28/01/2026 19:30

Nisam Srbin, Hrvat sam, ali je to sporedna stvar i ne bi trebalo igrati ulogu u tom kako cemo se odrediti prema sovinizmu na racun X naroda. Bilo kojeg naroda. Meni je nepojmljivo da se moze imati negativan sud o nekom na osnovu religije ili mjesta rodjenja .... ja sad da o nekom Mirku iz Valjeva Ili Marku iz Prijedora imam negativan stav a pojma nemam ni koliki je stepen njegove izmanipulisanosti medijima ni njegovu zivotnu pricu, ne vidim kako.
ti hrvat :lol: :lol: :lol: reci slobodno da si kos.
DaysleepeR

#55536 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DaysleepeR »

_BataZiv_0809 wrote: 28/01/2026 19:43
DaysleepeR wrote: 28/01/2026 15:50 Riješiće se početkom naredne sedmice, ako ne i prije.
Je li to ovo

https://www.klix.ba/biznis/privreda/for ... /260128187
Ja imam info direkt od prijevoznika.
svesuper25

#55537 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by svesuper25 »

Zahtjev Energoinvesta
Plin u Federaciji BiH poskupljuje za 3,99 posto, veća cijena već na januarskom računu

https://www.klix.ba/biznis/privreda/pli ... /260128179

Ma nema bolje vlade,samo deri sa cijenama,nerko ce zaduzivat na londonskoj berzi po najvecim kamatama :lol: :lol:
gistro

#55538 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by gistro »

svesuper25 wrote: 28/01/2026 20:30 Zahtjev Energoinvesta
Plin u Federaciji BiH poskupljuje za 3,99 posto, veća cijena već na januarskom računu

Ma nema bolje vlade,samo deri sa cijenama,nerko ce zaduzivat na londonskoj berzi po najvecim kamatama :lol: :lol:
Deru, ne vade.
Nema šta nije poskupilo....

A opet sve se raspada, od Elektroprivrede do JKP Rad
4L0n3

#55539 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by 4L0n3 »

Pa ok je to jbg, plin se uvozi a cijena moze ici i dole. Pise dole da su smanjivali cijenu 4 puta prosle godine. Makar nisu ko hljebari il taksisti, u njiha africka sljiva - ne pada.
Danguba

#55540 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Danguba »

muha_sa wrote: 28/01/2026 20:05 Dragan Bursać: Da su mostarski fudbaleri stradali kao ustaše ili četnici, niko ne bi dirao spomenik

Image
Nemoj Dragana, on udara u civanicu a to mnogi ovdje ne vole. :D
Hakiz

#55541 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Hakiz »

gistro wrote: 28/01/2026 21:21
svesuper25 wrote: 28/01/2026 20:30 Zahtjev Energoinvesta

Deru, ne vade.
Nema šta nije poskupilo....

A opet sve se raspada, od Elektroprivrede do JKP Rad
Šta je, hoćete da se vrati SDA?
Prpa.ba

#55542 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Prpa.ba »

made_in_sarajevo wrote: 28/01/2026 19:44 telekom nema ekonomsku racunicu
Srecom ima racunicu da u'ljebljava i tovi Vojinove Vanje & Sanje. :mrgreen:

Nije belaj ni platiti Pinkove.

Samo ekonomska racunica. Dakle, :metla:, dzematile.
tramvajtrojka

#55543 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tramvajtrojka »

Danguba wrote: 28/01/2026 22:13
muha_sa wrote: 28/01/2026 20:05 Dragan Bursać: Da su mostarski fudbaleri stradali kao ustaše ili četnici, niko ne bi dirao spomenik

Image
Image

Gdje je Dragan u Mostaru tu je uvijek i vaša SDA, koja je glasala i dala rukice za nelegalnu promjenu RP Bijeli Brijeg i Zalik gdje je dala izgovor HDZ-u da sruši ovaj spomenik 8-) 8-)

Sta mislis sto nije srusen 30 godina nego sada tek :mrgreen: , al haj na jos jednu izdaju SDA u Mostaru ces prešutjeti jer Salem Maric najbolje zna :oops:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#55544 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

Sad ce godina kako Dragan ne objasni sta je MUP RS izuzeo od Sipe kad joj je "zauzeo" zgradu.
palermo

#55545 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by palermo »

tramvajtrojka wrote: 28/01/2026 22:36

Image
Image

Gdje je Dragan u Mostaru tu je uvijek i vaša SDA, koja je glasala i dala rukice za nelegalnu promjenu RP Bijeli Brijeg i Zalik gdje je dala izgovor HDZ-u da sruši ovaj spomenik 8-) 8-)

Sta mislis sto nije srusen 30 godina nego sada tek :mrgreen: , al haj na jos jednu izdaju SDA u Mostaru ces prešutjeti jer Salem Maric najbolje zna :oops:
Pa ni Stari most ne bi bio srusen da nije koristen u vojne svrhe.
I onda se bune ovi iz SDA.
DonieBrasco

#55546 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DonieBrasco »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/tuzilas ... /260128165

Obzirom ko vedri i oblaci po tuzilastvu, i vođeni mnogim drugim predmetima sa komicnim ishodom, jedva cekam da obavjeste javnost da nema dokaza za ratne zlocine, opsadu, granatiranje i snajpersko dejstovanje po Sarajevu i civilima.
tramvajtrojka

#55547 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tramvajtrojka »

palermo wrote: 28/01/2026 22:48

Image

Sto su vasi predstavnici iz SDA glasali na gradskom vijeću da se ovaj rp promijeni i HDZ-u ovo dozvoli

A jah mene krivo je more u Mostaru samo nije kriva SDA ništa za tih tridesetak godina, sa takvim stavom cete i narednih trideset godina biti gradjani drugog reda u vlastitom gradu slusajuci Marica i ostale Marice :run:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#55548 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

Mostar je grad slucaj po mnogocemu
palermo

#55549 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by palermo »

tramvajtrojka wrote: 28/01/2026 22:54
palermo wrote: 28/01/2026 22:48

Image

Sto su vasi predstavnici iz SDA glasali na gradskom vijeću da se ovaj rp promijeni i HDZ-u ovo dozvoli

A jah mene krivo je more u Mostaru samo nije kriva SDA ništa za tih tridesetak godina, sa takvim stavom cete i narednih trideset godina biti gradjani drugog reda u vlastitom gradu slusajuci Marica i ostale Marice :run:
Lijepo je sto kazes vasi predstavnici. Pozdravljam izlazak iz ormara.

A reci mi, sto vasi predstavnici srusise ovaj spomenik. Nigdje nije zapisano da su ga morali. Sta kazu vasi predstavnici.
palermo

#55550 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by palermo »

_BataZiv_0809 wrote: 28/01/2026 23:00 Mostar je grad slucaj po mnogocemu
Hajde :D
Post Reply