S obzirom da Ustav i ne uredjuje ko mijenja predsjednika, vrlo moguce da Ustavni sud vd-a nece oglasiti neustavnim. Bar ja ne vidim gdje pise ko ga mijenja, pa da je postupljeno suprotno.svi u napad wrote: ↑27/01/2026 20:52 Sto ti je politika, strah i poslusnost. Kad sam procitao da ono dvoje Hrvata u Ustavnom sudu smatra da Miniceva vlada nije protuustavna ne znam bil plakao ili vristao zbog njihove odluke tj. glasanja. Bez obzira sto nemaju kvalitet za sudije Ustavnog suda oni su neki pravnici i ne bi trebali prljati obraz i svoje dostojanstvo radi Covica. Za ovo imenovanje Minica za novog mandatara i postavljanje Trisic-Babic na ustavno nepostojecu funkciju vd predsjednika ne moras cak ni biti pravnik. Dovoljno je da si pismen i da prodjes pored zgrade Pravnog fakulteta. Boze da li ce BiH ikad prodisati i postati normalna drzava gdje ce se znanje, postenje i rad vise cijeniti od poltronstva i poslusnosti. Zivjeli.
Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
-
geoxx
#55476 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
- tramvajtrojka
#55477 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Gdje ti to vidis na zvanicnoj odluci ustavnog suda BiH, citiras prpu koji taj isti sud naziva takozvanim i nepostojecim na pola drzavesvi u napad wrote: ↑27/01/2026 20:59 Bato da sad ne trazim zamolit cu te da odes par redova gore i imas citirano i od Prpe.
- video
#55478 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Vrlo, vrlo moguce da ce se proglasiti ne nadleznim i to spustiti na US rs-ageoxx wrote: ↑27/01/2026 21:22S obzirom da Ustav i ne uredjuje ko mijenja predsjednika, vrlo moguce da Ustavni sud vd-a nece oglasiti neustavnim. Bar ja ne vidim gdje pise ko ga mijenja, pa da je postupljeno suprotno.svi u napad wrote: ↑27/01/2026 20:52 Sto ti je politika, strah i poslusnost. Kad sam procitao da ono dvoje Hrvata u Ustavnom sudu smatra da Miniceva vlada nije protuustavna ne znam bil plakao ili vristao zbog njihove odluke tj. glasanja. Bez obzira sto nemaju kvalitet za sudije Ustavnog suda oni su neki pravnici i ne bi trebali prljati obraz i svoje dostojanstvo radi Covica. Za ovo imenovanje Minica za novog mandatara i postavljanje Trisic-Babic na ustavno nepostojecu funkciju vd predsjednika ne moras cak ni biti pravnik. Dovoljno je da si pismen i da prodjes pored zgrade Pravnog fakulteta. Boze da li ce BiH ikad prodisati i postati normalna drzava gdje ce se znanje, postenje i rad vise cijeniti od poltronstva i poslusnosti. Zivjeli.
Za to ima smisla.
Tek kad ovaj reaguje i ako se nekome ne svidja njegova odluka onda ce se moci obratiti US BiH.
Last edited by video on 27/01/2026 21:47, edited 1 time in total.
- Bosanski_kralj
#55479 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ne mrze, ali kroz svoje postupke rade protiv BiH isto ko i Srbi i Hrvati.
Ne možeš mi se busati u prsa i vikati ja sam patriota i onda gledati kako ćeš zajebati državu, ukrasti od države, izigrati zakon... samo da bi ti nešto lično se okoristio
- Danguba
#55480 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
javlja se drveni advokat iz copora.tramvajtrojka wrote: ↑27/01/2026 21:28Gdje ti to vidis na zvanicnoj odluci ustavnog suda BiH, citiras prpu koji taj isti sud naziva takozvanim i nepostojecim na pola drzavesvi u napad wrote: ↑27/01/2026 20:59 Bato da sad ne trazim zamolit cu te da odes par redova gore i imas citirano i od Prpe.![]()
![]()
![]()
- Danguba
#55481 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ko ulozi tu apelaciju?geoxx wrote: ↑27/01/2026 21:22S obzirom da Ustav i ne uredjuje ko mijenja predsjednika, vrlo moguce da Ustavni sud vd-a nece oglasiti neustavnim. Bar ja ne vidim gdje pise ko ga mijenja, pa da je postupljeno suprotno.svi u napad wrote: ↑27/01/2026 20:52 Sto ti je politika, strah i poslusnost. Kad sam procitao da ono dvoje Hrvata u Ustavnom sudu smatra da Miniceva vlada nije protuustavna ne znam bil plakao ili vristao zbog njihove odluke tj. glasanja. Bez obzira sto nemaju kvalitet za sudije Ustavnog suda oni su neki pravnici i ne bi trebali prljati obraz i svoje dostojanstvo radi Covica. Za ovo imenovanje Minica za novog mandatara i postavljanje Trisic-Babic na ustavno nepostojecu funkciju vd predsjednika ne moras cak ni biti pravnik. Dovoljno je da si pismen i da prodjes pored zgrade Pravnog fakulteta. Boze da li ce BiH ikad prodisati i postati normalna drzava gdje ce se znanje, postenje i rad vise cijeniti od poltronstva i poslusnosti. Zivjeli.
-
geoxx
#55482 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Zastupnici.Danguba wrote: ↑27/01/2026 21:50Ko ulozi tu apelaciju?geoxx wrote: ↑27/01/2026 21:22S obzirom da Ustav i ne uredjuje ko mijenja predsjednika, vrlo moguce da Ustavni sud vd-a nece oglasiti neustavnim. Bar ja ne vidim gdje pise ko ga mijenja, pa da je postupljeno suprotno.svi u napad wrote: ↑27/01/2026 20:52 Sto ti je politika, strah i poslusnost. Kad sam procitao da ono dvoje Hrvata u Ustavnom sudu smatra da Miniceva vlada nije protuustavna ne znam bil plakao ili vristao zbog njihove odluke tj. glasanja. Bez obzira sto nemaju kvalitet za sudije Ustavnog suda oni su neki pravnici i ne bi trebali prljati obraz i svoje dostojanstvo radi Covica. Za ovo imenovanje Minica za novog mandatara i postavljanje Trisic-Babic na ustavno nepostojecu funkciju vd predsjednika ne moras cak ni biti pravnik. Dovoljno je da si pismen i da prodjes pored zgrade Pravnog fakulteta. Boze da li ce BiH ikad prodisati i postati normalna drzava gdje ce se znanje, postenje i rad vise cijeniti od poltronstva i poslusnosti. Zivjeli.
- Danguba
#55483 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
-
geoxx
#55484 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Sta je to bitno ko je podnio apelaciju. Izguglaj.
-
SaPnA
#55485 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Mani, Bosnjaci su garant drzave, da nas nema ili da se ne pitamo Banja Luka bi bila u srbiji, Mostar u hrvatskoj.Bosanski_kralj wrote: ↑27/01/2026 21:45Ne mrze, ali kroz svoje postupke rade protiv BiH isto ko i Srbi i Hrvati.
Ne možeš mi se busati u prsa i vikati ja sam patriota i onda gledati kako ćeš zajebati državu, ukrasti od države, izigrati zakon... samo da bi ti nešto lično se okoristio
- Danguba
-
geoxx
#55487 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Nije mi ni najmanje bitno. Nit vidim sto bi ikom bilo. Samo su u sda od toga napravili nauku i kazu bravo mi jer je Ustavni sud ponistio zakon o neprimjenjivaju odluka Ustavnog suda u RS. Svaka cast tim pravnicima. Ja to ne bih znao obrazloziti.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#55488 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Danguba wrote: ↑27/01/2026 21:50Ko ulozi tu apelaciju?geoxx wrote: ↑27/01/2026 21:22S obzirom da Ustav i ne uredjuje ko mijenja predsjednika, vrlo moguce da Ustavni sud vd-a nece oglasiti neustavnim. Bar ja ne vidim gdje pise ko ga mijenja, pa da je postupljeno suprotno.svi u napad wrote: ↑27/01/2026 20:52 Sto ti je politika, strah i poslusnost. Kad sam procitao da ono dvoje Hrvata u Ustavnom sudu smatra da Miniceva vlada nije protuustavna ne znam bil plakao ili vristao zbog njihove odluke tj. glasanja. Bez obzira sto nemaju kvalitet za sudije Ustavnog suda oni su neki pravnici i ne bi trebali prljati obraz i svoje dostojanstvo radi Covica. Za ovo imenovanje Minica za novog mandatara i postavljanje Trisic-Babic na ustavno nepostojecu funkciju vd predsjednika ne moras cak ni biti pravnik. Dovoljno je da si pismen i da prodjes pored zgrade Pravnog fakulteta. Boze da li ce BiH ikad prodisati i postati normalna drzava gdje ce se znanje, postenje i rad vise cijeniti od poltronstva i poslusnosti. Zivjeli.

- DaysleepeR
#55489 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
I dalje o Ustavnom Sudu a Mahmutović prvi mu vjeruje do te mjere da je išao kontra Bakira.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/tabakov ... /260128014
https://avaz.ba/vijesti/bih/1020170/ize ... edomisliti
https://n1info.ba/vijesti/izetbegovic-o ... e-opomenu/
https://www.klix.ba/vijesti/bih/tabakov ... /260128014
https://avaz.ba/vijesti/bih/1020170/ize ... edomisliti
https://n1info.ba/vijesti/izetbegovic-o ... e-opomenu/
- vee-jay
#55490 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
previse je buke - mora se naci krivac
cuj, da Bakir preuzme odgovornost
cuj, da Bakir preuzme odgovornost
-
archi_a
#55491 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Eto muslimana, čuvajte žene!!!
Može'l mi se barem svidjeti ili po instrukciji ženimo po default-u?!?
- Styling
#55492 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Vjerujem da je nekima promaklo, a neko nije ni gledao, sinoc na Plenumu Tabakovic rece da je SDA pogrijesila sto je glasala za 4 delegata SNSD-a u NSRS, pa se, eto, nada da ce SDP u narednom mandatu isrpraviti gresku. 
- Styling
-
JovicSA
#55494 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
https://www.klix.ba/vijesti/bih/subasic ... /260128044Subašić se prisjetio Trišić-Babić iz ranijeg perioda: Voljela si sarajevske mirise, trebaš nam onakva kakva si bila
Još jedan Bošnjak koji se probudio iz dubokog sna bratstva i jedinstva ali opet ne može da vjeruje da bi ga Ana povalila ko Bekana samo da joj dopadne šaka.
-
peca777
#55495 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Dosta mojih komentara ima za cilj izazivanje provokacije, ali pozitivne provokacije gdje ce svako od nas stati, zamislti se, pogledati koju su nam prioriteti, kako radimo i sta sve ide uz to. Istinski ne mislim, no sve vise mi je svejeno, jer vidim da ne zasluzujemo drzavu, jer je ne znamo voditi. ZNamo li sta je drzava, sta od nje trazimo i sta dajemo?
Uzmimo da znamo sta zele srbi i hrvati. Onda moramo uzeti u formulu sta zele i bosnjaci, mi. Onda postaviti pitanje ako oni rade na rusenju, sta mi radimo na gradjenju drzave?
Mito, korupcija, stranka, podguzna muha podobnih, pa evo stigli smo da botovi u ratovima izmedju sebe ustavni sud nazivaju takozvani.
Gdje je kraj? Umjesto da mi imamo sredjeno stanje kod sebe, mi pricamo o jebenom hajatu. Jebo majku, pa imas ugovor, imas pravila i procedure, odradi po njima. No kod nas je sve napad na bosnjastvo, na BIH, a nama puna usta Bosne i Hercegovine, ali uz onu "Nemoj samo mene".
Evo ti primjer s cime se mi, Bosnjaci zanimamo. Zar ovakav narod zasluzuje drzavu?

- Toffee karamela
#55496 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
i opet priča o nečijem natalitetu, ovako su tulili i pilili o albanskom tokom 80-ih, a onda su počeli i o "muslimanskom". Znamo šta ide kod njih nakon početnih cviljenja o tuđem natalitetu. Rat, kama, silovanje žena, protjerivanje etc. Pa onda obrnu krug i nastave gdje su stali nakon vojnih poraza.
Čitam oglasio se nakav Sabit iz naše ambasade u Egiptu na temu isto nakve Ane Trišić-Babić. Piše joj potresno pismo i tvrdi (ON NJOJ!) da ona nije takva kakva jeste
Nakon desetljeća bitisanja s otrovnim Miletom, još ima likova koji tvrde da on nije loš, da je sakrio neke muslimane od vojske RS, ubiše se advokatišući za njega. Nije takav nego je ovakav! Mile ne vjeruj sam sebi kakav si, Sabit zna bolje!
Ima li psihijatrija stručan naziv za to, molim vas ne pominjite Stockholmski sindrom koji je lakša prehlada u poređenju s ovim!
-
mishic
#55497 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Egoizam, lični i parcijalni interesi odavno su zadominirali nad društvenim, nacionalnim i državnim interesima koji su potpuno skrajnuti i potisnuti. Tom logikom zahvaćen je sve veći broj Bošnjaka koji kao da nemaju pred svojim očima drgačiju logiku koju slijede drugi kolektiviteti u BiH.
Izgubljeni su kriteriji i redoslijed prioriteta, ugroženi moralni, socijalni i drugi univerzalni parametri i dospjelo se do sključivosti, egoizma i megalomanije bez pokrića. Humanost i težnja za prosperitetom zasjenjene su individualizmom.
Treba vremena i vremena i dosta truda i ulaganja da se to prevaziđe.
Izgubljeni su kriteriji i redoslijed prioriteta, ugroženi moralni, socijalni i drugi univerzalni parametri i dospjelo se do sključivosti, egoizma i megalomanije bez pokrića. Humanost i težnja za prosperitetom zasjenjene su individualizmom.
- dr_Evil
#55498 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Prijatelju to je tako odavno, jos od vremena Mice Latasa, lickog Vlaha. Imali smo jedan kratak period shvatanja zajednickog interesa koju su predvodili bosnjacki prvaci unutar komunisticke partije, a za to su platili ili glavom ili zatvorom, nakon toga opet povratak na vjersku i kulturolosku autonomiju te svoj dzep.mishic wrote: ↑28/01/2026 11:09 Egoizam, lični i parcijalni interesi odavno su zadominirali nad društvenim, nacionalnim i državnim interesima koji su potpuno skrajnuti i potisnuti. Tom logikom zahvaćen je sve veći broj Bošnjaka koji kao da nemaju pred svojim očima drgačiju logiku koju slijede drugi kolektiviteti u BiH.
Ne mozemo mi to prevazici, potrebna je kataklizma prije nego drustvo krene naprijed, sto ce reci ili veliko siromastvo/glad, ili novi pogrom. Ne vjerujem u mogucnost linearne demokratske tranzicije upravo zbog tog sto nas vode gori od nas.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#55499 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Jos jedna pozicija prepustena Covicu
Prepusten i FU
https://www.klix.ba/vijesti/bih/aldin-s ... /260128058
@DaysleepeR
Prepusten i FU
@DaysleepeR
-
ljubijankic
#55500 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Da je neko iz SDA onda ne bi bilo Covicevo. Samo SDA brani interese BiH i Bošnjaka_BataZiv_0809 wrote: ↑28/01/2026 11:23 Jos jedna pozicija prepustena Covicu
Prepusten i FU
@DaysleepeR