Haris.ba wrote: ↑27/01/2026 20:49
Pa najgore je sto ce Iran poslusati.
Da je prvi dan poslao rojeve dronova, pa onda prave raketice treci dan bi bilo pliz stop. I ne bi im vise ni u planovima bilo da se napadne Iran.
mislim da doziraju zbog izraelskig posjedovanja icbmova sa ABGama, te da su pritisnuli jace ohladili bi ih TN oruzjem.... mislim da bi razina unistenja I poraza u rangu Perl Harbor to iniciralo...na nacin da im ozbiljno ostete ekonomiju i infrstrukturu ovi bi lansirali da ohlade Teheran.... teoretisem, ali mislim da je blizu istini..... to bi sigurno dovelo do kapitulacije i predaje vlasti anglosaksonskoxioniatickom olosu.... zato je i onaj metuzalem govorio "Dont!"... ovako je iran bio zrtva jer je prvi napadnut i ima koliko toliko mejnstrim na svojoj strani.... kosta al se bodu sa bas rogatima....
koalicionacisti u nacelu zele da razjebu iran teritorijalno da unutrasnjim lesinarima podijele sta zele a sebi sacuvaju jak komad kolaca.... matrica vec vidjena u iraku i libiji.....narod bindobio opet saha koji bi sve davao cionacistima dok bi sah uzivao sve..... da im je sa sahom bilo bolje u proslosti vjerovatno bi bilo prenemaganja al ovako kako je tako je....
ja mislim da igranka jos nije zavrsena.... mislim da su izvrnuli mosad u iranu naopako a to ce vrijeme potvrdit ili demanntovat...jer info je slab... ceka se ako americka flota dodje u rejon to je to....bice napad
licno mislim da ce blic napadom likvidirat svu komandnu strukturu vladu i predsjednistvo... pokusali su isto i proali put ali Ajatolaha nisu nafatali dok su im sve zivo smakli.... Raisija, Nasralaha, Sulejmanija, red komandanata IRCGa itd itd...
jednostavno nismo svjesni da je izrael u godinu dvije uz pomoc visoke tehnologije smaknuo sve vidjenije vodje i komandante otpora u zadnjih nekoliko desetina godina za skoro pola vremena svog postojanja i nikome nista ne bude sumnjivo