Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

geralt

#36926 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by geralt »

Hendrix wrote: 26/01/2026 21:50
jeza u ledja wrote: 26/01/2026 03:19
Hendrix wrote: 25/01/2026 19:49 Sva ova americka teorija kako gradjani trebaju imati oruzje za slucaj tiranije vlade je teska suplja. To je neka romanticna Hollywood verzija gdje mozda komunisti dodju kao u filmu Red Dawn pa se oni kao dizu na ustanak.

Vidimo sad da je i nosenje oruzja kritizirano od MAGE kao sta ce njemu pistolj na protestima, slusaj vlast i ICE i nista ti nece biti. Dok onaj slinavac Kyle moze mirno uletit s puskom na proteste i to je ok.

Nosenje oruzja da, ali samo za one koji su uz vlast i slusaju. Sto je totalno kontra od te romanticne ideje o ustanku protiv tiranije.

I inace protesti u USA su tabu tema, dok god placas mortgage, osiguranje i rintas, dobar si. Malo nesta zatalasaj ozbiljno protiv bilo koje vlasti, donji si.
Tabu tema protesti???

Izvini ali ti ne pratis onda sta se desava. Bukvalno ljudi u lice saspu sve “organima” naoruzanim do zuba, i to sve da zastite imigrante i ljude tamnije boje koze. I to sve po cijenu zivota eventualno.
Svaka im cast.

Tabu tema…to ne moze biti dalje od istine.
I koliko je to ljudi ukupno bilo na protestima? Ja na snimkama vidim uvijek 20ak ljudi aktivista, i to je to. Napravi neko vece sranje i doce ti vojska s tenkovima da to rastjera. Freedom ali dokle mi dozvolimo jel.

Da, svaka im cast ali to je 0.000001% americkog drustva.

Znas i sam kako su prosli studenti na Kent State 1970. Hladno ih 4 ubili radi mirnog protesta.

Sve je to cool i demokratija dok protestujes za prava zivotinja i naivnih stvari. Malo ozbiljniji poziv na pobunu i rusenje vlasti? E ne moze to tako.
Grad velicine Sarajeva konstantno nenasilno protestuje zadnjih mjesec i po dana po snijegu i minusima. Citav grad se organizovao, od popova u crkvama do uciteljica u skoli do penzionera od 80 godina. Znaci nije to protest gdje sat vremena masu transparentima i odu kuci, vec su bukvalno 24/7 u smjenama na svakom cosku grada sa zvizdaljkama i mobitelima. Kad vide da se ICE sprema na "akciju" na neciju kucu, komsije spontano istrcavaju u pidzamama i prave kordon da ih blokiraju. Dvoje ih je dosad ubijeno zbog toga ali ne odustaju.
I had been talking with Daniel for only a few minutes when a tall man walked up, said he was a parent observer for the school we stood across from, and asked me to identify myself. When I showed him my press badge, he seemed friendlier, but still wary. He explained that he had heard reports of ICE agents impersonating journalists. I asked about the parent patrol, and he apologized, saying he couldn’t give out any information.

Inside the schools, many administrators have been making their own preparations over the past year. Amanda Bauer, a teacher at a Minneapolis elementary school that has a large portion of immigrant students, told me that administrators informed parents last fall about their emergency plans for ICE raids by phone or in person, because they were already concerned about leaving email chains that could be mined by a hostile government.

Bauer, who is 49, struggled to maintain her composure as she described the day early this month when ICE showed up in force outside her school. Agents had been circling the school since December, seemingly learning its routines, and they arrested some parents just before the winter break. But this time, agents leapt out in riot gear and began entering the apartments just across from the school, where many students live.

“We had to lock down and keep the kids inside, and parents linked arms to block the school entrance,” Bauer said. “We had a student who was looking out the window and saw them break into his apartment and just sobbed, ‘That’s my house. That’s my home.’ And we shut the blinds, but it was too late.”

Bauer has been a teacher for 25 years, a period that has included a rise of school shootings and the drills that have become common to protect against them. “But I never thought it would be our own government we had to protect the kids from,” she told me. “We kept them physically safe, but they saw what happened.”

As she spoke, Bauer’s hands were trembling. She held them up and smiled weakly. “I don’t think I’ve stopped shaking for two weeks,” she said.

Children were a moral fault line for many of the people I met in the Twin Cities—not just the children of immigrants, who are at risk of losing their parents or being deported themselves, but also their white peers in schools and day-care centers.

I met a couple in their 70s who told me they had never considered joining a political protest until ICE came to town, and they realized that their granddaughter was at risk of witnessing a violent immigration raid just by going to school. Dan and Jane (like many others, they asked that I shield their full names) live in a large house in a comfortable suburb, where they welcomed me with tea and cookies.

“When a child witnesses violence or crime, it’s profoundly different from adults,” Dan said. “It leaves scars.”

Dan and Jane resisted the idea that they had become political. A better word, Jane said, was humanist. Their anger was unmistakable as they told me that the Trump administration was violating basic Christian principles. “It became clear very quickly that ICE is the Proud Boys, the Boogaloo boys. They’ve given them uniforms and let them run wild,” Dan said. He attended a legal observer training—which happened to have been on the day Good was killed—and now the couple delivers groceries regularly to immigrant families in Minneapolis. This past Friday, Dan joined thousands of others at a protest in Minneapolis, where his fingers were frostbitten in the –9 degrees Fahrenheit weather.
“We’re going to have to live with our discomfort in making other people uncomfortable,” Ingrid Rasmussen, the lead pastor at Holy Trinity Lutheran Church, who has been one of the most outspoken clergy members in the city, told me.

Last June, federal agents raided a taqueria near her church. She ran to the scene, she told me, and found a crowd of protesters facing off against heavily armed agents being protected by local police. Rasmussen was wearing her clerical robes and was thrown to the ground by a sheriff in plainclothes. Some in the crowd threw trash, bottles, and tires at the federal agents, according to a local news report. Video footage spread of Rasmussen shouting at the Minneapolis police chief: “You stand in my church … You promised me a better relationship.”

“It was like nothing I had ever seen before in Minneapolis,” Rasmussen told me.

That was a remarkable thing to hear, because Rasmussen’s church was near the center of the riots that took place after the killing of George Floyd in 2020. “Everything to the west of our building burned,” she told me. During that period, her church became a medical site for injured people. She and her congregation worked for years to help rebuild the neighborhood.

The new round of ICE raids has struck even closer to home for the church, whose congregation includes a large number of immigrants. Rasmussen, who has young children, has continued to put herself in harm’s way. She was among the 120 clergy members who took part in a sit-in at the corporate headquarters of Target on January 15, in an effort to get the company to take a stronger stand against the federal raids. And on January 23, she was among those arrested during the protest at the Minneapolis airport.

On the morning of January 24, Rasmussen got word that a man had been shot by ICE agents. She put on her warmest winter clothes and went to the scene, on Nicollet Avenue and West 26th Street, figuring she might be outside for hours.

By the time she got there, Alex Pretti, an ICU nurse, was dead. The federal agents who had wrestled him to the ground and then shot and killed him were throwing tear gas and flash-bangs at a crowd of furious protesters chanting “Shame!”

Rasmussen attended another protest that afternoon. When we spoke hours later, her voice sounded weary, as if she wasn’t sure what such gestures of defiance would accomplish. She found it “almost unbearable” to witness such brutality from her government day after day, she told me. And it was galling to hear people in power say that they were acting in defense of freedom. The streets still looked like a war zone, with flash-bangs detonating and clouds of tear gas in the air.
jeza u ledja

#36927 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Hendrix wrote: 26/01/2026 21:50
jeza u ledja wrote: 26/01/2026 03:19
Hendrix wrote: 25/01/2026 19:49 Sva ova americka teorija kako gradjani trebaju imati oruzje za slucaj tiranije vlade je teska suplja. To je neka romanticna Hollywood verzija gdje mozda komunisti dodju kao u filmu Red Dawn pa se oni kao dizu na ustanak.

Vidimo sad da je i nosenje oruzja kritizirano od MAGE kao sta ce njemu pistolj na protestima, slusaj vlast i ICE i nista ti nece biti. Dok onaj slinavac Kyle moze mirno uletit s puskom na proteste i to je ok.

Nosenje oruzja da, ali samo za one koji su uz vlast i slusaju. Sto je totalno kontra od te romanticne ideje o ustanku protiv tiranije.

I inace protesti u USA su tabu tema, dok god placas mortgage, osiguranje i rintas, dobar si. Malo nesta zatalasaj ozbiljno protiv bilo koje vlasti, donji si.
Tabu tema protesti???

Izvini ali ti ne pratis onda sta se desava. Bukvalno ljudi u lice saspu sve “organima” naoruzanim do zuba, i to sve da zastite imigrante i ljude tamnije boje koze. I to sve po cijenu zivota eventualno.
Svaka im cast.

Tabu tema…to ne moze biti dalje od istine.
I koliko je to ljudi ukupno bilo na protestima? Ja na snimkama vidim uvijek 20ak ljudi aktivista, i to je to. Napravi neko vece sranje i doce ti vojska s tenkovima da to rastjera. Freedom ali dokle mi dozvolimo jel.

Da, svaka im cast ali to je 0.000001% americkog drustva.

Znas i sam kako su prosli studenti na Kent State 1970. Hladno ih 4 ubili radi mirnog protesta.

Sve je to cool i demokratija dok protestujes za prava zivotinja i naivnih stvari. Malo ozbiljniji poziv na pobunu i rusenje vlasti? E ne moze to tako.
Meni nije jasno je li istoj stvari pricamo? Dvadesetak aktivista????
U petak je bio protest (prije ovog zadnjeg ubistva) na kojim je bilo desetine hiljada ljudi, bar ovo sto vidim na slimama. Potrazi, mrsko mi sa telefona…
Cuj 20-ak :-)

Na No Kings protestu jesenas je ukupno u svim gradovima bilo 7 miliona ljudi.
Mislim da je to malo vise od 0.0000001% stanovnistva. :-)

Ljudi bukvalno idu telefonima na do zuba naoruzane smedjekosuljase, i sve to za radi prava nekog imigranta (znaci ne za sebe) i ti kazes eto niko maltene ne protestuje, a i kad se protestuje to je obicno za nesto bezveze. :roll:
Mislim ono, istina je dijametralno suprotna od toga sto pises.
Man of steel

#36928 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Man of steel »

Obama je pozatvarao i protjerao preko 3 miliona imigranata. Nekoliko ljudi je isto tako ubijeno ili umrlo u zatvorima prilikom deportacije a svi se sjećamo i zatvora za djecu u vrijeme Obamine administracije.

Ne sjećam se da su mediji pravili ovoliki hype u vezi toga.

Mišljenja sam da sa eventualnim prvim tomahavkom na Iran taj isti Trump će u tim istim medijima postati najbolji predsjednik u historiji Amerike a ICE preko noći postati skupina patriota koji se bore protiv "aliena" u Americi.
jeza u ledja

#36929 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Man of steel wrote: 26/01/2026 23:57 Obama je pozatvarao i protjerao preko 3 miliona imigranata. Nekoliko ljudi je isto tako ubijeno ili umrlo u zatvorima prilikom deportacije a svi se sjećamo i zatvora za djecu u vrijeme Obamine administracije.

Ne sjećam se da su mediji pravili ovoliki hype u vezi toga.

Mišljenja sam da sa eventualnim prvim tomahavkom na Iran taj isti Trump će u tim istim medijima postati najbolji predsjednik u historiji Amerike a ICE preko noći postati skupina patriota koji se bore protiv "aliena" u Americi.
Te koje je Obama protjerao su u mnogo vecem broju bili imigranti uhvaceni na ili blizu granice. Trump je uhapsio visestruko veci broj ljudi koji su u unutrasnjosti zemlje, koji su tu godinama.
Neki dan sam pricao o tome.
Man of steel

#36930 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Man of steel »

Hapse se ljudi koji su prekršili zakon jer su nelegalno ušli u zemlju, sad to bilo na granici ili u gradovima sasvim je svejedno.
drug_profi

#36931 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by drug_profi »

Amerika je nastala od ljudi koji su nelegalno dosli na to tlo.
Jedino pitanje je koje treba postavljati jeste da li je pojedinac koristan drustvu ili nije.
jeza u ledja

#36932 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Man of steel wrote: 27/01/2026 00:23 Hapse se ljudi koji su prekršili zakon jer su nelegalno ušli u zemlju, sad to bilo na granici ili u gradovima sasvim je svejedno.
Poenta je da brojevi koje spominjes ne govore pravu sliku. Za vrijeme Bidena i Obame granica je bila poroznija tako da je bilo puno novopecenih za uhapsit i poslat nazad. Neke vise puta.
Danas je takvih vrlo malo, tako da kad vidis brojke deportovanih to je potpuno druga vrsta ilegalaca.
Drugo, Trump je neke legalne proglasio nelegalnim i onda poceo protjerivati (Haicani, Venecuelanci i slicno).
Trece, salju se dreameri nazad, znaci djeca koja su odrasla ovdje, a doveli ih roditelji kao male.

Poenta je da je mnogo vise protjeranih koji ovdje godinama zive i rade, doprinose drustvu, vrlo vjerovatno imaju bliske clanove porodice koji imaju drzavljanstvo, ukljucujuci i djecu i ukucane. Nismo svi niskog IQ ko prosjecan Trumpov glasac pa da ne kontamo koliki ce to negativni otisak ostaviti na ekonomiju i na drustvo generalno.

I onda se ti ljudi salju u zatvore u kojima budu mjesecima, da bi onda zavrsili u nekoj trecoj zemlji s kojom nemaju nikakve veze.

No hajde sve to u stranu. Ono sto se danas desava je da americki gradjani bivaju maltretirani od DHS bizona. Ljudi se bukvalno zaustavljaju na ulici ili radnom mjestu na osnovu boje koze ili jezika i ako nemas dokumenata (ako si gradjanin nisi ih obavezan imati), ti mozes biti uhapsen.
Poslije se vadi i dokazuj.

Naravno, sve ovo bez da ne govorimo o ovim ubistvima u MN.
Last edited by jeza u ledja on 27/01/2026 01:17, edited 1 time in total.
Rob_Atl

#36933 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Rob_Atl »

Polako se i republikanci dizu protiv ovoga, pogotovo koji su na listicu ove godine. Jednostavno vide da nemaju sansi na izborima ako nastave ovako. Rep. kandidat iz Minesote odustao skroz od izbora, zna da nema sanse nikakve, Ted Cruz je nesto govorio, kao i guverner Texasa. A 29 republikanaca u kongresu trazi istragu u vezi ubistva. Onaj kepec Bovino napusta minesotu sutra.
jeza u ledja

#36934 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Nece ovi daleko dogurati ako im vec nakon 2 zrtve pocne guza raditi. :oops:
Billy The Pljuc

#36935 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Billy The Pljuc »

eltroxin wrote: 26/01/2026 22:19
Kompleksi su to brale moj, k'o što i napisah, lik je 163 centimetra visine, pomnoži sa životnim frustracijama i dobiješ bolest. Umjesto da je u kakvoj instituciji pod nadzorom njemu jedan drugi bolesnik dao slobodu da radi šta hoće.
Point.

#36936 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Point. »

Eno čitam da sy ovog kepeca sa dugim mantilom nogirali, tj poslali nazad u svoj county negdje u Kaliforniju. Nadam se da će i onu zjaku Kristi Noam impičovati i poslati da guli jabuke u neku prekršajnu ustanovu za žene.
Point.

#36939 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Point. »

On je mentalno bolestan odavno.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#36940 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Truba »

frajko je vitalniji od 45godisnjaka koje znam ukljucujuci i sebe

takodjer vitaliniji je i od 30godisnjaka koje imam u okolici

meni je dovoljno da onoliko leti avionom i ima medijskih istupa
samo to bi mi bilo dovoljno da sam iscrpljen i ne mogu se sjetiti kako se zove kventin tarantino sto mi se neki dan dogodilo

uvijek se sjetim kad smo pjehe na bobovcu hodocastili kardi, čovke i ja
upratio sam ih 7 dana poslije
obletili su planetu cak je neko bio i u aziji od njih
a ja sam preboljevao sedam dana od tog napora iako sam duplo bio tada mladji od njih
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#36941 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by sime_cipol »

banjaluka078 wrote: 27/01/2026 07:00

Sastanak s Noem bez Millera.

https://www.index.hr/mobile/vijesti/cla ... sti_prva_m
Trosi ih ko Qrtone, da prostis
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#36942 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by pici »

Rekoh da ce letiti glave oko njegovih blizih saradnika. Ice barbiku cuva dok zagusti i onda šut karta... svi oko njega su krivi a ne on, on je nevinasce.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#36943 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by pici »

Onog iz prvog mandata njegovog Mike Pence, sam pljuvao nemilice a ispade mala maca za ove naciste sada oko tVumpa u drugom mandatu. Bio mu je glas razuma za razliku od ovog idiota Vancea.
Peacean

#36944 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Peacean »

U prvom mandatu narandža je bio koliko-toliko suzdržan kako bi imao šansi za drugi mandat, sada više nema razloga da ne gura koliko god može, nema šta da izgubi.
cyprus

#36945 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by cyprus »

Peacean wrote: 27/01/2026 10:55 U prvom mandatu narandža je bio koliko-toliko suzdržan kako bi imao šansi za drugi mandat, sada više nema razloga da ne gura koliko god može, nema šta da izgubi.
Imao je koliko-toliko normalniju administraciju... Sjećam se gomile ljudi koji su i otišli iz te administracije kad su vidjeli sa kakvim degenerikom imaju posla... Ovi sad su hardcore MAGA bilmezi, kojima je Trump i ovako dementan zakletva... Jedino mi Rubio djeluje da bi u nekom momentu mogao iskočit sa voza...
drug_profi

#36946 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by drug_profi »

Rubio pokazuje znakove razuma.
Samo pokazuje i da nema muda.

Duboko se unezgodio na zasjedu Zelnskom u Ovalnom ofisu.
Ali nije imao muda da progovori.
Tako će i da nastavi. Čekaće da vidi prvo da je bezbjedno, odnosno da neko drugi povede.
To nije lider.
Peacean

#36947 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Peacean »

Image
Image
Image
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#36948 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Truba »

izuzetno kulturno i nadasve smiješno kao što se može i očekivati od uličnih liberalnih filozofa
DebelinJoe

#36949 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by DebelinJoe »

Truba wrote: 27/01/2026 10:01 frajko je vitalniji od 45godisnjaka koje znam ukljucujuci i sebe

takodjer vitaliniji je i od 30godisnjaka koje imam u okolici

meni je dovoljno da onoliko leti avionom i ima medijskih istupa
samo to bi mi bilo dovoljno da sam iscrpljen i ne mogu se sjetiti kako se zove kventin tarantino sto mi se neki dan dogodilo

uvijek se sjetim kad smo pjehe na bobovcu hodocastili kardi, čovke i ja
upratio sam ih 7 dana poslije
obletili su planetu cak je neko bio i u aziji od njih
a ja sam preboljevao sedam dana od tog napora iako sam duplo bio tada mladji od njih
Otac mu je umro u 93. godini. Donaldu je tek 80.

drag_gost

#36950 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by drag_gost »

Truba wrote: 27/01/2026 13:51 izuzetno kulturno i nadasve smiješno kao što se može i očekivati od uličnih liberalnih filozofa
Ne seri
Post Reply