Pa kazem ja, vi nebosnjaci to sve bolje i preciznije vidite, a i dobronamjerno nas savjetujete kako da ne bude opet, kako nekad rece, "heljp baznija".
Steta sto vam propade prometej, a i na forumu nam je manje aktivan.
Pa kazem ja, vi nebosnjaci to sve bolje i preciznije vidite, a i dobronamjerno nas savjetujete kako da ne bude opet, kako nekad rece, "heljp baznija".
tramvajtrojka wrote: ↑27/01/2026 00:14Pusti ga ba vidis da lupa kao maksim po diviziji ne zna gdje je sjedište uio, pa gdje je vecina carinskih prelaza, pa kontrole na granicama itd.itd. pa neka usporedi to sa geografskom i demografskom pozicijom pa ce vidjeti sto je vise Srba zaposleno u carini u Zvorniku nego bosnjakano_sekirli wrote: ↑27/01/2026 00:05Pa evo ne znam, ti si iznio podatak, ja samo pitam sta sa ovih 71.
Ako 291 Hrvat i Srbin dobiju otkaz, a uposli se 220 Bosnjaka, ostaje 71 upraznjeno mjesto. Je li to znaci da sada ima 71 osoba viska ili nesto drugo?![]()
![]()
Kako i koliko branite Bosnu ovih dana dosli ste do toga da bivseg reisu-l-ulemu islamske zajednice u BiH nazivate izdajnikom i cetnikom po društvenim mrežama
FB status SDA Midhata ChausevicaDanguba wrote: ↑26/01/2026 23:07'ta ti znas Danguba kako funkcionise vlast.Od šest rukovodećih pozicija u Upravi za indirektno oporezivanje samo je jedan Bošnjak, i to na najslabijoj poziciji po uticaju.
Direktor je Srbin, a od pet pomoćnika samo jedan je Bošnjak, dok su dva Srba i dva Hrvata.
Imena i resori nakon konkursa 2026.:
• Boris Spasojević – pomoćnik direktora za Sektor za carine
• Vinko Skoko – pomoćnik direktora za Sektor za poreze
• Ilija Anić – pomoćnik direktora za Sektor za provođenje propisa
• Milorad Đurđević – pomoćnik direktora za Sektor za informacione tehnologije
• Elvir Muminović – pomoćnik direktora za Sektor za poslovne usluge (nastavlja mandat bez novog konkursa)
Srbi i Hrvati uz direktora kontrolišu carine, poreze, sprovođenje propisa i informacije tehnologije a Bošnjaci usluge tj imaju administrativnu i podržavajuću ulogu i ne odlučuje o ključnim fiskalnim ili strateškim pitanjima. Bošnjaci su administrativna podrška prosto kazano.
Prema Popisu stanovništva iz 2013, broj zaposlenih u ovoj instituciji je na štetu Bošnjaka:
• Bošnjaka 220 manje
• Srba 169 više
• Hrvata 122 više
Bošnjaci nemaju nikakvu moć u instituciji koja raspolaže milijardama maraka.
Ako se tome doda činjenica da je državni ministar finansija Srbin, federalni ministar Hrvat, a ministar finansija iz RS Srbin, jasno je da je najbrojniji narod sveden na beznačajnu administrativnu i političku poziciju. Razutat je desetine miliona više za entitet RS na štetu Federacije. Trebat će vremena i energije da se ova pustoš popravi koju Trojka ostavlja iza sebe.
Naglašavam sve ove pozicije su politički dogovorene.![]()
_BataZiv_0809 wrote: ↑27/01/2026 07:02FB status SDA Midhata ChausevicaDanguba wrote: ↑26/01/2026 23:07'ta ti znas Danguba kako funkcionise vlast.Od šest rukovodećih pozicija u Upravi za indirektno oporezivanje samo je jedan Bošnjak, i to na najslabijoj poziciji po uticaju.
Direktor je Srbin, a od pet pomoćnika samo jedan je Bošnjak, dok su dva Srba i dva Hrvata.
Imena i resori nakon konkursa 2026.:
• Boris Spasojević – pomoćnik direktora za Sektor za carine
• Vinko Skoko – pomoćnik direktora za Sektor za poreze
• Ilija Anić – pomoćnik direktora za Sektor za provođenje propisa
• Milorad Đurđević – pomoćnik direktora za Sektor za informacione tehnologije
• Elvir Muminović – pomoćnik direktora za Sektor za poslovne usluge (nastavlja mandat bez novog konkursa)
Srbi i Hrvati uz direktora kontrolišu carine, poreze, sprovođenje propisa i informacije tehnologije a Bošnjaci usluge tj imaju administrativnu i podržavajuću ulogu i ne odlučuje o ključnim fiskalnim ili strateškim pitanjima. Bošnjaci su administrativna podrška prosto kazano.
Prema Popisu stanovništva iz 2013, broj zaposlenih u ovoj instituciji je na štetu Bošnjaka:
• Bošnjaka 220 manje
• Srba 169 više
• Hrvata 122 više
Bošnjaci nemaju nikakvu moć u instituciji koja raspolaže milijardama maraka.
Ako se tome doda činjenica da je državni ministar finansija Srbin, federalni ministar Hrvat, a ministar finansija iz RS Srbin, jasno je da je najbrojniji narod sveden na beznačajnu administrativnu i političku poziciju. Razutat je desetine miliona više za entitet RS na štetu Federacije. Trebat će vremena i energije da se ova pustoš popravi koju Trojka ostavlja iza sebe.
Naglašavam sve ove pozicije su politički dogovorene.![]()
![]()

Preseravanjetramvajtrojka wrote: ↑27/01/2026 07:13
Dobio je njegovu pažnju sa ovim srceparajucim postom i kamen bi na ovom zaplakao, a kad ne bi bio clan stranke zbog cije je politike iz ove države pobjeglo stotine hiljada nasih sugradjana imaju obraza ovakvu propagandu pisati![]()
Cekaj da nam @Prpa.ba odgovori na ovo jer je sam pisao neki dan kako je trojka izdajnicki smjestila vukoju_BataZiv_0809 wrote: ↑27/01/2026 07:21 Jos Ustavni sud objavio odluku o ustavnosti Minicheve vlade.
I guess what![]()
Nema izdvojenih misljenja iako Marin Vukoja i Valerija Galić glasali su protiv odluke Ustavnog suda BiH da se bivši saziv Vlade Republike Srpske sa Savom Minićem na čelu proglasi neustavnom, saznaje Istraga.ba iz tri različita izvora u Ustavnom sudu BiH.
![]()

Institucije bivse drzave BiH presudile predsjednika RS.ljubijankic wrote: ↑27/01/2026 08:53 I dalje se ibretim da neko ozbiljno shvata PrpuČestitke Ani na izboru za glavnog pregovaraca sa EU
![]()
![]()
_BataZiv_0809 wrote: ↑27/01/2026 07:21 Jos Ustavni sud objavio odluku o ustavnosti Minicheve vlade.
I guess what![]()
Nema izdvojenih misljenja iako Marin Vukoja i Valerija Galić glasali su protiv odluke Ustavnog suda BiH da se bivši saziv Vlade Republike Srpske sa Savom Minićem na čelu proglasi neustavnom, saznaje Istraga.ba iz tri različita izvora u Ustavnom sudu BiH.
![]()
Šta mijenja činjenicu ko je pisao?tramvajtrojka wrote: ↑27/01/2026 07:13
Dobio je njegovu pažnju sa ovim srceparajucim postom i kamen bi na ovom zaplakao, a kad ne bi bio clan stranke zbog cije je politike iz ove države pobjeglo stotine hiljada nasih sugradjana imaju obraza ovakvu propagandu pisati![]()
Ne znam ja nista, ti si tvrdio da su glasali protivDanguba wrote: ↑27/01/2026 08:59_BataZiv_0809 wrote: ↑27/01/2026 07:21 Jos Ustavni sud objavio odluku o ustavnosti Minicheve vlade.
I guess what![]()
![]()
![]()
![]()
Nisu glasali protiv?
Moraju li imati izdvojeno mišljenje pravnice?
Nista drugo ne pomislih nego intelektualno. Porediti rahmetli Grebu koji je onomad bio narodni tribun te naseg Prpu je kao Lexus i Golf. Golf je svakako dobar, ali druga je to klasa.
Cekaj dok AV AV sazna iz tri izvora
Ne valja to, Vukoja bio nešto smrknut prilikom glasanja._BataZiv_0809 wrote: ↑27/01/2026 09:31 https://www.klix.ba/vijesti/bih/ustavni ... /260127038
More winning![]()
![]()
@DaysleepeR
Ne znam bogami da sam.ikoga necim.proglasio, al nebtino. Istina je da Prpu smatram autenticnim, forumskim.glasom Bosnjaka ( makar vecinskog dijela), doduse za.mene ponekad prenaglasenog izricaja, al vjerujem da u ovom forumskom ozracju drugacije i ne.moze biti. Da ne govorim o tome da je Prpa jedan od.rijetkih sa kojima se moze voditi smislena diskusija (osobna iskustva).dr_Evil wrote: ↑27/01/2026 09:15Nista drugo ne pomislih nego intelektualno. Porediti rahmetli Grebu koji je onomad bio narodni tribun te naseg Prpu je kao Lexus i Golf. Golf je svakako dobar, ali druga je to klasa.
Naravno isto mogu reci i za sebe kao i za Prpu.
Posmatrajuci javnu scenu BiH, Prpa je ipak mozda i najistaknutija licnost, sto govori vise o ovim wanna be politickim analiticarima, profesorima i slicno nego o nasem Prpi.
A samo cu reci da si ga ti proglasio tom titulom, a ja podrzah.