Skijaš wrote: ↑26/01/2026 06:08
video wrote: ↑25/01/2026 21:51
To je taj bakirov fiX
"....zlo progovorilo iz Dodika: 'Imamo istog neprijatelja...."
Da, Bakirov fix, Lagumdzijin drug Micko, Konakovicevo drustvo za utakmicu, i neko s kim se Niksic grli.
"Jedan novi Dodik". Svi se prvu polovicu mandata rastale sa njim a drugu ga kao pljuju.
Ono sto brine je potencijal da ta glad "probosanskih" politicara zaista stvori toliko snazan sektaski razdor da bi dvije danasnje garniture u Sarajevu radije podrzale nekog ko otvoreno siri sovinizam na racun Bosnjaka nego jedna drugu. Na forumu se pisalo kako je bolje na direktorskoj poziciji imati HDZ-ovca nego SDA-ovca i ako je to uistinu stvarnost kakvoj drustvo klizi, ne treba biti nesto posebno pametan da se skonta na sta ce to izaci.
Sto kaze kolega @sumirprimus, svjesno ili nesvjesno dizuci temperaturu;
"najveca bitka u bosnjackom puku ce biti izmedju pro euro sekularista i islamskih vilajet radikalista". Dodik i Zagreb bi vjerovatno pomogli.
Mislim da tu grijesis, u kom smislu.
Pa ljudino ja sam oduvijek bio pro euro i sekularista. i meni je bila zakletva republika, himna jedna si jedina i 6 ljiljana vezenih u zlatu.
nije bilo ko sad islamista realno. sad se od malih nogu indoktriniraju djeca, ne sva, ali vec dobrim dijelom. Nekad smo se cudom cudili maoci i bukovici, pa i ismijavali, sada avaj, i kravatasi poceli istu spiku prodavati. sada smo u debeloj manjini.
na stranu neprijatelj i separatist dodik. bosnjaci moraju prvo izmedju sebe rijesiti sta im je krajnji cilj. po meni je to pro eu, sekularno i gradjansko drustvo. i to bez kompromisa.