Evo vidjeh sad, hvala Bogu više, kraj patnje
K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Logovan
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#4002 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Ovog momka treba dovesti u Bosnu
-
giovanni008
#4003 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Znaci dvorana u Becu bice rasprodana, ostalo jos samo 11 ulaznica u prodaji:
https://events.tickethead.io/sr/ticketh ... A-SARAJEVO
https://events.tickethead.io/sr/ticketh ... A-SARAJEVO
-
WarrenGrozni
#4004 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Zašto on sa 26 godina i 2,13cm igra u Donjem Vakufu?hrasno38 wrote: ↑24/01/2026 18:17 Steta sto je Lazic otisao u Igokeu jer takav igrac bi nam bio bas koristan a Igokei ce biti bas pojacanje. Aco je vrijedan momak, pravi fater na terenu, pozitivac....Vrabac je isto sada slobodan i ja bih ga vratio u Bosnu jer je isto tako sttrasno koristan igrac i ispod kosa i generalno u odbrani. On je bio po meni Dubravkova greska sto ga je pustio.
Posto smo tanki na centarskim pozicijama Reuf Livadic je izuzetno intersantan igrac i ima odlicnu statisiku koju nije imao ni jedan centra Bosne dok smo igrali prvenstvo BiH. 14,6 poena i 9,3 skokova je lijepa statistika. Decko je 2000 godiste i on je po meni materijal za Bosnu.
- hrasno38
#4005 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Ne znam stvarno ali mislim da bi i te kako imao mjesta ui Bosni posebno sto je jak ko bik. Pogledaj mu gradje.WarrenGrozni wrote: ↑25/01/2026 21:28Zašto on sa 26 godina i 2,13cm igra u Donjem Vakufu?hrasno38 wrote: ↑24/01/2026 18:17 Steta sto je Lazic otisao u Igokeu jer takav igrac bi nam bio bas koristan a Igokei ce biti bas pojacanje. Aco je vrijedan momak, pravi fater na terenu, pozitivac....Vrabac je isto sada slobodan i ja bih ga vratio u Bosnu jer je isto tako sttrasno koristan igrac i ispod kosa i generalno u odbrani. On je bio po meni Dubravkova greska sto ga je pustio.
Posto smo tanki na centarskim pozicijama Reuf Livadic je izuzetno intersantan igrac i ima odlicnu statisiku koju nije imao ni jedan centra Bosne dok smo igrali prvenstvo BiH. 14,6 poena i 9,3 skokova je lijepa statistika. Decko je 2000 godiste i on je po meni materijal za Bosnu.
-
WarrenGrozni
#4006 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Ma on je pojavom ko Jokić, nego se nigdje do 25 godine nije nametnuo ni za ozbiljniju minutažu, a kamoli učinak. A mjenjao je klubove, bio par sezona u Sloveniji i ne vjerujem da je baš svima promakao njegov potencijal.hrasno38 wrote: ↑25/01/2026 22:54Ne znam stvarno ali mislim da bi i te kako imao mjesta ui Bosni posebno sto je jak ko bik. Pogledaj mu gradje.WarrenGrozni wrote: ↑25/01/2026 21:28Zašto on sa 26 godina i 2,13cm igra u Donjem Vakufu?hrasno38 wrote: ↑24/01/2026 18:17 Steta sto je Lazic otisao u Igokeu jer takav igrac bi nam bio bas koristan a Igokei ce biti bas pojacanje. Aco je vrijedan momak, pravi fater na terenu, pozitivac....Vrabac je isto sada slobodan i ja bih ga vratio u Bosnu jer je isto tako sttrasno koristan igrac i ispod kosa i generalno u odbrani. On je bio po meni Dubravkova greska sto ga je pustio.
Ok, sad igra u Vakufu, ima najveću minutažu u karijeri, glavni je igrač i negdje dominira statistikom, ali opet treba imati u vidu da je u pitanju drugorazredni nivo takmičenja u odnosu na level koji Bosna sad igra i on u Bosni neće igrati isto ono što sad igra
No, ako ga je i Đerđa zvao u reprezentaciju, pretpostavljam da ga i u Bosni imaju u vidu.
Recimo, ja se ne slažem sa nenom da u razvojnom timu trebaju igrati samo mlađi igrači. Odlično je za trening i razvoj ako imaš i neke starije i jače tu,
- hrasno38
#4007 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Druze prosle godine su tu istu ligu igrali Salic, Zubac, Kovacevic pa nisu imali ni priblizne statistike Reufovim. Na kraju krajeva i poziv selektora nesto znaciWarrenGrozni wrote: ↑26/01/2026 09:19Ma on je pojavom ko Jokić, nego se nigdje do 25 godine nije nametnuo ni za ozbiljniju minutažu, a kamoli učinak. A mjenjao je klubove, bio par sezona u Sloveniji i ne vjerujem da je baš svima promakao njegov potencijal.
Ok, sad igra u Vakufu, ima najveću minutažu u karijeri, glavni je igrač i negdje dominira statistikom, ali opet treba imati u vidu da je u pitanju drugorazredni nivo takmičenja u odnosu na level koji Bosna sad igra i on u Bosni neće igrati isto ono što sad igra
No, ako ga je i Đerđa zvao u reprezentaciju, pretpostavljam da ga i u Bosni imaju u vidu.
Recimo, ja se ne slažem sa nenom da u razvojnom timu trebaju igrati samo mlađi igrači. Odlično je za trening i razvoj ako imaš i neke starije i jače tu,
- Altsa
#4008 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Ovog momka ako ne uzme Bosna uzet ce neko drugi. Ne znam sta cekaju.
- hrasno38
#4009 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Ma ne kazem ja da je on "pojacanje" ali je jedna gromada od 213 cm koja zna sa loptom i koju tesko pod kosem da moze ko da izgura. Pa ruka mu je ko moja noga
- Altsa
#4010 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Ma ne mislim ni ja da ce ga Real kupiti
-
izbjeglica_iz_besmisla
#4011 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Pa bio je u Sloveniji, uzeo bi ga neko tad.
Vjerovatno dobar za rotacije, al ne treba pretjerivati sad.
- hrasno38
#4012 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Upravo toizbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑26/01/2026 12:44 Pa bio je u Sloveniji, uzeo bi ga neko tad.
- Altsa
#4013 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Ne vjerujem da je bas na nivou Sejfića.
- hrasno38
-
izbjeglica_iz_besmisla
#4015 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Moze, Miralem se oprosti a uzmemu Gegu da ga placamo dok se oporavi 
-
Boxii44
#4016 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Sta je sa Westa citam da je povreden i to moguce nesto teze malo, to bi mogo ozbiljan problem bit s obzirom koliko igra iako zna zasrat cesto
-
Boxii44
#4017 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Kako je on kreno s povredama , nece se on naigrat u karijeri .. prvo teska povreda pete ,sad koljenohrasno38 wrote: ↑26/01/2026 15:26 Evo i Gegic slobodan.....
https://sportske.ba/clanak/sportske-saz ... bez-kluba/
- canvra888
#4018 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Ne znači nužno. Dobio je i Gutić poziv (kod dva selektora), kod jednog i dobio itekako solidne minute pa smo svojim očima vidjeli da je čovjek manje na terenu u oba pravca protiv Srbije.hrasno38 wrote: ↑26/01/2026 10:06Druze prosle godine su tu istu ligu igrali Salic, Zubac, Kovacevic pa nisu imali ni priblizne statistike Reufovim. Na kraju krajeva i poziv selektora nesto znaciWarrenGrozni wrote: ↑26/01/2026 09:19Ma on je pojavom ko Jokić, nego se nigdje do 25 godine nije nametnuo ni za ozbiljniju minutažu, a kamoli učinak. A mjenjao je klubove, bio par sezona u Sloveniji i ne vjerujem da je baš svima promakao njegov potencijal.
Gjergja samo pokušava da radi svoj posao, da iskautira sve i da uvrsti bilo kakve potencijale na širi spisak.
-
neno#4
#4019 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Samo pogledaj Megu i koji je to koncept na 4X jačem takmičenju. To su sve klinci od 17-22 godine koji samo igraju, griješe, ali igraju. Imaju odličan trenažni proces i prave poslije toga šta prave. Bosna ne može biti Mega, ali može imati po 2/3 igrača koja proizvede. Ako sa 18 godina ne može biti konkurentan u A1 ligi, onda nemamo šta dalje pričati. Ja mislim da je npr. Manojlović trebao biti na posudbi u Jahorini sa Pala ovu sezonu da ima po 20 minuta u ABA 2 ligi gdje bi dobio dosta potrebne rutine. Razvojni tim ekstremno puno košta, ali nažalost stvarno ne vidim niti jednog igrača da dogodine može nešto ponuditi prvom timu. Možda jedino Emir Parčan, jer se vratio iz povrede i kako znam da je spreman da puno radi, bori se. Igrač koji ima 22/23 godine i igra A1 ligu treba da se ostavi košarke i krene nekim drugim putem u životu, jednostavno od košarke se neće najesti hljeba.WarrenGrozni wrote: ↑26/01/2026 09:19Ma on je pojavom ko Jokić, nego se nigdje do 25 godine nije nametnuo ni za ozbiljniju minutažu, a kamoli učinak. A mjenjao je klubove, bio par sezona u Sloveniji i ne vjerujem da je baš svima promakao njegov potencijal.
- hrasno38
#4020 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Vidi mali Gutic ima suterski kvalitet ali su ga Aco i Pasalic ubili u pojam i decko je izgubio sigurnost. Njemu bi bilo najbolje da ide u neki klub u nasu ligu samo da igra jer jos je mlad i ima sanse da se vratili ili u Bosnu ili ode u neki jaci klub. Selektor bar ni jedna koliko ja znam ne zove igrace koji nemaju "nesto" pa tako i Reufa. Reuf ima ogromnu visinu i ogromnu snagu i za razliku recimo od Salica zakucava llopte kako mu je cejf. Igrac koji Sirokom strpa 16 poena i napravi 14 skokova, pa Slobodi 19 poena i 10 skokova itd itd i te kako je interesantan materijal jer BiH nema takvog ightraca trenutno kao ni Bosna. Kad je neko vidio da je neki centar Bosne zakucao loptu???canvra888 wrote: ↑26/01/2026 16:53Ne znači nužno. Dobio je i Gutić poziv (kod dva selektora), kod jednog i dobio itekako solidne minute pa smo svojim očima vidjeli da je čovjek manje na terenu u oba pravca protiv Srbije.hrasno38 wrote: ↑26/01/2026 10:06Druze prosle godine su tu istu ligu igrali Salic, Zubac, Kovacevic pa nisu imali ni priblizne statistike Reufovim. Na kraju krajeva i poziv selektora nesto znaciWarrenGrozni wrote: ↑26/01/2026 09:19
Ma on je pojavom ko Jokić, nego se nigdje do 25 godine nije nametnuo ni za ozbiljniju minutažu, a kamoli učinak. A mjenjao je klubove, bio par sezona u Sloveniji i ne vjerujem da je baš svima promakao njegov potencijal.
Gjergja samo pokušava da radi svoj posao, da iskautira sve i da uvrsti bilo kakve potencijale na širi spisak.
- hrasno38
#4021 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Bez Westa 14 dana, Sheperd za otprilike 4 sedmice kad i Delalic.. U vrlo vrlo zajebanom trenutku smo ostali bez Westa. Lopez i Atic ce morati prezueti njegovu minutazu
-
WarrenGrozni
#4022 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Treba se pomiriti sa činjenicom da Bosna neće iz razvojnog tima dobijati neki ekstra kvalitet do daljnjeg.neno#4 wrote: ↑26/01/2026 18:04Samo pogledaj Megu i koji je to koncept na 4X jačem takmičenju. To su sve klinci od 17-22 godine koji samo igraju, griješe, ali igraju. Imaju odličan trenažni proces i prave poslije toga šta prave. Bosna ne može biti Mega, ali može imati po 2/3 igrača koja proizvede. Ako sa 18 godina ne može biti konkurentan u A1 ligi, onda nemamo šta dalje pričati. Ja mislim da je npr. Manojlović trebao biti na posudbi u Jahorini sa Pala ovu sezonu da ima po 20 minuta u ABA 2 ligi gdje bi dobio dosta potrebne rutine. Razvojni tim ekstremno puno košta, ali nažalost stvarno ne vidim niti jednog igrača da dogodine može nešto ponuditi prvom timu. Možda jedino Emir Parčan, jer se vratio iz povrede i kako znam da je spreman da puno radi, bori se. Igrač koji ima 22/23 godine i igra A1 ligu treba da se ostavi košarke i krene nekim drugim putem u životu, jednostavno od košarke se neće najesti hljeba.WarrenGrozni wrote: ↑26/01/2026 09:19Ma on je pojavom ko Jokić, nego se nigdje do 25 godine nije nametnuo ni za ozbiljniju minutažu, a kamoli učinak. A mjenjao je klubove, bio par sezona u Sloveniji i ne vjerujem da je baš svima promakao njegov potencijal.
Nije problem samo što nema ekstra potencijala u razvojnom timu...Sve i da ga ima, ti takvom već sa 18-19 godina moraš ponuditi pristojan ugovor i garantovanu minutažu, inače će b doći neki američki koledž i ponuditi mu neku nenormalnu cifru plus obrazovanje da ide igrati košarku kod njih. Pogledaj samo koliko je talenata iz regiona i Europe u proteklih godinu dana otišlo u USA da studira i igra košarku. Pa ko ne bi to izabrao, umjesto da za džeparac visi između klupe prvog tima i minuta u razvojnom.
To je generalno veliki i aktuelni problem europske košarke. Nema više mladih igrača u Euroligi, odnosno nema nekih zvjezda u usponu...Ti mladi što sad odlaze u Ameriku, tek za 2-3 godine će se vraćati u Europu ako ne budu draftovani (a većina neće).
Suvišno je pitati zašto je Benjo Teletović otišao u Megu. Kao da se pitate zašto je uspješni otac poslao sina na stažiranje i obuku kod svog dugogodišnjeg uspješnog poslovnog partnera. Mega je najbolja košarkaška akademija na svijetu van USA i drži rekord po broju igrača draftovanih u NBA . A tek ovo NCAA ludilo. Samo lani su trojica (Petrović, Jelavić i Malovec) potpisali milionske ugovore. Zato je teško porediti sa sistemom koji radi već par decenija i u suštini predstavlja privatni mega-market košarkaša.
Čak i Mega u vidu OKK Beograd ima razvojni tim i tamo isto tako možeš naći nešto starije igrače, koji su dobri samo za treninge i odlično je što hoće igrati košarku, pa makar glumili čunjeve. U Mega akademiju svi hoće, zato što je 100% sigurno da ćeš dobiti šansu.
U Bosni se krenulo lani praktično od nule. I teško je sad mjeriti nečiju viziju nakon 6 mjeseci. Po meni KK Bosna bi trebala biti prepoznata kao klub koji daje šansu mladim igračima. Tako će se najbolje privući budući talenti.
Možda u ovom trenutku nema nekog ekstra kvaliteta, niti će ga biti u skorije vrijeme u razvojnom timu, ali mogu se dobiti neki solidni klupski igrači, sa ulogama u timu.
Eto recimo, Klještan je bio najbolji asistent na kvalifikacionom ABA U19 turniru krajem godine. On je čist plej, ništa kombo, pripaljuje cigle ko Kalates, ali može mu se naći neka uloga i minuti sledeće sezone.
- Logovan
#4023 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
U nedjelju nas očekuje finale Kupa sistema A i to protiv starog rivala OKK Sloboda Energoinvest.
Utakmica se igra u Zetri od 18 h, a pobjednik će se plasirati na završnicu Kupa BiH “Mirza Delibašić”!
Ulaznice po cijeni od 5 i 8 KM su dostupne na Entrio.ba, Entrio prodajnim mjestima te na dan utakmice u Zetri.
Ulaznice s popustom za navijače, studente i penzionere - 5 KM.
Ulaznice za djecu su 3 i 5 KM.
https://www.entrio.ba/event/finale-kupa ... vest-29848
Bosno, igraj!
- Logovan
#4024 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Sjetim se maloprije da je u Iliriju prešao Marjanović
Valja njega zaustaviti