dr_Evil wrote: ↑26/01/2026 09:15Jest, ko da dijaspora koristi srbijanski telekom. Svi imaju kanale na crno.navedeni wrote: ↑26/01/2026 09:08 Kad sam sve ovo pročitao, jedno pitanje mi je odmah palo na pamet: zašto BH Telecom nije otkupio prava za dijasporu domaćih TV stanica, kao što je Telekom Srbije uradio sa Face TV, Hayat, O Kanal itd. – i na taj način plaćao naše kanale koje dijaspora svakako gleda, pa udvostručio broj korisnika?
Kako je moguće da u dijaspori praktično postoji samo Telekom Srbije? To je direktna greška BH Telecoma – jer su na taj način doslovno prepustili Bosance i Hercegovce konkurenciji, i to baš tamo gdje leži veći potencijal nego unutar BiH, i po broju korisnika i po platežnoj moći..
Za ovo neko mora odgovarati. Amele, jesi li tu?
Una Čolić piše da je Head of Content — pa za šta taj “genijalac” prima platu?
Ali svakako je pitanje opravdano, i bit ce zanimljivo viditi hoce li patriJote ista uradit po tom pitanju.
Samo sirotinja u dijaspori gleda na “crno”. Net TV sam je imao oko 200.000 korisnika koji je nedavno kupljen od Tel Srbije. To je skoro isti broj korisnika kao BH Telecom u BiH.