Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Zasto sada nasi mediji i portali ne pritisnu Hayat da se oglase i informisu javnost o vlasnickoj strukturi i mirna Bosna.
Ajdinn4 wrote: ↑25/01/2026 16:45
Zašto što se Hayat već preko 30 godina sakriva iza lažnog patriotizma i svaki napad na njih nazivaju napadom na BiH.
Ali zato još nisu javno rekli čija je firma kojoj su ustupili prava za distribuciju svojih kanala.
Dajte ljudi da se dogovorimo, nisu isto vlasništvo i prava za distribuciju.
A ovo bivšeg reisa Cerica je boli glava.
Dobio prosvjetljenje da se ovdje radi samo o parama, koji genije, on mislio radi ramazana, izlapio čoek?
Ja ovdje ne razumijem kakve veze imaju nosioci prava sa placanjem telekomu ? Zasto tek sada Hayat trazi pare od telekoma ako su do sada imali dogovor da niko nikome ne placa nista da su domaci kanali dostupni ?
Čitam repliku Hayata na Cerića. Hahaha kakve nebuloze Bože dragi. Cerić ih zakucao totalno. Niti jedan argument kojim bi pobili efendiju. Ala salamet, udar reisa na bošnjake.
Pandakonda wrote: ↑25/01/2026 19:14
Ja ovdje ne razumijem kakve veze imaju nosioci prava sa placanjem telekomu ? Zasto tek sada Hayat trazi pare od telekoma ako su do sada imali dogovor da niko nikome ne placa nista da su domaci kanali dostupni ?
Zato što su operateri do sada zaključivali ugovor direktno sa Hayatom. Sad je druga situacija jer je Hayat prepustio Telekomu Srbija da u njihovo ime zaključuje ugovore i ako želi, traži naknadu za to.
Ovo je, po meni, klasična borba SDA vs Trojka gdje nijedna strana nije u pravu a u isto vrijeme i jest. Koriste najbolji argument koji obje strane imaju a to je: ovi su izdajnici. Mi, narod, se uhvatimo toga i krene borba a stvar je samo novca, Hayat hoće da im se plati a BH Telecom neće i jedna i druga strana su se mogli toga držati ali to nije interesantno i neće imati ovakav odjek.
Btw portal Hayat je nemoguće čitati zbog one pozadinske boje, ubi u oči.
mali_balon wrote: ↑25/01/2026 19:41
Samo da almasu i mirana ne ukinu.....
Koje su nam alternative za ramazanski program?
Ima face tv , tv sa itd.A u biti nije to poenta posta, dosadilo mi gledat iste ljude svake godine kako pricaju o tome kako je ”njihova tetka uvijek za prvi iftar purila halvu”
mali_balon wrote: ↑25/01/2026 19:41
Samo da almasu i mirana ne ukinu.....
Koje su nam alternative za ramazanski program?
Ima face tv , tv sa itd.A u biti nije to poenta posta, dosadilo mi gledat iste ljude svake godine kako pricaju o tome kako je ”njihova tetka uvijek za prvi iftar purila halvu”
red evil wrote: ↑25/01/2026 19:44
Ovo je, po meni, klasična borba SDA vs Trojka gdje nijedna strana nije u pravu a u isto vrijeme i jest. Koriste najbolji argument koji obje strane imaju a to je: ovi su izdajnici. Mi, narod, se uhvatimo toga i krene borba a stvar je samo novca, Hayat hoće da im se plati a BH Telecom neće i jedna i druga strana su se mogli toga držati ali to nije interesantno i neće imati ovakav odjek.
Btw portal Hayat je nemoguće čitati zbog one pozadinske boje, ubi u oči.
To ja rekoh maloprije i čitavo vrijeme to i govorim na neki način, ali ugasiti će i ne samo Hayat nego i druge tv kuće i kanale, možda ih žele na taj način likvidirati, nije više gledano toliko, niti profitabilno.
merk030 wrote: ↑25/01/2026 19:57
Ima'l ovdje kakvih papira, ima li ko upućen, samo prepucavanja neka ?
45 do 47 miliona KM maloprije na Hayat izbaciše da je BH telecom isplatio Srbijanskim tv kućama od Pink pa nadalje, a oni Hayat i ostale domaće tv kuće traže 25 miliona KM.