Najavili su izbacivanje iz svih verzija i sve nacine hacka koji su bili planiraju "zatvoriti". Imas i o tome bruku po internetu.ITNet wrote: ↑21/01/2026 11:01Izbacili su samo u HOME verziji u ostalim verzijama PRO, Enterprize imas i dalje offline account i to se nece nikad promijeniti. Na ekranu gdje ti trazi username za login imas sign in option, pa izaberes Join Domain instead i on napravi Lokalni Acount i nastavi sa setup-om dalje, imas bruku videa na tu temu.zippoo87 wrote: ↑20/01/2026 00:49 Meni je ubjedljivo najgluplja stvar na Win 11 sto izbacuju offline account i sto te tjeraju da moras prijavu raditi preko maila. I to Microsoftovog.
Do sada se moglo izbjegavati,kada se napravi bootabilni usb preko rufusa ali izgleda da su u zadnjim verzijama totalno uklonili sve rupe koje su se koristile za offline account. Ili ako nisu jos,ocekujte u nekom skorijem updateu.
Ja kada radim sistem,obicno skinem stariju neku verziju,pa onda odradim update na vecu...jest da traje duplo duze sve ali makar moze offline account.
Nije bas istina da moras prijavu raditi samo preko Microsoftovog maila, treba ti Microsoft account da imas registrovan a isti se moze registrovati sa vec postojecom mail adresom gmail i slicno.
Rufus i dalje ima opciju da ti napravi lokalni account ali nece raditi na HOME verziji ISO image-a
Jesu se korisnici pobunili i burno reagovali ali ne znam koliko ce to piti vode kod MSa.