Hayat
Moderator: anex
- Quaresma
#7301 Re: Hayat
Kakav je ovo udar BH Telecoma na Bošnjake?
- navedeni
#7302 Re: Hayat
Amel Kovacevic - zvani offshore direktor, ne zeli da placa domace TV kanale.
- addem
#7303 Re: Hayat
To je zato što premotavali ili ne premotavali tamo ih niko ne gleda. Zabranili su u Federaciji Bosne i Hercegovine jer tu pokušavaju da monetiziraju sadržaj jer se koliko toliko gleda.
-
ReymondReddington
- Sanjarko
#7305 Re: Hayat
Jer idu preko YouTube prilično. A imaju i svoju aplikaciju.
Ne znam eno na temi se priča o ovome, tema politička dešavanja u BiH.
Ukidaju ovim potezom ne samo Hayat TV nego OBN i druge tv kuće i kanale.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#7306 Re: Hayat
Nisam upratio tacno, oko cega se digla frka?
-
Ajdinn4
#7307 Re: Hayat
Hayat prepustio Telekomu Srbija da u njihovo ime potpisuje ugovore za distribuciju kanala. Sad Telekom Srbija traži od BH Telecoma da plati za distribuciju Hayata pa to BH Telecomu ne odgovara.
- Sanjarko
#7308 Re: Hayat
Prodale tv kuće naše svoja prava Srbinu iz Portugala, a BH telecom neće da plati tv prava za njih.
Ukidaju se na taj način svi kanali naši faktički. Od Hayat, OBN pa nadalje osim 3 javna emitera i 20 digitalnih kanala ali samo ponegdje jer nisu digitalizaciju odradili ni jedna vlada kako treba.
Ova još nešto i jest. Ali slabo i ona.
-
starboy018
#7309 Re: Hayat
kako mislis “ukidaju se”.Sanjarko wrote: ↑25/01/2026 13:05Prodale tv kuće naše svoja prava Srbiji, a BH telecom neće da plati tv prava za njih.
Ukidaju se na taj način svi kanali naši faktički. Od Hayat, OBN pa nadalje osim 3 javna emitera i 20 digitalnih kanala ali samo ponegdje jer nisu digitalizaciju odradili ni jedna vlada kako treba.
BH Telecom planira da ih izbaci iz svoje ponude, kao sto je to uradio i ERONET 2022., ali to ne znaci da se ti kanali gase niti ima ikakve veze sa zemaljskim emitovanjem tih kanala preko antene (i drugih operatera)
-
BiBi911
- Sanjarko
#7311 Re: Hayat
Kako nema, na digitalnoj i analognoj tv odavno su samo bila 2 ili 3 kanala, BHT, FTV i OBN.starboy018 wrote: ↑25/01/2026 13:07kako mislis “ukidaju se”.Sanjarko wrote: ↑25/01/2026 13:05Prodale tv kuće naše svoja prava Srbiji, a BH telecom neće da plati tv prava za njih.
BH Telecom planira da ih izbaci iz svoje ponude, kao sto je to uradio i ERONET 2022., ali to ne znaci da se ti kanali gase niti ima ikakve veze sa zemaljskim emitovanjem tih kanala preko antene (i drugih operatera)
Sada u Nicaze ima samo 3 javna emitera iz FBiH 2 i iz RS 1.
20 ostalih kanala još nema.
Da ja i majka nismo nabavili android tv ne bi ništa imali da gledamo, a duže nas za taksu za posjedovanje tv prijemnika.
3 pa 2 kanala godinama imali samo. Istina jedno vrijeme 4 sa RTV Zenica.
-
tokio25
#7312 Re: Hayat
pa nema nikakve vezeSanjarko wrote: ↑25/01/2026 13:13Kako nema, na digitalnoj i analognoj tv odavno su samo bila 2 ili 3 kanala, BHT, FTV i OBN.starboy018 wrote: ↑25/01/2026 13:07kako mislis “ukidaju se”.Sanjarko wrote: ↑25/01/2026 13:05
Prodale tv kuće naše svoja prava Srbiji, a BH telecom neće da plati tv prava za njih.
Da ja i majka nismo nabavili android tv ne bi ništa imali da gledamo, a duže nas za taksu za posjedovanje tv prijemnika.
hajat odlucio da bude kablovski i iptv kanal
da su besplatni isli bi zemaljski
vidis u cemu je problem raja naucila sve besplatno dobivati iako ja svoj prozvod odlucim da prodajem
za to krivi hajat i njihovu politiku ili se pretplati na njihovu platformu i gledat ces ih
- Sanjarko
#7313 Re: Hayat
Raja taksu godinama plaća, a nije imala ništa skoro od kanala.tokio25 wrote: ↑25/01/2026 13:18pa nema nikakve vezeSanjarko wrote: ↑25/01/2026 13:13Kako nema, na digitalnoj i analognoj tv odavno su samo bila 2 ili 3 kanala, BHT, FTV i OBN.starboy018 wrote: ↑25/01/2026 13:07
kako mislis “ukidaju se”.
vidis u cemu je problem raja naucila sve besplatno dobivati iako ja svoj prozvod odlucim da prodajem
za to krivi hajat i njihovu politiku ili se pretplati na njihovu platformu i gledat ces ih
Ovi digitalni malo, malo ih nema uopšte. Ni 3 kanala nemaju.
Problem je raji šta svašta nešto mora da plati, a za to šta i plati nema mnogo čega od kanala pa nadalje.
-
starboy018
#7314 Re: Hayat
i dalje ne znam kakve ovo veze sto ti pišeš ima sa BH telecomomSanjarko wrote: ↑25/01/2026 13:13Kako nema, na digitalnoj i analognoj tv odavno su samo bila 2 ili 3 kanala, BHT, FTV i OBN.starboy018 wrote: ↑25/01/2026 13:07kako mislis “ukidaju se”.Sanjarko wrote: ↑25/01/2026 13:05
Prodale tv kuće naše svoja prava Srbiji, a BH telecom neće da plati tv prava za njih.
BH Telecom izbacuje kanale iz svog kablovskog sistema, to ne mijenja dostupnost tog kanala putem zemaljske TV (antene). U onim regijama gdje su se ovi kanali vidjeli putem antene, biće i dalje dostupni. Gdje nisu bili, isto nista se ne mijenja. Plus ce biti osim zemaljski dostupni i kod operatera Telemach, m:tel/m:sat/movetv itd
-
tokio25
#7315 Re: Hayat
alo bolan mijesas ovdje stvari koje nemaju nikakve veze sa ovim sto je temaSanjarko wrote: ↑25/01/2026 13:22Raja taksu godinama plaća, a nije imala ništa skoro od kanala.tokio25 wrote: ↑25/01/2026 13:18pa nema nikakve vezeSanjarko wrote: ↑25/01/2026 13:13
Kako nema, na digitalnoj i analognoj tv odavno su samo bila 2 ili 3 kanala, BHT, FTV i OBN.
Problem je raji šta svašta nešto mora da plati, a za to šta i plati nema mnogo čega od kanala pa nadalje.
a tema je bh telecom i hayat i trenutni odnos izmedju njih
ti si otisao na socijalnu temu koja tebe licno pogadja sto razumijem
al ne mozes svijet ravnati po sebi ni ja po sebi ni bilo ko od nas po sebi
- Sanjarko
#7316 Re: Hayat
Šišanje ovaca, to je logika i BH telecom i Hayat i drugih tv kuća.starboy018 wrote: ↑25/01/2026 13:25i dalje ne znam kakve ovo veze sto ti pišeš ima sa BH telecomomSanjarko wrote: ↑25/01/2026 13:13Kako nema, na digitalnoj i analognoj tv odavno su samo bila 2 ili 3 kanala, BHT, FTV i OBN.starboy018 wrote: ↑25/01/2026 13:07
kako mislis “ukidaju se”.
BH Telecom izbacuje kanale iz svog kablovskog sistema, to ne mijenja dostupnost tog kanala putem zemaljske TV (antene). U onim regijama gdje su se ovi kanali vidjeli putem antene, biće i dalje dostupni. Gdje nisu bili, isto nista se ne mijenja. Plus ce biti osim zemaljski dostupni i kod operatera Telemach, m:tel/m:sat/movetv itd
Ne samo BH telecom operatera, nego i drugih.
Na 600 KM penzija to s onom taksom je raji veliki trošak, a nema svu uslugu to jest sve programe ili ima ali zatamne ekrane kada je neko pravo na emitiranje ugroženo, tv pravo.
- Sanjarko
#7317 Re: Hayat
Preko 500 000 nas ima pa ti vidi. A vidi se nedostaje empatije prema nama svima od vlade pa nadalje mnogih.tokio25 wrote: ↑25/01/2026 13:29alo bolan mijesas ovdje stvari koje nemaju nikakve veze sa ovim sto je temaSanjarko wrote: ↑25/01/2026 13:22Raja taksu godinama plaća, a nije imala ništa skoro od kanala.tokio25 wrote: ↑25/01/2026 13:18
pa nema nikakve veze
Grabi, grabi svi smo naši.
- Quaresma
-
tokio25
#7319 Re: Hayat
covjece boziji nije to nema empatije ima empatijeSanjarko wrote: ↑25/01/2026 13:34Preko 500 000 nas ima pa ti vidi. A vidi se nedostaje empatije prema nama svima od vlade pa nadalje mnogih.tokio25 wrote: ↑25/01/2026 13:29alo bolan mijesas ovdje stvari koje nemaju nikakve veze sa ovim sto je tema
Grabi, grabi svi smo naši.
nego ti taj svoj problem pokusavas da proguras gdje mu nije mjesto
ovdje je prica o bh telecomu i hajatu
hajat sam je naslov teme
a ti pricas o necemu petom sto nema uopste veze
- Ironmen
#7320 Re: Hayat
Kazu iz BH telecoma da ovi traze 25 miliona KM za Hayat i jos par kanala koje realno niko u BH ne gleda, malo Hayat uz Ramazan gledam bude par ok gostiju pred iftar, malo je samo konfuzno sve ovo oko obavjesti BH telecoma do napada SDA botova na sve oko sebe sto bi moj dobar prijatelj Mustafa rekao B.... posla.
- Ironmen
#7321 Re: Hayat
Treba bitno i napomenuti ukoliko BH telecom potpise taj novi ugorov sa Hayatom i jos par kanala koji su sada u vlasnistvu Telekoma Srbije ili koga vec treceg ne znam nisam upratio vjerovatno ce se i mjesecna preplata BH telecoma povecati trebalo bi to velikoj vecini krezube mase u BIH objasniti recimo ovaj Mulayasin koji poziva Niksicevu upalu pluca da se se pripremi za Fadilov respirator AhHM5214a, bio moj Mustafa prijatelj u pravu kojeg ovoim putem prozivam jer znam da nas iz Hamburga cita offlline.
- muha_sa
#7322 Re: Hayat
Procitah na temi
viewtopic.php?f=77&t=165217&start=55200
Bivši reis se oglasio.
Dragi moji pratioci,
dužan sam vam istinu — i dužan sam vam izvinjenje.
Kao i mnogi dobronamjerni Bošnjaci, i ja sam nasjeo na emotivnu priču Hayat TV-a da ga BH Telecom navodno želi ugasiti. Povjerovao sam u narativ “napada na naš glas”, u patetiku i paniku, u dramatičnu sliku da je “na udaru ramazanski program”, “na udaru istina”, “na udaru narod”.
I pogriješio sam.
Jer spoznajna istina nije ono što nas najviše uzdrma — nego ono što najviše objašnjava.
Istina je, koliko god bila neugodna, sasvim drugačija: nije Hayat žrtva BH Telecoma, nego Hayat — svjesno ili nesvjesno — ruši BH Telecom. I ruše ga na način koji može koštati sve nas.
U srcu ovog sukoba nije nikakva plemenita borba za slobodu medija, već priča o ugovorima, pravima distribucije i novcu. Priča u kojoj se pojavljuje firma koja polaže prava na distribuciju Hayata i drugih kanala, sa zahtjevom teškim oko 25 miliona KM, i trag koji vodi van Bosne i Hercegovine. U toj priči BH Telecom, kao javna kompanija, pokušava zaštititi sebe od tužbi i milionskih gubitaka, a Hayat mjesecima šuti tamo gdje bi morao govoriti jasno.
I tu je suština: kada šutiš o ugovornoj pozadini, a vičeš o “gašenju”, ti ne braniš istinu — ti je zamjenjuješ emocijom.
Zato vam se izvinjavam.
Izvinjavam se što sam, u dobrom uvjerenju, širio priču koja se sada pokazuje kao manipulativna i opasna. Što sam učestvovao u atmosferi histerije, umjesto da tražim činjenice. Što sam, makar i nesvjesno, pomogao da se naruši povjerenje u ono što je državna infrastruktura — u sistem koji je već dovoljno načet.
Jer kad se ruši BH Telecom, ne ruši se “neka firma”.
Ruši se državni kapacitet.
Ruši se naš novac.
Ruši se naša zajednička mreža.
Ruši se jedna od rijetkih poluga koje nas još drže da budemo država, a ne plijen.
A ako je ovo što gledamo zaista “zadnji ekser u mrtvački kofer bosanske nacionalne i državne časti”, onda to neće doći od neprijatelja izvana — nego od naše slabosti iznutra: od lakovjernosti, od neprovjerenih emocija, od medijske halabuke koja glumi patriotizam, a proizvodi štetu.
Zato danas biram da stanem na stranu činjenica, a ne performansa.
Na stranu istine, a ne galame.
Na stranu države, a ne manipulacije.
Ne moramo voljeti BH Telecom da bismo razumjeli da ga ne smijemo razvaljivati lažima.
Ne moramo mrziti Hayat da bismo vidjeli kad se igra prljavo.
Hvala vam što me pratite, što me ispravljate i što zajedno učimo da ljubav prema Bosni i Hercegovini nije u tome da vjeruješ svemu što zvuči “naše”, nego da braniš ono što je istinito — čak i kad zaboli.
Od danas: manje patetike, više dokaza.
Manje navijanja, više odgovornosti.
Manje “priče”, više istine.
Na kraju hoću da se zna:
Ovo nije riječ ni na koji način protiv Hayat TV, ali jeste riječ istine za BH Telecom s dovom Milostivom Allahu da Bošnjaci dodju pamete i rade zajedno za naš spas od dušmana, kojih ima dovoljno mnogo da bismo ih još proizvodili i medju nama samima.
viewtopic.php?f=77&t=165217&start=55200
Bivši reis se oglasio.
Dragi moji pratioci,
dužan sam vam istinu — i dužan sam vam izvinjenje.
Kao i mnogi dobronamjerni Bošnjaci, i ja sam nasjeo na emotivnu priču Hayat TV-a da ga BH Telecom navodno želi ugasiti. Povjerovao sam u narativ “napada na naš glas”, u patetiku i paniku, u dramatičnu sliku da je “na udaru ramazanski program”, “na udaru istina”, “na udaru narod”.
I pogriješio sam.
Jer spoznajna istina nije ono što nas najviše uzdrma — nego ono što najviše objašnjava.
Istina je, koliko god bila neugodna, sasvim drugačija: nije Hayat žrtva BH Telecoma, nego Hayat — svjesno ili nesvjesno — ruši BH Telecom. I ruše ga na način koji može koštati sve nas.
U srcu ovog sukoba nije nikakva plemenita borba za slobodu medija, već priča o ugovorima, pravima distribucije i novcu. Priča u kojoj se pojavljuje firma koja polaže prava na distribuciju Hayata i drugih kanala, sa zahtjevom teškim oko 25 miliona KM, i trag koji vodi van Bosne i Hercegovine. U toj priči BH Telecom, kao javna kompanija, pokušava zaštititi sebe od tužbi i milionskih gubitaka, a Hayat mjesecima šuti tamo gdje bi morao govoriti jasno.
I tu je suština: kada šutiš o ugovornoj pozadini, a vičeš o “gašenju”, ti ne braniš istinu — ti je zamjenjuješ emocijom.
Zato vam se izvinjavam.
Izvinjavam se što sam, u dobrom uvjerenju, širio priču koja se sada pokazuje kao manipulativna i opasna. Što sam učestvovao u atmosferi histerije, umjesto da tražim činjenice. Što sam, makar i nesvjesno, pomogao da se naruši povjerenje u ono što je državna infrastruktura — u sistem koji je već dovoljno načet.
Jer kad se ruši BH Telecom, ne ruši se “neka firma”.
Ruši se državni kapacitet.
Ruši se naš novac.
Ruši se naša zajednička mreža.
Ruši se jedna od rijetkih poluga koje nas još drže da budemo država, a ne plijen.
A ako je ovo što gledamo zaista “zadnji ekser u mrtvački kofer bosanske nacionalne i državne časti”, onda to neće doći od neprijatelja izvana — nego od naše slabosti iznutra: od lakovjernosti, od neprovjerenih emocija, od medijske halabuke koja glumi patriotizam, a proizvodi štetu.
Zato danas biram da stanem na stranu činjenica, a ne performansa.
Na stranu istine, a ne galame.
Na stranu države, a ne manipulacije.
Ne moramo voljeti BH Telecom da bismo razumjeli da ga ne smijemo razvaljivati lažima.
Ne moramo mrziti Hayat da bismo vidjeli kad se igra prljavo.
Hvala vam što me pratite, što me ispravljate i što zajedno učimo da ljubav prema Bosni i Hercegovini nije u tome da vjeruješ svemu što zvuči “naše”, nego da braniš ono što je istinito — čak i kad zaboli.
Od danas: manje patetike, više dokaza.
Manje navijanja, više odgovornosti.
Manje “priče”, više istine.
Na kraju hoću da se zna:
Ovo nije riječ ni na koji način protiv Hayat TV, ali jeste riječ istine za BH Telecom s dovom Milostivom Allahu da Bošnjaci dodju pamete i rade zajedno za naš spas od dušmana, kojih ima dovoljno mnogo da bismo ih još proizvodili i medju nama samima.
-
Crvene_brigade
#7323 Re: Hayat
Cerić poručuje kako je istina drugačija: Bivši reis Cerić: Izvinite, nasjeo sam na priču o Hayatu. Nisu oni žrtva nego BH Telecom. Priča u kojoj se pojavljuje firma koja polaže prava na distribuciju Hayata i drugih kanala, sa zahtjevom teškim oko 25 miliona KM, i trag koji vodi van BiH, naveo je on.
Bivši reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Mustafa Cerić oglasio se na društvenim mrežama gdje se izvinio svojim pratiteljima zbog priče o Hayatu.
Bivši reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Mustafa Cerić oglasio se na društvenim mrežama gdje se izvinio svojim pratiteljima zbog priče o Hayatu.
"Kao i mnogi dobronamjerni Bošnjaci, i ja sam nasjeo na emotivnu priču Hayat TV-a da ga BH Telecom navodno želi ugasiti. Povjerovao sam u narativ 'napada na naš glas', u patetiku i paniku, u dramatičnu sliku da je 'na udaru ramazanski program”, “na udaru istina”, 'na udaru narod'.
Srce sukoba
I pogriješio sam. Jer spoznajna istina nije ono što nas najviše uzdrma, nego ono što najviše objašnjava.
Istina je, koliko god bila neugodna, sasvim drugačija: nije Hayat žrtva BH Telecoma, nego Hayat, svjesno ili nesvjesno, ruši BH Telecom. I ruše ga na način koji može koštati sve nas", rekao je Cerić.
Dodao je kako u srcu ovog sukoba nije nikakva plemenita borba za slobodu medija, već priča o ugovorima, pravima distribucije i novcu.
"Priča u kojoj se pojavljuje firma koja polaže prava na distribuciju Hayata i drugih kanala, sa zahtjevom teškim oko 25 miliona KM, i trag koji vodi van Bosne i Hercegovine. U toj priči BH Telecom, kao javna kompanija, pokušava zaštititi sebe od tužbi i milionskih gubitaka, a Hayat mjesecima šuti tamo gdje bi morao govoriti jasno.
Zato vam se izvinjavam.
Ruši se državni kapacitet
Jer kad se ruši BH Telecom, ne ruši se “neka firma”. Ruši se državni kapacitet. Ruši se naš novac. Ruši se naša zajednička mreža. Ruši se jedna od rijetkih poluga koje nas još drže da budemo država, a ne plijen.
A ako je ovo što gledamo zaista “zadnji ekser u mrtvački kofer bosanske nacionalne i državne časti”, onda to neće doći od neprijatelja izvana — nego od naše slabosti iznutra: od lakovjernosti, od neprovjerenih emocija, od medijske halabuke koja glumi patriotizam, a proizvodi štetu", naveo je on.
Istakao je da zato danas bira da stane na stranu činjenica, a ne performansa.
"Na stranu istine, a ne galame. Na stranu države, a ne manipulacije. Ne moramo voljeti BH Telecom da bismo razumjeli da ga ne smijemo razvaljivati lažima. Ne moramo mrziti Hayat da bismo vidjeli kad se igra prljavo.
Hvala vam što me pratite, što me ispravljate i što zajedno učimo da ljubav prema Bosni i Hercegovini nije u tome da vjeruješ svemu što zvuči “naše”, nego da braniš ono što je istinito, čak i kad zaboli.
Od danas: manje patetike, više dokaza. Manje navijanja, više odgovornosti. Manje “priče”, više istine. Na kraju hoću da se zna:
Ovo nije riječ ni na koji način protiv Hayat TV, ali jeste riječ istine za BH Telecom s dovom Milostivom Allahu da Bošnjaci dodju pamete i rade zajedno za naš spas od dušmana, kojih ima dovoljno mnogo da bismo ih još proizvodili i medju nama samima", zaključio je Cerić na Facebooku.
- Ironmen
#7324 Re: Hayat
Zasto sada nasi mediji i portali ne pritisnu Hayat da se oglase i informisu javnost o vlasnickoj strukturi i mirna Bosna.BH Telecom pozvao TV kuće na pojašnjenje prava emitovanja
U cilju pravilne i pravovremene informisanosti naših pretplatnika, obavještavamo javnost da je BH Telecom uputio posljednji poziv grupi domaćih TV kanala da razjasne prava distribucije, a vezano za zahtjeve Vip Team United Unipessoal Lda & Comandita, društva koje se predstavlja kao njihov ekskluzivni zastupnik, za zaključivanje ugovora o komercijalnom emitiranju.
Riječ je o kanalima OTV Valentino, Hayat (grupa kanala), OBN TV i Izvorna TV, čiji se programi putem platformi BH Telecoma emituju korisnicima širom BiH.
Podsjećamo javnost da BH Telecom u programskim paketima Moja TV ima ukupno 66 domaćih kanala i cijenimo neprihvatljivim da se jedan dio, pod navodnim zastupništvom strane kompanije, tretira drugačije od svih ostalih.
Više na: https://promo.bhtelecom.ba/saopstenje
-
Ajdinn4
#7325 Re: Hayat
Zašto što se Hayat već preko 30 godina sakriva iza lažnog patriotizma i svaki napad na njih nazivaju napadom na BiH.
Ali zato još nisu javno rekli čija je firma kojoj su ustupili prava za distribuciju svojih kanala.
Ali zato još nisu javno rekli čija je firma kojoj su ustupili prava za distribuciju svojih kanala.