Ugradnja plina, cijena, papirologija

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

drug_profi

#3126 Re: Ugradnja plina, cijena, papirologija

Post by drug_profi »

Poneses sve papire od ugradnje i odes Darkomu.
Onk to poslikaju, zavrse papire i posalju na ovjeru.
Za par dana dobijes sve.
preludezalude

#3127 Re: Ugradnja plina, cijena, papirologija

Post by preludezalude »

Upravo to je trebao uraditi Servis koji je ugradio isti dan kad je ugredjeno. Ovako...da li je dobio sve papire od ugradjenih dijelova, isparivaca, rezervoara, izjavu Servisera o ugradjenim dijelovima, kopiju licence... Da li taj Servis ima licencu? Ako nema sve papire da li ce drugi servis prihvatiti da stoji iza tudje ugradnje i dijelova bez papira? Ako nema sve papire vrlo tesko ce proci samo sa placanjem atesta.
Optimist

#3128 Re: Ugradnja plina, cijena, papirologija

Post by Optimist »

Meni ovaj njegov upit lici na scenu gdje mu je plin ugradjen od strane nekog avlijanera na crno jer je trazio najjeftiniju ugradnju.
I kad je ugradio, onda mu reko, za atest se snalazi ja to ne radim.
Sad je postavljac pitanja ni tamo ni vamo.
Vjerovatno nema ni svu potrebnu papirologiju da bi uopce taj atest uradio.
preludezalude

#3129 Re: Ugradnja plina, cijena, papirologija

Post by preludezalude »

Meni je prvo palo na pamet da je ugradio neovlasteni servis ili da je cak ugradjena polovna instalacija. To bi bila bas losa odluka. Mozda i nije tako, mozda je sve ok, ali meni zvuci cudno prica.
Dabogda da ne bude kad ude u Darkom...da bi dobio atest treba ugradit nove vitalne dijelove.
the_hooligan_ec

#3130 Re: Ugradnja plina, cijena, papirologija

Post by the_hooligan_ec »

Optimist wrote: 28/07/2025 21:18 Meni ovaj njegov upit lici na scenu gdje mu je plin ugradjen od strane nekog avlijanera na crno jer je trazio najjeftiniju ugradnju.
Ne lupajte ljudi gluposti kakav avlijaner ugradjivano je kod Radovica dole gdje sam prvi plin ikad ugradio covjek je doktor za to i rekao mi je ako hocu mogu ja ili da sacekam tog lika koji je na bolovanju za atest. Imam sve papire posto mi je posao terenski nekad zavrsim rano da vidim ako nije tolika peglancija oko toga da odem ja zavrsiti to gdje se radi ili na kraju krajeva ce radovic to zavrsiti. Stavrno nekad zbog osnovnih pitanja izmisljamo toplu vodu :bih:
A sto se tice Ac Quattro zvao sam ih rekli su da se moze i reatestovati i prva ugradnja nisu spominjali to za licencu ne znam.
Isto tako Atest Centar u Pijacnoj dole radi to . Svugdje ista cijena 175 km pa ako kome treba. Ja se jos nisam odlucio jer mi je sad malo navala na poslu ali vidjet cemo
Last edited by the_hooligan_ec on 31/07/2025 22:51, edited 1 time in total.
the_hooligan_ec

#3131 Re: Ugradnja plina, cijena, papirologija

Ovaj možete izbrisati slučajno je postavljen
Last edited by the_hooligan_ec on 31/07/2025 23:26, edited 1 time in total.
preludezalude

#3132 Re: Ugradnja plina, cijena, papirologija

Post by preludezalude »

the_hooligan_ec wrote: 31/07/2025 22:47
Optimist wrote: 28/07/2025 21:18 Meni ovaj njegov upit lici na scenu gdje mu je plin ugradjen od strane nekog avlijanera na crno jer je trazio najjeftiniju ugradnju.
Ne lupajte ljudi gluposti kakav avlijaner ugradjivano je kod Radovica dole gdje sam prvi plin ikad ugradio covjek je doktor za to i rekao mi je ako hocu mogu ja ili da sacekam tog lika koji je na bolovanju za atest. Imam sve papire posto mi je posao terenski nekad zavrsim rano da vidim ako nije tolika peglancija oko toga da odem ja zavrsiti to gdje se radi ili na kraju krajeva ce radovic to zavrsiti. Stavrno nekad zbog osnovnih pitanja izmisljamo toplu vodu :bih:
A sto se tice Ac Quattro zvao sam ih rekli su da se moze i reatestovati i prva ugradnja nisu spominjali to za licencu ne znam.
Isto tako Atest Centar u Pijacnoj dole radi to . Svugdje ista cijena 175 km pa ako kome treba. Ja se jos nisam odlucio jer mi je sad malo navala na poslu ali vidjet cemo
Bez potrebe si se uvalio sad da trosis svoje vrijeme. Jos nisam cuo da je neko odlucio da sam zavrsi atest. Servis ugradi i posalje papire firmi za atestiranje. Zato mi nije jasno ovo da je neko bio na bolovanju. Ko je bio na bolovanju? Nadam se da imas sve papire. Sve se moze zavrsiti pa cak i reatest ali reatest kosta vise od atesta.
the_hooligan_ec

#3133 Re: Ugradnja plina, cijena, papirologija

preludezalude wrote: 31/07/2025 23:22
the_hooligan_ec wrote: 31/07/2025 22:47
Bez potrebe si se uvalio sad da trosis svoje vrijeme. Jos nisam cuo da je neko odlucio da sam zavrsi atest. Servis ugradi i posalje papire firmi za atestiranje. Zato mi nije jasno ovo da je neko bio na bolovanju. Ko je bio na bolovanju? Nadam se da imas sve papire. Sve se moze zavrsiti pa cak i reatest ali reatest kosta vise od atesta.
Ma taj lik šta li već što preko njega ide atest isto ko sa Darkom što ga spominju gore pa nema zamjene ne znam iskreno niti ne ulazim puno u to. Kažem nije mi frka jer ovo što sam pitao nema ništa komplicirano samo dođeš daš papire ljudi odrade svoje u za 10 min kući a za 2 dana atest. Samo mi je to bilo pitanje ko je ovlašten ovde da to radi.
the_hooligan_ec

#3134 Re: Ugradnja plina, cijena, papirologija

Samo da pohvalim Atest Centar koji se nalazi u Pijačnoj 60c kod Unitrade, otišao 10 min ljudi uslikali sve što im treba auto i papire. Daju ti uplatnicu i kad uplatiš uslikaš i pošalješ njima vjerujte mi u 4 sata sam bio kod njih prekjučer, ujutro im poslao pdf uplatnice u 3 sata mi je gotov atest bio. Nema čekanja po 2-3 dana 175km sve bilo.
drndalo

#3135 Re: Ugradnja plina, cijena, papirologija

Post by drndalo »

Nisam odavno nista ugradjivao, ko je jos za pohvalu, ko nije vise za pohvalu, kome ici ako bi se 4-cilindricna Toyota ugradjivala...?
drug_profi

#3136 Re: Ugradnja plina, cijena, papirologija

Post by drug_profi »

Darkom manje-više. Konstanta jedina ako si u SA.
preludezalude

#3137 Re: Ugradnja plina, cijena, papirologija

Post by preludezalude »

Plin 1,03
Gazprom Tuzla
drndalo

#3138 Re: Ugradnja plina, cijena, papirologija

Post by drndalo »

drug_profi wrote: 18/09/2025 15:30 Darkom manje-više. Konstanta jedina ako si u SA.
Hvala.

Kakve su sad cijene sekvencijale za 4 cilindra? Razred velicine, posto sam totalno izvan...?
drug_profi

#3139 Re: Ugradnja plina, cijena, papirologija

Post by drug_profi »

Nisam siguran. 1100 1200
drndalo

#3140 Re: Ugradnja plina, cijena, papirologija

Post by drndalo »

Hvala. I to mi je dobra polazna osnova.
Qler

#3141 Re: Ugradnja plina, cijena, papirologija

Post by Qler »

E gledao sam neko auto, clio neki, I ima ugrađen plin ali nema atest. Koji je sad to sex, je li se može odraditi atest, ako da koliko para, ako ne koliko je zeznuto to sve počupati vani? Šta je tu najbolje uraditi?
muha_sa

#3142 Re: Ugradnja plina, cijena, papirologija

Post by muha_sa »

Qler wrote: 24/01/2026 15:23 E gledao sam neko auto, clio neki, I ima ugrađen plin ali nema atest. Koji je sad to sex, je li se može odraditi atest, ako da koliko para, ako ne koliko je zeznuto to sve počupati vani? Šta je tu najbolje uraditi?
Fino u auto pa kod Darke u "Darkom"--ljudi ti sve završe--mislim da je oko 250 maraka---ne kontam zašto razmišljaš o čupanju :-)
Qler

#3143 Re: Ugradnja plina, cijena, papirologija

Post by Qler »

Nisam nikad imao plin, nemam pojma ni šta u ovom scenariju, šta je jeftinije, atest ili vađenje. Nije mi bitno iskreno ima li ili nema plin, pa gledam ako je neki problem, ako je zakonski lakše izvaditi, da vadim. Šta je sad sa zakonske tačke meni problem ako auto ima plin a nema atest?
muha_sa

#3144 Re: Ugradnja plina, cijena, papirologija

Post by muha_sa »

Qler wrote: 24/01/2026 15:34 Nisam nikad imao plin, nemam pojma ni šta u ovom scenariju, šta je jeftinije, atest ili vađenje. Nije mi bitno iskreno ima li ili nema plin, pa gledam ako je neki problem, ako je zakonski lakše izvaditi, da vadim. Šta je sad sa zakonske tačke meni problem ako auto ima plin a nema atest?
Vozim 15 godina na plin i više sam nego zadovoljan.
Do tebe je šta ceš--za plin moraš imat atest--bez atesta nema registracije. Što se vadjenja tice pojma nemam--al mislim da ti i za to treba Darkom il neko ko se bavi ugradnjom plina. Nisam siguran-valjda ima neko ko zna oko te demontaže.
Qler

#3145 Re: Ugradnja plina, cijena, papirologija

Post by Qler »

E sad kako registrovati auto koje ima ne atestovan plin, a istekla registracija? Nit ga mogu voziti, nit ga mogu registrovati...
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#3146 Re: Ugradnja plina, cijena, papirologija

Post by _BataZiv_0809 »

Qler wrote: 24/01/2026 15:55 E sad kako registrovati auto koje ima ne atestovan plin, a istekla registracija? Nit ga mogu voziti, nit ga mogu registrovati...
Nikako.
Uradi reatest.
Qler

#3147 Re: Ugradnja plina, cijena, papirologija

Post by Qler »

Kako sam dobio informaciju, 350KM kod Darkoma atest...
Optimist

#3148 Re: Ugradnja plina, cijena, papirologija

Post by Optimist »

A koliko je skidamje instalacije i vracanje u prvobitno stanje? :mrgreen:
Qler

#3149 Re: Ugradnja plina, cijena, papirologija

Post by Qler »

Nemam pojma, i to cu gledati da saznam... svakako nisam nešto fan plina..
muha_sa

#3150 Re: Ugradnja plina, cijena, papirologija

Post by muha_sa »

Qler wrote: 24/01/2026 17:39 Kako sam dobio informaciju, 350KM kod Darkoma atest...
Bio je 250--moguce da tebi trebaju bocu mjenjat--al ti je najbolje direktno ih u ponedeljak nazvat i pitat.

065 292-210
Post Reply