Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

MAha

#55101 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by MAha »

Ovce eto to je to. Oboljevamo i Umiremo svi polako u ovom otrovu al de da se bavimo glupostima. Ko pocne rjesavat iole ovo grozno zagadjenje koje imamo svake godine ja ba za njega glasam, pa nek je Dodik il Vucic. Boli me djon za bilo sta, kakva mi korist od vilo cega ako sam i ja i moja porodica osudjeni da lagano obolimo i umremo dal od karcinoma dal od srcanog mozdanog, ko zna kakve bolestine ovaj zrak uzrokuje. Ovo hi nam svima morao biti osnovni zahtjev za svakog ko ima ikakve ovlasti da odlucuje o bilo cemu, od predstavnika stanara, mjezne zajednice, opcine, grada, kantona, entitwta drzave. Halo ba jesmol bas toliki kurbani da nemamo pojma da samo cekamo svoj red mirno.
Danguba

#55102 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Danguba »

SaraFina wrote: 23/01/2026 16:19
geoxx wrote: 23/01/2026 16:11
_BataZiv_0809 wrote: 23/01/2026 15:42 https://www.klix.ba/vijesti/bih/ustavni ... /260122069

Bivsa drzava ponovo udara :bih:

:mrgreen:
Al koji genijalac je napisao ovaj drugi komentar? Dzevad licno? :lol:
Ovo?
Bravo za Mahmutovica, ovo je on postigao zaobilazeci Ustavni sud RS tj ne glasanjem za veto. Dževad nije mogao zaustaviti uopšte Vladu jer Bošnjaci nemaju pravi vitalni nacionalni interes u RS jer je SDP 2001 pristao na asimetrična rješenja. Ovim potezom Dževad je samo ubrzao proces pred Ustavnim sudom BiH i zaobišao Ustavni sud RS
Ja od sinoc to pisem.
Isto se desilo i prosli put iz septembra '25.g.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/apelaci ... /250908143

Da je ulozio ne bi se objavilo ali bi neka vlada u tehnickom mandatu radila posao pa makar zvali Viskovica.
Ovako, krenuo je opet u zivo blato i treba ga pustiti samo sto tuzilastvo treba da reaguje a tu zakazuje pravna drzava.
HelaS

#55103 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by HelaS »

_BataZiv_0809 wrote: 23/01/2026 15:42 https://www.klix.ba/vijesti/bih/ustavni ... /260122069
Ustavni sud BiH utvrdio da je prethodna Vlada RS-a, čijeg je mandatara predložio Milorad Dodik neustavna
Ako je prethodna Minićeva Vlada bina neustavna - nezakonita, onda su i njeni - Vladini akti bili takođe nezakoniti, nevažeći? Odluke, uredbe i sl.
video

#55104 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by video »

HelaS wrote: 23/01/2026 22:24
Ustavni sud BiH utvrdio da je prethodna Vlada RS-a, čijeg je mandatara predložio Milorad Dodik neustavna
Ako je prethodna Minićeva Vlada bina neustavna - nezakonita, onda su i njeni - Vladini akti bili takođe nezakoniti, nevažeći? Odluke, uredbe i sl.
Svake odluke ministara, njihovi potpisi, odobrenja...
Pa i stipendije, pomoci, pravosudni ispiti...
Sveeee!
Haris.ba

#55105 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Haris.ba »

MAha wrote: 23/01/2026 22:16 Ovce eto to je to. Oboljevamo i Umiremo svi polako u ovom otrovu al de da se bavimo glupostima. Ko pocne rjesavat iole ovo grozno zagadjenje koje imamo svake godine ja ba za njega glasam, pa nek je Dodik il Vucic. Boli me djon za bilo sta, kakva mi korist od vilo cega ako sam i ja i moja porodica osudjeni da lagano obolimo i umremo dal od karcinoma dal od srcanog mozdanog, ko zna kakve bolestine ovaj zrak uzrokuje. Ovo hi nam svima morao biti osnovni zahtjev za svakog ko ima ikakve ovlasti da odlucuje o bilo cemu, od predstavnika stanara, mjezne zajednice, opcine, grada, kantona, entitwta drzave. Halo ba jesmol bas toliki kurbani da nemamo pojma da samo cekamo svoj red mirno.
Mislim da vecini glasaca nije bitno toliko zagadjenje koliko da im se ne dira u ugalj, drva, stara auta....

Tako, demokratija je odlucila da se trujemo i trovacemo se jer tako vecina zeli.

Jedino rjesenje je odlazak.
Danguba

#55106 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Danguba »

muha_sa wrote: 23/01/2026 19:58
_BataZiv_0809 wrote: 23/01/2026 19:55
palermo wrote: 23/01/2026 19:47

Sya je ovdje pobjeda ?

Vise slucajeva ljudi koji zive ispod granice siromastva. Potpuno obezvrjedivanje ljudi koji su podnijeli najveci teret rata I poraca.

Cija je ovo pobjeda ?
Ok.
Idem reci roditeljima da im je bolje ne dobiti 17% na penzije nego dobit.
Oboje pojedinacno imaju vise ratnog staza od glavnog odbora SDA.
Ko ima 500 maraka penziju dobije 85
Ko ima 2000---340
Bravo :thumbup:
Pa kako ne shvatas, pa kako dragi Muha? :lol:
Sve je to za tvoje dobro da ne jedes crveno meso nego zelenis sa pijace i iz parka.
Nisamsdaali

#55107 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Nisamsdaali »

Izrazita sreća što moji roditelji i ostali pošteni radnici neće morati subvencionirati penzije onima koji su decenijama varali državu, a šuplju o onima koji nemaju šta da jedu ne treba komentarisati, pomislio bi čovjek da svaka treća osoba nema šta da jede
MAha

#55108 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by MAha »

Haris.ba wrote: 23/01/2026 22:36
MAha wrote: 23/01/2026 22:16 Ovce eto to je to. Oboljevamo i Umiremo svi polako u ovom otrovu al de da se bavimo glupostima. Ko pocne rjesavat iole ovo grozno zagadjenje koje imamo svake godine ja ba za njega glasam, pa nek je Dodik il Vucic. Boli me djon za bilo sta, kakva mi korist od vilo cega ako sam i ja i moja porodica osudjeni da lagano obolimo i umremo dal od karcinoma dal od srcanog mozdanog, ko zna kakve bolestine ovaj zrak uzrokuje. Ovo hi nam svima morao biti osnovni zahtjev za svakog ko ima ikakve ovlasti da odlucuje o bilo cemu, od predstavnika stanara, mjezne zajednice, opcine, grada, kantona, entitwta drzave. Halo ba jesmol bas toliki kurbani da nemamo pojma da samo cekamo svoj red mirno.
Mislim da vecini glasaca nije bitno toliko zagadjenje koliko da im se ne dira u ugalj, drva, stara auta....

Tako, demokratija je odlucila da se trujemo i trovacemo se jer tako vecina zeli.

Jedino rjesenje je odlazak.
Ma gdje cu, nemam gdje. Valja se ovdje borit pa koliko covjek moze. Nisu mi jasni ni oni koji odlucuju, pa i oni udisu isti zrak, vjerivatno cesce trknu na planinu od mene ali opet su tu itekako.
drug_profi

#55109 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by drug_profi »

Care, u čemu smo odrasli ovo sad je vazdušna banja.
Prije kad snijeg padne za 3 dana je crn. Sve se čađ kristališe po površini.
Evo sad snijeg stoji 20 dana i nigdje to nisam vidio.

Hoću reć, jeste zagađeno je, ali je zadnjih 150 godina ljudska populacija u gradovima zimi pod istim uslovima smoga i otrova u zraku, pa nismo pocrkali.
Jeste ima alergija, bolescina autoimunih, svega i svacega...
Ali evo mene skoro 60 zima disem taj zrak, zdrava pluca, zdravo srce, nemam rak jos nigdje... malo je i do nacina zivota.
muha_sa

#55110 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by muha_sa »

Elmedin Dino Konakovic

BH Telecom i Hayat imaju važeći ugovor po kojem se emitovanje Hayata na platformi Moja TV ne plaća.
Ne plaćaju se ni ostale domaće tv kuće, ne plaćaju se ni javni emiteri BHRT i FTV.
Pojavljuje se firma VIP koja se povezuje sa Telekomom Srbije i traži od BH Telecoma da plaća jer su oni vlasnici prava Hayata za tržište BiH.
Da je Hayat prodao prava ovoj kompaniji za tržište BiH objavio sam ranije.
VIP tuži BH Telecom i traži 25 miliona KM za emitovanje Hayata i Obn-a.
BH Telecom traži od Hayata SAMO DA NAPIŠU DA TA KOMPANIJA KOJA SE DOVODI U VEZU SA REŽIMOM U SRBIJI NEMA PRAVA NA SIGNAL HAYATA, DA JE I DALJE UGOVOR BH TELECOM-HAYAT VAŽEĆI I SVE SE NORMALNO NASTAVLJA ‼️
Hayat ne odgovara, ne dolazi na sastanke i kreće kampanja kako Trojka gasi Hayat, ja naravno opet za sve kriv 😁
Uključuju se vjerski službenici, udruženja, čak i članovi Trojke, mašinerija SDFASBiH pravi slike kako sam dao nalog direktoru da ugasi Hayat.
Svi oni zapravo tjeraju BH Telecom da plati 25 miliona kompaniji koja se dovodi u vezu sa režimom u Srbiji, pazite, ZA EMITOVANJE HAYATA NA PLATFORMI MOJA TV.
Zvuči kao vic, al’ nije.
To je brutalna istina.
Istina koja potvrdjuje ko su oni, a ko smo mi.
Selam alejkum i pozdrav iz prelijepog Istanbula.
Sastanci su bili odlični i veoma produktivni, radili smo jučer mnogo pa se nisam mogao odmah oglašavati.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#55111 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

pemanapemani wrote: 23/01/2026 22:12
_BataZiv_0809 wrote: 23/01/2026 21:26 Jao sto Kovacevich forsira da Semir odustane u korist SDA :lol:
Još čovjek govori da će građani prodisati kada on dodje, a predsjednik stranke Komsic 16 godina u Predsjednistvu. :-)

Mislim da bi ga i "prijatelj" Denis Becirovic trebao podržati, pa će imati 500 hiljada glasova. Svakako je svejedno ko će biti od Bosnjaka.
Kaze rekao sam Hrvatima iz Hercegovine, Srednje Bosne i Posavine da ako ja dodjem za clana Predsjednistva, nista vam nece faliti :lol:

Ali ne svima, nego pojedinim koji su ga zvali na telefon i rekli da im je muka vise od Covica :lol:
Haris.ba

#55112 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Haris.ba »

Sta li su naumili.

I bas konkretno Bosnu spominje.

https://www.balkanweb.com/en/lavrov-rus ... #gsc.tab=0
Russian Foreign Minister Sergei Lavrov said on Tuesday that Moscow is communicating with the United States regarding the Balkans and is ready to develop those contacts.

"We have more opportunities to communicate with the United States [than with the European Union] regarding the Balkans, when it comes to Bosnia and Herzegovina and other countries in the region. These contacts are continuing. They have not yet resulted in any positive results or anything else. But we are open to such contacts, and as far as I can judge, our American colleagues are also willing to develop them," Lavrov was quoted as saying at a press conference, according to the Reuters news agency.
Kurti je bas zanimljiv.
When speaking about countries in the region, Kurti focused on Bosnia and Herzegovina, saying that the situation is now more complicated because of Republika Srpska - a Serbian entity - which has direct ties to Moscow and does not allow Bosnia to progress.

"It is difficult to see how the situation will develop... it is a golden opportunity for Brussels to prove itself by bringing Bosnia closer to the path of EU membership
Last edited by Haris.ba on 24/01/2026 09:12, edited 1 time in total.
Dr Arsla

#55113 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Dr Arsla »

Trappist wrote: 21/01/2026 09:06 Je li BiH koga poslala u Davos ?
Bisera je tu blizu u šopingu :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#55114 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

https://www.klix.ba/biznis/finansije/za ... /260123224

Please, no more winning we can't take it anymore @House :thumbup: :bih:
Styling

#55115 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Styling »

muha_sa wrote: 24/01/2026 07:07 Elmedin Dino Konakovic

BH Telecom i Hayat imaju važeći ugovor po kojem se emitovanje Hayata na platformi Moja TV ne plaća.
Ne plaćaju se ni ostale domaće tv kuće, ne plaćaju se ni javni emiteri BHRT i FTV.
Pojavljuje se firma VIP koja se povezuje sa Telekomom Srbije i traži od BH Telecoma da plaća jer su oni vlasnici prava Hayata za tržište BiH.
Da je Hayat prodao prava ovoj kompaniji za tržište BiH objavio sam ranije.
VIP tuži BH Telecom i traži 25 miliona KM za emitovanje Hayata i Obn-a.
BH Telecom traži od Hayata SAMO DA NAPIŠU DA TA KOMPANIJA KOJA SE DOVODI U VEZU SA REŽIMOM U SRBIJI NEMA PRAVA NA SIGNAL HAYATA, DA JE I DALJE UGOVOR BH TELECOM-HAYAT VAŽEĆI I SVE SE NORMALNO NASTAVLJA ‼️
Hayat ne odgovara, ne dolazi na sastanke i kreće kampanja kako Trojka gasi Hayat, ja naravno opet za sve kriv 😁
Uključuju se vjerski službenici, udruženja, čak i članovi Trojke, mašinerija SDFASBiH pravi slike kako sam dao nalog direktoru da ugasi Hayat.
Svi oni zapravo tjeraju BH Telecom da plati 25 miliona kompaniji koja se dovodi u vezu sa režimom u Srbiji, pazite, ZA EMITOVANJE HAYATA NA PLATFORMI MOJA TV.
Zvuči kao vic, al’ nije.
To je brutalna istina.
Istina koja potvrdjuje ko su oni, a ko smo mi.
Selam alejkum i pozdrav iz prelijepog Istanbula.
Sastanci su bili odlični i veoma produktivni, radili smo jučer mnogo pa se nisam mogao odmah oglašavati.
Onda samo treba uzeti taj važeći ugovor i ove Portugalce opaliti po glavi
Styling

#55116 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Styling »

_BataZiv_0809 wrote: 24/01/2026 08:02
pemanapemani wrote: 23/01/2026 22:12
_BataZiv_0809 wrote: 23/01/2026 21:26 Jao sto Kovacevich forsira da Semir odustane u korist SDA :lol:
Još čovjek govori da će građani prodisati kada on dodje, a predsjednik stranke Komsic 16 godina u Predsjednistvu. :-)

Mislim da bi ga i "prijatelj" Denis Becirovic trebao podržati, pa će imati 500 hiljada glasova. Svakako je svejedno ko će biti od Bosnjaka.
Kaze rekao sam Hrvatima iz Hercegovine, Srednje Bosne i Posavine da ako ja dodjem za clana Predsjednistva, nista vam nece faliti :lol:

Ali ne svima, nego pojedinim koji su ga zvali na telefon i rekli da im je muka vise od Covica :lol:
Sve što je iole prihvatljivo sinoć rekao poništio je kad je rekao da Denis ima psihičkih problema, aludirajući na ego.
U tom trenutku mi je zvučao ka primitivni Zahiragić.
Haris.ba

#55117 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Haris.ba »

Styling wrote: 24/01/2026 09:55

Onda samo treba uzeti taj važeći ugovor i ove Portugalce opaliti po glavi
Meni se cini da bi bh telecom da zadrzi dzabalane hajat.
Casual's

#55118 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Casual's »

Jednostavno je. Nek' pokazu koliko placaju Pink kanale, a onda, bar isto toliko neka plate i Hayat.

Cuj gospode "rjesenje je tu - dajte nam dzaba"
tokio25

#55119 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tokio25 »

pa ako je ugovor takav da je dzabe onda treba da je dzabe
ako nece da produze samo izbace iz programske seme i to je to
ne znam sta se komplikuje
hajat ako hoce da naplati neka kaze toliko je pa ako hocete platite
isto tako ako je hajat prodao prava x firmi onda neka kazu to a ne da glume patriote a prodali prava srbima potrugalcima ili kome vec

bas me zanima koliko njih bi htjelo da gleda hajat sa placanjem
ja mislim da je to nije neka ekstremna brojka kao za pink jer ipak pink ima 20ak kanala a ima i sadrzaj koji hajat nikad nece imati
mishic

#55120 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by mishic »

Izjava Sabine Ćudić o naplati ulaska automobila u opšini Centar u Sarajevu radi zagađenosti zraka najbolje ilustruje kakvi umovi upravljaju ovom zemljom. Gospođa nam ne objasni kako bi ta naplata smanjila zagađenost i u koje to projekte i svrhe bi išao taj novac? Građanima koji se čude ovom "genijalnošću" Ćudićke preostaje da se nadaju da ovoj gospođi ne padne na um da vlasti krenu sa dodatnim naplačivanjem grijanja u stanovima i kućama jer bi prekid grijanja efikasnije utjecao na smanjenje zagađenosti.

A sve naplate i fondovi neće povećati ni penzije ni popraviti status boračke populacije nego samo kao i do sada povećavaju sumu sa koje Sabina i oni "genijalci" poput nje mogu da zagrabe više i žive luksuznije i udobnije od onih koji teško sastavljaju kraj sa krajem. Bojim se da će uvesti takse i na zrak koj se udiše makar bio i zagađen!
Casual's

#55121 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Casual's »

tokio25 wrote: 24/01/2026 10:35 pa ako je ugovor takav da je dzabe onda treba da je dzabe
isto tako ako je hajat prodao prava x firmi onda neka kazu to a ne da glume patriote a prodali prava srbima potrugalcima ili kome vec

ja mislim da je to nije neka ekstremna brojka kao za pink jer ipak pink ima 20ak kanala a ima i sadrzaj koji hajat nikad nece imati
BH Telecom placa Telekomu Srbije, HRTu, International Distro za RTL, Disneyu itd. za emitovanje njihovih programa. Ne placaju samo domace tv kanale. :mrgreen: Ovo je jos jedna tema gdje dolazi do izrazaja to koliko mozemo srati o temama oko kojih pojma nemamo.

Ljude je 2022., pocela zastupati firma koja regulise TV prava. Ugovor istice kroz koji dan, ovi iz Telecoma sute, odnosno ne - preko medija nude da Hayat dzaba nudi svoj program. :mrgreen:
tokio25

#55122 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tokio25 »

Casual's wrote: 24/01/2026 10:44
tokio25 wrote: 24/01/2026 10:35 pa ako je ugovor takav da je dzabe onda treba da je dzabe

BH Telecom placa Telekomu Srbije, HRTu, International Distro za RTL, Disneyu itd. za emitovanje njihovih programa. Ne placaju samo domace tv kanale. :mrgreen: Ovo je jos jedna tema gdje dolazi do izrazaja to koliko mozemo srati o temama oko kojih pojma nemamo.

Ljude je 2022., pocela zastupati firma koja regulise TV prava. Ugovor istice kroz koji dan, ovi iz Telecoma sute, odnosno ne - preko medija nude da Hayat dzaba nudi svoj program. :mrgreen:
ne znam kako je al ono sto sam ja procitao i sto sam ja zakljucio je da bht kaze mi imamo ugovor sa hajatom za dzaba i ta neka firma trazi 25 miliona maraka kome je hajat prodao autorska prava
navodno ta firma je iz srbije
a hajat koji se busa u prsa da su patriote nece da kaze prodali smo prava firmi iz srbije nego mi smo bili tu kad je bilo najteze
sto ne kaze hajat jesmo prodali smo prava i trazimo da se plati
a bht neka kaze hocemo platiti ili necemo
mozda sam pogresno ovo zakljucio neka me ispravi neko ko bolje zna
al ovo je vrlo jednostavno

ja ovdje vidim hajat kao jedinog krivca
hoce da im se plati sto je normalno al da ostanu u ocima gledalaca kao patriotska jer znamo da je vecina gledatelja hajata oni koji "mrze" srbiju i sl
Prpa.ba

#55123 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Prpa.ba »

Marin Vukoja i Valerija Galić glasali su protiv odluke Ustavnog suda BiH da se bivši saziv Vlade Republike Srpske sa Savom Minićem na čelu proglasi neustavnom
NIP-HDZ sudije rade svoje. :kiss:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#55124 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

Bot brigada na twitteru redom objavljuje informaciju da je Vukoja glasao protiv.

Tu su i Grac, Djonlagic i ostali.

Jos samo da postave izdvojeno misljenje sudije :D
pezzar

#55125 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by pezzar »

Vidi prpe. Nešto ga nije bilo kad je Dževad bio suzdržan.
Post Reply