Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

dulekrele

#36801 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by dulekrele »

Truba wrote: 23/01/2026 11:55
shbc wrote: 23/01/2026 11:32
Truba wrote: 23/01/2026 09:59 neki influencer na instagramu rangirao europske narode prema rasizmu

pogodite gdje su kako on zove balkanci
na drugom mjestu
britanci na prvom
balkanci na drugom
južni narodi na trećem (grci)

i mi se našli pametovati amerima

s ovakvim izbornim rezultatima gdje se ljevica i desnica moraju ujediniti da bi zbacili desnicu samo na jednom dijelu teritorija i uđu u koaliciju sa službenim nazivom ljevičarskom strankom koja je desničarka i trećom desničarskom strankom :lol:
Tvoj avatar je inace savrsen pokazatelj ozbiljnosti posta koji zapocinjes sa boldiranim rijecima
kad nemaš što reći, uljuljan u vlastitu svetost i pravednost, onda se fataš za detalje... moj izraz face kada vidis da ti burzovni indexi padaju u blato
Zar stvarno misliš da neko uzima tvoje postove za ozbiljno kada zapocnes sa "neki influencer na instagramu". Pa jesi li ti zdrave glave jbt. Postao si predmet ismijavanja i šprdacine na skoro svakoj temi sto vise nije uopšte smijesno nego zalosno. Sve se svelo na ma pusti onu budalu.
konami666

#36802 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by konami666 »

dulekrele wrote: 23/01/2026 09:46
konami666 wrote: 22/01/2026 15:04
dulekrele wrote: 22/01/2026 12:41
Nikakve veze Kosovo nema sa ozbiljnošću. To je cisti strah. Ako bi ih žutko prestao da podržava srbija bi bila na Kosovu za 5 dana. Strah je jedini razlog kao i svih drugih koji svjesno ruse UN. Medutim jos 3 godine treba izdurati pa ce se sve normalizovati.
Nije to strah nego strategija. Nešto sto je strani pojam bosnji, sve na ho ruk.
Strategija prouzrokovana velikim strahom sta bi bilo s njima da se ne uvlace trumpu u dupe.
Kako god ti kažeš. U isto vrijeme: https://www.klix.ba/vijesti/bih/smajic- ... /260123071

Selo gori a baba se češlja. Minder politika. Fildžan mentalitet.
Hakiz

#36803 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Hakiz »

konami666 wrote: 23/01/2026 12:23
dulekrele wrote: 23/01/2026 09:46
konami666 wrote: 22/01/2026 15:04

Nije to strah nego strategija. Nešto sto je strani pojam bosnji, sve na ho ruk.
Strategija prouzrokovana velikim strahom sta bi bilo s njima da se ne uvlace trumpu u dupe.
Kako god ti kažeš. U isto vrijeme: https://www.klix.ba/vijesti/bih/smajic- ... /260123071

Selo gori a baba se češlja. Minder politika. Fildžan mentalitet.
Šta da je otišao, potpisao pristupanje "Odboru za mir" a onda rekao, uzmite iz budžeta 2 milijarde maraka (milijardu dolara) da platimo članarinu :mrgreen:
PixelDrifter

#36804 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by PixelDrifter »

Gebelsovova sprzena lobanja se kezi u kojoj god rupi da se nalazi:

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/novo ... /260123030
Last edited by PixelDrifter on 23/01/2026 12:44, edited 1 time in total.
PixelDrifter

#36805 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by PixelDrifter »

dulekrele wrote: 23/01/2026 11:59 Sve se svelo na ma pusti onu budalu.
Nema se sta dodati.
drug_profi

#36806 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by drug_profi »

Šta kaže jedan POTUS:
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/trum ... /260123110

Šta zastupa bivši:
https://www.bushcenter.org/catalyst/glo ... rous-world

Kao da su predsjednici dvije različite države.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#36807 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Truba »

Afghan National Security Forces: Estimates range from 66,000 to over 92,000 killed.

U.S. Military: 2,402–2,465 killed in action (Operation Enduring Freedom/Freedom's Sentinel).

Coalition Forces: Total of 3,579, including U.S. (2,420), UK (457), Canada (159), France (90), and Germany (62).
Naslovnica

#36808 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Naslovnica »

Ovo sa omalovažavanjem saveznika u ratovima, uključujući i WWIi i "War on terror", mu je baš rijetko odvratan i sramotan potez.
A gore od toga su mi apsolutno mlake ili nikakve izjave saveznika.
Malo se pobunilo iz UK i Danske, ovi ostali miševi pravi.
zigzag

#36809 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by zigzag »

Ignorišu budalu. A pamti se sve...
darius_maximus

#36810 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by darius_maximus »

Ne znam zašto vam je to plaho neobično.
Obično kada ljudi vide budalu, sklone se, jer s budalom ne možeš ništa ni riješiti ni dogovoriti.
Nadaš se da će tebe zaobići i to je to.

Zato budale i mogu svašta, jer im se malo ko suprostavlja.
Problem je kada budala uhvati furseta, pa se onda kaješ što nisi sasjekao na početku.
geoxx

#36811 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by geoxx »

https://www.index.hr/mobile/vijesti/cla ... tid=899842

U njega je mati znala da je on glup.
moimoi

#36812 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by moimoi »

Ravnozemljas :D
Skijaš

#36813 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Skijaš »

SaraFina wrote: 22/01/2026 20:55Znaci ne da nisu dozvolili stvaranje mini rs nego svakodnevno rade na tome da preostaloj srpskoj manjini uniste bilo kakvu mogucnost da nekada u buducnosti destabiliziraju im drzavu.
Jedan od razloga zbog kojih destruktivni likovi bivaju prihvaceni za vodje je sijanje straha, ako ne prihvatite mene za svog vodju, _______ (Srbi, Albanci, Bosnjaci, ljevicari, desnicari, imigranti itd ....) ce vas poderati k'o krmaca mastan dzak. Tacno je da ravnopravnost Albanaca i Srba moze biti zloupotrebljen mehanizam, ali je jedini ispravan jer nema apsolutno nikakve razlike izmedju dominacije Srba nad Albancima od dominacije Albanaca nad Srbima. Ja vjerujem da bi se Miladin Popovic protivio nepravdi nad Albancima i da je znao da ce doci vrijeme kad ce se govoriti o "preostaloj srpskoj manjini", jer stvarni otpor nepravdi nije uslovljen ni tim ko je trenutno vlast, u Beogradu, Pristini ili Vasingtonu, niti tim ko je nepravedan prema kome.

Ja sam svjestan da postoje nekakva kilava opravdanja zasto je u redu gaziti neciju ravnopravnost, nasminkani TV spikeri nas svakodnevno zatrpavaju tim objasnjenjima s ekrana sirom svijeta. Ali ta objasnjenja, ta propaganda, mene ne obavezuje da se s tim opravdanjima slazem.
SaraFina

#36814 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by SaraFina »

Skijaš wrote: 23/01/2026 17:44
SaraFina wrote: 22/01/2026 20:55Znaci ne da nisu dozvolili stvaranje mini rs nego svakodnevno rade na tome da preostaloj srpskoj manjini uniste bilo kakvu mogucnost da nekada u buducnosti destabiliziraju im drzavu.
Jedan od razloga zbog kojih destruktivni likovi bivaju prihvaceni za vodje je sijanje straha, ako ne prihvatite mene za svog vodju, _______ (Srbi, Albanci, Bosnjaci, ljevicari, desnicari, imigranti itd ....) ce vas poderati k'o krmaca mastan dzak. Tacno je da ravnopravnost Albanaca i Srba moze biti zloupotrebljen mehanizam, ali je jedini ispravan jer nema apsolutno nikakve razlike izmedju dominacije Srba nad Albancima od dominacije Albanaca nad Srbima. Ja vjerujem da bi se Miladin Popovic protivio nepravdi nad Albancima i da je znao da ce doci vrijeme kad ce se govoriti o "preostaloj srpskoj manjini", jer stvarni otpor nepravdi nije uslovljen ni tim ko je trenutno vlast, u Beogradu, Pristini ili Vasingtonu, niti tim ko je nepravedan prema kome.

Ja sam svjestan da postoje nekakva kilava opravdanja zasto je u redu gaziti neciju ravnopravnost, nasminkani TV spikeri nas svakodnevno zatrpavaju tim objasnjenjima s ekrana sirom svijeta. Ali ta objasnjenja, ta propaganda, mene ne obavezuje da se s tim opravdanjima slazem.
Praksa je pokazala, kod nas u BiH, da Srbi ne zele biti ravnopravni. Nego da zele dominirati. Blagogovoreci..Zauzeli su 49% terotorije zlocinima, ratom, progonima i etničkim ćiščenjem. Sve sto su mogli uraditi da taj prostor i nakon rata ostane etnicki čist, uradili su? Je li tako? Jesu se u Federaciju nesmetano mogli vracati? Jesu. Kako su nasi prognanici prosli? I to znamo. Danke o cemu govorimo?
Plus svega toga i kad im je genocid i ratom dobijena teritorija legaliziran, oni gledaju sta? Da drzavu razvale i „dobiju“ samostalnost. Tako da, Kosovari primjenjuju jedini moguc scenario na sjeveru. Eliminiraju remetilacki faktor i trenutni i buduci.

Sve drugo je „trla baba lan“ i bla bla truć.

P.S plus toga i susjedi su isti scenario priredili u tkz; RSK. Nije to slucajnost. 30 g nakon rata oni nemaju politicara normalnog. U Srbiji je obrijani cetalj Vucic na vlasti. Koji je U toku opsade bio na ćuki i vjerovatno krhao narod po Sarajevu. I ti i dalje mislis da ravnopravnost put? Pa to nije naivnost. Nego, da ne kazem. 😶
Skijaš

#36815 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Skijaš »

SaraFina wrote: 23/01/2026 17:56 I ti i dalje mislis da ravnopravnost put? Pa to nije naivnost. Nego, da ne kazem. 😶
:-) ne znam, pokusavao sam tu i tamo kroz zadnjih nekoliko decenija uzeti u obzir argumente onih koji objasnjavaju zasto negdje neki narod treba da trpi, i svaki put sam osjetio potrebu da se odem istusirati. Bas ono bljak osjecaj :-D
SaraFina

#36816 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by SaraFina »

Skijaš wrote: 23/01/2026 19:02
SaraFina wrote: 23/01/2026 17:56 I ti i dalje mislis da ravnopravnost put? Pa to nije naivnost. Nego, da ne kazem. 😶
:-) ne znam, pokusavao sam tu i tamo kroz zadnjih nekoliko decenija uzeti u obzir argumente onih koji objasnjavaju zasto negdje neki narod treba da trpi, i svaki put sam osjetio potrebu da se odem istusirati. Bas ono bljak osjecaj :-D
Ne mislim ja nista radikalno. Nedaj boze. No definitivno rs je najbolji primjer da tu 90% nije nikad ni pomislilo na lojalnost drzavi u kojoj zive BiH. I da su taj entitet od pocetka gledali kao prolaznu fazu ka pripajanju matici. Pa zasto bi onda Kosovari napravili nesto slicno?
GandalfSivi

#36817 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by GandalfSivi »

Ja sam za punu ravnopravnost svih gradjana, bez obzira na nacionalnu i etnicku pripadnost. Ali gradjana kao individua, ne naroda kao kolektiva.

Mislim da se oboje mozete sloziti sa tim, pa da se vratimo na temu 😎
dale cooper

#36818 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by dale cooper »

SaraFina wrote: 23/01/2026 17:56

Praksa je pokazala, kod nas u BiH, da Srbi ne zele biti ravnopravni. Nego da zele dominirati. Blagogovoreci..Zauzeli su 49% terotorije zlocinima, ratom, progonima i etničkim ćiščenjem. Sve sto su mogli uraditi da taj prostor i nakon rata ostane etnicki čist, uradili su? Je li tako? Jesu se u Federaciju nesmetano mogli vracati? Jesu. Kako su nasi prognanici prosli? I to znamo. Danke o cemu govorimo?
Plus svega toga i kad im je genocid i ratom dobijena teritorija legaliziran, oni gledaju sta? Da drzavu razvale i „dobiju“ samostalnost. Tako da, Kosovari primjenjuju jedini moguc scenario na sjeveru. Eliminiraju remetilacki faktor i trenutni i buduci.

P.S plus toga i susjedi su isti scenario priredili u tkz; RSK. Nije to slucajnost. 30 g nakon rata oni nemaju politicara normalnog. U Srbiji je obrijani cetalj Vucic na vlasti. Koji je U toku opsade bio na ćuki i vjerovatno krhao narod po Sarajevu. I ti i dalje mislis da ravnopravnost put? Pa to nije naivnost. Nego, da ne kazem. 😶
Svi u ovoj zemlji to hoće, da se ne lažemo.

Nego zašto raspravljamo o ovim stvarima na temi o Trumpu, kad se stalno ista priča prostire na temama o domaćoj politici? :zoka:
Skijaš

#36819 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Skijaš »

GandalfSivi wrote: 23/01/2026 19:29 Ja sam za punu ravnopravnost svih gradjana, bez obzira na nacionalnu i etnicku pripadnost. Ali gradjana kao individua, ne naroda kao kolektiva.
U BiH su tri naroda temelj. Sumnjam da bi podrzao pripajanje BiH Hrvatskoj pa onda da se igramo gradjana :-D
Skijaš

#36820 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Skijaš »

dale cooper wrote: 23/01/2026 19:37 Nego zašto raspravljamo o ovim stvarima na temi o Trumpu, kad se stalno ista priča prostire na temama o domaćoj politici? :zoka:
Krenulo je s pricom kako se treba ugledati na Vjosu i Albance s Kosova. A tamo, dijareja.
video

#36821 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by video »

Mora li se ova tema mandaliti zbog ovolikog Offa?
WTF :?
SaraFina

#36822 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by SaraFina »

dale cooper wrote: 23/01/2026 19:37
SaraFina wrote: 23/01/2026 17:56

Svi u ovoj zemlji to hoće, da se ne lažemo.

Nego zašto raspravljamo o ovim stvarima na temi o Trumpu, kad se stalno ista priča prostire na temama o domaćoj politici? :zoka:
Raspravlja se ovdje o Kosovu, jer su nam odrzali po ko zna koji put lekciju kako se treba ponasati na „medjunarodnim čajankama“, kako se nametnuti, lobirati, iskoristiti tudje pogreske i nauciti na njima i primjeniti „prakticno nauceno“itd itd

Dok mi kukamo o belosvjetskim nepravdama, losoj karmi, administraciji Donalda T, Gazi, Ukrajini i sl.

Sto se tice BiH i njih na Kosovu i tu su nam pokazali ono sto su na nasem primjeru naucili i „prakticno primjenili“.
Jbg htjeli mi to priznati ili ne, bolji su debelo iznad nas u svemu. Pa i kod ludog Donalda.
Skijaš

#36823 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Skijaš »

SaraFina wrote: 23/01/2026 19:50 Jbg htjeli mi to priznati ili ne, bolji su. Debelo iznad nas u svemu.
Nema niti jednog primjera u cemu bi se Sarajevo trebalo ugledati na Pristinu. Od devedesetih do ove epizode sa Vjosom.
drogon2

#36824 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by drogon2 »

Cuj clanstvo u "Board for Peace" milijardu dolara :lol:
dale cooper

#36825 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by dale cooper »

SaraFina wrote: 23/01/2026 19:50
Raspravlja se ovdje o Kosovu, jer su nam odrzali po ko zna koji put lekciju kako se treba ponasati na „medjunarodnim čajankama“, kako se nametnuti, lobirati, iskoristiti tudje pogreske i nauciti na njima i primjeniti „prakticno nauceno“itd itd

Dok mi kukamo o belosvjetskim nepravdama, losoj karmi, administraciji Donalda T, Gazi, Ukrajini i sl.

Sto se tice BiH i njih na Kosovu i tu su nam pokazali ono sto su na nasem primjeru naucili i „prakticno primjenili“.
Jbg htjeli mi to priznati ili ne, bolji su. Debelo iznad nas u svemu. Pa i kod ludog Donalda.
Znam, raspravljalo se i prije stranicu dvije, ali niko nije raspravu skrenuo u smjeru međusobnih odnosa naroda u BiH kao što se to konstantno
radi na temi o domaćoj politici. Na trenutak sam pomislio da sam čak kliknuo na pogrešnu temu.
Post Reply