Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
katil_92 wrote: ↑18/01/2026 11:46
Pozdrav
Ima li neko RTX 3070 Ti da mi može reći temperaturne vrijednosti GPU Memory Junction-a?
U mom slučaj - nakon zamjene paste i padova + undervolt, nikako ne mogu spustiti ispod 90 stepeni.
Neces nikad ni spustiti, to je normalno. Nemoj previse brinuti o tome, graficke su dizajnirane da podnesu i vise temperature od navedene. Moja prethodna AMD kartica je godinama radila na 110c junction, a radi i dalje nakon skoro sedam godina.
Obzirom da prijatelj i ja imamo istu grafiku, samo različiti brendovi - kod mene ASUS TUF, kod njega GIGABYTE i kada smo upoređivali parametre preko HWinfo-a kod njega taj parametar stoji stalno na 60 stepeni. Je li moguće da kod njega iz nekog razloga ne očitava te vrijednosti?
To me zaintrigiralo, pa rekoh da vidim kakva su druga iskustva.
Tesko mi je povjerovati da junction moze biti 60c, mozda u idleu. Nek me neko ispravi ako grijesim. Ne opterecuj se previse, ako nema problema kao cesti crashevi, pretjerana buka, i slicno, sve je vjerovatno ok.
katil_92 wrote: ↑18/01/2026 13:14
Je li moguće da kod njega iz nekog razloga ne očitava te vrijednosti?
Moguce je, zavisi od modela graficke, neki proizvodjaci jednostavno ne ubace te senzore, a mozda ni softver nije ok. Ne znam kakvi su nvidia partneri po tom pitanju jer znam da se nekad ni hotspot ne moze provjerit (bar kako sam ja vidio po netu, mozda grijesim).
Kod mene recimo HWiNFO pokazuje za KC3000 "Drive Temperature 3" uvijek istu vrijednost za trenutnu, prosjecnu i najvisu temperaturu i ne mijenja se. To je inace temperatura kontrolera, medjutim HWiNFO je ne cita kako treba iz nekog razloga (mozda nema senzora, mozda je do softvera).
Pozdrav,
Gledao sam neka napajanja, pa bi me interesovala vaša preporuka.
Trenutno sam na Argusu 720w. Konfa je i5 11400f + rtx 3070 Ti.
Htio bih zamijeniti s nekim kvalitetnijim, ali ne bih išao na overkill varijantu. Bitno mi je da ne zuji pri opterećenjem kao ovo i da je ventilator relativno tih. Budžet max 200 KM.
Hvala.
To je jedna od opcija, ukucas na google powersupply tier list, i vidi sta ima kod nas, a da je Tier A, eventualno B. Ako mislis u buducnosti raditi upgrade gpu i ici na neku jacu varijantu, predlazem da uzmes neko A Tier od 850w. Ako misliš zadržavati tu svoju konfu duže vrijeme, mogao bi se provući čak i sa 650w, mada je bolje za svaki slučaj uzeti 750w.
Hvala, ali užasno iskustvo sa svakom njihovom stvari sam imao. Čitao sam review-ove od tog da crkne motor brzo, a meni to treba na dnevnoj bazi da dizem i spustam barem 2 puta dnevno.
katil_92 wrote: ↑25/01/2026 15:40
Pozdrav
Koji procesor najbolje performa na ddr4 platformi, a da nije x3d? Želio bih da izvučem maximum iz rtx 3070 Ti.
Hvala
ako kome treba nov ddr5 16gb 5600mhz cl46 micron modula,za desktop, imam nekoliko komada, mislim da je korektna cijena uz ove sad da ide po 300km, stare zalihe
Zla_Horde wrote: ↑27/01/2026 15:48
pozz moze li misljenje o ovoj konf cijena je 1600km pa me zanima ima li neka preporuka ili nesto (znam da je "malo ram-a")
nije tema za ovo što me zanima ali svejedno moram pitati. Sinoć sam dobio e-mail od Googla, navodno, na moj gmail i pridruženi back-up yahoo mail, ali kao i sistemsku notifikaciju u kojoj se traži da potvrdim da imam iznad 13 godina. U protivnom, izbrisat će mi cijeli google nalog i sve moje podatke koje imam na raznim google servisima. Da bi potvrdio da sam punoljetan, traže da ostavim ili podatke bankovne kartice ili ID u smislu pasoša ili lične karte. Naravno, odmah sam posumnjao da iza svega stoji google međutim sve izgleda potpuno legitimno i regularno...ne mogu nigdje da nađem ni štamparsku grešku koja bi ukazivala da iza svega stoje prevaranti. Da li je bilo ko još dobio ovakav mail?
Ja google mail imam bar 20 godina a yahoo mail od 1997 i iste koristim sve ove godine. Čak traže i CCV broj s bankovne kartice što je van svake pameti. Samo mi još password nisu tražili za google račun...niđe veze...
aditon wrote: ↑14/02/2026 16:15
nije tema za ovo što me zanima ali svejedno moram pitati. Sinoć sam dobio e-mail od Googla, navodno, na moj gmail i pridruženi back-up yahoo mail, ali kao i sistemsku notifikaciju u kojoj se traži da potvrdim da imam iznad 13 godina. U protivnom, izbrisat će mi cijeli google nalog i sve moje podatke koje imam na raznim google servisima. Da bi potvrdio da sam punoljetan, traže da ostavim ili podatke bankovne kartice ili ID u smislu pasoša ili lične karte. Naravno, odmah sam posumnjao da iza svega stoji google međutim sve izgleda potpuno legitimno i regularno...ne mogu nigdje da nađem ni štamparsku grešku koja bi ukazivala da iza svega stoje prevaranti. Da li je bilo ko još dobio ovakav mail?
Ja google mail imam bar 20 godina a yahoo mail od 1997 i iste koristim sve ove godine. Čak traže i CCV broj s bankovne kartice što je van svake pameti. Samo mi još password nisu tražili za google račun...niđe veze...
znač prevara jer cvv ne smiju tražiti smrdi na kilometar naa prevaru
Tananarive wrote: ↑14/02/2026 16:22
znač prevara jer cvv ne smiju tražiti smrdi na kilometar naa prevaru
pitam ženu jel njoj šta došlo, kaže nije...naravno da smrdi na prevaru ali problem je što ne mogu naći ništa da potvrdim 100%. Obično kod prevaranata postoje gramatičke greške, pa onda stave ime koje na prvu izgleda legitimno a kad bolje pogledaš vidiš da nema npr jednog slova ili je neko slovo zamijenjeno nekim drugim...
meni je google račun sve, nažalost ali tokom godina korištenja postao mi je mnogo važana jer sve mi se za njega veže...ne mogu si dopustiti gubitak ovog računa ali definitivno ne ostavljam podatke nikakve koje traže. Prije mjesec sam uzeo drugu bankovnu karticu jer su me prije toga iz banke zvali da me obavijeste da je neko pokušao u više navrata zloupotrijebiti moju karticu te da me pitaju da je blokiraju..što sam im i dozvolio...još baš pazim gdje ostavljam podatke s kartice i koristim paypal gdje god mogu ali čovjek može siguran biti samo ako je uopšte i ne koristi za online plaćanje..