Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

konami666

#36776 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by konami666 »

Hakiz wrote: 22/01/2026 21:35 Da li mi pokušavamo postati članica EU ili nova država SAD?
Ni jedno ni drugo sto je najgore.
konami666

#36777 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by konami666 »

palermo wrote: 22/01/2026 20:48
konami666 wrote: 22/01/2026 20:29
moimoi wrote: 22/01/2026 19:20 Daj ba konami… kurko bi oni interes prema albaniji/kosovu pokazali da nisu geografski tu gdje jesu.. a jos im kom bunkeri dodju kao slag na tortu. Dobili (u danasnjem vaktu)milijardijsku vojnu infrastrukturu dzaba.
Ma samo kažem, kosovari znaju gdje su i šta su i kakve su im susjedne zemlje. Sto neki političar izjavi neki dan: ili si za stolom ili si na meniju. Vidiš da nema tu nikakvih međunarodnih zakona, nije ih nikad ni bilo. Uvijek je sve bilo bazirano na interesima jakih zemalja. Tako da se treba pridružiti ozbiljnim igračima ili te nema. Vidjet ćemo za 10 godina to jest 2036 gdje će biti Kosovo a gdje BiH po pitanju vanjske politike i ekonomije. Volio bi da ima ovdje ko na redditu RemindMe bot.
Pa Kosovo,.men se.cini, nije ni za stolom niti na.meniju
Ono je pod.stolom, a zna se.sta rade oni pod stolom.
Interesantna tvrdnja, vidjet ćemo u budućnosti kako će se stvari odvijati.
Naslovnica

#36778 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Naslovnica »

jeza u ledja wrote: 23/01/2026 00:20
Dugarry wrote: 22/01/2026 22:39
jeza u ledja wrote: 22/01/2026 22:10

Sta znaci "americka politika"?

Americka politika je ono sto radi njena administracija, a to je Trump.

Ako ti mislis da je ideja uzimanja Grenlanda ili recimo uvodjenja ovakvih tarifa politika koju podrzava Kongres debelo se varas.
Treba da shvatis kakva je to skupina ulizica, uvlaciguza i ljigavaca koji ce reci i dati sve da zadrze svoju fotelju i uticaj.

Cijelo ovo vrijeme pokusavaju plivati pod Trumpom i iskoristavati situaciju za svoje sitne interese, istovremeno ne pomaljajuci glavu previse iznad povrsine.

Naravno da postoji mala grupa ljudi koja razmislja kao i Trump. Ostali su tu da skacu sa mosta kad im Trump kaze da trebaju, iako su do juce govorili potpuno suprotno.
Vjerujem da poznajes americku bolkje nego vecina nas na ovom forumu, i vjerujem da je tako kao sto kazes. Ja samo ne vjerujem da je administracija odlucuje o strategiji drzave. Americka politika je konstantna. Predsjednici se mijenjaju, ali politika ostaje ista ili slicna. Sad pricamo o vanjskoj politici. Dosta onog sto je Trump u prvom mandatu uradio, Biden je nastavio itd. Mijenjali su se predsjednici, ali ista poltika na Balkanu, na BI itd....
Ja sam uvijek bio misljenja da je predsjednik samo izvrsac radova. Sigurno se ne slazes, ali ja ne vidim drugu logiku. Ne mislim samo sada, nego i ranije.

Americki politicari mozda ne vide Grenland kao nesto vazno, ali u Evropi se na ovo gleda na ozbiljan nacin. Manje vise svi politicki analiticari, ali i politicari su mislkjenja da je ovo nova americka politika. Mozda i oni grijese, ali na ovo se ne gleda kao nesto privremeno dok je Trump tu. Svi ovo shvatakju ozbiljno, kao sto smo i vidjeli u Davosu.
Da misle drugacije, znaci da je ovo samo Trump i da je prolazno, niko se nebi brinuo i pricao o evropskoj vojsci, o otvaranju trzista Kini i Indiji itd.
Ja sam misljenja da ljudi trebaju izbrisati iz glave tu ideju da je americka politika konstantna. Bila je prije. Sada vise nije.
Trump je oko sebe okupio grupu radikala koji su preuzeli republikansku partiju, iako su i u njoj u manjini (mislim medju politicarima). Ti ljudi su dosli na vlast i sistematski poceli dubiti i brisati americki birokratski aparat, ukljucujuci i sve ljude sa dugogodisnjim karijerima u institucijama koje kroje dugorocnu americku politiku. Pogledaj ko vodi te ustanove i sve ti se reci.
Ne postoji dublji americki projekat, postoje pseudo-fasisti koji zele iz korijena izmjeniti postojeci svjetski poredak, kao i unutarnju politiku SAD. Vidimo to na djelu.

Tako da, ovo sto se desava jeste americka politika, po definiciji, ali to nije politika koja je postojala prije, i nije politika koju podrzava vecina politicara, cak ni sad.

EU, Kanada i ostali su skontali da nemaju vise izbora da cekaju da se sve "vrati na staro". To ce se mozda desiti, a mozda i nece. Trump mozda ne bude htio otici sa vlasti. A mozda nakon njega dodje neko jos gori (mada tesko da ce taj neko biti neobrazovani debil poput Trumpa). Amerikanci su mogli jednom mozda "slucajno" glasati za njega. Prosao je taj njegov prvi mandat, u kom je "deep state" drzao kontrolu nad njegovim najglupljim porivima.
Sada su imali 4 godine da se pripreme za novi mandat, i ova administracija je potpuno drukcija od one prve. A Evropljani i ostali ne mogu vise vjerovati da je ovakav izbor Amerikanaca samo privremena stvar.

Ja licno ne vjerujem da bez Trumpa Amerika moze voditi ovako idiotsku politiku. Ali to je mozda samo wishful thinking. Ozbiljne zemlje ne mogu voditi medjunarodnu politiku na osnovu wishful thinking.

Samo da se jos jednom vratim na tu ideju da postoji neka smislena politika iza Trumpa. Ne postoji. Stephen Milleri, Bannoni i ostale budale kao Russ Vought nemaju koherentnu politiku. To su iskompleksirani idioti koji imaju poremeceno i skuceno znanje o svijetu, i svaki ima neke svoje ideje koje nemaju veze ni s cim. Ono sto se desava je da bukvalno Trumpu padne neka glupost na pamet i onda to postane zvanicna politika.
Trump da kaze nebo je zeleno - oni bi svi uglas NEBO JE ZELENO. Ideja da tu postoje "ljudi", "birokratski aparat", "strucnjaci za medjunarodnu politiku", "stratezi", shvatite da su svi ti ljudi otjerani. Na vlasti je kult jedne osobe.

I da, postoje lobiji i kojekakvi biznis interesi kao sto su postojali i prije, ali i to je sada potpuno nekoherentno i ogoljeno do koske, tako da se iz aviona vidi ko i kako daje pare za sta, i kako od toga Trump i porodica profitiraju, te kako neko za to moze odgovarati ako ikad normalni ljudi ponovo dodju na vlast.
Plus okrenem s vremena na vrijeme Fox News...Jesse Watters, Sean Hannity i Greg Gutfeld.
Jbte, kakva propaganda, kakve laži, kakvo ispiranje mozgova, zaista nevjerojatno.
melac

#36779 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by melac »

jeza u ledja wrote: 22/01/2026 22:10

Sta znaci "americka politika"?

Americka politika je ono sto radi njena administracija, a to je Trump.

Ako ti mislis da je ideja uzimanja Grenlanda ili recimo uvodjenja ovakvih tarifa politika koju podrzava Kongres debelo se varas.
Treba da shvatis kakva je to skupina ulizica, uvlaciguza i ljigavaca koji ce reci i dati sve da zadrze svoju fotelju i uticaj.

Cijelo ovo vrijeme pokusavaju plivati pod Trumpom i iskoristavati situaciju za svoje sitne interese, istovremeno ne pomaljajuci glavu previse iznad povrsine.

Naravno da postoji mala grupa ljudi koja razmislja kao i Trump. Ostali su tu da skacu sa mosta kad im Trump kaze da trebaju, iako su do juce govorili potpuno suprotno.
Vjerujem da poznajes americku bolkje nego vecina nas na ovom forumu, i vjerujem da je tako kao sto kazes. Ja samo ne vjerujem da je administracija odlucuje o strategiji drzave. Americka politika je konstantna. Predsjednici se mijenjaju, ali politika ostaje ista ili slicna. Sad pricamo o vanjskoj politici. Dosta onog sto je Trump u prvom mandatu uradio, Biden je nastavio itd. Mijenjali su se predsjednici, ali ista poltika na Balkanu, na BI itd....
Ja sam uvijek bio misljenja da je predsjednik samo izvrsac radova. Sigurno se ne slazes, ali ja ne vidim drugu logiku. Ne mislim samo sada, nego i ranije.

Americki politicari mozda ne vide Grenland kao nesto vazno, ali u Evropi se na ovo gleda na ozbiljan nacin. Manje vise svi politicki analiticari, ali i politicari su mislkjenja da je ovo nova americka politika. Mozda i oni grijese, ali na ovo se ne gleda kao nesto privremeno dok je Trump tu. Svi ovo shvatakju ozbiljno, kao sto smo i vidjeli u Davosu.
Da misle drugacije, znaci da je ovo samo Trump i da je prolazno, niko se nebi brinuo i pricao o evropskoj vojsci, o otvaranju trzista Kini i Indiji itd.
Ja sam misljenja da ljudi trebaju izbrisati iz glave tu ideju da je americka politika konstantna. Bila je prije. Sada vise nije.
Trump je oko sebe okupio grupu radikala koji su preuzeli republikansku partiju, iako su i u njoj u manjini (mislim medju politicarima). Ti ljudi su dosli na vlast i sistematski poceli dubiti i brisati americki birokratski aparat, ukljucujuci i sve ljude sa dugogodisnjim karijerima u institucijama koje kroje dugorocnu americku politiku. Pogledaj ko vodi te ustanove i sve ti se reci.
Ne postoji dublji americki projekat, postoje pseudo-fasisti koji zele iz korijena izmjeniti postojeci svjetski poredak, kao i unutarnju politiku SAD. Vidimo to na djelu.

Tako da, ovo sto se desava jeste americka politika, po definiciji, ali to nije politika koja je postojala prije, i nije politika koju podrzava vecina politicara, cak ni sad.

EU, Kanada i ostali su skontali da nemaju vise izbora da cekaju da se sve "vrati na staro". To ce se mozda desiti, a mozda i nece. Trump mozda ne bude htio otici sa vlasti. A mozda nakon njega dodje neko jos gori (mada tesko da ce taj neko biti neobrazovani debil poput Trumpa). Amerikanci su mogli jednom mozda "slucajno" glasati za njega. Prosao je taj njegov prvi mandat, u kom je "deep state" drzao kontrolu nad njegovim najglupljim porivima.
Sada su imali 4 godine da se pripreme za novi mandat, i ova administracija je potpuno drukcija od one prve. A Evropljani i ostali ne mogu vise vjerovati da je ovakav izbor Amerikanaca samo privremena stvar.

Ja licno ne vjerujem da bez Trumpa Amerika moze voditi ovako idiotsku politiku. Ali to je mozda samo wishful thinking. Ozbiljne zemlje ne mogu voditi medjunarodnu politiku na osnovu wishful thinking.

Samo da se jos jednom vratim na tu ideju da postoji neka smislena politika iza Trumpa. Ne postoji. Stephen Milleri, Bannoni i ostale budale kao Russ Vought nemaju koherentnu politiku. To su iskompleksirani idioti koji imaju poremeceno i skuceno znanje o svijetu, i svaki ima neke svoje ideje koje nemaju veze ni s cim. Ono sto se desava je da bukvalno Trumpu padne neka glupost na pamet i onda to postane zvanicna politika.
Trump da kaze nebo je zeleno - oni bi svi uglas NEBO JE ZELENO. Ideja da tu postoje "ljudi", "birokratski aparat", "strucnjaci za medjunarodnu politiku", "stratezi", shvatite da su svi ti ljudi otjerani. Na vlasti je kult jedne osobe.

I da, postoje lobiji i kojekakvi biznis interesi kao sto su postojali i prije, ali i to je sada potpuno nekoherentno i ogoljeno do koske, tako da se iz aviona vidi ko i kako daje pare za sta, i kako od toga Trump i porodica profitiraju, te kako neko za to moze odgovarati ako ikad normalni ljudi ponovo dodju na vlast.
Ovo je dobra prilika da se Svijet, a prije svega Europa, rijesi SAD-a kao hegemona a USD kao glavne valute i da to postane EURO. ALi i rizik da se ne uspije nositi s tom novom ulogom.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#36780 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by pici »

Lik dobio nobela tj poklon od one venecuelanske dupeliske i kaje zaustavio 8 ratova i nece se petljat i uredjivati druge drzave a zatim sve to pogazi i slaze naravno i prijeti saveznicima otimanjem teritorije, ponizavinjima, ismijavanjima itd, bombarduje iran iz cista mira, otme venecuelanskog predsjednika, ev sada salje flotu brodova na iran prijeteci da se ih napast,itd itd itd... sta lik uradi za godinu prosli predsjenici nisu ni za dva mandata. Strasno koliko su amerikanci glupi i podvodljivi i ovog idiota drugi put izabrase... strašno. Nek mi neko spomene samo americki obrazovni sistem, otici ce u tri lijepe.
no_sekirli

#36781 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by no_sekirli »

baxus wrote: 23/01/2026 00:36
Hakiz wrote: 22/01/2026 21:35 Da li mi pokušavamo postati članica EU ili nova država SAD?
Mozes biti i jedno i drugo, primjera Slovačke i Madjarske.
U suštini tu se vidi da se su Donald i Vladimir tajno dogovorili da razjebu Evropu. Fico i Obran njihovi igrači. Trump se nada da Macron leti…u Njemačkoj Musk finansira afd da sto bolje zakuhava.

EU ke konačno shvatila da je situacija ozbiljna i da su ih Amerikanci navukli na tanak led s Ukrajinom. Ovaj rat trenutno najviše njima odogovara.
Sto prije treba to zavrsiti i pokušati izgladiti odnose s Rusijom. Evropa ima dovoljno jakih armija da se ne treba plašiti Rusije.
Britanci i Francuzi imaju armije medju jačim u svijetu. Pa sad kad se Nijemci naoružanju 😈😈
Tursku trebaju na svoju stranu pridobiti takodjer. Finska usla u NatO ima prejaku vojsku.
Uzet taj ruski plin opet i pokrenuti industriju.

Dosta vise pederisanja. Proslo je to vrijeme.
Nakon okupacije Krima, a pogotovo nakon upada u Ukrajinu 2022.godine sam smatrao da sa Rusijom ne treba više ni na turnir klikera, a ne u neke poslove i grupacije. Međutim, sad nakon godinu dana idiotske politike iz Amerike, EU treba hitno donijeti plan o ponovnom približavanju Rusima ili neki specijalni deal sa Kinezima. Naravno da će tu Ukrajina biti kolateralna žrtva, ali jebga, logika nalaže da je bolje da oni proguraju malu žabicu, i da se za ostalih pola milijarde stanovnika EU napravi bolja budućnost. I mi smo popušili dobro i podnijeli žrtvu, dok su drugi čekali sa strane i na kraju bolje prošli.
Lizanje pakaša narančastom neće donijeti ništa dobro, jer što vrijeme ide, on se sve više zasere, te će površina lizanja svakim danom rasti sve više. NATO treba njemu, treba sad netko iz Danske pokrenuti izbacivanje Amerike iz saveza, samo pustiti par izjava, pa da vidimo reakciju. Koristiti njegovo oružje maksimalističkih i suludih zahtjeva, a onda dobiti neke mrvice. Idiot koristi vojnu silu kao polugu ucjene, ostatak država bi valjda mogli egzistirati i imaju dovoljno stanovnika i para da se reorganiziraju i nastave i bez Amerike.
A silovatelj neka se zabavi Kubom, Mexicom i svojim memecoinima.
zigzag

#36782 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by zigzag »

Naslovnica wrote: 23/01/2026 07:13

Plus okrenem s vremena na vrijeme Fox News...Jesse Watters, Sean Hannity i Greg Gutfeld.
Jbte, kakva propaganda, kakve laži, kakvo ispiranje mozgova, zaista nevjerojatno.
to je ti je "vanabi" rusija. oni su im uzor. četnička posla
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#36783 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Truba »

i ja cesto gledam cnn ali na klipovima ne mogu da vjerujem kakve sve gluposti cnn novinari rade
lik 23 god neovisni novinar
otkrije prevaru tešku milijardu
padne guverner zbog toga

novinari cnn istražuju njega :lol: umjesto prevaru

ne ubijajte onog koji nosi vijesti

svijet gori pres konf
pitaju bidena koji je sladoled naručio :lol:
Naslovnica

#36784 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Naslovnica »

Truba wrote: 23/01/2026 08:34 i ja cesto gledam cnn ali na klipovima ne mogu da vjerujem kakve sve gluposti cnn novinari rade
lik 23 god neovisni novinar
otkrije prevaru tešku milijardu
padne guverner zbog toga

novinari cnn istražuju njega :lol: umjesto prevaru

ne ubijajte onog koji nosi vijesti

svijet gori pres konf
pitaju bidena koji je sladoled naručio :lol:
CNN je kamilica za ovo što FOX radi i FOX propagandu, Jednostavno ne mogu nikako u istu rečenicu.
Peacean

#36785 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Peacean »

Fox je američki informer.
SmokingMan

#36786 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by SmokingMan »

Nisu im bili ni od koljena od prvog Trampovog mandata, od tada FOX gradi nešto malo jaču reputaciju imperije laži.
Truba

#36787 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Truba »

ne gledam fox samo avaz :sax: :bih:
Naslovnica

#36788 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Naslovnica »

Truba wrote: 23/01/2026 09:09 ne gledam fox samo avaz :sax: :bih:
Samo Avaz?
A Glas Koncila?
dulekrele

#36789 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by dulekrele »

konami666 wrote: 22/01/2026 15:04
dulekrele wrote: 22/01/2026 12:41
konami666 wrote: 22/01/2026 12:34

Kosovo je ozbiljna zemlja, ne može se ni porediti sa Bosnom. Jednostavno ne igraju u istoj ligi.
Nikakve veze Kosovo nema sa ozbiljnošću. To je cisti strah. Ako bi ih žutko prestao da podržava srbija bi bila na Kosovu za 5 dana. Strah je jedini razlog kao i svih drugih koji svjesno ruse UN. Medutim jos 3 godine treba izdurati pa ce se sve normalizovati.
Nije to strah nego strategija. Nešto sto je strani pojam bosnji, sve na ho ruk.
Strategija prouzrokovana velikim strahom sta bi bilo s njima da se ne uvlace trumpu u dupe.
ljubijankic

#36790 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by ljubijankic »

Na preskaci Hayat :bih: :bih:
dulekrele

#36791 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by dulekrele »

melac wrote: 23/01/2026 08:14

Ovo je dobra prilika da se Svijet, a prije svega Europa, rijesi SAD-a kao hegemona a USD kao glavne valute i da to postane EURO. ALi i rizik da se ne uspije nositi s tom novom ulogom.
Na zalost teško. Evropa je puna modernih kvislinga.
Thorgerson

#36792 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Thorgerson »

pici wrote: 23/01/2026 08:28 Lik dobio nobela tj poklon od one venecuelanske dupeliske i kaje zaustavio 8 ratova i nece se petljat i uredjivati druge drzave a zatim sve to pogazi i slaze naravno i prijeti saveznicima otimanjem teritorije, ponizavinjima, ismijavanjima itd, bombarduje iran iz cista mira, otme venecuelanskog predsjednika, ev sada salje flotu brodova na iran prijeteci da se ih napast,itd itd itd... sta lik uradi za godinu prosli predsjenici nisu ni za dva mandata. Strasno koliko su amerikanci glupi i podvodljivi i ovog idiota drugi put izabrase... strašno. Nek mi neko spomene samo americki obrazovni sistem, otici ce u tri lijepe.
Meni je ovo bas zanimljivo.

Mi koji smo odabrali nacionalisticke stranke, kad smo imali jasnu sliku sta ce se desiti ako to uradimo, svi su rekli sta ce se desiti - al tupi narod, zaokruzi.

I dobijemo to sto dobijemo.

Pa sta smo to mi bolji, mislim odakle nama pravo da mi nesto trunimo amerikancima?

Cak i danas. Pogledaj ko su nasi politicari? Politicari u susjedstvu?

Amerikanci su najjaca drzava na svijetu sa budalama na vlasti. Mi smo jad i cemer sa budalama na vlasti.

Sta je po tvom misljenju bolje?

Gore spominju fox news. Pa bolan kod nas ti gostuje kovacevic onaj, il ostali kreteni po jutarnjim programima. Znaci slucajno naletim rtrs nedjelja ili subota ujutro, kovacevic truni o ugrozenosti, politicko sarajevo... znaci da ne vjerujes. Hej, subota ujutro jebote zivot, daj mi snimke planina, daj djecu da vidimo kako se sankaju, skijaju, nesto pozitivno. Jok. Udri u mozak odmah na sabah.
Truba

#36793 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Truba »

neki influencer na instagramu rangirao europske narode prema rasizmu

pogodite gdje su kako on zove balkanci
na drugom mjestu
britanci na prvom
balkanci na drugom
južni narodi na trećem (grci)

i mi se našli pametovati amerima

s ovakvim izbornim rezultatima gdje se ljevica i desnica moraju ujediniti da bi zbacili desnicu samo na jednom dijelu teritorija i uđu u koaliciju sa službenim nazivom ljevičarskom strankom koja je desničarka i trećom desničarskom strankom :lol:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#36794 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by pici »

Thorgerson wrote: 23/01/2026 09:55
pici wrote: 23/01/2026 08:28 Lik dobio nobela tj poklon od one venecuelanske dupeliske i kaje zaustavio 8 ratova i nece se petljat i uredjivati druge drzave a zatim sve to pogazi i slaze naravno i prijeti saveznicima otimanjem teritorije, ponizavinjima, ismijavanjima itd, bombarduje iran iz cista mira, otme venecuelanskog predsjednika, ev sada salje flotu brodova na iran prijeteci da se ih napast,itd itd itd... sta lik uradi za godinu prosli predsjenici nisu ni za dva mandata. Strasno koliko su amerikanci glupi i podvodljivi i ovog idiota drugi put izabrase... strašno. Nek mi neko spomene samo americki obrazovni sistem, otici ce u tri lijepe.
Meni je ovo bas zanimljivo.

Mi koji smo odabrali nacionalisticke stranke, kad smo imali jasnu sliku sta ce se desiti ako to uradimo, svi su rekli sta ce se desiti - al tupi narod, zaokruzi.

Pa sta smo to mi bolji, mislim odakle nama pravo da mi nesto trunimo amerikancima?

Cak i danas. Pogledaj ko su nasi politicari? Politicari u susjedstvu?

Amerikanci su najjaca drzava na svijetu sa budalama na vlasti. Mi smo jad i cemer sa budalama na vlasti.

Sta je po tvom misljenju bolje?

Gore spominju fox news. Pa bolan kod nas ti gostuje kovacevic onaj, il ostali kreteni po jutarnjim programima. Znaci slucajno naletim rtrs nedjelja ili subota ujutro, kovacevic truni o ugrozenosti, politicko sarajevo... znaci da ne vjerujes. Hej, subota ujutro jebote zivot, daj mi snimke planina, daj djecu da vidimo kako se sankaju, skijaju, nesto pozitivno. Jok. Udri u mozak odmah na sabah.
zasto odmah poredis nas i amere... mislim zasto, neka frustracija, nesta... ja ne uporedjujem nikoga ni skim jer je to neuporedivo. Svako poredjenje s bilo skim je tupavo i nezrelo. Kada bi poredio bilo koga ono superiornost itd onda bi to bili skandinavci. Medjutim neukusno je i vrijedjajuce na takav nacin porediti bilo koga. Postajem šovinista. Jesil ti šovinista??? Vracam se na temu tVump. Ameri koji se dice svojom superiornoscu vojnoj, tehnoloskoj, naucnoj, politickoj, demokratičnoj itd itd itd... izaberu najveceg ublehasa i prodavaca magle radi licnog bogacenja i to hladno bez imalo pamet, stida i srama . To vuce da je u ameriki duboko truHlo obrazovni sistem i da ga treba mjenjati.
dale cooper

#36795 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by dale cooper »

Truba wrote: 23/01/2026 09:59 neki influencer na instagramu rangirao europske narode prema rasizmu

na drugom mjestu
britanci na prvom
balkanci na drugom

s ovakvim izbornim rezultatima gdje se ljevica i desnica moraju ujediniti da bi zbacili desnicu samo na jednom dijelu teritorija i uđu u koaliciju sa službenim nazivom ljevičarskom strankom koja je desničarka i trećom desničarskom strankom :lol:
Zašto misliš da trebamo pogađati i da ovaj podatak za balkance predstavlja neko iznenađenje? Pa i na forumu ima dobar dio onih koji su nesakriveni
ali i onih koji su casual rasisti. A da ne govorimo o ostalim izmima. Sve što mi se ne sviđa kod današnje Amerike, ne sviđa mi se ni kod kuće.
melac

#36796 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by melac »

Naslovnica wrote: 23/01/2026 09:41
Samo Avaz?
A Glas Koncila?
Kakav glas koncila, to je za njega avangarda, kao i katolicki tjednik, to je woke za naseg labudana, samo Andrew Tate brale od zore do zore.
shbc

#36797 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by shbc »

Truba wrote: 23/01/2026 09:59 neki influencer na instagramu rangirao europske narode prema rasizmu

na drugom mjestu
britanci na prvom
balkanci na drugom

Tvoj avatar je inace savrsen pokazatelj ozbiljnosti posta koji zapocinjes sa boldiranim rijecima
iz zadnje klupe

#36798 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by iz zadnje klupe »

Zašto se ovde zaboravlja činjenica da su Kosovari KUPILI INTERVENCIJU, to je državotvorna politika, ljudi skontali svoje mogućnosti i da sami nikad neće to ostvariti, e znam od koje godine, mislim 60 godina, počeli sa ulaganjem u Ameriku, od tog trenutka nijedan, bilo republikanski ili demokratski, kandidat nije bio da nije dobio pare od albanskog caucusa, uglavnom je to ovako bilo, od vas ne tražimo ništa, samo da zapatmite jednu riječ. Kosovo, ako se ko sjeća, kad je počeo napad na Sarajevo i kad su Džorža starijeg, tada još uvijek predsjednika, pitali o tome, on rekao da to njega uopšte ne interesuje, jedino što ga interesuje je Kosovo, šteta što ga tad 1992 godine ni jedan novinar ne upita , a šta je Kosovo, vjerovatno ne bi znao, ali se sjeća grupacije koja mu je kao mladom davala pare dok se probijao do vrha američke politike.
Truba

#36799 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Truba »

shbc wrote: 23/01/2026 11:32

na drugom mjestu
britanci na prvom
balkanci na drugom

Tvoj avatar je inace savrsen pokazatelj ozbiljnosti posta koji zapocinjes sa boldiranim rijecima
kad nemaš što reći, uljuljan u vlastitu svetost i pravednost, onda se fataš za detalje... moj izraz face kada vidis da ti burzovni indexi padaju u blato
no_sekirli

#36800 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by no_sekirli »

Thorgerson wrote: 23/01/2026 09:55

Ja više nisam siguran da oni prvi izbori nisu bili kvalitetno pokradeni i izrežirani, upravo zbog ovoga što si napisao. Sama činjenica da se za Predsjedništvo moglo glasati za 7 kandidata na 4 liste, narušava pojam demokracije, jedan čovjek-jedan glas.
Post Reply