Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

JovicSA

#36751 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by JovicSA »

konami666 wrote: 22/01/2026 20:29
moimoi wrote: 22/01/2026 19:20 Daj ba konami… kurko bi oni interes prema albaniji/kosovu pokazali da nisu geografski tu gdje jesu.. a jos im kom bunkeri dodju kao slag na tortu. Dobili (u danasnjem vaktu)milijardijsku vojnu infrastrukturu dzaba.
Ma samo kažem, kosovari znaju gdje su i šta su i kakve su im susjedne zemlje. Sto neki političar izjavi neki dan: ili si za stolom ili si na meniju. Vidiš da nema tu nikakvih međunarodnih zakona, nije ih nikad ni bilo. Uvijek je sve bilo bazirano na interesima jakih zemalja. Tako da se treba pridružiti ozbiljnim igračima ili te nema. Vidjet ćemo za 10 godina to jest 2036 gdje će biti Kosovo a gdje BiH po pitanju vanjske politike i ekonomije. Volio bi da ima ovdje ko na redditu RemindMe bot.
Možda bi nam to kratkoročno donijelo koji poen ali dugoročno BiH treba da bude uz Evropu i da samo verbalno daje podršku ovoj administraciji dok ne prođe kijamet. Neće ni Trumpovo dovijeka.
Hakiz

#36752 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Hakiz »

Da li mi pokušavamo postati članica EU ili nova država SAD?
Dugarry

#36753 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Dugarry »

jeza u ledja wrote: 22/01/2026 21:13
Dugarry wrote: 22/01/2026 21:10
Point. wrote: 22/01/2026 19:03

Ako stvarno misliš da je mudra politika ulizivanje ovom narandžastom čmaru, koji sam nema nikakvu strategiju nego vodi politiku kako ustane na koju nogu i na ho ruk, i da je ovo neka višedecenijska američka strategija onda si ti zalutao na ovu temu.

Otkud BiH milijardu dolara da uplati ovom lažovu za Gazu?
Ne znam da li je ovo strategija Amerike ili ne, ali ne moze se reci da je ovo samo Trumpovo maslo. Cinjenica je da on ovo nebi mogao raditi da nema podrsku u Americi. Itekako ima podrsku i ovdje se ne radi o ho ruk politici.
Ovisi o cemu govoris. Dosta stvari sto se trenutno radi je bukvalno samo zato sto je Trumpu palo na pamet, ma kako glupo bilo.
Dobro. Mogu li ga republikanci opozvati sa mjesta predsjednika ako predje granice?
JovicSA

#36754 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by JovicSA »

Dugarry wrote: 22/01/2026 21:36

Ne znam da li je ovo strategija Amerike ili ne, ali ne moze se reci da je ovo samo Trumpovo maslo. Cinjenica je da on ovo nebi mogao raditi da nema podrsku u Americi. Itekako ima podrsku i ovdje se ne radi o ho ruk politici.
Ovisi o cemu govoris. Dosta stvari sto se trenutno radi je bukvalno samo zato sto je Trumpu palo na pamet, ma kako glupo bilo.
Dobro. Mogu li ga republikanci opozvati sa mjesta predsjednika ako predje granice?
Nema od toga ništa, klaun bi digao naoružije svoje pristalice da ovi to pokušaju. ICE je zato i napravljen da ima svoju privatnu miliciju.
jeza u ledja

#36755 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Mogu da hoce.

Ja mislim da ljudi treba da shvate da nema nikakve strategije u ovom sto Trump radi. Njemu bukvalno nesto padne na pamet i onda se citava prica sklopi oko toga. Sve se svodi na zgrtanje para i njegov vlastiti ego.
Ostale stvari su potezi interesnih grupa oko njega.

Kazes podrska u Americi. Niko ne podrzava ovu pricu sa Grenlandom.
Zasto je zakocio ovo sa Grenlandom? Zato sto je trziste obveznica pocelo paliti cvreno svjetlo. Kad strane vlade prestanu kupovati americke obveznice (kao na simbolicni primjer svedski ili danski penzioni fond) ili kad ih pocnu prodavati, tada nastaje haos. Amerika vise ne bi mogla posudjivati pare za otplacivanje svog duga i sve bi se ko domine urusilo.

Lik je jednostavno kreten koji se ponasa tacno kao ludi car iz one price. Hoce Nobelovu. Hoce Grenland. Hoce da njegovo ime stoji na zgradama vlade. Sve da bi zadovoljio vlastiti ego jer zna da mu nije jos puno ostalo.
Dugarry

#36756 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Dugarry »

JovicSA wrote: 22/01/2026 21:53

Nema od toga ništa, klaun bi digao naoružije svoje pristalice da ovi to pokušaju. ICE je zato i napravljen da ima svoju privatnu miliciju.
E jebi ga. Cinjenica je da mogu, ali nece. Znaci po njima on nije presao granice kada je prijetio da ce silom oduzeti teritoriju druge clanice NATO-a.
Naravno, uradio je i mnogo drugih stvari. Medjutim reakcija u Americi je po meni, nikakva.

Mislim tip je izabran za kandidata republikanaca na izborima. Pobjedio je izbore. On vodi americku politiku i ima dovoljnu podrsku. Znam da tako nebi trebalo biti, ali su ovo cinjenice. Ja ne vjerujem da je ovo samo Trump, nego mislim da je ovo americka politika, samo sto je njegov nacin vodjenja iste cudan, primitivan i sramotan, je nesto drugo.
jeza u ledja

#36757 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Kad je trebalo i kad je bilo najlakse, bilo ih je i tada strah. A kamo li sada.

Oni samo cekaju da ovaj odapne ili se nadaju da ce otici mirno u penziju...ili da neko drugi rijesi njihov problem.

Nema od toga nista.
Dugarry

#36758 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Dugarry »

jeza u ledja wrote: 22/01/2026 21:57

Mogu da hoce.

Ja mislim da ljudi treba da shvate da nema nikakve strategije u ovom sto Trump radi. Njemu bukvalno nesto padne na pamet i onda se citava prica sklopi oko toga. Sve se svodi na zgrtanje para i njegov vlastiti ego.

Zasto je zakocio ovo sa Grenlandom? Zato sto je trziste obveznica pocelo paliti cvreno svjetlo. Kad strane vlade prestanu kupovati americke obveznice (kao na simbolicni primjer svedski ili danski penzioni fond) ili kad ih pocnu prodavati, tada nastaje haos. Amerika vise ne bi mogla posudjivati pare za otplacivanje svog duga i sve bi se ko domine urusilo.

Lik je jednostavno kreten koji se ponasa tacno kao ludi car iz one price. Hoce Nobelovu. Hoce Grenland. Hoce da njegovo ime stoji na zgradama vlade. Sve da bi zadovoljio vlastiti ego jer zna da mu nije jos puno ostalo.
Pa to i govorim, mogu ali nece.

Slazem se da zeli da ljudi oko njega mogu zaradjivati lovu gdje god moze, ali mislim da je to sekundarno. On iskoristava svaku prililku da se ljudi oko njega obogate.

Razumijem zasto je povukao ovo sa Grenlandom, ali to ima veze sa reakcijom EU i trzista. Vjerovatno nebi povukao nista, da je reakcija bila drugacija. Moguce da mnogi oficijalno ne podrzavaju ali iza zatvorenih vrata je druga prica. Kao sto rekoh, da su bas toliko protiv toga, zaprijetili bi mu opozivom.

On se povukao u vezi Grenlanda, ali steta je nacinjena. Evropa Ameriku gleda drugim ocima, i vise nece biti sve bas isto. Evropa ce pokusati da vremenom postane neovisna od SAD-a.
jeza u ledja

#36759 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Dugarry wrote: 22/01/2026 21:59

E jebi ga. Cinjenica je da mogu, ali nece. Znaci po njima on nije presao granice kada je prijetio da ce silom oduzeti teritoriju druge clanice NATO-a.
Naravno, uradio je i mnogo drugih stvari. Medjutim reakcija u Americi je po meni, nikakva.

Mislim tip je izabran za kandidata republikanaca na izborima. Pobjedio je izbore. On vodi americku politiku i ima dovoljnu podrsku. Znam da tako nebi trebalo biti, ali su ovo cinjenice. Ja ne vjerujem da je ovo samo Trump, nego mislim da je ovo americka politika, samo sto je njegov nacin vodjenja iste cudan, primitivan i sramotan, je nesto drugo.
Sta znaci "americka politika"?

Americka politika je ono sto radi njena administracija, a to je Trump.

Ako ti mislis da je ideja uzimanja Grenlanda ili recimo uvodjenja ovakvih tarifa politika koju podrzava Kongres debelo se varas.
Treba da shvatis kakva je to skupina ulizica, uvlaciguza i ljigavaca koji ce reci i dati sve da zadrze svoju fotelju i uticaj.

Cijelo ovo vrijeme pokusavaju plivati pod Trumpom i iskoristavati situaciju za svoje sitne interese, istovremeno ne pomaljajuci glavu previse iznad povrsine.

Naravno da postoji mala grupa ljudi koja razmislja kao i Trump. Ostali su tu da skacu sa mosta kad im Trump kaze da trebaju, iako su do juce govorili potpuno suprotno.
jeza u ledja

#36760 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Dugarry wrote: 22/01/2026 22:05
jeza u ledja wrote: 22/01/2026 21:57

Mogu da hoce.

Pa to i govorim, mogu ali nece.

Slazem se da zeli da ljudi oko njega mogu zaradjivati lovu gdje god moze, ali mislim da je to sekundarno. On iskoristava svaku prililku da se ljudi oko njega obogate.

Razumijem zasto je povukao ovo sa Grenlandom, ali to ima veze sa reakcijom EU i trzista. Vjerovatno nebi povukao nista, da je reakcija bila drugacija. Moguce da mnogi oficijalno ne podrzavaju ali iza zatvorenih vrata je druga prica. Kao sto rekoh, da su bas toliko protiv toga, zaprijetili bi mu opozivom.

On se povukao u vezi Grenlanda, ali steta je nacinjena. Evropa Ameriku gleda drugim ocima, i vise nece biti sve bas isto. Evropa ce pokusati da vremenom postane neovisna od SAD-a.
Pa cijelo vrijeme se nadaju da ce on povuci svoju glupavu ideju, tj. da ce neko drugi rijesiti njihov problem (u ovom slucaju Evropljani ili trziste). Cijelo vrijeme dinamika sa Trumpom je takva. Zasto bi oni pomaljali glavu iznad vode osim ako nisu 100% sigurni da nemaju drugu opciju?
(Usput, neki vec jesu)

Uostalom, Grenland je manje bitan u Americi nego u Evropi, kao i NATO.
(A sumnjam da ce se prosjecni rednek pocesati po glavi u vezi NATO ili Grenlanda). Tako da kad kazes "da su bas toliko protiv toga" trebas uzeti u obzir da mnogima nije to toliko bitna stvar. (Kad bi izbio pravi rat sa zrtvama i to, to bi vec bila druga prica)
jeza u ledja

#36761 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Sa svim ovim recenim, ja mislim ima bar 20 Republikanskih senatora koji ne znaju naci Grenland ni na mapi, ako su ikad culi za njega.
Nije da oni "imaju takvu politiku", nego su toliko glupi da bukvalno samo masu glavom na sta god Trump izjavi.

U HoR je taj procenat jos veci.
Dugarry

#36762 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Dugarry »

jeza u ledja wrote: 22/01/2026 22:10

Ako ti mislis da je ideja uzimanja Grenlanda ili recimo uvodjenja ovakvih tarifa politika koju podrzava Kongres debelo se varas.
Treba da shvatis kakva je to skupina ulizica, uvlaciguza i ljigavaca koji ce reci i dati sve da zadrze svoju fotelju i uticaj.

Cijelo ovo vrijeme pokusavaju plivati pod Trumpom i iskoristavati situaciju za svoje sitne interese, istovremeno ne pomaljajuci glavu previse iznad povrsine.

Naravno da postoji mala grupa ljudi koja razmislja kao i Trump. Ostali su tu da skacu sa mosta kad im Trump kaze da trebaju, iako su do juce govorili potpuno suprotno.
Vjerujem da poznajes americku bolkje nego vecina nas na ovom forumu, i vjerujem da je tako kao sto kazes. Ja samo ne vjerujem da je administracija odlucuje o strategiji drzave. Americka politika je konstantna. Predsjednici se mijenjaju, ali politika ostaje ista ili slicna. Sad pricamo o vanjskoj politici. Dosta onog sto je Trump u prvom mandatu uradio, Biden je nastavio itd. Mijenjali su se predsjednici, ali ista poltika na Balkanu, na BI itd....
Ja sam uvijek bio misljenja da je predsjednik samo izvrsac radova. Sigurno se ne slazes, ali ja ne vidim drugu logiku. Ne mislim samo sada, nego i ranije.

Americki politicari mozda ne vide Grenland kao nesto vazno, ali u Evropi se na ovo gleda na ozbiljan nacin. Manje vise svi politicki analiticari, ali i politicari su mislkjenja da je ovo nova americka politika. Mozda i oni grijese, ali na ovo se ne gleda kao nesto privremeno dok je Trump tu. Svi ovo shvatakju ozbiljno, kao sto smo i vidjeli u Davosu.
Da misle drugacije, znaci da je ovo samo Trump i da je prolazno, niko se nebi brinuo i pricao o evropskoj vojsci, o otvaranju trzista Kini i Indiji itd.
Danguba

#36763 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Danguba »

banjaluka078 wrote: 22/01/2026 15:46 Odbor za šta, Gaza Resort, samo pod nekim drugim imenom?

Ne vidim spomenik ubijenoj djeci, ni memorijalni centar.
Tu ce zivjeti saka Palestinaca pod cionistickom kontrolom.
Gazu su cionisti vec uzeli. U prvoj fazi 50% teritorije(vec sada) i pod pritiskom javnosti stvorila se II faza a to je ''mi gradimo ali ne zbog vas nego radi nas''.
Otvorit ce razne koridore i stvoriti mogucnosti da i ovo sto je ostalo ode bilo gdje a ako i ostanu, zivjet ce negdje na periferiji u satorima.
no_sekirli

#36764 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by no_sekirli »

Nije ovo sa Grenlandom nista gotovo jos, zatalasao je dobro, skontao reakcije javnosti, malo reterirao sa ovim nekim suverenitetom na dijelovima tudjeg teritorija, ali to ne znaci da nece sutra upaliti neku novu pricu.

Mene su uvijek ucili da se od budale odmaknem, mislim da bi sa ovom budalom trebali isto na medjunarodnoj sceni. Znaci ignore gdje se moze, i cekati da sam upadne u svoju jamu, koje kopa diljem svijeta za druge.

Proslo je doba Nerona, Cezara, Atile, Dzingiskana, Hitlera, Busha, Slobe, proci ce i Krampovo.
zigzag

#36765 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by zigzag »

Prvo putinovo pa onda trumpovo.
swanfilter

#36766 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by swanfilter »

no_sekirli wrote: 22/01/2026 22:47 Nije ovo sa Grenlandom nista gotovo jos, zatalasao je dobro, skontao reakcije javnosti, malo reterirao sa ovim nekim suverenitetom na dijelovima tudjeg teritorija, ali to ne znaci da nece sutra upaliti neku novu pricu.

Mene su uvijek ucili da se od budale odmaknem, mislim da bi sa ovom budalom trebali isto na medjunarodnoj sceni. Znaci ignore gdje se moze, i cekati da sam upadne u svoju jamu, koje kopa diljem svijeta za druge.

Proslo je doba Nerona, Cezara, Atile, Dzingiskana, Hitlera, Busha, Slobe, proci ce i Krampovo.
Razmazenko voli da mu se u centru paznje udovoljava. Ici ce carine u nebo jer se osjeca odbacenim ...
no_sekirli

#36767 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by no_sekirli »

Ma yebale ga vise carine, a yebale i one koji se plase carina.
Lik ucjenjuje sve redom tim carinama, kaze da im pune proracun, pa kad je to tako, najlogicnije je da svima udari 500% i pokorit ce cijeli svijet.

Ocigledno je sta radi, samo mu to netko bitan treba reci u brk, britanski premijer, Ursula, Xi, bilo tko. Od pocetka novog mandata jedini cilj mu je mesetarenje na burzi, on i ekipa oko njega uzima milijarde na osnovu njegovih up-down izjava i poteza. I samo to radi, uz naravno svoj ego trip da je He-man.
Ne znam samo je li svjestan da mu je broj koraka skoro dosao do zadnjeg broja...
Maxi_Cosi

#36768 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Maxi_Cosi »

J mislim da trebamo platit tu milijardu dolara i rjesit odmah pitanje RS-a

Nudi nam se cijena da platimo rjesenje svih politickih problema u državi
breuer

#36769 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by breuer »

no_sekirli wrote: 22/01/2026 22:47 Nije ovo sa Grenlandom nista gotovo jos, zatalasao je dobro, skontao reakcije javnosti, malo reterirao sa ovim nekim suverenitetom na dijelovima tudjeg teritorija, ali to ne znaci da nece sutra upaliti neku novu pricu.

ne zaboravit Komoda, najluđeg od svih careva, i to još od oca filozofa stoika...

nije ni Kaliguli mane...
palermo

#36770 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by palermo »

Maxi_Cosi wrote: 22/01/2026 23:24 J mislim da trebamo platit tu milijardu dolara i rjesit odmah pitanje RS-a

Nudi nam se cijena da platimo rjesenje svih politickih problema u državi
A sta ako Srbi daju milijardu I sto dolara ?
no_sekirli

#36771 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by no_sekirli »

Dodik je do sada mozda toliko i potrosio na lobiranje kod Amera i Izraelaca. Ali boli ga qrko, nije se puno ni znojio za te pare.
jeza u ledja

#36772 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Dugarry wrote: 22/01/2026 22:39
jeza u ledja wrote: 22/01/2026 22:10

Vjerujem da poznajes americku bolkje nego vecina nas na ovom forumu, i vjerujem da je tako kao sto kazes. Ja samo ne vjerujem da je administracija odlucuje o strategiji drzave. Americka politika je konstantna. Predsjednici se mijenjaju, ali politika ostaje ista ili slicna. Sad pricamo o vanjskoj politici. Dosta onog sto je Trump u prvom mandatu uradio, Biden je nastavio itd. Mijenjali su se predsjednici, ali ista poltika na Balkanu, na BI itd....
Ja sam uvijek bio misljenja da je predsjednik samo izvrsac radova. Sigurno se ne slazes, ali ja ne vidim drugu logiku. Ne mislim samo sada, nego i ranije.

Americki politicari mozda ne vide Grenland kao nesto vazno, ali u Evropi se na ovo gleda na ozbiljan nacin. Manje vise svi politicki analiticari, ali i politicari su mislkjenja da je ovo nova americka politika. Mozda i oni grijese, ali na ovo se ne gleda kao nesto privremeno dok je Trump tu. Svi ovo shvatakju ozbiljno, kao sto smo i vidjeli u Davosu.
Da misle drugacije, znaci da je ovo samo Trump i da je prolazno, niko se nebi brinuo i pricao o evropskoj vojsci, o otvaranju trzista Kini i Indiji itd.
Ja sam misljenja da ljudi trebaju izbrisati iz glave tu ideju da je americka politika konstantna. Bila je prije. Sada vise nije.
Trump je oko sebe okupio grupu radikala koji su preuzeli republikansku partiju, iako su i u njoj u manjini (mislim medju politicarima). Ti ljudi su dosli na vlast i sistematski poceli dubiti i brisati americki birokratski aparat, ukljucujuci i sve ljude sa dugogodisnjim karijerima u institucijama koje kroje dugorocnu americku politiku. Pogledaj ko vodi te ustanove i sve ti se reci.
Ne postoji dublji americki projekat, postoje pseudo-fasisti koji zele iz korijena izmjeniti postojeci svjetski poredak, kao i unutarnju politiku SAD. Vidimo to na djelu.

Tako da, ovo sto se desava jeste americka politika, po definiciji, ali to nije politika koja je postojala prije, i nije politika koju podrzava vecina politicara, cak ni sad.

EU, Kanada i ostali su skontali da nemaju vise izbora da cekaju da se sve "vrati na staro". To ce se mozda desiti, a mozda i nece. Trump mozda ne bude htio otici sa vlasti. A mozda nakon njega dodje neko jos gori (mada tesko da ce taj neko biti neobrazovani debil poput Trumpa). Amerikanci su mogli jednom mozda "slucajno" glasati za njega. Prosao je taj njegov prvi mandat, u kom je "deep state" drzao kontrolu nad njegovim najglupljim porivima.
Sada su imali 4 godine da se pripreme za novi mandat, i ova administracija je potpuno drukcija od one prve. A Evropljani i ostali ne mogu vise vjerovati da je ovakav izbor Amerikanaca samo privremena stvar.

Ja licno ne vjerujem da bez Trumpa Amerika moze voditi ovako idiotsku politiku. Ali to je mozda samo wishful thinking. Ozbiljne zemlje ne mogu voditi medjunarodnu politiku na osnovu wishful thinking.

Samo da se jos jednom vratim na tu ideju da postoji neka smislena politika iza Trumpa. Ne postoji. Stephen Milleri, Bannoni i ostale budale kao Russ Vought nemaju koherentnu politiku. To su iskompleksirani idioti koji imaju poremeceno i skuceno znanje o svijetu, i svaki ima neke svoje ideje koje nemaju veze ni s cim. Ono sto se desava je da bukvalno Trumpu padne neka glupost na pamet i onda to postane zvanicna politika.
Trump da kaze nebo je zeleno - oni bi svi uglas NEBO JE ZELENO. Ideja da tu postoje "ljudi", "birokratski aparat", "strucnjaci za medjunarodnu politiku", "stratezi", shvatite da su svi ti ljudi otjerani. Na vlasti je kult jedne osobe.

I da, postoje lobiji i kojekakvi biznis interesi kao sto su postojali i prije, ali i to je sada potpuno nekoherentno i ogoljeno do koske, tako da se iz aviona vidi ko i kako daje pare za sta, i kako od toga Trump i porodica profitiraju, te kako neko za to moze odgovarati ako ikad normalni ljudi ponovo dodju na vlast.
baxus

#36773 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by baxus »

Hakiz wrote: 22/01/2026 21:35 Da li mi pokušavamo postati članica EU ili nova država SAD?
Mozes biti i jedno i drugo, primjera Slovačke i Madjarske.
U suštini tu se vidi da se su Donald i Vladimir tajno dogovorili da razjebu Evropu. Fico i Obran njihovi igrači. Trump se nada da Macron leti…u Njemačkoj Musk finansira afd da sto bolje zakuhava.

EU ke konačno shvatila da je situacija ozbiljna i da su ih Amerikanci navukli na tanak led s Ukrajinom. Ovaj rat trenutno najviše njima odogovara.
Sto prije treba to zavrsiti i pokušati izgladiti odnose s Rusijom. Evropa ima dovoljno jakih armija da se ne treba plašiti Rusije.
Britanci i Francuzi imaju armije medju jačim u svijetu. Pa sad kad se Nijemci naoružanju 😈😈
Tursku trebaju na svoju stranu pridobiti takodjer. Finska usla u NatO ima prejaku vojsku.
Uzet taj ruski plin opet i pokrenuti industriju.

Dosta vise pederisanja. Proslo je to vrijeme.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#36774 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by sime_cipol »

baxus wrote: 23/01/2026 00:36
Hakiz wrote: 22/01/2026 21:35 Da li mi pokušavamo postati članica EU ili nova država SAD?
Mozes biti i jedno i drugo, primjera Slovačke i Madjarske.
U suštini tu se vidi da se su Donald i Vladimir tajno dogovorili da razjebu Evropu. Fico i Obran njihovi igrači. Trump se nada da Macron leti…u Njemačkoj Musk finansira afd da sto bolje zakuhava.

EU ke konačno shvatila da je situacija ozbiljna i da su ih Amerikanci navukli na tanak led s Ukrajinom. Ovaj rat trenutno najviše njima odogovara.
Sto prije treba to zavrsiti i pokušati izgladiti odnose s Rusijom. Evropa ima dovoljno jakih armija da se ne treba plašiti Rusije.
Britanci i Francuzi imaju armije medju jačim u svijetu. Pa sad kad se Nijemci naoružanju 😈😈
Tursku trebaju na svoju stranu pridobiti takodjer. Finska usla u NatO ima prejaku vojsku.
Uzet taj ruski plin opet i pokrenuti industriju.

Dosta vise pederisanja. Proslo je to vrijeme.
Za Ruse su dovoljni Poljaci :D
drug_profi

#36775 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by drug_profi »

Ruse treba ukloniti kao prijetnju. Resetovati ih.
Jer dok su god tu, oni ce htjeti Berlin i Balkan pod svojom čizmom.
Post Reply