Zao mi je sto moram bilo kome ugasiti zelje, ali niti jedan od ova tri naroda ne moze graditi drzavu. Ako nestane Hrvata i/ili Srba, nestat ce i Bosnjaka, jer nece krscanska Europa dozvoliti stvaranje muslimanske drzave - bez obzira sto su Bosnjaci daleko od islama. Ako nestane Bosnjaka nestat ce i Bosne, to jest utopit ce se u komsijske/susjedne zemlje. Ali kad nestane te medjuzone izmedju istoka i zapada ne vjerujem da ce oni pronaci mir izmedju sebe, i Bizant i Rim ce ih koristit da se pomakne ta granica uvijek. To sto oni misle da su se dogovorili i da su se namirili preko BH ledja, i tako izgleda trenutno je zapravo samo poluvrijeme igre sudbine.ljubijankic wrote: ↑22/01/2026 10:44Pa to je najlakse ali i najsporiji put za rjesavanje problem u ovoj drzavi. Ko zadnji ostane moze graditi drzavu kako hoce, bez da ga ostala 2 naroda ometajudr_Evil wrote: ↑22/01/2026 10:40Iskreno mi je tuzno ovo prebrojavanje, skoro pa likovanje nad tim koliko je nasih sugradjana otislo, bolje reci pobjeglo, nebitno od koga su pobjegli.
Ali zelim dodati - vise je bosanskih katolika zivjelo pod Turcima nego pod Draganovim HDZ-om, a to mnogo govori o ovoj fasistickoj stranci, kao i o Tamnom vilajetu.![]()
Tako... vjerujem da smo mi sami sebi potrebni vise nego sto mislimo, ali nikad vise necemo pronaci jedni druge, ne nakon zla, te pandorine kutije koju je otvorio ustaski rezim u WWII, oni otvorili, a drugi se primili da pokazu da oni to mogu bolje i efikasnije.