Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
-
sumirprimus
#54851 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Izlazak zildzicevog borca mesuda u ring I uvodna spica/ tema/ muzika kako God, Ja se s tim ne mogu poistovjetit , nema veze s mojim gradom komsilukom, drzavom, nicim. To je ta sda prica. I alternativa trojci
Nismo isti necemo nikad ni bit
Nismo isti necemo nikad ni bit
- Danguba
- Danguba
-
sumirprimus
#54854 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Mi prvi želimo izmjenu dejtona jer je nedorecen, nedovoljan I zastario.
E sad jedino jasno u djetonu je bila ta podjela na 2 entitea, tri naroda i jednu drzavu.
Sto s vise pravite autisticnim, to vise padate u istu onu zamku u koju su srbi upadali osamdesetih sa jugoslavijom.
A nije bas da se ima vojne moci kao srbi onomad.
E sad jedino jasno u djetonu je bila ta podjela na 2 entitea, tri naroda i jednu drzavu.
Sto s vise pravite autisticnim, to vise padate u istu onu zamku u koju su srbi upadali osamdesetih sa jugoslavijom.
- Danguba
#54855 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
To prijetis i kome?sumirprimus wrote: ↑21/01/2026 22:29 Mi prvi želimo izmjenu dejtona jer je nedorecen, nedovoljan I zastario.
-
sumirprimus
#54856 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Danguba wrote: ↑21/01/2026 22:33To prijetis i kome?sumirprimus wrote: ↑21/01/2026 22:29 Mi prvi želimo izmjenu dejtona jer je nedorecen, nedovoljan I zastario.
-
sumirprimus
#54857 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Eto te ko nazalost moj sugradjanin Mahir. Vazda zvuci na tv zajebano a vaaamo
Ni dana van uhljeba
Ni dana van uhljeba
- No Mind
#54858 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
sumirprimus wrote: ↑21/01/2026 22:29 Mi prvi želimo izmjenu dejtona jer je nedorecen, nedovoljan I zastario.
Autostrada pakla i stradanja..., ti i zvucis kao ti iz "zamke". Nismo se bojali fasizma ni kad smo imali daleko manje, nema se tu puno izbora. Ili borba ili nestanak.
- Danguba
#54859 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pa ko bi to nas trebao napasti ovako slabasne zato sto smo svi prihvatili DMS pa se neko pokajao ili mu se nesto ne svidja?sumirprimus wrote: ↑21/01/2026 22:35Danguba wrote: ↑21/01/2026 22:33To prijetis i kome?sumirprimus wrote: ↑21/01/2026 22:29 Mi prvi želimo izmjenu dejtona jer je nedorecen, nedovoljan I zastario.
A nije bas da se ima vojne moci kao srbi onomad.gdje si vidio prijetnju? Osjecas se ugrozenim, ili pak zajebanim?
![]()
-
sumirprimus
#54860 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ma ja ba ko karadzicNo Mind wrote: ↑21/01/2026 22:38sumirprimus wrote: ↑21/01/2026 22:29 Mi prvi želimo izmjenu dejtona jer je nedorecen, nedovoljan I zastario.
"Autostrada pakla i stradanja...", ti i zvucis kao ti iz "zamke". Nismo se bojali fasizma ni kad smo imali daleko manje, nema se tu puno izbora. Ili borba ili nestanak.
Legendo sta tacno nije jasno, sa tom pričom o prevladavanju tacno ko da slusam srbe krajem osamedesetih u Jugoslaviji
Last edited by sumirprimus on 21/01/2026 22:44, edited 1 time in total.
-
sumirprimus
#54861 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ne mora te niko legendo napasti, eto te Ko ramo ..Danguba wrote: ↑21/01/2026 22:40Pa ko bi to nas trebao napasti ovako slabasne zato sto smo svi prihvatili DMS pa se neko pokajao ili mu se nesto ne svidja?sumirprimus wrote: ↑21/01/2026 22:35gdje si vidio prijetnju? Osjecas se ugrozenim, ili pak zajebanim?
![]()
- Danguba
#54862 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Sto ne navede primjer Hrvata krajem '95 g. kako su rjesavali takve probleme?sumirprimus wrote: ↑21/01/2026 22:42Ma ja ba ko karadzicNo Mind wrote: ↑21/01/2026 22:38sumirprimus wrote: ↑21/01/2026 22:29 Mi prvi želimo izmjenu dejtona jer je nedorecen, nedovoljan I zastario.
"Autostrada pakla i stradanja...", ti i zvucis kao ti iz "zamke". Nismo se bojali fasizma ni kad smo imali daleko manje, nema se tu puno izbora. Ili borba ili nestanak.![]()
![]()
Legendo sta tacno nije jasno, sa tom pričom o prevladavanju tacno ko da slusam srbe krajem osamedesetih u Jugoslaviji
- No Mind
#54863 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Demokratija, glasanje po vazecem ustavu i zakonu. I isto tako ja mogu reci je to sto ti branis satjerivanje u torove. Sto bi ja bio ogranicen u biranju, samo da ne povrijedim osjecaje neke politicke manjine. Ne vidim da je to bas praksa bilo gdje.sumirprimus wrote: ↑21/01/2026 22:42Ma ja ba ko karadzicNo Mind wrote: ↑21/01/2026 22:38sumirprimus wrote: ↑21/01/2026 22:29 Mi prvi želimo izmjenu dejtona jer je nedorecen, nedovoljan I zastario.
"Autostrada pakla i stradanja...", ti i zvucis kao ti iz "zamke". Nismo se bojali fasizma ni kad smo imali daleko manje, nema se tu puno izbora. Ili borba ili nestanak.![]()
![]()
I sto nama treba oruzje kao Srbima osamdestih u Jugi. Mislim treba nam i vise u ovakvom okruzenju. Ali eto, kad nisi kao Karadžić l, sto to spominjes, sta ce nam to uraditi ako ne potpisemo etnicko glasovanje?
- Danguba
#54864 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
DMS je ravnoteza i balans dok se drugacije ne dogovorimo.
Niko nije 100% zadovoljan i ako se otvara onda bi svako imao zelje a ne samo 1 ili 2 strane.
Ovako kako jeste blize smo EU a svaka promjena(po zeljama) bi nas udaljila od iste.
Niko nije 100% zadovoljan i ako se otvara onda bi svako imao zelje a ne samo 1 ili 2 strane.
Ovako kako jeste blize smo EU a svaka promjena(po zeljama) bi nas udaljila od iste.
- Novi_Nick
#54865 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Tako je to kad imas Srbiju za bracnog druga, ne zna jel pos'o il dos'o.sumirprimus wrote: ↑21/01/2026 22:17Strasno. Izgleda mi nekako blijedo, staro,sprčeno, bolesno ..tramvajtrojka wrote: ↑21/01/2026 17:39_BataZiv_0809 wrote: ↑21/01/2026 17:08 Izetbegović: Bitno je samo da se SDA vrati na vlast. Naš kandidat će sam prebaciti 250.000 glasova i Bećirović će pasti
@DaysleepeR
Evo ga svi protiv mene i 100000 zaposlenih![]()
koji jadovan
Al ove rukice su sve
![]()
@dr_Evil evile druze moj, vidis ovog strahotana, e sad zamisli sa kakvim njegovim ispostavama niže provinijencije u prenesenom značenju mi imamo ovde u tz posla. Odbijam da budem dio toga makar bio i otpadnik od vjere, naroda, izdajnik. Soa![]()
-
pemanapemani
#54866 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Jeste, građani FBiH mogu glasati za jednog člana Predsjednistva sa dvije liste - kandidat za člana Predsjednistva iz hrvatskog i bošnjačkog naroda.moimoi wrote: ↑21/01/2026 22:09Glasas za jednog od… a ne za oba.pemanapemani wrote: ↑21/01/2026 21:14Jebi ga, onda isto tako, dok je Ustav takav kakav jeste, građani FBiH biraju dva člana Predsjedništva iz reda hrvatskog i bosnjackog naroda.
Treba biti fer i pomiriti se s tim.
Dakle glasas ili za hr ili za bosnjackog.
Bez dileme, to je diskriminatorno prema Srbima i ostalim., ali tako stoji u Ustavu i IZ.
HDZ i dio politike RH zadnjih 10 godina djelima i izjavama pokazuju da je za Hrvate manji entitet bolji dio BiH, a na narodnom planu, odnos Srba prema Hrvatima u manjem entitetu po njima je knjiški primjer kako se etnička većina treba odnositi prema etničkoj manjini u administrativnoj jedinici u nekoj državi.
Da sad ne citiram Covica u skupštini manjeg entiteta i i desetine izjava u medijima. Milanovic, Plenkovic i dio Katoličke crkve.
Jebi ga, onda se nameće da većina BiH Hrvata koja glasa na izborima, želi status kao što ima u rs
Jedino je Dodikova politika dobra, a u FBiH niko nije dobar i bukvalno svi majoriziraju Hrvate, čak i neki auto destruktivni Hrvati.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#54867 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Zato sto za to nije potrebna pamet, elokvencija, erudicija.Novi_Nick wrote: ↑21/01/2026 21:35Kako nisu glupi za izvlacenje milijardi u privatne dzepove i za zaglupljivanje i iseljavanje Bosanaca i Bosanaca Bosnjaka? Kako nisu glupi za sabotiranje Bosanaca i Bosanaca Bosnjaka u svemu gdje trebaju da budu najbolji i bitan faktor u drzavi BiH i na medjunarodnom planu?Chmoljo wrote: ↑21/01/2026 21:18Kakav glupan, krv ti jebem...DaysleepeR wrote: ↑21/01/2026 20:32
''Mlade ljude koji odlaze ćemo morati u velikoj mjeri nadoknaditi high tech tehnologijama i robotikom. I oružane snage, dakle, robotima ćemo morati poduprijeti, prije svega dronovima, odnosno letećim robotima'', kazao je Izetbegović.
http://youtu.be/-GPcqqEopLs?si=E2RQX0fdJHwtHYjY
Potreban je papanluk, bahatost, drskost, biti dio halke, imati svoje ljude u policiji, tuzilastvu i sudu.
- GandalfSivi
#54868 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Evo predvidjanje. Nema sanse da ce Bakir kandidovati za clana Predsjednistva (zato je danas i lupio da bi “bilo koji kandidat iz SDA pobijedio”). Ali hajde da pratimo. Ako se ne kandiduje, unaprijed je priznao poraz, i licni i stranke…
- Danguba
#54869 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
To je to.pemanapemani wrote: ↑21/01/2026 23:39Jeste, građani FBiH mogu glasati za jednog člana Predsjednistva sa dvije liste - kandidat za člana Predsjednistva iz hrvatskog i bošnjačkog naroda.moimoi wrote: ↑21/01/2026 22:09Glasas za jednog od… a ne za oba.pemanapemani wrote: ↑21/01/2026 21:14
Jebi ga, onda isto tako, dok je Ustav takav kakav jeste, građani FBiH biraju dva člana Predsjedništva iz reda hrvatskog i bosnjackog naroda.
Bez dileme, to je diskriminatorno prema Srbima i ostalim., ali tako stoji u Ustavu i IZ.
HDZ i dio politike RH zadnjih 10 godina djelima i izjavama pokazuju da je za Hrvate manji entitet bolji dio BiH, a na narodnom planu, odnos Srba prema Hrvatima u manjem entitetu po njima je knjiški primjer kako se etnička većina treba odnositi prema etničkoj manjini u administrativnoj jedinici u nekoj državi.
Da sad ne citiram Covica u skupštini manjeg entiteta i i desetine izjava u medijima. Milanovic, Plenkovic i dio Katoličke crkve.
Jebi ga, onda se nameće da većina BiH Hrvata koja glasa na izborima, želi status kao što ima u rs
Jedino je Dodikova politika dobra, a u FBiH niko nije dobar i bukvalno svi majoriziraju Hrvate, čak i neki auto destruktivni Hrvati.
- GandalfSivi
- No Mind
- Novi_Nick
#54872 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Nisam znao za te marifetluke. To su onda visoko komplikovane konstrukcije, namece se pitanje kako se rijesiti takvih zamki i kaveza.Chmoljo wrote: ↑21/01/2026 23:40Zato sto za to nije potrebna pamet, elokvencija, erudicija.Novi_Nick wrote: ↑21/01/2026 21:35Kako nisu glupi za izvlacenje milijardi u privatne dzepove i za zaglupljivanje i iseljavanje Bosanaca i Bosanaca Bosnjaka? Kako nisu glupi za sabotiranje Bosanaca i Bosanaca Bosnjaka u svemu gdje trebaju da budu najbolji i bitan faktor u drzavi BiH i na medjunarodnom planu?
Potreban je papanluk, bahatost, drskost, biti dio halke, imati svoje ljude u policiji, tuzilastvu i sudu.
- SaraFina
#54873 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
U biti Hrvate u FBiH je ocistio HDZ. Kuknjavom i nepostojecom ugrozbom, hrv nacinalnim pitanjem i sl. U ratu su ostali u SB, sada oh je HDZ konstantno izlzdjivanjem iselio. Čovic je mislio da ce ljudi iz tkz mjesovitih sredina ici u Hercegovinu, a oni su iseliti u Njemacku.pemanapemani wrote: ↑21/01/2026 23:39Jeste, građani FBiH mogu glasati za jednog člana Predsjednistva sa dvije liste - kandidat za člana Predsjednistva iz hrvatskog i bošnjačkog naroda.moimoi wrote: ↑21/01/2026 22:09Glasas za jednog od… a ne za oba.pemanapemani wrote: ↑21/01/2026 21:14
Jebi ga, onda isto tako, dok je Ustav takav kakav jeste, građani FBiH biraju dva člana Predsjedništva iz reda hrvatskog i bosnjackog naroda.
Ali na ovo (sto si napisao) ce ti HDZ-ovci reci, da su oni u FBiH unijeli teritoriju koju su odbranili sa HVO. I da shodno tome zele pola federacije. U rs su izgubili i to njih uopce ne dotice. Onaj narod u Posavini, BL sto je protjeran i ubijen, njima to kad pomenes kazu da je teritorija pod kontrolom ABiH etnicki cistija i od teritorija VRS. Sizofreno. Ali je tako argumentiraju.
U Mostaru ih ima manje rodjenih nego ikad. Tu smo u plusu prvi put u neunmal koliko godina unazad. Sve su snage koncentrirali da dobiju „stolni“ i popusili su. To zna i HDZ Hr i id tuda idu njihove zapaljive izjave. Mostar je „pao“. Nema nista ni od HB ni od treceg“ daj da se zacementiraju IZ i da „uzmu“ na ho ruk clana presjednistva. No ovog puta ce dobiti folklorno drustvo i hor. Kao sto Imaju Madjari u Slovackoj.
- Novi_Nick
#54874 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Smije li takozvani hercegovacki HDZ i Covic, Plenkovic i Milanovic (ako imaju "muda") taziti od Dodika i entiteta Srpska jedan HDZ hrvatski entitet. Jer najvise Hrvata je opljackano i protjerano sa njihovih vjekovnih ognjista iz tog entiteta?Danguba wrote: ↑22/01/2026 00:10pemanapemani wrote: ↑21/01/2026 23:39Jeste, građani FBiH mogu glasati za jednog člana Predsjednistva sa dvije liste - kandidat za člana Predsjednistva iz hrvatskog i bošnjačkog naroda.
To je to.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#54875 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Nista tu nije komplikovano. Samo je potrebno imati sudiju koja ce reci da se snimak ne cuje dobro iako su ga svi culi osim nje.Novi_Nick wrote: ↑22/01/2026 00:27Nisam znao za te marifetluke. To su onda visoko komplikovane konstrukcije, namece se pitanje kako se rijesiti takvih zamki i kaveza.Chmoljo wrote: ↑21/01/2026 23:40Zato sto za to nije potrebna pamet, elokvencija, erudicija.Novi_Nick wrote: ↑21/01/2026 21:35
Kako nisu glupi za izvlacenje milijardi u privatne dzepove i za zaglupljivanje i iseljavanje Bosanaca i Bosanaca Bosnjaka? Kako nisu glupi za sabotiranje Bosanaca i Bosanaca Bosnjaka u svemu gdje trebaju da budu najbolji i bitan faktor u drzavi BiH i na medjunarodnom planu?
I Asim slobodan.