Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
el_bake007 wrote: ↑21/01/2026 21:26
Ovaj gen 3 EA888 u Seatu cak i sa blagim dizanjem snage ce nadziviti dvije giulie , auto je lutka za gledati ali je patnja sa kvarovima i pouzdanoscu cak i kad su nove sa 0km. vazda u vrhu liste modela koji su imali najvise interevencija u garantnom roku.
Nisam bas uvjeren da je taj tsi toliko bullit proof
Ali zadnji pogon, karbonaki kardan, unutasnjos 100x bolja
el_bake007 wrote: ↑21/01/2026 21:26
Ovaj gen 3 EA888 u Seatu cak i sa blagim dizanjem snage ce nadziviti dvije giulie , auto je lutka za gledati ali je patnja sa kvarovima i pouzdanoscu cak i kad su nove sa 0km. vazda u vrhu liste modela koji su imali najvise interevencija u garantnom roku.
Ti hoces da forumasi aminuju alfu?
Pomoglo bi, znam da imam puno potencijala da budem alfista i to mi je na bucket list, samo što Guliu sam uvijek zamišljao Veloce Q2 2.0T, a 50k i više na auto nemam.
Vidjet ćemo sutra Porsche Seat i provjera vina Alfe i onda donosim odluku, ali već sad znam šta god odlučim, da sebi neću halaliti drugu opciju.
Btw do danas nisam znao da ovaj 2.0 tsi u 190 KS radi u Millerovom ciklusu, kao zbog ekonomičnosti i da ima veci kompresiski omjer 11:1 u odnosu na 2.0 tsi 245 koji ima 9.4:1.
Last edited by beco on 21/01/2026 22:08, edited 1 time in total.
Ti hoces da forumasi aminuju alfu?
Pomoglo bi, znam da imam puno potencijala da budem alfista i to mi je na bucket list, samo što Guliu sam uvijek zamišljao Veloce Q2 2.0T, a 50k i više na auto nemam.
Vidjet ćemo sutra Porsche Seat i provjera vina Alfe i o da donosim odluku, ali već sad znam šta god donesem, da sebi neću halaliti drugu opciju.
ZoomZoomKiwi wrote: ↑21/01/2026 17:26
Ma ne bi švabo, to su poštenjačine.
I ne bi. Turci, Bugari, Rumuni, nasi...hoce sve prevariti ali Svabo, slabo.
To je jako kaznjivo u Njemackoj dok nije u Nizozemskoj.
Ako je iole ozbiljna firma dace mu tog Porsea dzaba samo da ne pokrece postupak.
Mislim da je kupac znao sve ali se ovdje kilometraza mulja.
Povuce ga dok se afera ne smiri i opet nekome tusnuti. Nece svako znati sta je bilo.
beco wrote: ↑21/01/2026 21:54
Ne mogu ja kao duboki mrzitelj VAG grupacije Škoda bi bila previše za kupiti
Mazda CX5 i Mazda 6 benzin.
Opcija je i ta Mazda 6 iz Banja Luke dao bi je lik za 26k, ali šta ću od 165 konja, to nema kuveta do 4500 obrtaja, a volio bih i automatik. Ali jest auto za miran san.
Last edited by beco on 21/01/2026 22:22, edited 1 time in total.
Nije ni Gulia toliko mala 480l gepek, važno mi zbog djeteta, ali ako dode dijete br.2 ko ce ona jebena kolica u gepek sedana stavljati. Kad se samo sjetim WRX i orvog mora, znači čačkalica nije mogla u auto, žena i dijete ozada, gepek krcat, prednje sjediste krcato. Naravno "Samo esencijalno se nosilo".
Samo jednu stvar znam SUV ne želim.
Last edited by beco on 21/01/2026 22:14, edited 1 time in total.
sad ce pocet prica o omjerima brzina i malim japancima koji pomjeraju ventile tokom ubrzanja a cinjenica je da 1.6 kasljo anemicar sa 85kw i 5 brzina brze hvata stoju i ima vise obrtnog . protiv fizike ne moze
Po cemu bi mazdinih 122 konja bilo drukcije od 122 konja bilo kojeg drugog proizvodjaca? Evo da ne gledamo tezinu vozila, iako bi trebali.
Po nacinu kojem radi i razvija snagu, ima zapreminu i dobar raspored brzina
potrosnja isto smjesna, svi koji pisu da ne ide nisu nikad sjeli u nju, a kamoli probali, misle valjda da se sav svijet vrti oko turbo dizela i malih nasviranih turbo benzinaca
kako reko nisu to neka ubrzanja ali za normalnu voznju nista losije od ostalih, a vuce uvijek isto i mozes vrtit...ne padne ko s kruske da odes u obrtaje, al znas buka motora je
el_bake007 wrote: ↑21/01/2026 22:33
sad ce pocet prica o omjerima brzina i malim japancima koji pomjeraju ventile tokom ubrzanja a cinjenica je da 1.6 kasljo anemicar sa 85kw i 5 brzina brze hvata stoju i ima vise obrtnog . protiv fizike ne moze
lupetac gluposti
nisi ti ni probao a nesto pricas, drzi se turbo dizela i postedi me nuklearne fizike svoje
jeste bolji su folcvagenovi i evropski benzinci, ovo je sve sranje od motora, tehnologije do mjenjaca
Po cemu bi mazdinih 122 konja bilo drukcije od 122 konja bilo kojeg drugog proizvodjaca? Evo da ne gledamo tezinu vozila, iako bi trebali.
potrosnja isto smjesna, svi koji pisu da ne ide nisu nikad sjeli u nju, a kamoli probali, misle valjda da se sav svijet vrti oko turbo dizela i malih nasviranih turbo benzinaca
kako reko nisu to neka ubrzanja ali za normalnu voznju nista losije od ostalih, a vuce uvijek isto i mozes vrtit...ne padne ko s kruske da odes u obrtaje, al znas buka motora je