Cyberpunk se moze preporuciti zbog open world strukture igre. Kad ti se ne da previse koristiti mozak, odradis par side activities u kojima rokas gang membere dvocjevnom sacmaricom, igras 10-15 min i ugasis.
Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Moderator: Benq
- geralt
#52351 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
- Tito_i_Partija
-
ljubijankic
#52353 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
A sta su problemi? Ja se sjecam prije par godina kupio nesto preko g2a i radilo je. Doduse godinama nisam kupovao ni igrao nista, vracam se polakoFree Spirit wrote: ↑13/01/2026 09:57ovo ti je samo preimenovani cdkeys, i dalje je "sivo" tržište i svi problemi vezani za to (tipa g2a)pici wrote: ↑13/01/2026 08:53 https://www.loaded.com/
Odlicna stranica sa kljucevima za igre. Duplo skoro troduplo jeftinije. Ev uzeo drugu igru sa nje total war serijala i ubacio kljuc u steam i savrseno radi. Samo morate pripaziti da li odgovara key vasem regionu. Ima i za konzole itd. Mozes naletiti na novije naslove a da su key koda je black friday rasprodaja i to citavo vrijeme. Jedino treba paziti da li je key za odredjeni region da nebi popušili novce.
- Peacean
#52354 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Problem je što se ne zna porijeklo tih ključeva, u najgorem slučaju možeš ostati bez steam accounta. A ne treba zaboraviti ni da developeri ništa ne dobijaju kada se taj ključ proda, oni imaju proviziju samo iz legitimnih radnji.
- Averus
#52355 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Završio Cyberpunk 2077 + Phantom Liberty DLC (nakon 100 sati)
Priča kao priča je zanimljiva, likovi su interesantni i svijet je predobro urađen.
Međutim igra mi u mnogim stvarima djeluje nedovršeno.
Prvo ću ovo što mi smetalo:
- Odnosi, interakcije i povezanost s drugim likovima su totalno nedovršeni i siromašni
- Posebno ću spomenuti romance opcije - tu sam očekivao puno više s obzirom na to kako je u Witcheru dobro urađeno, međutim džaba što je isti studio, u ovoj igri su po tom pitanju zakazali. Ne kažem da treba biti jebačina na svakom koraku, ali je niđe veze "posjeta u moj stan" umjesto da su napravili dedicated misije da se izađe u restoran, na plažu, nešto tog tipa, da se zbližiš s odabranom. Ovako je baš niđe veze. Na tu temu dodatno sranje je i što imaš ukupno tipa 10 dialog opcija pri tim posjetama i to je to, uopšte nema dubine i kvaliteta u ovom segmentu.
- Igra je i sad shitfest bugova, pogotovo u zadnjoj misiji
- Do dan danas postoji nekoliko misija na kojima ljudima crasha igra
- Do dan danas postoje bugovi koji unište savegames
-AI je glup k'o panj. Policija, kriminalne grupe, pa i obični "građani" NPCevi su meh (pogotovo kad bez ikakvog razloga i potrebe skaču pod auto, a ti samo pokušavaš stići od tačke A do tačke B)
- Pošto su neki od glavnih likova odlično modelirani, neki sporedni likovi onda izgledaju kao iz 2000. godine u poređenju s njima
Ono što mi se pravo svidjelo:
- World building i world design. Mnogo informacija i lore-a o svijetu Cyberpunka se skriva u sporednim, suptilnim detaljima i itemima koji se mogu lako propustiti. Pogotovo ko nije dobar s engleskim jezikom, neće pohvatati pola stvari koje se dešavaju u tom svijetu
- Pucnjave/akcija - odlično urađene, meni baš odgovara način kako se ponaša oružje u rukama, kako okolina reaguje na oružje i dobar je osjećaj pogađanja mete
- Dosta glavnih likova imaju odlično urađene modele
- Phantom Liberty DLC je baš dobar i kao priča i kao DLC, a i da moraš prestati igrati i dan razmišljati o svojim izborima prije nego što nastaviš priču
- Panam Palmer ilitiga "ma niiije to Tristin Mays, jok" <3
Elem, imala je potencijal da bude fantastična igra. Kad je izašla bila je sranje, pa eto super za njih da su je dogurali do nivoa da bude jedna solidna, dobra igra. Međtuim, hvalospjeve (koje joj daju sada) nije zaslužila jer dosta toga nisu nikad ispeglali, pa u nekim ključnim momentima se zna desiti freeze, crash ili bug zbog kojeg moraš reloadati savegame isl.
Najveću zamjerku dajem ubačenim stvarima koje nisu završene i nekako djeluju da su ubačene samo da bi se reklo da ih ima u igri.
Sve u svemu, moja ocjena 7.5/10
Priča kao priča je zanimljiva, likovi su interesantni i svijet je predobro urađen.
Međutim igra mi u mnogim stvarima djeluje nedovršeno.
Prvo ću ovo što mi smetalo:
- Odnosi, interakcije i povezanost s drugim likovima su totalno nedovršeni i siromašni
- Posebno ću spomenuti romance opcije - tu sam očekivao puno više s obzirom na to kako je u Witcheru dobro urađeno, međutim džaba što je isti studio, u ovoj igri su po tom pitanju zakazali. Ne kažem da treba biti jebačina na svakom koraku, ali je niđe veze "posjeta u moj stan" umjesto da su napravili dedicated misije da se izađe u restoran, na plažu, nešto tog tipa, da se zbližiš s odabranom. Ovako je baš niđe veze. Na tu temu dodatno sranje je i što imaš ukupno tipa 10 dialog opcija pri tim posjetama i to je to, uopšte nema dubine i kvaliteta u ovom segmentu.
- Igra je i sad shitfest bugova, pogotovo u zadnjoj misiji
- Do dan danas postoji nekoliko misija na kojima ljudima crasha igra
- Do dan danas postoje bugovi koji unište savegames
-AI je glup k'o panj. Policija, kriminalne grupe, pa i obični "građani" NPCevi su meh (pogotovo kad bez ikakvog razloga i potrebe skaču pod auto, a ti samo pokušavaš stići od tačke A do tačke B)
- Pošto su neki od glavnih likova odlično modelirani, neki sporedni likovi onda izgledaju kao iz 2000. godine u poređenju s njima
Ono što mi se pravo svidjelo:
- World building i world design. Mnogo informacija i lore-a o svijetu Cyberpunka se skriva u sporednim, suptilnim detaljima i itemima koji se mogu lako propustiti. Pogotovo ko nije dobar s engleskim jezikom, neće pohvatati pola stvari koje se dešavaju u tom svijetu
- Pucnjave/akcija - odlično urađene, meni baš odgovara način kako se ponaša oružje u rukama, kako okolina reaguje na oružje i dobar je osjećaj pogađanja mete
- Dosta glavnih likova imaju odlično urađene modele
- Phantom Liberty DLC je baš dobar i kao priča i kao DLC, a i da moraš prestati igrati i dan razmišljati o svojim izborima prije nego što nastaviš priču
- Panam Palmer ilitiga "ma niiije to Tristin Mays, jok" <3
Elem, imala je potencijal da bude fantastična igra. Kad je izašla bila je sranje, pa eto super za njih da su je dogurali do nivoa da bude jedna solidna, dobra igra. Međtuim, hvalospjeve (koje joj daju sada) nije zaslužila jer dosta toga nisu nikad ispeglali, pa u nekim ključnim momentima se zna desiti freeze, crash ili bug zbog kojeg moraš reloadati savegame isl.
Najveću zamjerku dajem ubačenim stvarima koje nisu završene i nekako djeluju da su ubačene samo da bi se reklo da ih ima u igri.
Sve u svemu, moja ocjena 7.5/10
- Riddle
#52356 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Isti recept kao i Witcher, samo je drugi svijet, uostalom ista kita ih je pravila, zato i kažem da mu se neće svidjeti.
Možda Hitman, tu ima misija da igra i mozga dok ne oćelavi kao i 47.
Pogledaću još malo svoju listu igara, možda nađem nešto za čovjeka.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#52357 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ma Witcher je meni bomba igra, medjutim imam problme sa 3D gejmingom u igri, pogotovo kada jašem konja, bude mi muka poslije pet minuta, ispovracao bi se na tastaturu. Recimo exp33 sam igrao bez problema, witcher me baca na povracanje, ne igra ko igra vec 3D osamuti.
- ferratilis
#52358 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ovo se igra obavezno, atmosfera je vrh.
- GungodessMissFortune
#52359 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Pravi si penzić jbt.
Sve ti nešta smeta.
- pici
#52360 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ev igre za mene... hocel bitnut seven of nine, uhhh kakav je to komad i po
https://www.klix.ba/scitech/gaming/igra ... /260119149
U igri "Across the Unknown", igrači preuzimaju komandu nad USS Voyagerom i njegovom posadom, dok pokušavaju preživjeti dugo putovanje kući iz Delta kvadranta. Igranje se fokusira na upravljanje ograničenim resursima, nadgledanje misija i donošenje narativnih odluka od kojih se neke poklapaju s događajima iz televizijske serije, dok druge trasiraju potpuno novi kurs.

- insaneinthebrain
#52361 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
WOT je za tebe Pici. najbolja igra na svijetu. neces se nikad iznervirati i nece ti biti dosadno

- pici
#52362 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
A izgleda da cu da se vrnem starom dobrom šahu i kartama 
- ferratilis
#52363 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Pici, kad malo otopli napolju:

- insaneinthebrain
-
DonieBrasco
#52365 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ako bas hoce da ispeglaju igru za hardver konzola u toj mjeri da bude perfekcija od prvog dana naravno da ce odgoditi, moze im se takva su kompanija a kako god okrenes u dva dana ce zaraditi nezamislivo mnogo novca od prodaje igre.
- vaučer
#52366 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Jedini razlog zašto iščekujem GTA6 je da ga kolektivno svi skinemo s kurca i da se mogu početi nadati novom RDR naslovu. 
- Tananarive
#52367 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Gledaj vilice, Švarcneger se ne bi postidio.pici wrote: ↑20/01/2026 09:35Ev igre za mene... hocel bitnut seven of nine, uhhh kakav je to komad i po
U igri "Across the Unknown", igrači preuzimaju komandu nad USS Voyagerom i njegovom posadom, dok pokušavaju preživjeti dugo putovanje kući iz Delta kvadranta. Igranje se fokusira na upravljanje ograničenim resursima, nadgledanje misija i donošenje narativnih odluka od kojih se neke poklapaju s događajima iz televizijske serije, dok druge trasiraju potpuno novi kurs.
![]()
-
Tabakmalac
#52368 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Hoće to kad pokušavaju izgurati 60 fps-a na hardveru iz 2020.insaneinthebrain wrote: ↑20/01/2026 13:28 GTA VI se odgadja jos 6 mjeseci![]()
https://www.klix.ba/scitech/gaming/poza ... /260120113
Kao što kaže vaučer, iskreno čekam da i taj famozni GTA VI izađe, bude popularan mjesec dana i onda kolektivno od*ebe u zaborav teški.
-
DonieBrasco
#52369 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Obzirom da ce vecinu ako ne i sve resurse da koriste za GTA 6 Online, mikrotransakcije, sav silni kontent kao sto su GTA 5 sve ove godine muzli, tesko da ce novi RDR u narednim godinama biti.
Da ne pricamo tek kad 6 izađe za PC, a PS6 i novi Xbox su tu 2027/28 vjerovatno.
- vaučer
#52370 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Kako bilo, kad bude - bude.DonieBrasco wrote: ↑20/01/2026 14:24Obzirom da ce vecinu ako ne i sve resurse da koriste za GTA 6 Online, mikrotransakcije, sav silni kontent kao sto su GTA 5 sve ove godine muzli, tesko da ce novi RDR u narednim godinama biti.
Da ne pricamo tek kad 6 izađe za PC, a PS6 i novi Xbox su tu 2027/28 vjerovatno.
Ali će biti prije kad napokon izdaju GTA.
A novi RDR bi kupio po potrebi konzolu za to, taman je prodao nakon što odigram.
- GungodessMissFortune
#52371 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Od svega oćiglednog ti skužio vilicu.Tananarive wrote: ↑20/01/2026 13:58Gledaj vilice, Švarcneger se ne bi postidio.pici wrote: ↑20/01/2026 09:35Ev igre za mene... hocel bitnut seven of nine, uhhh kakav je to komad i po
![]()
![]()
Gaaaaaaaaayyyy
- Tananarive
#52372 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Kako mislis veseo nisam veseo. oĆiglednoGungodessMissFortune wrote: ↑20/01/2026 20:27Od svega oćiglednog ti skužio vilicu.
Gaaaaaaaaayyyy
Last edited by Tananarive on 21/01/2026 19:03, edited 1 time in total.
- vaučer
#52373 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Vilica? Nisam joj vidio dalje od vrata od 1998me.
- Rockefeller
#52374 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Noorode, gdje da nadjem FM 2024. Ni Steam kao ni Epic nemaju.. FM2026 necu. Falavi?!
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#52375 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
kako epic nema? ja ga upravo imam instaliranogRockefeller wrote: ↑20/01/2026 23:24 Noorode, gdje da nadjem FM 2024. Ni Steam kao ni Epic nemaju.. FM2026 necu. Falavi?!