FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Distortion

#63001 Re: FC Barcelona

Post by Distortion »

Gil Manzano glavni sudija :mrgreen:
Del Cerro Grande u VAR sobi :lol: :lol: lik zesca prevara, prosle sezone protiv istog protivnika na Anoeti protiv Sociedada izmislio onaj ofsajd Lewandowskog

Po ovom delegiranju se vidi koliki uticaj imaju u sudijskoj organizaciji i kako uvijek na nezgodnom gostovanju sudi Gil Manzano (zadnji put dao crveni Flicku uoci el clasica ove sezone).

Vidjeli smo danaa kako se svira nepostojeci penal nad Mbbapeom koji je glumio i poceo padat na noge prije bilo kakvog kontakta. I kazu ne pricaj o sudijama.
zippoo87

#63002 Re: FC Barcelona

Post by zippoo87 »

Dosta losa utakmica Barse veceras...zasluzeno izgubili. Nekako neodlucni...drze loptu,vrte se na protivnickoj polovini i to je to,nista konkretno.
Vox_liberi

#63003 Re: FC Barcelona

Post by Vox_liberi »

O čemu pričaš čovječe? Imali su 23 šuta na gol, 5 puta okvir gola i 3 poništena gola. Al džaba sve kad su izgleda na mrvama spavali. Ostavi telefon drugi put kad gledaš utakmicu.
Distortion

#63004 Re: FC Barcelona

Post by Distortion »

zippoo87 wrote: 19/01/2026 00:38 Dosta losa utakmica Barse veceras...zasluzeno izgubili. Nekako neodlucni...drze loptu,vrte se na protivnickoj polovini i to je to,nista konkretno.
Isto da smo gledali razlicite utakmice. :mrgreen:

Barca je odlicno odigrala utakmicu, mislim da je igra bila brža nego u prethodnim utakmicama jer je postava bila sa 4 vezna igraca s obzirom da Raphinha nije igrao.
Bilo je dovoljno suteva na gol da se pobjedi ali nije bilo srece. Kad 5x pogodis okvir gola onda je to samo losa sreca i ovo se negdje mora vratiti.
Prosle sezone kad je Atletico dobio 1:2 u Barceloni rekao sam da je to prava Barca i da je rezultat nerealan. Tad je igra bila odlicna, Atletico izdominiran ali nije bilo srece. Nakon toga je slijedio onaj niz i dominacija.
Sinoc je Sociedad imao mnogo srece i tesko da ce se ovako nesto ponoviti. Barcelona je odigrala odlicno, stvarala sanse, dominirala i na kraju rezultat je tesko prihvatiti ali ide se dalje.

Ja mislim da novinari moraju malo vise da pisu o ovom sudiji Del Cerro Grande jer lik iz sezone u sezonu ostecuje Barcu gdje god mu se ukaze prilika. Sudija je iz regije Madrid i zna se po cijoj direktivi sve to radi.
Prosle sezone je izmislio ofsajd Lewandowskom i ponistio cist gol. Sinoc je opet uradio isto kod gola Yamala. I protiv Osasune je izvukao onaj ofsajd Raphinhe kod korner zastavice, i tu je u VAR sobu bio on.
Iz aviona se vidi da je ov sudijska kombinacija Manzano i Del Cerro Grande kontra Barce i samo se cekalo nezgodno gostovanje kao sto je Anoeta.
LSD

#63005 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Distortion wrote: 17/01/2026 19:30

Gil Manzano glavni sudija :mrgreen:
Del Cerro Grande u VAR sobi :lol: :lol: lik zesca prevara, prosle sezone protiv istog protivnika na Anoeti protiv Sociedada izmislio onaj ofsajd Lewandowskog

Po ovom delegiranju se vidi koliki uticaj imaju u sudijskoj organizaciji i kako uvijek na nezgodnom gostovanju sudi Gil Manzano (zadnji put dao crveni Flicku uoci el clasica ove sezone).

Vidjeli smo danaa kako se svira nepostojeci penal nad Mbbapeom koji je glumio i poceo padat na noge prije bilo kakvog kontakta. I kazu ne pricaj o sudijama.
Dobro si najavio cirkus sa Anoete u reziji Manzana i Grandea :thumbup:
Tako i bi.
Distortion

#63006 Re: FC Barcelona

Post by Distortion »

Da, imao sam neki predosjecaj da nece biti dobro kad ova dvojica sude. Manzano je stari mrzitelj Barce, lik godinama sudi lose a to isto vazi i za Del Cerro Granda koji iz VAR sobe ostecuje Barcu i to je sad ocito.

Kad covjek pogleda kakav penal su dosudili Mbappeu i kakav je gol Yamalu ponisten onda ti je jasno da bi uzeo titulu moras bit mnogo jaci i borit se protiv sudija na terenu i u VAR sobi. :mrgreen:

P.S. Olmo je najveci tragicar, lik je uspio fulat 3 100% sanse. Ovo nam se mozda vratilo za onu pobjedu protiv Espanjola.
zippoo87

#63007 Re: FC Barcelona

Post by zippoo87 »

Vox_liberi wrote: 19/01/2026 08:53 O čemu pričaš čovječe? Imali su 23 šuta na gol, 5 puta okvir gola i 3 poništena gola. Al džaba sve kad su izgleda na mrvama spavali. Ostavi telefon drugi put kad gledaš utakmicu.
Distortion wrote: 19/01/2026 18:40
zippoo87 wrote: 19/01/2026 00:38 Dosta losa utakmica Barse veceras...zasluzeno izgubili. Nekako neodlucni...drze loptu,vrte se na protivnickoj polovini i to je to,nista konkretno.
Isto da smo gledali razlicite utakmice. :mrgreen:

Barca je odlicno odigrala utakmicu, mislim da je igra bila brža nego u prethodnim utakmicama jer je postava bila sa 4 vezna igraca s obzirom da Raphinha nije igrao.
Bilo je dovoljno suteva na gol da se pobjedi ali nije bilo srece. Kad 5x pogodis okvir gola onda je to samo losa sreca i ovo se negdje mora vratiti.
Prosle sezone kad je Atletico dobio 1:2 u Barceloni rekao sam da je to prava Barca i da je rezultat nerealan. Tad je igra bila odlicna, Atletico izdominiran ali nije bilo srece. Nakon toga je slijedio onaj niz i dominacija.
Sinoc je Sociedad imao mnogo srece i tesko da ce se ovako nesto ponoviti. Barcelona je odigrala odlicno, stvarala sanse, dominirala i na kraju rezultat je tesko prihvatiti ali ide se dalje.

Ja mislim da novinari moraju malo vise da pisu o ovom sudiji Del Cerro Grande jer lik iz sezone u sezonu ostecuje Barcu gdje god mu se ukaze prilika. Sudija je iz regije Madrid i zna se po cijoj direktivi sve to radi.
Prosle sezone je izmislio ofsajd Lewandowskom i ponistio cist gol. Sinoc je opet uradio isto kod gola Yamala. I protiv Osasune je izvukao onaj ofsajd Raphinhe kod korner zastavice, i tu je u VAR sobu bio on.
Iz aviona se vidi da je ov sudijska kombinacija Manzano i Del Cerro Grande kontra Barce i samo se cekalo nezgodno gostovanje kao sto je Anoeta.
Ma ja nesto radio na racunari a na TVu bila utakmica i pomalo bacao pogled na utakmicu...nije da sam gledao detaljno. Kasnije sam vidio statistiku i ponistene golove...ocima sam samo jedan ponisten gol vidio ,od dva ponistena.
Tako da,zanemarite ovaj moj komentar... :lol: :lol:
Distortion

#63008 Re: FC Barcelona

Post by Distortion »

Albacete - Barcelona u 1/4 finalu kupa :)
Crvena Tifoza

#63009 Re: FC Barcelona

Post by Crvena Tifoza »

Distortion wrote: 19/01/2026 20:28 Albacete - Barcelona u 1/4 finalu kupa :)
Sad Barça mora svetiti one luzere iz Madrida. :D
studeni76

#63010 Re: FC Barcelona

Post by studeni76 »

Odbrana Barce opet na nivou :-)
kakotakonikako

#63011 Re: FC Barcelona

Post by kakotakonikako »

Rutinska pobjeda :thumbup:
Distortion

#63012 Re: FC Barcelona

Post by Distortion »

studeni76 wrote: 21/01/2026 21:14 Odbrana Barce opet na nivou :-)
Naivna odbrana, kod oba kornera nikog na prvoj da ocisti, oba puta im igrac Slavie prebacuje loptu i normalno da ce bit opasno a jos imaju visoke igrace.
U prvom slucaju De Jong nije ispratio svog igraca, u drugom Lewandowski zabija svoj gol :mrgreen: pomalo nesretno primljeni golovi ali tako je to u fudbalu. Dva gola iz kornera primit je puno.
Najveca steta je povreda Pedrija kojeg mozda nece bit 1 mjesec, vidjet cemo a bez Pedrija je uvijek tesko jer je najvazniji igrac. Protiv Kopenhagena nece bit ni De Jonga koji ima kartone :zoka:
Crvena Tifoza

#63013 Re: FC Barcelona

Post by Crvena Tifoza »

Dobar gol Yamala :thumbup:
zippoo87

#63014 Re: FC Barcelona

Post by zippoo87 »

Prvo poluvrijeme,patnja ziva...nisu mogli meda. Oviedo ih pritiskao bas i bas su se borili kao lavovi.
Drugo poluvrijeme,pada koncentracija odbrane Ovieda,dvije greske i pogresna dodavanja,za dva gola. Treci gol Yamala nisam ni vidio,jer sam se prebacio na engleski derbi. :D
Ali evo sazetak sam nasao,odlican gol Yamala.

Crvena Tifoza

#63015 Re: FC Barcelona

Post by Crvena Tifoza »

:thumbup:

Distortion

#63016 Re: FC Barcelona

Post by Distortion »

Yamal igrac koji pravi razliku, ne boji se ici u dribling, toliko je samouvjeren u igri i uspijeva mu. Bice zanimljivo vidjet na kraju sezone broj driblinga, prosto ludilo sta dijete radi. Ne zamjerim mu ni sekunde zbog izgubljenih lopti, naravno da uvijek ne prodje.
Zabio je vrhunski gol :thumbup: ne ocekujem onakvd golove od njega :shock:

Protiv Kopenhagena bez Pedrija i De Jonga na sredini. Vidjelo se protiv Ovieda da to ide teze bez Pedrija ali mora se priznat da su ljudi odigrali jako kompaktno prvo poluvrijeme :shock: visok presing, pokrivanje terena i zalaganje gdje nisu dozvolili neke ozbiljne sanse. To nijedna ekila nije uspjela ove sezone na Camp Nou.
Distortion

#63017 Re: FC Barcelona

Post by Distortion »

Nakon Gil Manzana na ovom gostovanju je opet delegiran Muniz Ruiz koji je nekoliko puta diskutabilno sudio na gostovanjima. Prosle sezone je Flicku pokazao crveni (3 utakmice) i sudio je onu utakmicu kad je Barca izgubila 4:1 u Sevilli (sviran onaj smijesan penal Arauju). Vrte jedne te iste sudije koje su se dokazale kontra Barce. Vidjet cemo kako ce biti na ovoj utakmici.
Crvena Tifoza

#63018 Re: FC Barcelona

Post by Crvena Tifoza »

Rutinski odradiše ove.

Araujo gol.
Neće ga valjda sad gurati u prvu postavu. :-)
Distortion

#63019 Re: FC Barcelona

Post by Distortion »

Ma ne vjerujem, mislim da se vidi da Araujo nije lik za prve postave. Ne mozes otici 1 mjesec i Izrael da psiholoski dodjes sebi i onda nakon tog da se vratis u prvih 11, to kod Flicka ne ide. Mislim da je i Araujo svjestan situacije u kojoj se nasao.
Barca voli kad ima kontrolu igre odzada a to im daje Cubarsi koji ima pas kroz sredinu i zna dati tacan pas u dubinu i lopta je relativno sigurna kad je u njegovim nogama. Flick to vidi i daje mu povjerenje. Nije normalno da klinac sa 18-19 godina odigra preko 100 utakmica na ovakvoj poziciji i neki navijaci ga dovoljno ne cijene. Greske se moraju tolerisat, bice gresaka ali ako se zabije gol vise to je podnosljivo. U situaciji kad je besparica morali su dati sansu i njemu a on je iskoristio maksimalno. S koliko je ono Puyol debitovao u prvoi ekipi, sa 21 god? Pique?

Na ljeto ce moci dovesti igrace, sigurno zamjenu za Roberta a vjerovatno i stopera. Flick zna da mora pojacati odbranu i napad. Ovo dosadasnje promasivanje sansi je iritantno i previse je ovo promasenih zicera za ovaj kvalitet i ovako placene igrace. Jadni Yamal mogao je dosad imat bar 20-25 asistencija da saigraci nisu promasivali kolosalne sanse.

Ako dovedu za Barxu Atletic na ljeto onog crnca iz Bruggea to ce bit pun pogodak, 18 godina ima a moze uletit u prvi tim vrlo brzo.
Ne vjerujem da ce platit 30 mil za Rashforda.
Ne znam koliko kosta onaj Antonio Nusa iz RB Leipziga, prije bih njega doveo nego ostavio Rashforda. Nekako mi Rashford djeluje odsutno i pocinje ici na zivce sa ovim promasivanjem zicera. Zasad ima dobru statistiku, to je korektno ali i Flick sam kaze da ocekuje vise od Rashforda.
Crvena Tifoza

#63020 Re: FC Barcelona

Post by Crvena Tifoza »

Strašan gol Yamala :thumbup:
tzipiripi

#63021 Re: FC Barcelona

Post by tzipiripi »

Crvena Tifoza

#63022 Re: FC Barcelona

Post by Crvena Tifoza »

kakav gol primise :lol:
luckylaka