Vidi, plata koju je dobio Mladen Jojić je ekvivalent onoga što je dobio Miralem Halilović ili Edin Atić u seniorskom pogonu. On je zadužen za razvoj cijelog omladinskog pogona, a ja do danas nisam vidio nijedan pomak nažalost. Treba vremena naravno, ali isto tako ne mogu očekivati napredak kada za Studente igraju momci od 21-22 godine koji su već trebali biti nosioci, a oni igraju A1 ligu. Došao je na početku sezone, nije preuzeo ovaj tim na polusezoni, imao je pravo da presiječe, ali neće to da uradi, jer je sigurna plata i trenutno astronomska, ne bi je dobio zasigurno nigdje osim trenutno u Bosni. Veliki uspjeh za rumunsku košarku što je bio prvak te tada neafirmisane košarkaške države? Ne kontam šta ovdje želiš reći? Je li misliš da trenutno u Sarajevu postoji bilo ko da bi osim Dubravka davao svoj novac Bosni? Evo neka je dao 10%, budžeta od 4 miliona, to je opet 400.000,00 KM. Ne postoji trenutno NIKO da bi davao svoj novac za košarku, to je činjenica. Dobio je novca iz budžeta u ogromnoj količini, ali dao je svog kada su svi okretali glavu od Bosne. Bradić je dobijao novca, ali nedovoljno za bilo šta konkurentno. Bolje je bilo da su probali ulagati u mlade, nego ovako što su igrali bespotrebno. Muhamed Pašalić nije imao vremena da nauči sve potrebno, ali ima prirodan talenat. Vrlo brzo kopča stvari i kao igrač je bio inteligentan iako je njegovo tijelo bilo ispod potrebnog nivoa. Bolje da je Muhamed trener nego neko sličnog kvaliteta, a da je sa strane. Dosta više i ljudi sa strane, neka naših ljudi malo. Raja ne želi gledati košarku, evo i sinoć se pokazalo, karte za dvije utakmice su se mogle dobiti prilično jeftino, ali jednostavno ne žele ljudi. Svi pričaju o ljubavi prema Bosni, a kada to treba pokazati nigdje nikoga nema. Sve iste ljude viđam na utakmicama, uz 10% promjena, 2.000 je neki standard. Sinoćnja pobjeda nam je otvorila put ka plasmanu u TOP 8, ako dobijemohrasno38 wrote: ↑18/01/2026 12:47 @neno kakav god da je Josic ima karijeru i kosarkasku i trenersu svjetlosnu godinu vecu nego 99% trenutnih trenera iz BiH. To sto je uradio 2005 u Rumuniji je veliki uspjeh za tadasnju rumunsku kosarku jer tadasnja i danasnje su nebo i zemlja. Rumunija je danas kosarkaski postovana drzava i to smo vidjeli jucer na utakmici izmedju Cluja i Dubaia. Dakle Jojic je tu kosarku razvijao u Rumuniji i zadnjih godina radio sa omladinskim selekcijama.
Koliko god da je platu dobio nije dobio kao Halilovic i Atic koji ne zasluzju ni pola od toga.
Da ponovim be Dubravka danas Bosne ne bi bilo tu gdje jeste i ja sam ovu Bosnu pratio i kad je bila u drugoj ligi i kad vecini ovdje forumasa nije padalo na pamet da se zamara sa nekakvim drugoligasem i apropo toga i te kako cijenim sve ovo sto je Dubravko uradio Godinama lobirma i za sredstva i posto znas svasta o Bosni onda znas i da Bradic nije dobijao bas mala sredstva za Bosnu i da se sa takvim sredstvima i te kako moglo igrati. OK proslost Dubravko je sadasnjost ali jos ovu sezonu i onda ode. Dubravko je i u savezu kad je bio posudjivao pare i uvijek je bio uz kosarku svim srcem jedino sto ne konta da ne moze SAM voditi klub a da to bude sve kako treba. Bacio je ogromne pare na Halilovica i Atica a dobio 30% onoga sto bi trebali da daju. Znam da je tesko raskinuti ugovore ali moze se sve ako se hoce. O karakteru Halilovica je bespotrebno govoriti jer mene bi bilo stid da uzimam tolike pare od kluba koji se pokusava vratiti tamo gdje je bio ako nista iz postovanja prema casnoj istoriji KK Bosne. Atic nije dobar mentalno i to se vidi iz aviona cak imam osjecaj da namjerno ponekad grijesi jer zna da mu Pasalic ne moze nista.
Ono sto ja znam je to da su za Bosnu izdvojena fina sredstva ove godine i ako je neko slagao to Dubravko treba javno da keze pa da im jebemo mater. Rezultati su neocekivano dobri a igra neocekivano losa. Pobjedjujemo vise zahvaljujuci onoj "sreca prati hrabre". Pasalic je bio iznenadjenje na klupi koje je pozitivno djelovalo ali se vremenom pokazalo da njemu fali jos puno toga do ozbiljnog i kvalitetnog trenera. Njegovo ponasanje na klupi je mahalsko i apsolutno nema uticaja na sudije sto je ti to znas vrlo cesto presudno. Ja mislim da nije do sada nikada dobio tehnicku gresku ili mozda grijesim? Pasalic nije imao taj ekskluzivite da uci od nekog dobrog trenera vec je sjedio sa Acom Damjanovicem koji je sve samo ne dobar trener. Ne kazem da on ne bi bio odlicno rjesenje za buducnost Bosne ali mora se dovesti na klupu koliki toliki macak od kojeg se moze sto sta nauciti.
Sto se tice vecearsnje utakmice za mene je ona nekak najteza jer Mega je totalno nepredvidljiva ekipa a Bosna igra veoma losu kosarku u kojoj svaku utakmicu daju protivniku priliku da napravi prednost. Pod kosem imaju tornjeve ali bez iskustva. Ako dobijemo Megu mislim da smo napravili 80% posla jer naravno ne znamo kako ce Subotica igrati do kraja jer joj dolazi Buducnost i idu Megi.
Naravno kao i svih zadnjih godina ja sam uz Bosnu 100% ali ljubav prema necemu me nije nikada limitirala da kritikujem ono sto nije dobro pogotovo ako kritike odu na pravu adresu i adresa shvati da su kritike opravdane,
Oradeu, biće to značajan korak i na plasmanu za četvrftinale FIBA Europe Cupa, što bi bio odličan rezultat za prvu sezonu. Momci su sinoć rutinski priveli meč kraju, pad je bio u drugom dijelu, ali fantastičan prvi dio je bio dovoljan. Idemo dalje, next stop Oradea