Neko ili je glup ili je četnik
A ovo je primjer muje iz viceva. Kae ja mislio neću na front
Aj prosetaj...Sociolog wrote: ↑18/01/2026 23:07pa što onda nije Hrvatska prepustila onog purgera iz Azova u Mariupolju da učmane u Sibiru negdje, nego je upregla se da zaštiti svog gradjanina.
Nek leži kod nas u zatvoru 7 godina, kad smo mogli one dzihadiste (par ljudi doduse), mozemo i ovog, i da osudimo zbog ucesca u stranom ratu.
Ova zemlja mozda ima zakone (mrtvo slovo na papiru) a sudovi su nam iz mnogobrojnih praksi zadnjih desetljeca itekako pokazali kako djeluju. Dakle,i da se bijednika vrati treci dan bi bio na slobodi uz neke izmisljene mjere zabrane... zato je najbolje nek ga Ukrajinci vrate ovim hordama i neka skot skonca negdje u sibirskoj pripizdini kao hrana mackama i kerovima u predrgadju nekog Jakutska. Ovo nije zasluzilo da zivi...Isner wrote: ↑18/01/2026 23:33 Ne slažem se oko njegove sudbine, tipa "ko ga jebe"..
Ima ova zemlja i zakon i sudove, vratiti ga diplomatski, formirati optužnicu pa nek kaže zašto je išao da ratuje i kako je do tamo došao... Pa ako je kriv, ima robija 10 - 20 godina il koliko mu rebnu..
Najlakše je preko koljena...
prosetaj ti .!Labirint wrote: ↑18/01/2026 23:28Aj prosetaj...Sociolog wrote: ↑18/01/2026 23:07pa što onda nije Hrvatska prepustila onog purgera iz Azova u Mariupolju da učmane u Sibiru negdje, nego je upregla se da zaštiti svog gradjanina.
Nek leži kod nas u zatvoru 7 godina, kad smo mogli one dzihadiste (par ljudi doduse), mozemo i ovog, i da osudimo zbog ucesca u stranom ratu.
a oni tipovi što je Ministarstvo Vanjskih poslova iz Sirije izvlačila?drug_profi wrote: ↑19/01/2026 01:12 Da skratimo i pojasnimo, ovima što kao ne kontaju, kao legalistima.
Otišao frajer u četnike.
Tačka.
Radije bih umro nego njegov dio tijela uzeo.BiBi911 wrote: ↑18/01/2026 18:13Moje je rijesenje bolje, reciklaza. I onako puno ceka na novi bubreg, pluca, srce.sumirprimus wrote: ↑18/01/2026 18:10 Koji ce nam vamo? Neka ga kod putlera tražio dobijo![]()
Sve bi ja ove zaludjene tamo poslao putleru. Lijepa.rusija.eto vam.je tamo
Hame_ wrote: ↑19/01/2026 05:16Radije bih umro nego njegov dio tijela uzeo.BiBi911 wrote: ↑18/01/2026 18:13Moje je rijesenje bolje, reciklaza. I onako puno ceka na novi bubreg, pluca, srce.sumirprimus wrote: ↑18/01/2026 18:10 Koji ce nam vamo? Neka ga kod putlera tražio dobijo![]()
Sve bi ja ove zaludjene tamo poslao putleru. Lijepa.rusija.eto vam.je tamo
Usput, niko mi ne čestita rođendan![]()
* A četnike ćemo mi jebati, neće više nikada ubijati nas be oružja, silovati nam,.-.- i ostalo.
Dosta je. Fino, kulturno - NEĆETE VIŠE!
Okrenite se Bugarima i Rumunima. Rusima jebo vas oni.
Ja sam na drugoj strani.
Nismo tu da se moramo sloziti. Ali mora se priznati da bolje glumi sada nego onomad dok je imao stand up. Valjda umjetnicki zrelije godine.
Gdje neki vide haos, tu postoje ljudi koji pronadju matematicku pravilnost. Nisam jedan od takvih, nazalost, puki sam korisnik matematikedrug_profi wrote: ↑19/01/2026 09:58 Ljudima je urođeno da vjeruju da je sve dio nekog plana, da neko negdje nešto kontroliše.
Otuda i potreba za religijom.
A zapravo je sve samo haos u kojem se svi faktori prilagođavaju jedni drugima da bi nekako opstali i ostvarili svoje ciljeve.
Od mikro do makro.
nisu svi otisli isil, ali su neki zavrsili u isilu. sjeca se truba onog momka on ga je pratio, mirza nesto...Sociolog wrote: ↑19/01/2026 01:42a oni tipovi što je Ministarstvo Vanjskih poslova iz Sirije izvlačila?drug_profi wrote: ↑19/01/2026 01:12 Da skratimo i pojasnimo, ovima što kao ne kontaju, kao legalistima.
Otišao frajer u četnike.
Tačka.
Oni su takodje teroristi, borili se za ISIL..
Ovo je prilika da vidimo kako ce reagovati institucije drzave Bosne i Hercegovine, posebice Ministarstvo za vanjske poslove,
moje je teziste na reagovanje institucija nase drzave i da covjek odlezi 7+, kad su mogli Isilovci 2/3 godine...najlakse je reci :
" Ne treba nam, nek ga uzme Rusija u buducim razmjenama".
Ukrajina postuje Crveni krst, nastoji sve po propisima, bas da vidim kako ce ovo Konakovic odigrati+ izborna godina, biti ce ovdje cirkus![]()
![]()
Nema, sad su to ugledni gradjani nove i moderne Sirije, mozda dobiju i diplomatske pasose za odlicno uradjen posao.sumirprimus wrote: ↑19/01/2026 12:41nisu svi otisli isil, ali su neki zavrsili u isilu. sjeca se truba onog momka on ga je pratio, mirza nesto...Sociolog wrote: ↑19/01/2026 01:42a oni tipovi što je Ministarstvo Vanjskih poslova iz Sirije izvlačila?drug_profi wrote: ↑19/01/2026 01:12 Da skratimo i pojasnimo, ovima što kao ne kontaju, kao legalistima.
Otišao frajer u četnike.
Tačka.
Oni su takodje teroristi, borili se za ISIL..
Ovo je prilika da vidimo kako ce reagovati institucije drzave Bosne i Hercegovine, posebice Ministarstvo za vanjske poslove,
moje je teziste na reagovanje institucija nase drzave i da covjek odlezi 7+, kad su mogli Isilovci 2/3 godine...najlakse je reci :
" Ne treba nam, nek ga uzme Rusija u buducim razmjenama".
Ukrajina postuje Crveni krst, nastoji sve po propisima, bas da vidim kako ce ovo Konakovic odigrati+ izborna godina, biti ce ovdje cirkus![]()
![]()
i njih ne bi ni bilo potrebe vracati da ih nisu nama vracali ameri. neka ih tamo, ima ih i sad ja mislim u onim kurdskim zavtorima.