Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Pa izgleda da jesu.
Iskočila mi je reklama, eno dovlače ih kontejnerima (jok eto voze ih) iz hamerike. Očigledno im se isplati kupiti tamo kola, prevoz i ovdje prodati i zaraditi.
Još ovdje ih ne moraš homogolirati za naše tržište (mogu ti ostati crveni žmigavci, sigurno ima nešto i oko Eko norme što se kod nas ne mora i vjerovatno ima još nekih sitnica)
ja mislim da je njima skupo odrzavanje bilo to kod lokalnih majstora ili dealera. Vjerovatno budu u situaciji da im se lakse rijesiti starog auta i kupiti novo.
Imam jarana u Chicago vozi Hyundai, kaže EU auta nenormalno skupa za održavati. Dosta naših kaže kupuje njemačka auta, ali onda održavanje na minimumu, samo što mora...
Kod nas je skupo i Golfa u ovlaštenom... ali za njihov standard, 500 dolara za redovni servis je kao nama 300 možda... i onda ode u Merc servis i odere ga za preko milje...
izvrsni direktor wrote: ↑18/01/2026 20:57
Je li moguce jebotw da su u americi ovako jeftina auta?
Uvijek su bila solidno jeftinija od auta u EU.
Current U.S. Pricing (Approximate MSRP):
Golf GTI (2026): Starts at approximately $34,590 for the base S model.
Golf R (2026): Starts at approximately $49,455.
"Nakon nekoliko rekordnih godina, naše isporuke u 2025. godini bile su ispod nivoa iz prethodne godine. Ovaj razvoj je u skladu s našim očekivanjima i posljedica je nedostatka snabdijevanja modelima 718 i Macan s motorima s unutrašnjim sagorijevanjem, kontinuirano slabije potražnje za ekskluzivnim proizvodima u Kini i našeg upravljanja snabdijevanjem orijentisanog na vrijednost“
poslije topliko drame i najava propasti, ispostavi se minimalan pad prodaje i to kontrolisan pad prodaje kroz povlacenje 2 modela iz ponude.
i dalje ostjaem pri tome da su porsche dionice prejeftine trenutno
"Nakon nekoliko rekordnih godina, naše isporuke u 2025. godini bile su ispod nivoa iz prethodne godine. Ovaj razvoj je u skladu s našim očekivanjima i posljedica je nedostatka snabdijevanja modelima 718 i Macan s motorima s unutrašnjim sagorijevanjem, kontinuirano slabije potražnje za ekskluzivnim proizvodima u Kini i našeg upravljanja snabdijevanjem orijentisanog na vrijednost“
poslije topliko drame i najava propasti, ispostavi se minimalan pad prodaje i to kontrolisan pad prodaje kroz povlacenje 2 modela iz ponude.
Kaze brat trebao raditi zube uposleniku porschea, on odustao jer su im skresali bonuse, trebao bonus biti 10k€. I opcenito prpa ih je u fabrici.
I sto jos kaze brat kad radis u porscheu ko da si tito. Toliko su ponosni na brand. Mercedes i ostalo nista.
Kaze brat trebao raditi zube uposleniku porschea, on odustao jer su im skresali bonuse, trebao bonus biti 10k€. I opcenito prpa ih je u fabrici.
I sto jos kaze brat kad radis u porscheu ko da si tito. Toliko su ponosni na brand. Mercedes i ostalo nista.
do sad su svake godine dobijali dodatnu isplatu u vidu podjele dobiti, zadnje godine su dobili 9111 €, ove godine vjerovatno malo ili nimalo. ali im je isplacena 13. puna placa kao bozicnica. na njihove ogromne plate, i to je puno
do sad su svake godine dobijali dodatnu isplatu u vidu podjele dobiti, zadnje godine su dobili 9111 €, ove godine vjerovatno malo ili nimalo. ali im je isplacena 13. puna placa kao bozicnica. na njihove ogromne plate, i to je puno
To smo buraz i ja onako usput, poce tema oko el auta, posto on ima sluzbeno na struju i odusevljen je. Ali kaze njemcima porsche i struja bogohuljenje, nece to da prihvate i priznaju. Porsche mora biti na benzin. I poce to za bonuse pricao mu pacijent. Koliko sad tu ima istine i koliko i sam uposlenik zna je druga prica.
To smo buraz i ja onako usput, poce tema oko el auta, posto on ima sluzbeno na struju i odusevljen je. Ali kaze njemcima porsche i struja bogohuljenje, nece to da prihvate i priznaju. Porsche mora biti na benzin. I poce to za bonuse pricao mu pacijent. Koliko sad tu ima istine i koliko i sam uposlenik zna je druga prica.
Kad je mogao dizel Porsche, ne vidim problem u struji