Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
MMM1977 wrote: ↑18/01/2026 16:00
Da ne miješamo ljetovanje i život negdje, pojedini su tvrdili da je dole zimi pusto (nije, eto live kamera), da je hladno (uglavnom nije), da su ljudi nedruželjubivi (netačno), u čemu je problem onda? Restorana i barova radi više nego dovoljno. Jedino ko traži kakvog kurvaluka, to samo ljeti ima
Lijepa je Makarska van sezone tu nema spora.
Meni licno je dobra 2 do maksimalno 3 dana, sve preko toga mi je smor.
Dakle produzeni vikend mjera.
Poredjenja sa Sarajevom su svakako teska fula u svakom mogucem smislu.
Sve zavisi gdje si. CA stanovi su od 2000+(ako nadjes) kolega placa 60m2 3000usd +rezije. Ono nesto ko hljeb 5usd, kila babana 3, gorivo je haos jeftino
Eto renta I rezije pojedu jednu takvu platu, jos hrana, obleka, pa kako ode na odmor?
Pa da, ali kad vas rade dvoje, troje ili četvero iz kuće onda je druga priča. Ovdje je priča kao da u svakom stanu ili kući živi i radi jedna osoba.
A više plata ima smisla, udri fotke onda sa Floride ruga nek popadaju dusmani
MMM1977 wrote: ↑18/01/2026 16:00
Da ne miješamo ljetovanje i život negdje, pojedini su tvrdili da je dole zimi pusto (nije, eto live kamera), da je hladno (uglavnom nije), da su ljudi nedruželjubivi (netačno), u čemu je problem onda? Restorana i barova radi više nego dovoljno. Jedino ko traži kakvog kurvaluka, to samo ljeti ima
Lijepa je Makarska van sezone tu nema spora.
Meni licno je dobra 2 do maksimalno 3 dana, sve preko toga mi je smor.
Dakle produzeni vikend mjera.
Poredjenja sa Sarajevom su svakako teska fula u svakom mogucem smislu.
Sa Sarajevom glavnim gradom se poredi split, nqjveci gradnu Dalmaciji. Tesko makarska. Makarska je ok za ovu rezervnu varijantu Bosancima.pod stare dane kao što to mnogi i sada rade.
_BataZiv_0809 wrote: ↑18/01/2026 11:52
Haj boga ti i ti nam drzis ders ko da nam i danas vize trebaju za sve dalje od Bregane.
A gdje ti to ne treba useljenička viza sa vartom? Jel to Bosna ušla u EU?
A uskoro ćeš morati podnijeti zahtjev za vizu i da Breganu pređeš.
Poenta je da nije vise 2005.
Ljudi idu, putuju, imaju rodbinu, sele vani, vracaju se.
Za smijesne pare imas avio linije prema nekim od najznacajnijih evropskih metropola, ne moze se nanijet aviona kolika je potraznja.
Samim tim ne mozes vise bajke pricati kad ljudi idu, vide, upoznaju.
Sve to stoji, nisam ništa spomenuo za turistički odlazak, pričao sam o odlasku i životu vani. Nije vise 2005 ili 2010, dosta je zajebanije sada otići vani, desničari jačaju i vrata se zatvaraju. Ljudi su masovno glasali za desničare u razvijenim zemljama jer im je pun Q imigranata koji su dolazili im u zemlju bez papira. I dosta će teze biti i u budućnosti otići ako Beč nisi u društvu “odabranih”.
MMM1977 wrote: ↑18/01/2026 13:08
Ne može se u Hrvatskoj dobiti boravišna dozvola na ime vlasništva nad nekretninom. Ja sam razmišljao da, ako se odlučim boraviti dole, napravim neku firmicu i da na taj način dobijem boravak.
Nemojte mi porediti vrijeme ovdje i dole, decembar i januar su isto dobri ako nema bure, do zalaska sunca se može sjediti u bašti u kratkim rukavima, neuporedivo. A da ne govorim o magli i smogu.
Firma da, moze i vlasništvo nad nekretninama ali ovisi o vrijednosti nekretnine.
Iam.i ona opcija za mladje da se ozene u cro
ma hajde... cekam te evo tri stranice budalastina raznih nakucase dok ti odgovori. Kako si napisao samouvjereno reko da cujem neku pametnu a ti izvali sta i djeca kod uciteljice znaju brate. Krhko je znanje dakle supljak ko sto sam i mislio...
MMM1977 wrote: ↑18/01/2026 13:08
Ne može se u Hrvatskoj dobiti boravišna dozvola na ime vlasništva nad nekretninom. Ja sam razmišljao da, ako se odlučim boraviti dole, napravim neku firmicu i da na taj način dobijem boravak.
Nemojte mi porediti vrijeme ovdje i dole, decembar i januar su isto dobri ako nema bure, do zalaska sunca se može sjediti u bašti u kratkim rukavima, neuporedivo. A da ne govorim o magli i smogu.
Firma da, moze i vlasništvo nad nekretninama ali ovisi o vrijednosti nekretnine.
Iam.i ona opcija za mladje da se ozene u cro
ma hajde... cekam te evo tri stranice budalastina raznih nakucase dok ti odgovori. Kako si napisao samouvjereno reko da cujem neku pametnu a ti izvali sta i djeca kod uciteljice znaju brate. Krhko je znanje dakle supljak ko sto sam i mislio...
Koji supljak? Nemas pare, nemas firmu ,.neces da se ženis, radiš, preselis, nista onda.
Last edited by sumirprimus on 18/01/2026 19:46, edited 1 time in total.
sto se tice vremena definitivno je bolje u dalmaciji pa cak i u hercegovini nego u sarajevu koliko god bili subjektivni u vezi sarajeva
a sto se tice sadrzaja i ostalog sve zavisi sta trazis i sta tebe licno usrecuje
neko trazi nocni zivot nego trazi mirno nesto neko zeli da bude sam kao da je jedini covjek na svijetu itd
ovo drugo je bukvalno od covjeka do covjeka
sumirprimus wrote: ↑18/01/2026 19:46
Mi smo blizu kako je.krenulo ponovnog uvodjenja.viza.
Zivi mi bili, da ne docekamo, al tesko... Po tom osnovu gubis odmah dvije od tvoje tri ionako mrsave mogucnosti boravka u HR kao i ostatku EU. Ostaje zenidba... E sad, ako nas i kad speruju, imamo mogucnost u Tursku i Rusiju... majcice... treba se okrenuti tamo hebes EU al problem je jedini put preko Srbije.
Eto renta I rezije pojedu jednu takvu platu, jos hrana, obleka, pa kako ode na odmor?
Pa da, ali kad vas rade dvoje, troje ili četvero iz kuće onda je druga priča. Ovdje je priča kao da u svakom stanu ili kući živi i radi jedna osoba.
A više plata ima smisla, udri fotke onda sa Floride ruga nek popadaju dusmani
Normalno, sve sto napišem ja ima smisla
Hoću drug moj. Još aj reko neću postavljat slike, pisat ovo ono da ne bude foliram se…Od sad krećem punom parom, osobito protiv pojedinih filozofa i dežurnih pametnjakovića na temi.
Sve zavisi gdje si. CA stanovi su od 2000+(ako nadjes) kolega placa 60m2 3000usd +rezije. Ono nesto ko hljeb 5usd, kila babana 3, gorivo je haos jeftino
E moj Rugi, opet si pogrešno odgovorio. Kad hoćeš da ispadneš pametan, obrazovan i konkurentan na tržištu rada, i da ti svi na forumu mi zavidimo..Kažeš da ti 5500 zaradiš tjedno u USA i da su te pogrešno shvatili. Ovako s tom sićiom ispadaš kao neki Meksikanac koji u Čemeriku dovukao djecu iz tri braka, oca i mater, punca i punicu i sve zaposlio na crnjaka. Kako sad ja da razvijem ozbiljnu zavidnost tvojim fotkama s Floride?
E moj Rugi, opet si pogrešno odgovorio. Kad hoćeš da ispadneš pametan, obrazovan i konkurentan na tržištu rada, i da ti svi na forumu mi zavidimo..Kažeš da ti 5500 zaradiš tjedno u USA i da su te pogrešno shvatili. Ovako s tom sićiom ispadaš kao neki Meksikanac koji u Čemeriku dovukao djecu iz tri braka, oca i mater, punca i punicu i sve zaposlio na crnjaka. Kako sad ja da razvijem ozbiljnu zavidnost tvojim fotkama s Floride?
Moj Rugi i za dobro rolanje treba odredjen nivo. I IQ. Jbg.
Last edited by SaraFina on 18/01/2026 22:06, edited 1 time in total.
Rugafet wrote: ↑18/01/2026 22:05
Ne kapiram, ko me je pogrešno shvatio? Ne zaradim tjedno toliko nego mjesečno.
Znam da ne zaradiš. Ti si neki fizikaner. Ali ako hoćeš da istrolaš nas i da ti zavidimo, moraš ovako po upusvima odraditi. U mom postu iznad!
Pa šta i ako sam fizikaner? Važno je da sam ja sretan i pošteno da zaradim je li tako.
A ti sudeći po pisanju ili potrazi kakvog zagondziju ili promijeni dilera.
Rugafet wrote: ↑18/01/2026 22:05
Ne kapiram, ko me je pogrešno shvatio? Ne zaradim tjedno toliko nego mjesečno.
Znam da ne zaradiš. Ti si neki fizikaner. Ali ako hoćeš da istrolaš nas i da ti zavidimo, moraš ovako po upusvima odraditi. U mom postu iznad!
Pa šta i ako sam fizikaner? Važno je da sam ja sretan i pošteno da zaradim je li tako.
A ti sudeći po pisanju ili potrazi kakvog zagondziju ili promijeni dilera.
Ništa. Fitzicki pisao je u većini slučajeva pošten. Nego ne mozes zavist izazvati “da crkni dušmani” s tim. I s tom plaćom koja je ispod prosjeka za USA standarde. Jeftinom svinjetinom, bazenom i pivom od litar. Čak evo i odlazak na Floridu kojim licitiras je bezze. Ja ti samo dajem savjete kako se uspješno trola i izaziva zavist mase.
Rugafet wrote: ↑18/01/2026 22:26
Koliko gluposti u jednom postu…ono kad zelis ispast pametan a ustvari samo ispadneš
Vjeruj mi…
Otpusavanje sanitarnih čvorova je pošten posao, no niko ne sanja to da radi.. niti zavidim nekome ko to radi..
Ili svinjetina od 4 dolara.. garant je ukusna kad ubiješ jaja, no to nije jelo s kojim se licitira. A ni ona piva od 1,5 l.
Itd Itd
Ne znam šta mi je. Pa sam ovako dobronamjerna.
P.S ovaj iz Visokog se voza po Spaniji i Italiji. Na drugoj temi. Snima vina po par stoja eura, a ti izvali pivcugu od 2 dolara. Begej Rugi i nauci se. Lol