Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
zigzag wrote: ↑16/01/2026 18:44
Zato ja kažem da bi bilo dobro da se zna ko piše pa onda bude sve jasnije.
Npr sad ovaj članak oko trumpa i carina svijetu. Tu je očito da je veĉina komentara od nedodrkanih omladinaca kojima se sviđa ovaj grmaljski pristup.
Takvi su i ovdje pa se onda spominje "glumac, kepec,jevrej, svirač nekom stvarkom " itd.
Kud je mlado , kud ga je kultura iz malograđnske kladionice obrazovala. Ali ima ono svoje mišljenje o svjetskoj politici.
Jebemliga, mi smo kao mladi vaspitani da budemo dobri prema drugima, i da stanemo na crtu svakom nasilniku.
Danas izgleda vaspitanje ide: pognutu glavu sablja ne siječe.
Npr sad ovaj članak oko trumpa i carina svijetu. Tu je očito da je veĉina komentara od nedodrkanih omladinaca kojima se sviđa ovaj grmaljski pristup.
Takvi su i ovdje pa se onda spominje "glumac, kepec,jevrej, svirač nekom stvarkom " itd.
Kud je mlado , kud ga je kultura iz malograđnske kladionice obrazovala. Ali ima ono svoje mišljenje o svjetskoj politici.
Jebemliga, mi smo kao mladi vaspitani da budemo dobri prema drugima, i da stanemo na crtu svakom nasilniku.
Druze profi, davno proslo vrijeme. Vjerujem da smo tu negdje glede godina, mladje generacije imaju doosta drugaciji mentalitet, drugaciji odnos prema drugome, prema radu, prema zivotu generalno, prema svemu. U necemu mozda realniji, ali hbg realnost je ono sto medju sobom stvaramo. Meni mnogo nedostaje ono nekadasnje drustvo, nek prica ko sta hoce, komunisti ovo ono. Ja licno nisam osjetio da je bilo kome mom ili meni branio da praktikujem vjeru, isao u mekteb prije rata, isao u dzamiju i prije i za vrijeme i poslije rata. Drustvo kao drustvo je bilo bolje, kvalitetnije, znaci da su pojedinci bili "kvalitetniji". Da smo postali drustvo iskrenih vjernika bilo bi daleko bolje neg sto jeste, ali nismo.
Staju i oni (na crtu), kad se treba kurciti i naprdjivati po forumu...
A zapravo, prvi lete da cipelare slabijeg...
Nije ovo neka promjena među razmišljanju generacije ali sada moraš čitati njihove mrljotine jer svaki balavac piše.
Njima se sviđa putin, a sada i trump. Njima se sviđa golubović ili faćo. ( ali im se ne sviđa zelenski jer je imao muda da stane protiv siledžije).
Zašto?
Zato što je svaki od nabrojanih lood jarane
I nije problem što tako razmišlja dok je mlađi, problem je što i sa 50 godina ostane na istom intelektualnom nivou a tada ga možeš vidjeti i na nekoj funkciji jer se danas ne dolazi do funkcije zato što si obrazovan, načitan i sa kvalitetnim rezonom nego suprotno.
Ovo gore pod uslovom da je neko stvarno alija, rejhana, ahmed muhamed a ne četnik.
Druze profi, davno proslo vrijeme. Vjerujem da smo tu negdje glede godina, mladje generacije imaju doosta drugaciji mentalitet, drugaciji odnos prema drugome, prema radu, prema zivotu generalno, prema svemu. U necemu mozda realniji, ali hbg realnost je ono sto medju sobom stvaramo. Meni mnogo nedostaje ono nekadasnje drustvo, nek prica ko sta hoce, komunisti ovo ono. Ja licno nisam osjetio da je bilo kome mom ili meni branio da praktikujem vjeru, isao u mekteb prije rata, isao u dzamiju i prije i za vrijeme i poslije rata. Drustvo kao drustvo je bilo bolje, kvalitetnije, znaci da su pojedinci bili "kvalitetniji". Da smo postali drustvo iskrenih vjernika bilo bi daleko bolje neg sto jeste, ali nismo.
Ja nisam vidio da je iko ikom uskracivao pravo da bude religiozan i da slavi vjerske praznike.
Samo je to bilo odvojeno od javnog života, privatna stvar svakog pojedinca.
U zemlji multivitaminskoj jedino moguće i ispravno.
Starmer: Nećemo oprostiti ni zaboraviti ruske zločine.
Danas, 16. siječnja, navršava se godina dana otkako smo se predsjednik Zelenski i ja sastali u Kijevu kako bismo sklopili ugovor kakav nikada prije nije postojao – Stogodišnji sporazum o partnerstvu između naših zemalja. Naše partnerstvo najjasniji je dokaz da su Putinove imperijalne težnje da odvoji Ukrajinu od njezinih najbližih partnera postale grandiozni strateški neuspjeh.
Danas smo bliži nego ikad. I pronalazimo nove načine za produbljivanje naših sigurnosnih veza i jačanje partnerstva za buduće generacije.
To činimo zbog dubokog osjećaja jedinstva među našim narodima. To činimo kroz zajedničku vjeru u slobodu, demokraciju i obećanje bolje budućnosti. I to činimo jer smo ogorčeni Putinovom brutalnom okrutnošću. Dok se Ukrajina i većina svijeta ujedinjuju kako bi radile na pravednom i trajnom miru, Putin pokazuje svoje pravo lice usmjeravajući dronove i rakete na ukrajinski narod. Ovo je Putinov "jezik mirotvorstva" - kada ubija nevine muškarce, žene i djecu i pokušava milijune ljudi gurnuti u hladnoću i tamu usred ledene zime, kada temperatura vani padne na -20°C.
Ove akcije nemaju drugu svrhu osim povećati patnju civilnog stanovništva. Ovo je sramotno.
Nikada nećemo oprostiti niti zaboraviti ove zločine.
Također, kada Putin izmisli priču o "napadu" na njegovu rezidenciju, mi razotkrivamo tu laž. Kada upotrijebi raketu Orešnik sposobnu nositi nuklearne bojeve glave kako bi pogodio Lavov 1000 km od prve crte i 70 km od granice zemalja NATO-a, osuđujemo to kao otvorenu eskalaciju...
Putin bi vaše živote htio pretvoriti u pakao - ali umjesto toga, vaša odlučnost da se oduprete samo raste. Isto tako, raste naše divljenje za nevjerojatne podvige hrabrosti i odlučnosti koje svakodnevno pokazujete. Zato vas podržavamo. I zato unapređujemo Stoljetno partnerstvo kako bismo proširili našu suradnju u svim područjima – od obrazovanja i gospodarstva do jačanja vaše obrane. Zajedno već radimo velike stvari.
Pogledajte britanske i ukrajinske tehničare koji su zajednički razvili presretačke dronove za uništavanje Shaheda prije nego što stignu do domova, bolnica i elektrana. Proizvodimo tisuće takvih presretača svaki mjesec kako bismo ih slali u Ukrajinu. Prije nekoliko dana također smo najavili da razvijamo nove balističke rakete za Ukrajinu koje će povećati vašu vatrenu moć u borbi protiv Putinovog ratnog stroja. Nastavljamo raditi svaki dan kako bismo unaprijedili napore za postizanje pravednog i trajnog mira.
U Parizu smo 6. siječnja održali najveći sastanak "koalicije odlučnih" – 39 zemalja koje vas podržavaju. Još smo jednom pokazali našu snažnu predanost da nastavimo podržavati vašu obranu dok Rusija nastavlja svoju agresiju. A u slučaju mirovnog sporazuma, složili smo se da ćemo ići dalje nego ikad u svojim obvezama kako bismo, zajedno sa Sjedinjenim Državama, jamčili zaštitu Ukrajine od budućih napada. Velika Britanija i Francuska zajednički su otišle još dalje. Potpisali smo Deklaraciju o namjeri da rasporedimo naše vojne snage u Ukrajini u slučaju mirovnog sporazuma. To je dio naše nepokolebljive predanosti Ukrajini. To također otvara put stvaranju pravne osnove za djelovanje britanskih, francuskih i partnerskih snaga na ukrajinskom tlu nakon prekida vatre – stvarajući sigurnost u zraku i na moru te pomažući ukrajinskim oružanim snagama da se oporave. To su važne obveze za dugoročno razdoblje.
Želim da Ukrajina zna, posebno na ovu obljetnicu, da je Ujedinjeno Kraljevstvo uz vas. Ostat ćemo vaša prva podrška u ratu. I bit ćemo vaša prva podrška kada dođe mir. Nastavit ćemo surađivati kako bismo ispunili ovo obećanje za bolju budućnost.
Sir Keir Starmer,
Premijer Ujedinjenog Kraljevstva
Valja procitati kakvim se taktikama sluze ruske orke
Klasična četnik taktika!
Smrzavali smo se i mi, bez vode i struje ali ne znam da je ikome palo na pamet da kaže “predajemo se”
2. Vojna sila
A kurva Evropa i onaj narandžasti žohar samo kalkulišu! Da se išlo “all in” davno bi ovo stalo.
da, ali,
ne znam koliko se sjecate nase najhladnije i najteze godine, zima 93, pa i proljece kad su padale cerska, konjevic polje,glogova,(za one koji ne znaju slobodne teirtorije oko srebrenice i bratunca), itekako je dolazilo do predaje i povlaceja usljed zime i gladi.
a evropa isto ovako, nije reagirala promptno i na vrijeme, i sjecate se prije sramne uloge holandskog bataljona, generala moriona i price o zasticenoj zoni srebrenice , i znamo kako je to zavrsilo.
sta je poenta price, samo tamo gdje je vojna cizma ostala ostala je i drzava rbih. i gdje se pustalo civinlno stanovnistvo da izadje , padala je i teritorija. i da jaci tlaci. nazalost.
vezano za ukrajinu, onih koji izbjegavaju rat i mobilizaciju ce ucijek biti, kao i onih koji ce koristiti rat za licnu korist. ali dok je ljudi bvoljnih da se bore za opstanak i dok bude dovoljno vojnih cizmi na zemlji, bice i drzave kao garant opstanka prije nego sva medjunarodna obecanja, prazne price i garancije. tu ni tri zime nece pomoci,
Odlično si sve ovo napisao, sve pet!
Nije mi jasno zašto u nekim porukama imaš veliko slovo I u pola rečenice? To znači da koristiš stranu tastaturu i način pisanja.
Klasična četnik taktika!
Smrzavali smo se i mi, bez vode i struje ali ne znam da je ikome palo na pamet da kaže “predajemo se”
2. Vojna sila
A kurva Evropa i onaj narandžasti žohar samo kalkulišu! Da se išlo “all in” davno bi ovo stalo.
da, ali,
ne znam koliko se sjecate nase najhladnije i najteze godine, zima 93, pa i proljece kad su padale cerska, konjevic polje,glogova,(za one koji ne znaju slobodne teirtorije oko srebrenice i bratunca), itekako je dolazilo do predaje i povlaceja usljed zime i gladi.
a evropa isto ovako, nije reagirala promptno i na vrijeme, i sjecate se prije sramne uloge holandskog bataljona, generala moriona i price o zasticenoj zoni srebrenice , i znamo kako je to zavrsilo.
sta je poenta price, samo tamo gdje je vojna cizma ostala ostala je i drzava rbih. i gdje se pustalo civinlno stanovnistvo da izadje , padala je i teritorija. i da jaci tlaci. nazalost.
vezano za ukrajinu, onih koji izbjegavaju rat i mobilizaciju ce ucijek biti, kao i onih koji ce koristiti rat za licnu korist. ali dok je ljudi bvoljnih da se bore za opstanak i dok bude dovoljno vojnih cizmi na zemlji, bice i drzave kao garant opstanka prije nego sva medjunarodna obecanja, prazne price i garancije. tu ni tri zime nece pomoci,
Odlično si sve ovo napisao, sve pet!
Nije mi jasno zašto u nekim porukama imaš veliko slovo I u pola rečenice? To znači da koristiš stranu tastaturu i način pisanja.
Sumnjiv si mi... kao da vas je dva.
Druze, niej sluzbena korespodencija, mobitel, godine, zivci, reflex, dioptrija, nehaj. Opusteno
U 2025. godini okončana je prva faza prijelaza Oružanih snaga Ukrajine na korpusni sustav. Reforma je omogućila pojednostavljenje i rasterećenje sustava zapovijedanja i upravljanja trupama, kao i povećanje učinkovitosti korištenja i opskrbe osobljem, izjavio je zapovjednik Oružanih snaga Ukrajine Oleksandr Sirski.
Prema Sirskom, tijekom formiranja korpusa premješteno je više od 36.000 vojnika s raznih položaja.
„Prije reforme, sustav tijela zapovijedanja i kontrole temeljio se na privremeno stvorenim operativno-taktičkim skupinama, gdje su časnici imenovani na rotacijskoj osnovi i bili su otrgnuti s položaja, što je utjecalo na kvalitetu upravljanja“, rekao je Sirski.
Osim toga, kaže Sirski, reforma korpusa omogućila je zapovjednicima korpusa da odrede točan broj podređenih brigada, kako bi se osigurala kontrola nad prisutnošću trupa na prvoj crti bojišnice i njihovom logističkom podrškom.
„Unatoč aktivnim neprijateljstvima, prešli smo na drugu fazu koju planiramo dovršiti unutar godine dana“, rekao je Sirski.
Čudno, niko još nije ništa objavio od naših medija..
Mora se ovo medijski eksponirati, kao što su uradili Hrvati s onim likom iz Mariupolja, da se napravi neki " deal" s Ukrajincima, da se spasi glava, pa nek robija ovdje 7 godina.