ma pitam za istanbul ne za ostatak turske
bio sam tamo pa onako pitam jer mi je onako postao zanimljiv grad
naravno ne mislim da selim tamo al onako pitam kakvi su uslovi i sl
ma pitam za istanbul ne za ostatak turske
Tamo ide bošnjačka elita mada danas uglavnom je to Antalija, dole su se stanovi pokupovali. Istanbul samo oni sa političkim konekcijama.
Drzava odredjuje zakone za useljenistvo. Ne mozes posmatrati Istanbul izvan Turske. Ja ne znam nikoga da je otisao u Tursku raditi a turska dijaspora se mjeri u milionima samo u EU, tako da...tokio25 wrote: ↑15/01/2026 20:51ma pitam za istanbul ne za ostatak turske
bio sam tamo pa onako pitam jer mi je onako postao zanimljiv grad
naravno ne mislim da selim tamo al onako pitam kakvi su uslovi i sl
Ma nije to, nego sam na previse tema.stubrijez wrote: ↑15/01/2026 16:55 Da ti je vazno moje misljenje zapamtio bi, nisam davno napisao... a eto nadodjose zakljucci sami od sebe. Bitno je valjda sta a ne ko pise... ipak ja sam korektan forumas evo ponovicu: Normalno radno vrijeme sa sto manje putovanja na posao, prekovremenih, nocnih, rada od kuce isl, urazumit troskove, uzivati u sto vise slobodnog vremena, posvetiti se sebi i porodici, necemo niko zivjeti 300 godina...
Spanci su pravi prgavi ljudi i teski supci. Jedno je otici u Barcelonu kao turista i oduseviti se a totalno druga prica zivjeti i raditi tamo. Kada vidis onda kakvi su Spanci nacionalisti i psihopate.Ozimician wrote: ↑15/01/2026 21:54 Ja obično kad krenem s nekim ženama pričati tako o ovoj temi iz naslova i sl.
Barem 50% kaže - jao Njemačka je baš dosadna i hladna - ali ja bih selila u Tursku, Španiju, Italiju, to su za mene prave zemlje, tamo bi se mogla zamisliti.
Moj odgovor bude - zato je Njemačka puna Turaka, Španaca i Talijana koji dolaze tamo da rade, a ne obrnuto.![]()
Jbg, kad nema meze, onda sve ostalo vrlo brzo postane bezveze.
A gdje nije tako u odnosu na "došljake"? Doseli Tuzlak u Sarajevo pa tu bude prijekih pogleda a ne kad dođe neko izvana. Što mi nismo tolerantniji u odnosu na ove Marokance kod nas?Hendrix wrote: ↑16/01/2026 11:36Spanci su pravi prgavi ljudi i teski supci. Jedno je otici u Barcelonu kao turista i oduseviti se a totalno druga prica zivjeti i raditi tamo. Kada vidis onda kakvi su Spanci nacionalisti i psihopate.Ozimician wrote: ↑15/01/2026 21:54 Ja obično kad krenem s nekim ženama pričati tako o ovoj temi iz naslova i sl.
Barem 50% kaže - jao Njemačka je baš dosadna i hladna - ali ja bih selila u Tursku, Španiju, Italiju, to su za mene prave zemlje, tamo bi se mogla zamisliti.
Moj odgovor bude - zato je Njemačka puna Turaka, Španaca i Talijana koji dolaze tamo da rade, a ne obrnuto.![]()
Talijani ista prica, par gradova bogato u centru ostatak kraj s krajem vuce. I naravno pokvarenost i ciganija je na istom nivou.
Nije dzaba pola Italije vani, dolce vita je bajka.
Upravo ovo.MMM1977 wrote: ↑16/01/2026 12:45A gdje nije tako u odnosu na "došljake"? Doseli Tuzlak u Sarajevo pa tu bude prijekih pogleda a ne kad dođe neko izvana. Što mi nismo tolerantniji u odnosu na ove Marokance kod nas?Hendrix wrote: ↑16/01/2026 11:36Spanci su pravi prgavi ljudi i teski supci. Jedno je otici u Barcelonu kao turista i oduseviti se a totalno druga prica zivjeti i raditi tamo. Kada vidis onda kakvi su Spanci nacionalisti i psihopate.Ozimician wrote: ↑15/01/2026 21:54 Ja obično kad krenem s nekim ženama pričati tako o ovoj temi iz naslova i sl.
Talijani ista prica, par gradova bogato u centru ostatak kraj s krajem vuce. I naravno pokvarenost i ciganija je na istom nivou.
ja volim haos
da si rekao zenicanin pa ajde al tuzlakMMM1977 wrote: ↑16/01/2026 12:45A gdje nije tako u odnosu na "došljake"? Doseli Tuzlak u Sarajevo pa tu bude prijekih pogleda a ne kad dođe neko izvana. Što mi nismo tolerantniji u odnosu na ove Marokance kod nas?Hendrix wrote: ↑16/01/2026 11:36Spanci su pravi prgavi ljudi i teski supci. Jedno je otici u Barcelonu kao turista i oduseviti se a totalno druga prica zivjeti i raditi tamo. Kada vidis onda kakvi su Spanci nacionalisti i psihopate.Ozimician wrote: ↑15/01/2026 21:54 Ja obično kad krenem s nekim ženama pričati tako o ovoj temi iz naslova i sl.
I kad ti ides? Ovaj post si ovdje ponovio dvocifren broj puta nekoliko godina zaredom, pa me zanimalosumirprimus wrote: ↑16/01/2026 13:47 iz ove ludare ako si mlad i dok te ne otruju i izdoktriniraju pogresno, odmah ali odmah, ne okreci se sine, sto bi zoster reko ne okrecem se tata.
hoces sad reci da ako se preselim u barcelonu da mi nece zivot biti samo sangrija na barceloneti svaki dan, a navecer cava kod placa de catalunya? i da mi ovo nece biti pogled svaki vikend??_BataZiv_0809 wrote: ↑16/01/2026 12:44 Uzimati turisticki posjet kao bilo kakav reper za svakodnevni zivot je debilno.
I Shakira koja snima spot u fontaniizvrsni direktor wrote: ↑16/01/2026 14:01hoces sad reci da ako se preselim u barcelonu da mi nece zivot biti samo sangrija na barceloneti svaki dan, a navecer cava kod placa de catalunya? i da mi ovo nece biti pogled svaki vikend??_BataZiv_0809 wrote: ↑16/01/2026 12:44 Uzimati turisticki posjet kao bilo kakav reper za svakodnevni zivot je debilno.
https://www.google.com/maps/place/La+Te ... FQAw%3D%3D
![]()