Dešavanja u Srbiji

Laertes

#73201 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Laertes »

tokio25 wrote: 15/01/2026 21:40
Laertes wrote: 15/01/2026 21:39
tokio25 wrote: 15/01/2026 19:38 ljudi sirom srbije ima dosta normalnih ljudi koji ne zele bosni zlo samo nisu glasni kao ovi suprotni
Žestoka manjina.... Ko li ove bira evo skoro 40 godina?
isto kao i kod nas
izlaznost 50-60% i onda vladaju drzavom oni koji imaju 20-25% totalne podrske
Jeste I kod nas tako, ali živ bio, nemoj stavljati znak jednakosti. Nismo mi išli klati tamo.
A po ljudima koje znam, level ispranosti mozgova je tamo daleko viši.
tokio25

#73202 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by tokio25 »

Laertes wrote: 15/01/2026 21:47
Laertes wrote: 15/01/2026 21:39

Žestoka manjina.... Ko li ove bira evo skoro 40 godina?
isto kao i kod nas
Jeste I kod nas tako, ali živ bio, nemoj stavljati znak jednakosti. Nismo mi išli klati tamo.
zasto uvijek idete na to da se izjednacava agresija i sl
jbt bukvalno napisem da se vlast izabere isto kao i kod nas sto se tice procenta izlaska a svi odu nemoj izjednacavati nismo mi isli klati
bas ste bolesni i preokupirani misleci da je neko sa druge strane neki cetnik ili ko vec
uopste nisam ni pomenuo rat i sl sto se tice usporedbe al kao sto rekoh vi uvijek nadjete neku poveznicu sa zlocinima
Laertes

#73203 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Laertes »

tokio25 wrote: 15/01/2026 21:51

isto kao i kod nas
jbt bukvalno napisem da se vlast izabere isto kao i kod nas sto se tice procenta izlaska a svi odu nemoj izjednacavati nismo mi isli klati
bas ste bolesni i preokupirani misleci da je neko sa druge strane neki cetnik ili ko vec
uopste nisam ni pomenuo rat i sl sto se tice usporedbe al kao sto rekoh vi uvijek nadjete neku poveznicu sa zlocinima
Pa jbt, jesu ti sad ovi što se kao bune protiv "1 za 100" I sami nabili kokarde? Jesu li skandirali "Vučiću, Šiptaru"? Jel ti tu vidiš napredak? Katarzu?
tokio25

#73204 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by tokio25 »

Laertes wrote: 15/01/2026 21:58
tokio25 wrote: 15/01/2026 21:51
Pa jbt, jesu ti sad ovi što se kao bune protiv "1 za 100" I sami nabili kokarde? Jesu li skandirali "Vučiću, Šiptaru"? Jel ti tu vidiš napredak? Katarzu?
gdje sam uopste pominjao ko se buni ko vlada?
kazem da drzavom vlada vlast za koju je glasalo otprilike 25% sveukupne glasacke populacije
kakvih je ovih 75% ne znam al sam siguran da bar 25% ima normalnih pa da izaberu nekog srpskog branta

zasto to ne urade nemam pojma kao sto i ovdje nemam pojma sto ne glasa onih drugih 50% i na vlast ne dovedu nekoga ko ce hapsiti lopove urediti drzavu itd
Danguba

#73205 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Danguba »

tokio25 wrote: 15/01/2026 19:38 ljudi sirom srbije ima dosta normalnih ljudi koji ne zele bosni zlo samo nisu glasni kao ovi suprotni
Da se ne lazemo i umotavamo, sutra bi opet vecina Srbijanaca krenula na Hrvatsku, BiH, CG...samo da im se omoguci a mene i mnoge druge koji smo prezivjeli njihovu agresiju ne bi mogao ni puskom natjerati u Srbiju.
Kapiras, ima razlike u mentalitetima.

Sve dok ne priznaju zlocine pocinjene na teritoriji BiH, dok ne pruze iskreno izvinjenje, dok ne pohvataju pobjegle ratne zlocince koji se tamo kriju...sa njima nema normalne spike.
Nemoj opet, pa proslo je toliko vremena, da proslo je i mi cekamo njihovu ljudskost.

Mozemo ovako preko plota samo dobacivati. :D
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#73206 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by PreWiBa »

Srbija je se unazadila, a ne napredovala.

Davno prošlo vrijeme da je makar neka stranka nalik nekoj modernoj evropskoj (DS) bila ozbiljan faktor u Srbiji, ipak postojali nezavisni mediji tipa B92, a opcija poput one Čedomira Jovanovića nekoliko puta prešla cenzus.
tokio25

#73207 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by tokio25 »

Danguba wrote: 15/01/2026 23:37
Da se ne lazemo i umotavamo, sutra bi opet vecina Srbijanaca krenula na Hrvatsku, BiH, CG...samo da im se omoguci a mene i mnoge druge koji smo prezivjeli njihovu agresiju ne bi mogao ni puskom natjerati u Srbiju.
Kapiras, ima razlike u mentalitetima.

Sve dok ne priznaju zlocine pocinjene na teritoriji BiH, dok ne pruze iskreno izvinjenje, dok ne pohvataju pobjegle ratne zlocince koji se tamo kriju...sa njima nema normalne spike.
Nemoj opet, pa proslo je toliko vremena, da proslo je i mi cekamo njihovu ljudskost.

Mozemo ovako preko plota samo dobacivati. :D
da s ene lazemo i ne umotavamo ne bi
nisu ni 90ih u tolikom broju u kojem se zeli pokazati a posebno ne bi danas
srbija je 90ih imala koliko stanovnika 7-8 miliona?
koliko je bilo srpske vojske u hrvatskoj i bih za vrijeme ratova?
ako uzmemo da je vecina bila mjestani tj stanovnici hrvatske i srbije pravih srbijanaca je bilo mozda u vrh glave 20% na koju cifru?
pola miliona vojnika?
to dodje 100000
100000 na 7 miliona je koliko?
cca 1.5%
o cemu pricamo
i neka ta cifra nije tacna nego da ih zeli 10% ili cak i ovi koji glasaju za sahbaza a njih je znaci 25%
to opet nije vecina koja se zeli prikazati

nas ubi sto gledamo crno bijelo i ako nisi sa mnom protiv mene si
ako mrzim jednog brazilca mrzim sve brazilce i sl i tako je sa srbima

ne kazem da je bez razloga al ne mozemo reci vecina bi to uradila i sl

da li je isla nazad kao sto ovaj iznad kaze? jeste
Danguba

#73208 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Danguba »

Na jednog dobrovoljca iz Srbije bilo je 1-50 clanova sto porodice, prijatelja komsija.
Rijetki su se bunili...tako da :zzzz:

:mrgreen:
muha_sa

#73209 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by muha_sa »

muha_sa

#73210 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by muha_sa »

Bursać: Srbijanski studenti sramno čestitali neustavni 9. januar!

Zato sramna studentska čestitka 9. januaru i neustavnom danu RS nije nikakva „poruka mira“, nego moralni i politički bankrot i sunovrat. To je trenutak u kojem su studenti u blokadi pokazali ono o čemu pišem već drugu godinu: da su suštinski na istoj, neočetničkoj liniji kao i Dodik, i Vučić, i Šešelj.
Nije ovo tekst o entitetu Republika Srpsko. Nije čak ni tekst o neustavnom 9. januaru. Ovo je tekst o jednoj sramnoj studentskoj čestitki. O nekoliko rečenica, par vizuala i jednom javnom gestu koji je skinuo sve maske s lica takozvane „kritičke mladosti“ u Srbiji.

Jer onog trenutka kada studenti u blokadi, oni koji se zaklinju u slobodu, demokratiju i borbu protiv autokratije, čestitaju neustavni i anticivilizacijski dan Republike Srpske, dan entiteta u čije ime su počinjeni najgnusniji masovni zločini i genocid u konačnici, više nema prostora, ako ga je ikad i bilo, za nesporazume i pravdanja. To nije omaška. Nije neznanje. Nije „pogrešan tajming“.

To je politička i ideološka odluka.

I tu se sve razotkrilo.

Ne kao lapsus. Ne kao nesporazum. Ne kao „nisu znali“, “mladi su”.

Nego kao svjesno svrstavanje.

Jer 9. januar nije praznik. Nije identitet. Nije „emocija naroda“, kako to vole da kažu apologeti nasilja. 9. januar je datum isključenja, poricanja i sile, dan utemeljen na odluci koja je bila uvod u rat, etničko čišćenje i genocid. To je dan koji je Ustavni sud Bosne i Hercegovine proglasio neustavnim. Tačka.

Ko ga slavi – slavi politiku sile. Ko ga čestita – čestita ideologiju krvi i tla. Ko ga relativizira – stoji na strani zločinačkog kontinuiteta.

I tu nema neutralnosti.

Zato studentska čestitka 9. januaru nije „poruka mira“, nego moralni i politički bankrot i sunovrat. To je trenutak u kojem su studenti u blokadi pokazali ono o čemu pišem već drugu godinu: da su suštinski na istoj, neočetničkoj liniji kao i Aleksandar Vučić i Vojiskav Šešelj.

Razlika je samo u stilu. Vučić to rsa svojim Kerberima adi cinično, planski i interesno s pozicije vladti. Studenti to rade besplatno, s dubokim ideološkim uvjerenjem i bez trunke sumnje.

I onda se svi zajedno, krajnje licemjerno, pitaju: zašto u Srbiji nema napretka i promjena.

Kako da ih bude???

Kako da zemlja ide naprijed kada joj „kritička mladost“ čestita datume koji su je već jednom gurnuli u ponor zla? Kada se pod parolom slobode podržava entitet nastao na masovnim grobnicama? Kada se borba protiv Vučića vodi tako što se preuzme njegov ideološki arsenal?

To nije otpor. To je klasična imitacija.

Srbija danas ne stoji u mjestu zato što joj Zapad nešto brani, kako se voli reći u kafanskim geopolitičkim teorijama. Srbija stoji jer u njoj ruske ekspoziture rade punom parom, jer se svaka kritika proglašava izdajom, jer se srednji vijek romantizira kao zlatno doba, jer se militantno svetosavlje nudi kao univerzalni odgovor za sve – od ekonomije do ekologije.

Kad se Kosovo poteže na svakom ćošku, kao amajlija protiv stvarnosti. Kad se teorije zavjere šire brže od udžbenika, a teoretičari slave kao “heroji pokreta otpora”. Kad se četničanje prodaje kao bunt.

U takvom ambijentu Vučić ne mora ništa posebno da radi. Sistem se sam održava. Zato je i mogao da raspusti Ćacilend kad mu je završio posao – jer sad ima studente u blokadi koji misle isto što i on, samo to nazivaju drugačijim imenima i rade besplatno za razliku od Ćacija.

I tu dolazimo do najodvratnijeg sloja cijele priče: “studentskih svjedoka”.

Dolazimo do onog soja koji stoji sa strane, gleda u pod, snima storyje o „miru“, a onda uredno čestita 9. januar. Prešuti četničku ikonografiju. Prešuti negiranje genocida. Prešuti trenutak kada se sloboda pretvara u batinu nad drugima.

To su oni koji će vam objasniti da „nije trenutak“, da „treba razumjeti kontekst“, da „ne treba dijeliti narod“. I nikada, ali nikada, neće reći jasno i glasno: ovo je zločinačka, umobolna politika. Jer za to treba kičma. A kičma se ne dobija na staljinističko-četničkim plenumima.

Lažni moral je danas najjeftinija valuta Srbije. Njime se kupuje vlastita čistoća dok se stoji do koljena u blatu. Njime se peru ruke nad masovnim grobnicama. Njime se glumi distanca dok se faktički stoji u istoj koloni s Vučićem, Dodikom i popovima-ratnicima.

Ti studentski svjedoci ne šute iz straha. Šute iz saglasnosti.

Jer ko ne vidi problem u 9. januaru, taj nema problem s onim što je do tog oid tog datuma dovelo. Ko čestita Republici Srpskoj „državnost“, taj nema problem s njenim temeljima. A temelji su – da se ne lažemo – masovne grobnice, etnička čišćenja, protjerivanja i logori.

Zato je gotovo perverzno slušati kuknjavu o „nedostatku napretka u Srbiji“. Napretka nema jer se svaki pokušaj budućnosti guši povratkom u mit, jer se sloboda svodi na pravo da se bude isti kao 1992, jer se Evropa koristi kao bankomat, a Rusija kao ideološki tutor.

I zato Vučić vlada. Ne zato što je genij. Nego zato što sistem ima dobrovoljne statiste i korusne udiote.

Jer ima studente koji mu ideološki čuvaju leđa čak i onda kada misle da mu se suprotstavljaju.

Blokada bez raskida s četništvom nije otpor. Studentska blokada koja čestita 9. januar entitetu RS nije borba za slobodu. To je maskirana restauracija i kontrarevolucija.

Ko to ne shvati, neka se ne pita zašto Srbija taviri u besmislu ruske gubernije. Ne stoji ona – ona se svjesno vraća unazad.

A povratak u srednji vijek, kako historija neumoljivo pokazuje, nikada nije bio studentski bunt. Uvijek je bio kolektivna kapitulacija razuma.

https://plenum.ba/svakodnevnica/politik ... 019?feed=g
No Mind

#73211 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by No Mind »

Štovanje presudjenih ratnih zlocinaca, nepriznavanje zlocina genocida i agresija na druge drzave, revizionizam cetnickog pokreta, nastavak velikodrzavnog projekta (aka crpcki cvet), aproprijacija susjednih jezika i etnija, odnosno turanje svega pod srpski, to je sve pored drzavne politike i apsolutni mainstream javnog mnijenja u srbiji.
Na takvim osnovama se ne mogu graditi dobrosusjedski odnosi, ne more pita od g... Uvjek to ispliva na površinu.

Ali ima izuzetaka, i pojedinih ljudskih velicina uvijek. Ako mi vjerujete, ja sam u kasnim dvadesetim dozivio da mi se stariji Beogradjanin na moru placuci izvinjavao za sve sto je njegova zemlja uradila u Bosni, i Sarajevu i Srebrenici.... Covjek je sam ispravno osjećao gdje je bio pocetak i kraj zla 90tih, bez obzira sto su u Bosni izvrsioci zla, vecinski bili lokalci.
Ja vjerujem da je bio iskren, i ja sam to iskreno prihvatio, koliko mogu, u odnosu na ono sto sam ja i ljudi oko mene dozivjeli u ratu. Kad se takvo nesto dozivi, onda nema mrznje...
Eh, to mi trebamo vidjeti od drzave i vecine drustva tamo, onda mozemo biti normalne komsije. Samo to nije bas vjerovatno...
banjaluka078
Moderator

#73212 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by banjaluka078 »

Komšije ponosne.
No Mind

#73213 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by No Mind »

banjaluka078 wrote: 16/01/2026 13:29

Komšije ponosne.
Била би то и лепа историјска иронија, да Србин у америчкој генералској униформи лупи шамар НАТО кукавицама, као скромна освета за оно што су они нама радили на Косову и Метохији. Па нека пробају оних 13 Немаца да пуцају на њега као што су пуцали на Србе у Призрену.
Kod mitomana je sve moguce pa i ovakve kvazi logicke konstrukcije. :lol:
banjaluka078
Moderator

#73214 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by banjaluka078 »

Nema veze što je Nik komandovao baš bazom na Kosovu.

https://www.rts.rs/lat/vesti/politika/3 ... tilom.html
muha_sa

#73215 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by muha_sa »

okanomalo

#73216 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by okanomalo »

ako se ovo privede kraju MOL postade veliki igrac na balkanu.

https://nova.rs/vesti/biznis/mol-i-gasp ... a-o-nis-u/
Danguba

#73217 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Danguba »

Trebaju to Amerikanci da dozvole :-)
Zamisli o cemu Amerikanci odlucuju. :-)
Nama je valjda svejedno ko ce nam uzimati pare. :roll:
SaraFina

#73218 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by SaraFina »

Danguba wrote: 16/01/2026 00:50 Na jednog dobrovoljca iz Srbije bilo je 1-50 clanova sto porodice, prijatelja komsija.

Šuška se da je Arkanov sin u Ukrajini. Peče zanat. A ona sposoba od materešine kaze da „uči“ box u Moskvi.
Danguba

#73219 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Danguba »

SaraFina wrote: 19/01/2026 23:23
Danguba wrote: 16/01/2026 00:50 Na jednog dobrovoljca iz Srbije bilo je 1-50 clanova sto porodice, prijatelja komsija.

Šuška se da je Arkanov sin u Ukrajini. Peče zanat. A ona sposoba od materešine kaze da „uči“ box u Moskvi.
Dobar genetski materijal za ukrajinsko djubre. :D
džakailibu

#73220 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by džakailibu »

Upratio iko ove nove momente oko cede jovanovica? kakvo ludilo!
Danguba

#73221 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Danguba »

Srbija je puna ...,...,...i ... a najmanje normalnih ljudi. :roll:
muha_sa

#73223 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by muha_sa »

https://www.facebook.com/nikola.sandulovic.14

Nikola Sandulovic

Šta je Srbija sebi dozvolila?!
Da se jedan primitivac koji je krao benzin sa bratom iz radikalskog juga, koji je otimao kiosk ŠIŠ ČEVAP, obraća kao predsednik države gradjanima iz jednog restorana u Davosu, komentarišući o siru i krompiru koji je dobio priliku da pojede na naš račun, i šta će čuvar njegovih pokradenih milijardi Siniša Mali kasnije da pojede posle njega?!
Kakav žalosni sunovrat srpske nacije, njene kulture i jedne zemlje!

banjaluka078
Moderator

#73224 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by banjaluka078 »

DonieBrasco

#73225 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by DonieBrasco »

O sebi se bave vec odavno samo neka nastave.
Post Reply