Sta je vama toliko smijesno?
Vi ocigledno niste pili dovoljno mlijeka kao mali.
Hoće, ali kako?
Sumnjam da cete skontati, ti ode bas u one krajnje finese, ali razumijem tvoju boljeza u ledja wrote: ↑15/01/2026 17:26Sta je vama toliko smijesno?
Vi ocigledno niste pili dovoljno mlijeka kao mali.![]()
A mislis da bi dobio neku kaznu,zbog necega?kamberovica polje wrote: ↑15/01/2026 20:42Štok i vjeverica.
Pa na ovo ide cijelo vrijeme, jer zna da mu je pušing zagarantovan, a onda bi bilo bjež'te noge...
Zato pumpa brojku ICE plaćenika, da ga brane od zakona.
Ne odmah, ali bi demokrate podbjedom dobile alate kojim bi ga kočili na svakom koraku druge dvije godine mandata.alijagoro wrote: ↑15/01/2026 20:47A mislis da bi dobio neku kaznu,zbog necega?kamberovica polje wrote: ↑15/01/2026 20:42Štok i vjeverica.
Pa na ovo ide cijelo vrijeme, jer zna da mu je pušing zagarantovan, a onda bi bilo bjež'te noge...
Zato pumpa brojku ICE plaćenika, da ga brane od zakona.
Znas sta je meni pak blew my mind? Znas ono kad napisu low fat milk, pa kao 2% fat, ovo ono, zvuci pravo malo, ha jel....kad onda jednog dana procitam da je whole milk.......3%.GandalfSivi wrote: ↑15/01/2026 18:55Sumnjam da cete skontati, ti ode bas u one krajnje finese, ali razumijem tvoju boljeza u ledja wrote: ↑15/01/2026 17:26Sta je vama toliko smijesno?
![]()
Ja samo.6% whole mlijeko uzimamjeza u ledja wrote: ↑15/01/2026 21:15Znas sta je meni pak blew my mind? Znas ono kad napisu low fat milk, pa kao 2% fat, ovo ono, zvuci pravo malo, ha jel....kad onda jednog dana procitam da je whole milk.......3%.GandalfSivi wrote: ↑15/01/2026 18:55Sumnjam da cete skontati, ti ode bas u one krajnje finese, ali razumijem tvoju boljeza u ledja wrote: ↑15/01/2026 17:26
![]()
![]()
MAHA!![]()
Odlicnojeza u ledja wrote: ↑15/01/2026 21:15Znas sta je meni pak blew my mind? Znas ono kad napisu low fat milk, pa kao 2% fat, ovo ono, zvuci pravo malo, ha jel....kad onda jednog dana procitam da je whole milk.......3%.GandalfSivi wrote: ↑15/01/2026 18:55Sumnjam da cete skontati, ti ode bas u one krajnje finese, ali razumijem tvoju boljeza u ledja wrote: ↑15/01/2026 17:26
![]()
![]()
MAHA!![]()
Imas brate sve za pare. U iole fancy radnji.
Ja se ne sjecam kad sam zadnji put vidio pravo mlijeko, sa izdvojenim vrhnjem na vrhu (nista homogenizacija)….drug_profi wrote: ↑16/01/2026 00:13 Mlijeko se industrijski obire i standardizuje se masnoća prema deklaraciji. Uklonjena masnoća se koristi za druge proizvode.
Procenat masnoće može varirati u zavisnosti od pasmine krave i naravno od ishrane.
Holštajn: ~ 3,4–3,8 %
Simental: ~ 3,8–4,2 %
Jersey: 4,5–5,5 %
#samokažem
Jer sjećam se mlijeka koje su moji roditelji kupovali od nekog seljaka sa Pala. To je neuporedivo sa ovim i najmasnijim sa police.
varilo.jeza u ledja wrote: ↑16/01/2026 00:19Ja se ne sjecam kad sam zadnji put vidio pravo mlijeko, sa izdvojenim vrhnjem na vrhu (nista homogenizacija)….drug_profi wrote: ↑16/01/2026 00:13 Mlijeko se industrijski obire i standardizuje se masnoća prema deklaraciji. Uklonjena masnoća se koristi za druge proizvode.
Procenat masnoće može varirati u zavisnosti od pasmine krave i naravno od ishrane.
Holštajn: ~ 3,4–3,8 %
Simental: ~ 3,8–4,2 %
Jersey: 4,5–5,5 %
#samokažem
Jer sjećam se mlijeka koje su moji roditelji kupovali od nekog seljaka sa Pala. To je neuporedivo sa ovim i najmasnijim sa police.
Ili kad se mlijeko zagrijavalo prije koristenja.
VAŠINGTON - Liderka opozicije u Venecueli Marija Korina Mačado izjavila je danas, 15. januara da je predsjedniku SAD Donaldu Trampu uručila Nobelovu nagradu za mir koju je dobila 2025. godine za borbu za demokratiju u Venecueli.
"Uručila sam predsjedniku Sjedinjenih Američkih Država medalju, Nobelovu nagradu za mir", rekla je Mačado nakon sastanka sa američkim liderom u Bijeloj kući, prenosi CNN.
stvarno nije teško zamisliti kako mu agenti tajne službe otimaju medalju, a on vrišti i čuva je rukama i nogamajeza u ledja wrote: ↑16/01/2026 01:42 Naravno u nekom normalnom vremenu, sve sto predsjednik dobije na poklon tokom svog predsjednikovanja se mora predati drzavi na kraju mandata.
Ova bi odrezala svoju ruku i dala je trumpu ako bi je to dovelo na vlastDanguba wrote: ↑16/01/2026 00:45VAŠINGTON - Liderka opozicije u Venecueli Marija Korina Mačado izjavila je danas, 15. januara da je predsjedniku SAD Donaldu Trampu uručila Nobelovu nagradu za mir koju je dobila 2025. godine za borbu za demokratiju u Venecueli.
"Uručila sam predsjedniku Sjedinjenih Američkih Država medalju, Nobelovu nagradu za mir", rekla je Mačado nakon sastanka sa američkim liderom u Bijeloj kući, prenosi CNN.
![]()
![]()