K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
neno#4

#3876 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by neno#4 »

giovanni008 wrote: 15/01/2026 00:14 Umor je ucinio svoje, putovati busom iz BG za Italiju nije mala stvar i odigrati tekmu nakon 47 sati!

Cuo sam u kuloarima da se Halilovicu napokon probudila savjest i da ce sporazumno raskinuti ugovor, sto bi automatski otvorilo prostor za jednog "pravog" centra. Sa uskoro oporavljenim Shepardom i nadam se Lazicem, bicemo puno jaci!
Ma vrlo je teško moguće da će Miralem Halilović da se odrekne sigurnih primanja do kraja sezone. Ušao je u 35 - u godinu, ovo mu je posljednji ozbiljan ugovor na kraju karijere. Neće više nigdje dobiti ovaj novac, tako da će vjerovatno gurati do kraja. Lazić i Dubravko, šanse su samo teoretske, jer su nedavno imali fight, a Dubravko je poznat kao neko kada se uđe s njim u borbu, sve pamti i ništa ne oprašta. Mada realno Lazić nije ove sezone igrao ozbiljnu košarku, pitanje je da li bi mogao da pomogne. Bosna je pogodila s Plummerom, nisam optimista ni za Sheparda, doktor Senad Maksić ga je operisao i rekao da preporučuje duži oporavak i da razmisle da li će potpisati ugovor s njim. Utakmica s Megom je izuzetno bitna, mora biti maksimalni fokus na tome, a ja se iskreno potajno nadam da bi Vienna mogla doći do pobjede protiv Spartaka.
WarrenGrozni

#3877 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by WarrenGrozni »

neno#4 wrote: 14/01/2026 13:19
hrasno38 wrote: 14/01/2026 08:54
neno#4 wrote: 13/01/2026 22:48

Na veliku žalost niti jedan od njih nema potrebni kvalitet da napravi ozbiljnu karijeru. Dubravko radi sjajan posao dovodeći igrače diljem Bosne i Hercegovine, ali fali da to neko probere. Ima npr. jedan solidno zanimljiv igrač Arslan Dobrača, prešao iz Burcha u KK Ilidži. Njega su trebali uzeti, a ništa se ne plaća. Ali odlično je to što pokušava dovesti sve što se može dovesti, a da je talentovan.
Nikada nemoj tako govoriti. Ja se sjecam kada je Sejo Bukva dosao u Zelju. Sejo bukvalno nije znao hodati kako treba ali su ga uzeli pod svoje i individualnim treninzima ga doveli do jednog od najboljih centara u bivsoj drzavi. Dakle puno toga zavisi od samog igraca ali i od kluba. Jojic ih moze nauciti puno toga samo ako ozbiljno shvate kosarku. Ipak su ta ista djeca u zadnjoj sekundi zijanila na ABA U19 od VELIKOG PARTIZANA sto znaci da ima tu slifa i da ga treba tesati.
Jojić ih ne može ništa naučiti, njegova košarka je nažalost ostala u 80-im godinama. A druga stvar, gledao sam ove momke i na Europskom prvenstvu, gledao sam utakmice u A1 ligi, nema tu potrebnog talenta. Najbolji talenti su nažalost izuzev Novaka Manojlovića otišli u Igokeu, Megu, itd. Partizan u omladinskim kategorijama zadnje vrijeme vrlo loše radi, plus najbolji nisu igrali na tom U19 turniru, falilo je tu igrača, a jako bitno za nas je Slovenac igrao. Vjerujem da će Dubravko naći najbolje moguće rješenje za omladinski pogon i da će doći 2-3 osobe u narednom periodu. Svaka mu čast, vratio je Bosnu gdje i pripada, ako se večeras dobije u Italiji, ovo je ogroman korak naprijed.
Ja sam gledao tu utakmicu ABA U19 sa Partizanom, koju su izgubili iako su na 40 sekundi i plus 6 već počeli slaviti.
Stvarno nisam uočio ništa demode u košarci koju su odigrali. Baš naprotiv...jedna odlična timska partija, protok lopte, dosta dodavanja i pikova. I tu se ovaj Stanišić pokazao kao baš solidan materijal. Kao pozajmljen igrač, ušao je s klupe i odigrao svoju rolu od 15 minuta izvanredno, donio energiju u skoku, te pokazao i neki IQ i razumijevanje igre, pogotovo u piku sa Klještanom, gdje je poentirao iz rola , pa trojka iz popa
I ima te neke fizičke predispozicije, poguren, široka ramena i veliki raspon ruku tipa MJ Kuridža.
Mislim da ima potencijal da napravi neku karijeru, ali to sad zavisi od još mnogo faktora.

Sve u svemu, ako su se oni tako skrpili i ako nisu igrali najbolji igrači, onda je onakva igra čist trenerski potpis za taj turnir. A izgledali su mnogo modernije i uigranije od Partizana.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#3878 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by hrasno38 »

WarrenGrozni wrote: 15/01/2026 15:02
Nikada nemoj tako govoriti. Ja se sjecam kada je Sejo Bukva dosao u Zelju. Sejo bukvalno nije znao hodati kako treba ali su ga uzeli pod svoje i individualnim treninzima ga doveli do jednog od najboljih centara u bivsoj drzavi. Dakle puno toga zavisi od samog igraca ali i od kluba. Jojic ih moze nauciti puno toga samo ako ozbiljno shvate kosarku. Ipak su ta ista djeca u zadnjoj sekundi zijanila na ABA U19 od VELIKOG PARTIZANA sto znaci da ima tu slifa i da ga treba tesati.
Jojić ih ne može ništa naučiti, njegova košarka je nažalost ostala u 80-im godinama. A druga stvar, gledao sam ove momke i na Europskom prvenstvu, gledao sam utakmice u A1 ligi, nema tu potrebnog talenta. Najbolji talenti su nažalost izuzev Novaka Manojlovića otišli u Igokeu, Megu, itd. Partizan u omladinskim kategorijama zadnje vrijeme vrlo loše radi, plus najbolji nisu igrali na tom U19 turniru, falilo je tu igrača, a jako bitno za nas je Slovenac igrao. Vjerujem da će Dubravko naći najbolje moguće rješenje za omladinski pogon i da će doći 2-3 osobe u narednom periodu. Svaka mu čast, vratio je Bosnu gdje i pripada, ako se večeras dobije u Italiji, ovo je ogroman korak naprijed.
Ja sam gledao tu utakmicu ABA U19 sa Partizanom, koju su izgubili iako su na 40 sekundi i plus 6 već počeli slaviti.
Stvarno nisam uočio ništa demode u košarci koju su odigrali. Baš naprotiv...jedna odlična timska partija, protok lopte, dosta dodavanja i pikova. I tu se ovaj Stanišić pokazao kao baš solidan materijal. Kao pozajmljen igrač, ušao je s klupe i odigrao svoju rolu od 15 minuta izvanredno, donio energiju u skoku, te pokazao i neki IQ i razumijevanje igre, pogotovo u piku sa Klještanom, gdje je poentirao iz rola , pa trojka iz popa
I ima te neke fizičke predispozicije, poguren, široka ramena i veliki raspon ruku tipa MJ Kuridža.
Mislim da ima potencijal da napravi neku karijeru, ali to sad zavisi od još mnogo faktora.

Sve u svemu, ako su se oni tako skrpili i ako nisu igrali najbolji igrači, onda je onakva igra čist trenerski potpis za taj turnir. A izgledali su mnogo modernije i uigranije od Partizana.
Ovo o cemu prica @neno je upravo bilo u tom timu pa i dan danas je kod mase igraca kada je dosao Joja na klupu. Vecina tih igraca je jednostavno nedovrseno zahvaljujuci tome sto u BiH svako ziv moze biti sportski trener a posebno oni koji su zavrsili DIF....ne trenersku skolu nego DIF ili ti Fakultet sporta i tjelesnog odgoja. Mnoge perspektivne sportiste su upropasili misleci da je profesor ili nastavnik fizickog vaspitanja isto sto i sportski trener. Joja je u kosarci oko 45 godina sto igrac sto kao trener. Trener starog kova je vodio i Srbiju na OI pa ih USA dobi na teske guzove. Joja zna puno toga u kosarci i vrlo je temperamentan trener i ne mozes ga zajebavati jer je prosao sve sarajevske fakinske skole. Bio je izvrstan bek ali je imao velikih problema sa koljenima tokom karijere i radi toga nije postigao nesto vise. Radio je sa mnogim sarajevskim trenerima koji su bili izuzetno cijenjeni tako da je ovo sto je napisao @neno nidje veze. Ja sam pricao sa njim kada je dosao i bio je bas sjeban kad je vidio koliko su ti igraci nedovrseni i lose nauceni. Gledao sam ih na treningu i to je bas strasno mada zaista se tu moglo napraviti par izuzetnih igraca. On je to rekao Dubravku i mislim da je Dubravko shvatio da tu treba vremena. E sad kad je Dubravko u pitanju tu je tesko bilo sta reci jer ako mu je radi necega Joja stao u gard onda jeste donji.
Gledao sam i ja taj turnir i decki su igrali odlicnu kosarku protiv izuzetno jakih Partizana i Olimpije. Ali dobra je politika da mladi igraci ponovo dolaze u Bosnu i ako njih 10 budu dva odlicna to ce biti extra. Ono sto je lose sto Bosnina omladinska kosarka krece od juniora a ne od pionira. Kad ides od pionira i kad dovedes dobre trenere onda sebi stvaras i pravis buducnost. MVP je bio sa Pestom zamislio da bude taj ko ce praviti pilice ali nesto je puklo.
neno#4

#3879 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by neno#4 »

Kod Partizana nisu svi igrali, kod Bosne jesu i to pojačani s Markovćem, Stanišićem, Slovencem itd. Vidjet ćemo ko će biti upravu, po onome što sam vidio zadnjih godinu dana niko od ovih trenutnih nema potencijal da napravi nešto veliko u karijeri, čak mislim da neće nikada igrati veliku ulogu u ABA ligi npr. Svi se čude košarci Mladena Jojića, ne sarajevski treneri, njih ne uzimam u razmatranje. A ako ne napravi ono što Dubravko očekuje, a to je da pobjeđuje u narednom periodu, teško će saradnja biti nastavljena. Ali živi bili pa vidjeli ko će biti upravu.
hrasno38

#3880 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by hrasno38 »

neno#4 wrote: 15/01/2026 18:43

Kod Partizana nisu svi igrali, kod Bosne jesu i to pojačani s Markovćem, Stanišićem, Slovencem itd. Vidjet ćemo ko će biti upravu, po onome što sam vidio zadnjih godinu dana niko od ovih trenutnih nema potencijal da napravi nešto veliko u karijeri, čak mislim da neće nikada igrati veliku ulogu u ABA ligi npr. Svi se čude košarci Mladena Jojića, ne sarajevski treneri, njih ne uzimam u razmatranje. A ako ne napravi ono što Dubravko očekuje, a to je da pobjeđuje u narednom periodu, teško će saradnja biti nastavljena. Ali živi bili pa vidjeli ko će biti upravu.
Eki svi se cude kosarci Mladena Jojica?? Pa naravno da se cude jer Jojic je za vecinu trenera kosarkaskih u BiH profesionalac sa velikim iskustvom. Pa to je i on rekao da je tim los i da su igraci totalno neizgradjeni i nedovrseni ali nije ih on sklapao nego pokusava da kod njih ispravi sto se ispraviti moze. Kompletni omladinski pogoni su postavljeni naopako i onda ti ne mozes ocekivati za kratak period neki uspjeh.
giovanni008

#3881 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by giovanni008 »

Lazic upravo izjavio:
.
Sada nije bilo poziva, ali ne krijem da mi je uvijek bilo zadovoljstvo igrati pred sarajevskom publikom i atmosferom koji stvori.

Vidim da Bosna odlično igra i u ABA ligi i Eurokupu FIBA, nadam se da će nastaviti s dobrim rezulattima", kaže Lazić

Ovo je invitacija da ga KK Bosna kontaktira, trebalo bi brzo odreagovat! Bojim se da ce nam ga Igokea uzeti pred nosom,
neno#4

#3882 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by neno#4 »

hrasno38 wrote: 15/01/2026 20:51

Eki svi se cude kosarci Mladena Jojica?? Pa naravno da se cude jer Jojic je za vecinu trenera kosarkaskih u BiH profesionalac sa velikim iskustvom. Pa to je i on rekao da je tim los i da su igraci totalno neizgradjeni i nedovrseni ali nije ih on sklapao nego pokusava da kod njih ispravi sto se ispraviti moze. Kompletni omladinski pogoni su postavljeni naopako i onda ti ne mozes ocekivati za kratak period neki uspjeh.
Ja ne očekujem ništa. Novac koji je Mladen Jojić dobio je preozbiljan novac za platu, tako da se odmah MORA opravdati to. Moraju se ODMAH vidjeti promjene, znači pola godine u razvojnom timu je bačeno. Navest ću ti puno, puno primjera, a ponavljam ti da nisam više involviran u košarku kao prije. Malog Manojlovića šetaju od razvojnog tima do prvog haman pola sezone što je nonsens i totalna glupost. Forsiranje Klještana koji nema apsolutno nikakvog talenta i ugasit će se uskoro. Grahovac je tu i klupiran je stalno, od njega neće biti ništa. Atmosfera u razvojnom timu je ekstremno loša, igrači su totalno protiv njega. Jašarević ništa nije ponudio. Niti jednog trenutka se nije potrudio da ubijedi Dubravka da se oformi kadetski tim, a to je bila njegova OBAVEZA. Ako misli da će Dubravko da ga čeka da on priča da su igrači loši, odmah mu reci da se grdno prevario. Dubravko gura sjajne stvari, ima grešaka kao i svi što ih prave, ali nikada nikome nije bilo stalo do kluba kao njemu. Daje svoj novac, posuđuje kad kasne uplate, riješio je sa svoje firme more dugovanja Royala. U ovom nesređenom sistemu, gdje sve kasni, pojavio se čovjek koji svojim novcem gura klub. Naše je da podržimo, kupujemo karte, odlazimo na utakmice, kupujemo sezonske ulaznice, itd. Karte jesu skupe, ali trebamo svi da shvatimo da je prošlo vrijeme kada se Bosna gledala za 10 KM parter i 7 KM tribine. Od naredne sezone očekujem da podigne i marketing na veći nivo ako
Bog da. Gleda se ABA liga, gledala se Murcia, gledat će se Reggiana, ako Bog da i neka ekipa u četvrtfinalu FIBA Europe Cupa. Ako se prođe u TOP 8 ABA lige, još tri spektakla u Zetri. Za prvu sezonu više nego dovoljno i tipa kada bi se uzela titula, to bi sjajno izgledalo na kraju.
hrasno38

#3883 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by hrasno38 »

neno#4 wrote: 15/01/2026 23:04
Ja ne očekujem ništa. Novac koji je Mladen Jojić dobio je preozbiljan novac za platu, tako da se odmah MORA opravdati to. Moraju se ODMAH vidjeti promjene, znači pola godine u razvojnom timu je bačeno. Navest ću ti puno, puno primjera, a ponavljam ti da nisam više involviran u košarku kao prije. Malog Manojlovića šetaju od razvojnog tima do prvog haman pola sezone što je nonsens i totalna glupost. Forsiranje Klještana koji nema apsolutno nikakvog talenta i ugasit će se uskoro. Grahovac je tu i klupiran je stalno, od njega neće biti ništa. Atmosfera u razvojnom timu je ekstremno loša, igrači su totalno protiv njega. Jašarević ništa nije ponudio. Niti jednog trenutka se nije potrudio da ubijedi Dubravka da se oformi kadetski tim, a to je bila njegova OBAVEZA. Ako misli da će Dubravko da ga čeka da on priča da su igrači loši, odmah mu reci da se grdno prevario. Dubravko gura sjajne stvari, ima grešaka kao i svi što ih prave, ali nikada nikome nije bilo stalo do kluba kao njemu. Daje svoj novac, posuđuje kad kasne uplate, riješio je sa svoje firme more dugovanja Royala. U ovom nesređenom sistemu, gdje sve kasni, pojavio se čovjek koji svojim novcem gura klub. Naše je da podržimo, kupujemo karte, odlazimo na utakmice, kupujemo sezonske ulaznice, itd. Karte jesu skupe, ali trebamo svi da shvatimo da je prošlo vrijeme kada se Bosna gledala za 10 KM parter i 7 KM tribine. Od naredne sezone očekujem da podigne i marketing na veći nivo ako
Bog da. Gleda se ABA liga, gledala se Murcia, gledat će se Reggiana, ako Bog da i neka ekipa u četvrtfinalu FIBA Europe Cupa. Ako se prođe u TOP 8 ABA lige, još tri spektakla u Zetri. Za prvu sezonu više nego dovoljno i tipa kada bi se uzela titula, to bi sjajno izgledalo na kraju.
Sve je to lijepo ali zaboravljas na cinjenicu da Joja nije stvarao ove igrace nego dosao na gotov proizvod koji je veoma bljutavog ukusa i od svih igraca imaju mozda 2-3 od kojih bi nesto moglo da bude a sve ostalo je produkt kvazi-trenera. Novac ne nzam koji dobija jer ga nisam i necu pitati jer mislim da je to nepristojno izuzev ako se negdje ne pojavi u javnosti ali mozes ti nekome dati milione al dzaba kad ti trebas od kloceva da napravis igrace. Manojlovic je napredovao u masi stvari od kad je dosao Jojic i zahvaljujuci njemu sad je u seniorima i gura ga Pasalic. Kljestan je za vecinu talenat mada nije nikakv poseban talenat sto onda govori kakvi su ostali. Igraci su protiv njega iz razloga sto im je uveo pravila, red, rad i disciplinu. Sto nema kurcenja i glumljenja velikih zvijezda. Rekao sam ti Joja je stara skola kosarke a u toj skoli se znalo ko je igrac a ko trener. Sta ima Jojic da ubjedjuje Dubravka za kadete valjda o tome trebaju da odluce strukture koje vode klub. Napisao sam ti imali su MVP sa Seadom Pestom pa su se posrali u to radi nadobudnosti.
Niko nije rekao da Dubravko nije najzasluzniji za povratak Bosne i kapa mu do poda ali ponavljam to ne znaci da on u klubu treba da bude sve i svasta. Radi toga imamo danas u seniorskoj ekipi 70% kloceva, imamo basnoslovno za nase uslove placenog igraca koji uopste ne igra jer je doveden povrijedjen, imamo trenera pocetnika na klupi koji hajde gura koliko toliko ali niko ozbiljan ne misli da je on dobro rjesenje za klupu. Naravno Dubravku ce trebati vremena da pocisti sva sranja koja su napravile bivse strukture i to je najtezi dio posla. Evo cuo sam da je Bradic otisao.
I zaboravljas jednu stvar da je Dubravko dao 20% novca a ostalo nije njegov novac nego nas, poreskih obveznika.
Rezultati su za sada dobri i to niko ne spori mada je igra losa ali sreca ima puno ekipa na nasem nivou pa i losijih. Po meni titula mora biti prioritet a ona se ne moze uzeti sa ovom ekipom.
Logovan

#3884 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by Logovan »

Vienna nije bez šansi protiv Spartaka, mogu ih mlatnuti
Logovan

#3885 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by Logovan »

Vienna pobijedi :D :thumbup:

Sa pobjedom u nedjelju prilazimo na bod, plus utakmica manje
giovanni008

#3886 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by giovanni008 »

AA A pobjedi Vienna Spartaka u trecem produzetku!

Odlicna vijest za Bosnu.

Sudija Igor Dragojevic Srbin iz Crne Gore, ne da je navijao za Spartak nego je naocigled umalo ukrao pobjedu Vienna. Davno nisam vidio takvu pljacku.
https://bgbasket.com/en/referee.php?id=248
Rogie

#3887 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by Rogie »

Ja sam povremeno bacao pogled na utakmicu i nekako mi je djelovalo previse ocigledno za onoliki broj 'slucajnih' gresaka od kojih su tek neke ponistene gledanjem video snimka. Ali eto, nisam pomnije pratio pa kontam mozda je do mene.

Uh kako bi bilo dobro dobiti Megu u nedjelju...
Didier

#3888 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by Didier »

Interesantan ovaj sastav Beča.

Imaju samo dvojicu Austrijanaca, i to Rašida Mahalbašića i Marka Goranovića :D
neno#4

#3889 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by neno#4 »

Didier wrote: 17/01/2026 00:46 Interesantan ovaj sastav Beča.

Imaju samo dvojicu Austrijanaca, i to Rašida Mahalbašića i Marka Goranovića :D
Razumljivo je da ima dosta igrača koji su sa ovih prostora, Dragan Bajić je sportski direktor Vienne.
Logovan

#3890 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by Logovan »

Uzmeš jednu ulaznicu, odeš na dvije utakmice. KK Bosna BH Telecom te treba na tribinama.

📌 Zetra, Sarajevo
📆 Od 18.01.2026. do 21.01.2026.
🎟️ Kupi ulaznice na entr.io/ababosna
Image
Leopard_SA

#3891 KK Bosna Sarajevo

Post by Leopard_SA »

Danas protiv Mege u 18h. Veoma bitna utakmica gdje bi se eventualnom pobjedom dosta približili Top 8 fazi ABA lige. Prvu utakmicu protiv Mege smo izgubili 106 - 88. Bosnu je tada prevodio Aleksandar Damjanović.

HAJDE BOSNO!
neno#4

#3892 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by neno#4 »

hrasno38 wrote: 16/01/2026 10:29
neno#4 wrote: 15/01/2026 23:04

Sve je to lijepo ali zaboravljas na cinjenicu da Joja nije stvarao ove igrace nego dosao na gotov proizvod koji je veoma bljutavog ukusa i od svih igraca imaju mozda 2-3 od kojih bi nesto moglo da bude a sve ostalo je produkt kvazi-trenera. Novac ne nzam koji dobija jer ga nisam i necu pitati jer mislim da je to nepristojno izuzev ako se negdje ne pojavi u javnosti ali mozes ti nekome dati milione al dzaba kad ti trebas od kloceva da napravis igrace. Manojlovic je napredovao u masi stvari od kad je dosao Jojic i zahvaljujuci njemu sad je u seniorima i gura ga Pasalic. Kljestan je za vecinu talenat mada nije nikakv poseban talenat sto onda govori kakvi su ostali. Igraci su protiv njega iz razloga sto im je uveo pravila, red, rad i disciplinu. Sto nema kurcenja i glumljenja velikih zvijezda. Rekao sam ti Joja je stara skola kosarke a u toj skoli se znalo ko je igrac a ko trener. Sta ima Jojic da ubjedjuje Dubravka za kadete valjda o tome trebaju da odluce strukture koje vode klub. Napisao sam ti imali su MVP sa Seadom Pestom pa su se posrali u to radi nadobudnosti.
Niko nije rekao da Dubravko nije najzasluzniji za povratak Bosne i kapa mu do poda ali ponavljam to ne znaci da on u klubu treba da bude sve i svasta. Radi toga imamo danas u seniorskoj ekipi 70% kloceva, imamo basnoslovno za nase uslove placenog igraca koji uopste ne igra jer je doveden povrijedjen, imamo trenera pocetnika na klupi koji hajde gura koliko toliko ali niko ozbiljan ne misli da je on dobro rjesenje za klupu. Naravno Dubravku ce trebati vremena da pocisti sva sranja koja su napravile bivse strukture i to je najtezi dio posla. Evo cuo sam da je Bradic otisao.
I zaboravljas jednu stvar da je Dubravko dao 20% novca a ostalo nije njegov novac nego nas, poreskih obveznika.
Rezultati su za sada dobri i to niko ne spori mada je igra losa ali sreca ima puno ekipa na nasem nivou pa i losijih. Po meni titula mora biti prioritet a ona se ne moze uzeti sa ovom ekipom.
Kad budeš u prilici, saznaj za koju platu radi Mladen Jojić, pa će ti onda biti jasno o čemu pričam. Plaćen je za više od 3/4 puta od većine trenera ovdje, a zadnjih deset godina haman da ne postoji na košarkaškoj mapi. Druga je stvar što kada se objavi da Jojić ima titule prvaka u Rumuniji prije 20 godina našim ljudima to djeluje kao vau priča. Dubravko ima najbolje namjere, griješi i griješit će kao i svi, ali vjeruj mi kad on digne ruke od Bosne nažalost opet ide stradanje u nepovrat. Zato što kasne uplate sa svih strana, a on posuđuje Bosni pare i krpi rupe okolo. Bradića više nema tu, ali on je ustvari pobjednik cijele situacije, jer je Dubravko platio sve dugove koji su ostali iza njega i to 90% svojim novcem. Pa šta misliš ko finansira Zvezdu? Drčelić možda? Ili Partizan? Ostoja? Sve to radi država ili grad. Pa i Tedeschi je dobrano digao ruke od Cedevite kako se fuzionisao sa Olimpijom, dosta daje Ljubljana. Napravljene su greške u odabiru igrača, ali ko ih ne pravi. Zvezda je dovela stranaca i stranaca i samo ove sezone toliko grešaka napravila. Bosna ima priliku da današnjom pobjedom dođe na korak među 8 u ABA ligi i da pobjedom u srijedu zakorači u TOP 8 FIBA Europe Cupa što bi bilo odlično za prvu sezonu i pored svih problema koje ima. Imamo šansu da igramo s Partizanom, Clujom, Dubaijem, Igokeom, znači još najmanje 4 utakmice u Zetri što je odlična stvar. Da se razumijemo, navijam isključivo za Bosnu, ne za Dubravka ni Prolab, ni Telecom. Predivan je osjećaj jutros se bilo probuditi i u sebi osjetiti ushićenje za meč ABA lige protiv najtalentovanijih klinaca u regiji. Grad, Kanton, Federacija trebaju da daju novac za Bosnu, ionako svi političari samo kradu, otimaju, zapošljavaju, bolje da daju za Bosnu nego da kupuju nova auta. Ako sve bude kako treba i Bosna dogodine bude imala otprilike ovakav budžet, Muhamed Pašalić će uvjeren sam to puno bolje da posloži nego Aco i Dubravko. Halilovića sigurno neće biti u planovima za narednu sezonu, tj. igrača u tim godinama i sa takvom historijom povreda. Na pobjedu momci, sretno danas!
hrasno38

#3893 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by hrasno38 »

@neno kakav god da je Josic ima karijeru i kosarkasku i trenersu svjetlosnu godinu vecu nego 99% trenutnih trenera iz BiH. To sto je uradio 2005 u Rumuniji je veliki uspjeh za tadasnju rumunsku kosarku jer tadasnja i danasnje su nebo i zemlja. Rumunija je danas kosarkaski postovana drzava i to smo vidjeli jucer na utakmici izmedju Cluja i Dubaia. Dakle Jojic je tu kosarku razvijao u Rumuniji i zadnjih godina radio sa omladinskim selekcijama.
Koliko god da je platu dobio nije dobio kao Halilovic i Atic koji ne zasluzju ni pola od toga.
Da ponovim be Dubravka danas Bosne ne bi bilo tu gdje jeste i ja sam ovu Bosnu pratio i kad je bila u drugoj ligi i kad vecini ovdje forumasa nije padalo na pamet da se zamara sa nekakvim drugoligasem i apropo toga i te kako cijenim sve ovo sto je Dubravko uradio Godinama lobirma i za sredstva i posto znas svasta o Bosni onda znas i da Bradic nije dobijao bas mala sredstva za Bosnu i da se sa takvim sredstvima i te kako moglo igrati. OK proslost Dubravko je sadasnjost ali jos ovu sezonu i onda ode. Dubravko je i u savezu kad je bio posudjivao pare i uvijek je bio uz kosarku svim srcem jedino sto ne konta da ne moze SAM voditi klub a da to bude sve kako treba. Bacio je ogromne pare na Halilovica i Atica a dobio 30% onoga sto bi trebali da daju. Znam da je tesko raskinuti ugovore ali moze se sve ako se hoce. O karakteru Halilovica je bespotrebno govoriti jer mene bi bilo stid da uzimam tolike pare od kluba koji se pokusava vratiti tamo gdje je bio ako nista iz postovanja prema casnoj istoriji KK Bosne. Atic nije dobar mentalno i to se vidi iz aviona cak imam osjecaj da namjerno ponekad grijesi jer zna da mu Pasalic ne moze nista.
Ono sto ja znam je to da su za Bosnu izdvojena fina sredstva ove godine i ako je neko slagao to Dubravko treba javno da keze pa da im jebemo mater. Rezultati su neocekivano dobri a igra neocekivano losa. Pobjedjujemo vise zahvaljujuci onoj "sreca prati hrabre". Pasalic je bio iznenadjenje na klupi koje je pozitivno djelovalo ali se vremenom pokazalo da njemu fali jos puno toga do ozbiljnog i kvalitetnog trenera. Njegovo ponasanje na klupi je mahalsko i apsolutno nema uticaja na sudije sto je ti to znas vrlo cesto presudno. Ja mislim da nije do sada nikada dobio tehnicku gresku ili mozda grijesim? Pasalic nije imao taj ekskluzivite da uci od nekog dobrog trenera vec je sjedio sa Acom Damjanovicem koji je sve samo ne dobar trener. Ne kazem da on ne bi bio odlicno rjesenje za buducnost Bosne ali mora se dovesti na klupu koliki toliki macak od kojeg se moze sto sta nauciti.
Sto se tice vecearsnje utakmice za mene je ona nekak najteza jer Mega je totalno nepredvidljiva ekipa a Bosna igra veoma losu kosarku u kojoj svaku utakmicu daju protivniku priliku da napravi prednost. Pod kosem imaju tornjeve ali bez iskustva. Ako dobijemo Megu mislim da smo napravili 80% posla jer naravno ne znamo kako ce Subotica igrati do kraja jer joj dolazi Buducnost i idu Megi.
Naravno kao i svih zadnjih godina ja sam uz Bosnu 100% ali ljubav prema necemu me nije nikada limitirala da kritikujem ono sto nije dobro pogotovo ako kritike odu na pravu adresu i adresa shvati da su kritike opravdane,
Leopard_SA

#3894 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by Leopard_SA »

Miralem Halilovic u sastavu za vecerasnju utakmicu. Vakat je bio
hrasno38

#3895 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by hrasno38 »

Leopard_SA wrote: 18/01/2026 15:11 Miralem Halilovic u sastavu za vecerasnju utakmicu. Vakat je bio
Falim te boze
Logovan

#3896 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by Logovan »

Opaaa vratio se :D
hrasno38

#3897 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by hrasno38 »

Dobra igre Bosne i 1 cetvrtini. Nekako djeluju da su motivisani. Halilovic daje sigurnost na skoku mada ovi imaju tornjeve. Salic sirovo kao i uvijek A Atic nastavlja da ubija igru svojim razmisljanjem sa loptom u rukama. Samo nek ovako nastave...
Logovan

#3898 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by Logovan »

Gotov drugi dio, 60 poena, +25, samo se Gutić i Manojlović nisu upisali, trice nas idu, dosta njihovih grešaka iskoristili

Sve sam rekao :mrgreen:
hrasno38

#3899 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by hrasno38 »

Sada se vec moze reci izvanredna igra Bosne u 1 poluvremenu i pravo je uzivanje gledati ovakvu Bosnu. Kazu 17 izgubljenih lopti ali to je danak odlicne odbrane Bosne pogotovo Lopeza i Westa. Sut strasan. Ovo je Bosna koja bi veceras mnoge jace ekipe zestoko namucila. Ali tek je polovina igre....
hrasno38

#3900 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by hrasno38 »

Atic i West ne mogu igrati skupa jer ubise igru i Mega odmah smanjuje
Post Reply