Zbog ovakvih, meni najvise godi, promjena IZ, prestanak dominacije bosnjaka u federaciji, ravnopravna nacionalna zastupljenost svih konstitutivnih naroda, a ako ne ide onda da se vidi sta se moze ljudksi i mirno odraditi. sa ukom i bez uka. jel posteno?i sto veca decentralizacija drzave, ako mze uopste i opstati ovako.Haris.ba wrote: ↑13/01/2026 19:45Pa sve je balans u zivotu. Ako neko iz Tuzle ili Zenice zeli da im opet Sarajlija upravlja i kantonalnim nadleznostima - hajde.Danguba wrote: ↑13/01/2026 19:25 Kao sto ne treba dirati ni IZ.
Sve je iz Dejtona i Wasingtona. Nekome se ovo ne djasvi a nekome ono.
Cuj da i to cujem od nezavisnih forumasa, ne treba dirati kantone.
Koliko ono rekose da ima ministarstava u BiH?
230+ , mozda ni ja ne bi dirao tu reorganizaciju ako imam direktnu korist a da su teret, to niko normalan ne moze porec.
Iako u Tuzli i Zenici ciscenje ulica od snijega nije kantonalna nadleznost ko u Sarajevu, zele li oni Uk da im bude za to nadlezan? Trebalo bi ih pitati?
Nigdje ne pise da mora da bude 16 ministara. Sve je stvar kantona.
Nigdje i ne pise da kantonalni nivo mora da ima zaposlenika koliko ima.
Nije problem u nadleznostima kantona. Vec kako su u praksi uredjene.
Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
-
sumirprimus
#54401 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
-
sumirprimus
#54402 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
sta je reci sa ovim potezom efendica, razjedinjenost bosnjackih nacionalista?
jos je znakovitiji tekst s.h na klixu, gdj se kao prodaju mooda pod bubrege pa se izbor sk iz df.a stavla u isti kos kao i izbor bosnjackog clana predsjednista becirovica ispred trojke. nece da ide drugovi. df je hard core krilo sda, kao i szbih.
-
sumirprimus
#54403 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
ja sam iskreno zabirnut za patriotski front u ovim teskim vremenima
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
- Truba
#54405 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
zasto ste fiks za becirovica
lik je ko josipović
a njega je pobijedila kolinda
dakle nama treba neko ko se stekao diplomu
na faksu
znaci sultanija ide na megdan bećirbegu
deracina
lik je ko josipović
a njega je pobijedila kolinda
dakle nama treba neko ko se stekao diplomu
znaci sultanija ide na megdan bećirbegu
deracina
-
sumirprimus
#54406 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
pa trojka vjerovatno nece mijenjati figuru koja je vec jednom dobilau direktnom duelu, iako je slabunjava dobitnik je ne mijenjas dok ne izgubi.
vidi se da desnica u bosnjaka nije sigurna u baketovu pobjedu otuda i ove objave.
no sto je veca razjedinjenost na bosnjackoj politickoj sceni to ce biti lakse snsdu i hdzu sa istima, ko god dobio s ove strane.
- Tvrtko II Kotromanić
#54407 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
ma uzima Denis ovo
osim ako bas bas nesto ne zajebe
osim ako bas bas nesto ne zajebe
-
sumirprimus
#54408 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
nije ni to sigurno.
trojka sama sebi podmece kuke.
realno mogao bi i izugbitri ako se desnica uozbilji i ujedini.
- DaysleepeR
#54409 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Niko ne priča koliko će glasova na onih 300k Bečirević pokupiti od Komšićevih glasača koji su glasali za Željka socijaldemokratu, građanina, bosanca.
Ti glasovi sigurno neće otići ni Bakiru ni Rumenom, a bogami ni Slavenu.
Onih preostalih 200k koje je Bakir imao, sad dodatno dijeli na Rumenog i Bakira plus ako se umiješa Ramo Isak, i onda još na Slavena.
Imaće Denis više glasova nego ostali zajedno.
Bakir nikad neće progutati ponos i podržati Rumenog, niti bi mu Sebija to dala kada bi i htio.
Možda gurnu Šefika ili tako nekog ko žrtvenog jarca, međutim koga god da gurnu to Rumeni neće cijeniti niti će biti u obavezi da daje bilo kakve ustupke. Prije mislim da je ovo dogovor sa Trojkom, da će mu dati poziciju premijera KS.
Onih preostalih 200k koje je Bakir imao, sad dodatno dijeli na Rumenog i Bakira plus ako se umiješa Ramo Isak, i onda još na Slavena.
Bakir nikad neće progutati ponos i podržati Rumenog, niti bi mu Sebija to dala kada bi i htio.
Možda gurnu Šefika ili tako nekog ko žrtvenog jarca, međutim koga god da gurnu to Rumeni neće cijeniti niti će biti u obavezi da daje bilo kakve ustupke. Prije mislim da je ovo dogovor sa Trojkom, da će mu dati poziciju premijera KS.
-
sumirprimus
#54410 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
iskreno da dodje neko malo ozbiljniji ja prvi ne bih ni za denisa glasao. no tanka ponuda.
ovako u moru losih ponuda,
ovako u moru losih ponuda,
-
ljubijankic
#54411 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
a zasto mislis da Rumeni nece skinuti Denisu glasove? Oni koji nece glasati za trojku nece ni za DenisaDaysleepeR wrote: ↑14/01/2026 13:56 Niko ne priča koliko će glasova na onih 300k Bečirević pokupiti od Komšićevih glasača koji su glasali za Željka socijaldemokratu, građanina, bosanca.
-
sumirprimus
#54412 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
dr_Evil wrote: ↑14/01/2026 14:00
Naravno, citav svijet se sam popalio. Nikad niko nije dignuo revoluciju bez strane podrske, pa nije ni kod nas. Onomad je JNA isla u Moskvu i trazila dozvolu da izvrsi drzavni udar, i navodno nije dobila. JNA sta je bila pojam da sve moze i hoce sama.
Cemerika rece nece nikad priznat Sloveniju, pa to uradi nakon 2 dana, a eto mi dobismo halal cak iz Vatikana prvo.
Nema rata bez podrske i kapitala.
da ne zacatavam temu o iramu, vidi evile, narod koji i dan danas tj u 2026 ima izbor izmedju baketa, sebije, efendica i becirovica ne moz nikoga kriviti za svoju sudbinu nego sam sebe, realno. ako se razumijemo.
- dr_Evil
#54413 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Onaj ko ima novac i medije taj bira koga ce narod izglasati, to nisu biraci nego glasaci, a mi smo zarobljenici svojih nacija.sumirprimus wrote: ↑14/01/2026 14:05
da ne zacatavam temu o iramu, vidi evile, narod koji i dan danas tj u 2026 ima izbor izmedju baketa, sebije, efendica i becirovica ne moz nikoga kriviti za svoju sudbinu nego sam sebe, realno. ako se razumijemo.
Ne postoji alternativa, cak i 20ih i 30ih kad je jacala Komunisticka partija mi smo zapravo pratili trendove,a ista je bila instruirana iz majcice Rusije.
- DaysleepeR
#54414 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ne slažem se. Denis je apsolutno distanciran od Trojke skoro od početka mandata.ljubijankic wrote: ↑14/01/2026 14:01a zasto mislis da Rumeni nece skinuti Denisu glasove? Oni koji nece glasati za trojku nece ni za DenisaDaysleepeR wrote: ↑14/01/2026 13:56 Niko ne priča koliko će glasova na onih 300k Bečirević pokupiti od Komšićevih glasača koji su glasali za Željka socijaldemokratu, građanina, bosanca.
Ima imidž jako sličan Berizu Belkiću kojeg nikad nisu vezali za SBiH.
Rumeni nema apsolutno nikakvu bazu van općine Novi Grad.
Nekoliko SDA stranica je u proteklom vremenu objavilo par anketa Bakir vs. Denis, potukao ga Denis do nogu na gostujućem terenu.
Denis kako sada stvari stoje nema konkurenciju.
-
sumirprimus
#54415 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
ok glasaci. glasaci koji podrzavaju da im se nacija svede na etniju i ostanu vjerni stranci koja se nije izborila za suverenu i neovisnu drzavu a sto je proklamovano, i dalje glasaju pretezno za iste izbore i ne zaluszuju bolje. opet dolazis na slobodu izbora, mi biramo da nam bude ovako i biramo da budemo zarobljenici svog plemena jer ovo nije nacija.dr_Evil wrote: ↑14/01/2026 14:08Onaj ko ima novac i medije taj bira koga ce narod izglasati, to nisu biraci nego glasaci, a mi smo zarobljenici svojih nacija.sumirprimus wrote: ↑14/01/2026 14:05
Ne postoji alternativa, cak i 20ih i 30ih kad je jacala Komunisticka partija mi smo zapravo pratili trendove,a ista je bila instruirana iz majcice Rusije.
- Truba
#54416 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
denis zvani nevidljivi
ne znam nijedne izjave da sam je zapamtio
ne znam nijedne izjave da sam je zapamtio
- dr_Evil
#54417 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Taman da probijes medijski mrak, i dovedes evo druga Batu za precjednika tisucljetne BiH, ne mozes nista uraditi jer je MDS definisao BiH kao dogovornu demokratiju u kojoj je nemoguce izvrsiti udar. Potreban je istovremeni civilizacijski napredak u sva tri plemena.sumirprimus wrote: ↑14/01/2026 14:14
ok glasaci. glasaci koji podrzavaju da im se nacija svede na etniju i ostanu vjerni stranci koja se nije izborila za suverenu i neovisnu drzavu a sto je proklamovano, i dalje glasaju pretezno za iste izbore i ne zaluszuju bolje. opet dolazis na slobodu izbora, mi biramo da nam bude ovako i biramo da budemo zarobljenici svog plemena jer ovo nije nacija.
Bilo kakav napredak bi zahtijevao izmjenu zlocinackog rezima u RHR i RSR na normalan sistem tipa Zagreb, da bi se oslobila BIH kao satelitska ili ti proxy ispostava. Buduci da su rezimi u susjeda i komsija, kao i rezim u BiH u sluzbi imperijalista prije ces gledati sirijski scenarij nego napredak u Ilirikumu.
Onaj ko ima sredstva oblikuje javno mnijenje. To su elite koje nece dozvoliti da se radnik postavi u centar sistema.
Ako zelite vidljive izmjene drzite se lokalnog nivoa, do kantonalnog. Tu se moze nesto uraditi.
-
sumirprimus
#54418 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
iskreno ne mislim da bi bato bio napredak u odnosu na denisadr_Evil wrote: ↑14/01/2026 14:20Taman da probijes medijski mrak, i dovedes evo druga Batu za precjednika tisucljetne BiH, ne mozes nista uraditi jer je MDS definisao BiH kao dogovornu demokratiju u kojoj je nemoguce izvrsiti udar. Potreban je istovremeni civilizacijski napredak u sva tri plemena.sumirprimus wrote: ↑14/01/2026 14:14
ok glasaci. glasaci koji podrzavaju da im se nacija svede na etniju i ostanu vjerni stranci koja se nije izborila za suverenu i neovisnu drzavu a sto je proklamovano, i dalje glasaju pretezno za iste izbore i ne zaluszuju bolje. opet dolazis na slobodu izbora, mi biramo da nam bude ovako i biramo da budemo zarobljenici svog plemena jer ovo nije nacija.
Bilo kakav napredak bi zahtijevao izmjenu zlocinackog rezima u RHR i RSR na normalan sistem tipa Zagreb, da bi se oslobila BIH kao satelitska ili ti proxy ispostava. Buduci da su rezimi u susjeda i komsija, kao i rezim u BiH u sluzbi imperijalista prije ces gledati sirijski scenarij nego napredak u Ilirikumu.
Onaj ko ima sredstva oblikuje javno mnijenje. To su elite koje nece dozvoliti da se radnik postavi u centar sistema.
Ako zelite vidljive izmjene drzite se lokalnog nivoa, do kantonalnog. Tu se moze nesto uraditi.
ovo ostalo u sustini slazem se vecinom osim da je u hrv zlocinacki rzim na vlasti, realno ljudi su clanovi eu i nato i van nase lige, realno, ali posto si iz mostara volim ti kontrirati...
bok sused
-
DonieBrasco
#54419 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ne postoji izraz koji ce opisati nesposobnost i glupost Trojke i svih drugih ako Covicu udvolje u vezi Južne-Interk. to vodi u dugorocne posljedice.Vlada FBiH dala zeleno svjetlo za ubrzanje Južne interkonekcije, ide se u izmjene usvojenog zakona
Kakvi mentalni patuljici moraju da budu uz sve napore amerikanca opet jednom liku udovolje za red cega i zasto ?
-
ljubijankic
#54420 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Znaci poslije izbornog zakona dadoše i juznu interkonekciju. Pa strasno je sta radi izdajnicka trojkaDonieBrasco wrote: ↑14/01/2026 15:19Ne postoji izraz koji ce opisati nesposobnost i glupost Trojke i svih drugih ako Covicu udvolje u vezi Južne-Interk. to vodi u dugorocne posljedice.Vlada FBiH dala zeleno svjetlo za ubrzanje Južne interkonekcije, ide se u izmjene usvojenog zakona
Kakvi mentalni patuljici moraju da budu uz sve napore amerikanca opet jednom liku udovolje za red cega i zasto ?
- Ja_Ja
#54421 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Kakvo je ovo piskaranje klixa o Efendicu i presingu na Izetbegovica. Od kada su to Efendic i SBiH neki faktor? Mislim razumijem zelju za pozicijom ali zasto se Efendic uopste spominje kao neko ko moze napraviti bilo kakvu razliku ili kao neka enigma koja stoji na putu Izetbegovicu ili neko ko moze poremetiti planove Becirovicu? Momak je treceligaski politicar. SBiH na proslim opstim izborima skupila sadaku glasova. Najvise u KS, od toga pola (oko 13k) u njegovoj opstini. Pratim ga vec duze vrijeme kada prica o drzavnim temama i pojma on nema o zivotu, pun floskula, generalizacija i populizma. Nista, apsolutno nista ne donosi. Ne znam kakav je u Novom Gradu, valjda neko ko zivi tamo moze da kaze, ali ove vise teme mu nisu jaca strana. Ja ga vidim s manje glasova od Rame Isaka na izborima.
-
Sociolog
#54422 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Evo čitam, Amor Mašović, iz SDA, tokom 3 orethodne godine u Parlamentarnoj skupštini, nije postavio niti 1 poslaničko pitanje, a kamoli da je imao 1 makar incijativu
Ni 1jedino pitanje, da je bilo kome postavio, ovo je nemoguče šta čitam
Ni 1jedino pitanje, da je bilo kome postavio, ovo je nemoguče šta čitam
- Truba
#54423 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pa penzic
Efendic da izbije 35000 najjaci je
Efendic da izbije 35000 najjaci je
- dječak sa šibicama
#54424 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
https://www.klix.ba/vijesti/bih/milion- ... /260114165
Milion maraka za 11 novih službenih vozila: Potpredsjednici FBiH dobili Audije A6

Milion maraka za 11 novih službenih vozila: Potpredsjednici FBiH dobili Audije A6
-
doktor78
#54425 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Kako, bolan, pa ovdje nas prije neki dan ubjeđuju da će Slaven imat haman isto glasova ko Komšo prije 4 godineDaysleepeR wrote: ↑14/01/2026 13:56 Niko ne priča koliko će glasova na onih 300k Bečirević pokupiti od Komšićevih glasača koji su glasali za Željka socijaldemokratu, građanina, bosanca.
Moguće, ima logike.DaysleepeR wrote: ↑14/01/2026 13:56 Bakir nikad neće progutati ponos i podržati Rumenog, niti bi mu Sebija to dala kada bi i htio.