Apsolutno se sa svime onda mogu složitidr_Evil wrote: ↑14/01/2026 09:44Heh, nije oko Izraela, ali sada sam u 2026-oj u godini masonatako da je neizbjezno sve oko Izraela. Rekoh sebi bolje se baviti masonima nego sa ovom nasom lokalnom politikom, sta god da kazes ispadnes nacionalista, a ja uopste nisam u tom filmu. U nas je svakako politika samo gluma, mogli su nam slobodno postavit Glumca za predsjednika kao kod brace koji govore ikavicom malo istocnije od nas.
Logicku gresku je napravio nas uvazeni forumas, naravno da se radi o Kini to je apsolutno tacno, ali Izrael je de facto dio USA. Na to sam mislio, udar na Izrael je udar na USA. Dok se te dvije strane ili jedna strana ne dogovore drugacije iz nekih drugih interesa.
IRAN
- JohnnyS
#49401 Re: IRAN
-
Sefket007
#49402 Re: IRAN
Ne pokusava on... on je samo marioneta cionistickih vlasnika..._BataZiv_0809 wrote: ↑14/01/2026 08:19 Dok Pahlavi poziva na "osvajanje gradova" i prevrat, on to čini iz sigurnosti svog doma u Sjedinjenim Američkim Državama, daleko od Irana. Kritičari ga već dugo optužuju da pokušava kapitalizirati svoje porodično naslijeđe bez preuzimanja stvarnog rizika.
Sustina.
I to je to...
- wild roses
#49403 Re: IRAN
Zanimljivo je i sigurno da u Saudijskoj Arabiji i sličnim zemljama ljudi žive materijalno bolje, ali upravo u tome i jeste problem. Njima materijalno gotovo ništa ne nedostaje, ali sve ostalo obrazovanje, kultura i empatija – često fali.jeza u ledja wrote: ↑13/01/2026 22:07 Bosanski kraljnapisao/la:↑13.01.2026. 21:15
jeza u ledjanapisao/la:↑13.01.2026. 21:03
Usudio bih se čak reci da Izraelcima više odgovara ovakav rezim u Teheranu, samo drastično vojno i ekonomski oslabljen, nego demokratska i ekonomski jaka zemlja.
I na kraju si došao do pravog zaključka. Samo slab Iran/ostale islamske zemlje pašu Izraelu...sve ostalo ne dolazi u obzir.
Sva tvoja priča o tome da je režim kriv za stanje Irana samim tim pada u vodu. Oni kako god da se postave, ako to vodi ka jačanju zemlje, ka regionalnoj sili to se neće dozvoliti sve da sutra dozvole homoseksualne brakove
Slab Iran sa ovakvim rezimom koji je neprijateljski raspoložen prema Izraelu.
Kako god da se postavi rezim koji je neprijateljski raspolozen prema Izraelu i Zapadu, imace Izrael i Zapad kao neprijatelje, ha jel. Prema tome, do rezima je.
Usput, Saudijska Arabija i ostale zaljevske zemlje su za ovih 70 godina postojanja Izraela od beduinskih rupa postale neke od najbogatijih zemalja na svijetu. Za razliku od Irana nisu ulazile u otvoren sukob sa Izraelom. Turska takodje je drasticno naprednija od Irana.
U stvari razlika između prosperitetnih i propadajućih zemalja u regionu je upravo u tome da su proveli svoje ovo vrijeme kao prijatelji ili kao neprijatelji Zapada.
Pitam se, jesi li ikada upoznao jednog Iranca i jednog Saudijca? Saudijci me često podsjećaju na dijete kojem je neko dao ekstra lizalo, ali dok ga ližu, potpuno gube ono što ih čini ljudima. Možda Iranci ne žele da postanu takvi.
Možemo težiti materijalnom komforu, ali pritom ne smijemo izgubiti širinu, obrazovanje, humanost i sposobnost da mislimo i osjećamo za druge. Ima dosta primjera kako te zaljevske zemlje tretiraju siromašne, šta im rade, strašno.
- Bosanski_kralj
#49404 Re: IRAN
Ma daće im igre da se zabavljaju. Možeš imati auta..ronalda..zgrade...ali sutra da krenu razvijati vojnu industriju i širiti svoj uticaj, vidjeli bismo šta bi bilo sa S. Arabijom, Katarom...wild roses wrote: ↑14/01/2026 10:18Zanimljivo je i sigurno da u Saudijskoj Arabiji i sličnim zemljama ljudi žive materijalno bolje, ali upravo u tome i jeste problem. Njima materijalno gotovo ništa ne nedostaje, ali sve ostalo obrazovanje, kultura i empatija – često fali.jeza u ledja wrote: ↑13/01/2026 22:07 Bosanski kraljnapisao/la:↑13.01.2026. 21:15
jeza u ledjanapisao/la:↑13.01.2026. 21:03
Usudio bih se čak reci da Izraelcima više odgovara ovakav rezim u Teheranu, samo drastično vojno i ekonomski oslabljen, nego demokratska i ekonomski jaka zemlja.
I na kraju si došao do pravog zaključka. Samo slab Iran/ostale islamske zemlje pašu Izraelu...sve ostalo ne dolazi u obzir.
Sva tvoja priča o tome da je režim kriv za stanje Irana samim tim pada u vodu. Oni kako god da se postave, ako to vodi ka jačanju zemlje, ka regionalnoj sili to se neće dozvoliti sve da sutra dozvole homoseksualne brakove
Slab Iran sa ovakvim rezimom koji je neprijateljski raspoložen prema Izraelu.
Kako god da se postavi rezim koji je neprijateljski raspolozen prema Izraelu i Zapadu, imace Izrael i Zapad kao neprijatelje, ha jel. Prema tome, do rezima je.
Usput, Saudijska Arabija i ostale zaljevske zemlje su za ovih 70 godina postojanja Izraela od beduinskih rupa postale neke od najbogatijih zemalja na svijetu. Za razliku od Irana nisu ulazile u otvoren sukob sa Izraelom. Turska takodje je drasticno naprednija od Irana.
U stvari razlika između prosperitetnih i propadajućih zemalja u regionu je upravo u tome da su proveli svoje ovo vrijeme kao prijatelji ili kao neprijatelji Zapada.
Pitam se, jesi li ikada upoznao jednog Iranca i jednog Saudijca? Saudijci me često podsjećaju na dijete kojem je neko dao ekstra lizalo, ali dok ga ližu, potpuno gube ono što ih čini ljudima. Možda Iranci ne žele da postanu takvi.
Možemo težiti materijalnom komforu, ali pritom ne smijemo izgubiti širinu, obrazovanje, humanost i sposobnost da mislimo i osjećamo za druge. Ima dosta primjera kako te zaljevske zemlje tretiraju siromašne, šta im rade, strašno.
- Rejhana
- dr_Evil
#49406 Re: IRAN
Kad sve sagledas, rekao bih da su Rusi ipak to najbolje odradili onomad.A_A_AKCIJA wrote: ↑14/01/2026 10:04Kada kreneš u detalje,.postaje gore_BataZiv_0809 wrote: ↑14/01/2026 08:19 Dok Pahlavi poziva na "osvajanje gradova" i prevrat, on to čini iz sigurnosti svog doma u Sjedinjenim Američkim Državama, daleko od Irana. Kritičari ga već dugo optužuju da pokušava kapitalizirati svoje porodično naslijeđe bez preuzimanja stvarnog rizika.
Sustina.
U borbi za demokraciju i slobodne izbore, guraju sina šaha kao rješenje?!
A onda otvoreno priznaje da je ovo rat i da rat ima žrtve
Prije par godina imadoh srecu ili nesrecu da se susretnem to jest zateknem pored mladjahnog Karadjordjevica na vrelu Bune. I slusam ga kako svojoj izabranici objasnjava "sve to ja", naravno na engleskom posto vjerovatno ne zna prozborit niti jednu rijec od Vuka, i sa sjetom gledaju u plocu.
I onda se sjetih onog pokreta u Srbiji koji zagorava povratak krune i uredjenje kao u Norveskoj.
Majcica Rusija je znala sta treba - ali nisu valjda racunali da ce im se vratiti car, samo ovaj put bez naslijedne hemofilije.
- Tananarive
#49407 Re: IRAN
možel link za tog psvetitelja, da i mi učimoTruba wrote: ↑14/01/2026 09:39 malo je cudno
15 milijuna ljudi židova na svijetu a svuda ih
2 milijarde indijaca...mislim da nisam nigdje nijednog vidio niti komunicirao niti imam info da je neki indijac neko sranje radio
generalno govorim naravno pojedinacni je grijeh i kaznena odgovornost
nisam ja kriv sto su zidovi umreženi što vole pomagati jedni drugima da zarade sto su veći igrači...imaju agendu za sljedecih 50 godina
bolji pametniji opasniji od drugih
ovaj iran spremaju mislim 50 godina
nazalost cesto se o tome i ne smije pricati
pratim jedan instagram rabin profil
svaki savjet židova je zlata vrijedan...od najmanjih stvari do najvećih u životu pojedinačnog čovjeka
zamisli ta se grupacija 2000 i koliko godina rukovodi tim stvarima
npr. kako zaraditi, kako i kad se oženiti...kako se riješiti lošeg društva itd
pa nije ni cudo sto su na vrhu
- dr_Evil
#49408 Re: IRAN
-
Crvene_brigade
#49409 Re: IRAN
Bizarno. Pošto ovdje ima vatrenih pristaša ajatolahovog režima bilo bi dobro da se ovaj eksperiment napravi u Iranu.
-
Sefket007
#49410 Re: IRAN
I mene interesujeTananarive wrote: ↑14/01/2026 10:55možel link za tog psvetitelja, da i mi učimoTruba wrote: ↑14/01/2026 09:39 malo je cudno
2 milijarde indijaca...mislim da nisam nigdje nijednog vidio niti komunicirao niti imam info da je neki indijac neko sranje radio
nisam ja kriv sto su zidovi umreženi što vole pomagati jedni drugima da zarade sto su veći igrači...imaju agendu za sljedecih 50 godina
svaki savjet židova je zlata vrijedan...od najmanjih stvari do najvećih u životu pojedinačnog čovjeka
- DaysleepeR
#49411 Re: IRAN
Pa logično i bi i bilo da ljevica preuzme religiju, obzirom da se ljevica fokusira na distribuciju bogatstva za razliku od desnice koja je za akumulaciju.
Šta je više religijski?
Šta je više religijski?
- dr_Evil
#49412 Re: IRAN
Pa i ne bas. Mislim da treba poceti od nekih katolickih sistema tipa Poljska, Italija, ili slicno, jer Isus je bio najveci komunjara. Muhamed je bio onako vise kapitalista, trgovac, volio marzu.Crvene_brigade wrote: ↑14/01/2026 11:03Bizarno. Pošto ovdje ima vatrenih pristaša ajatolahovog režima bilo bi dobro da se ovaj eksperiment napravi u Iranu.
Ali svakako i u Iranu.
Zivilo samoupravljanje!
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#49413 Re: IRAN
ja sam se smijao našoj profi povijesti Veri Kac koja je rekla nećete završiti razred dok ne budete znali lekciju o framasonima
ja se smijao naravno naucis zaboravis
ali jaro sada nimalo smiješno
- dr_Evil
#49414 Re: IRAN
- Rejhana
- JohnnyS
#49416 Re: IRAN
Pravo masonstvo nigdje nije zaživjelo, ovo su sve ljudi iskrivili. Ko komunizam.
- wild roses
#49417 Re: IRAN
Svijet je pun različitih ideja i perspektiva, a ponekad je najmudrije pustiti ih da postoje – dovoljno je raznolik da svako može pronaći svoj put.
- Truba
#49418 Re: IRAN
quote=Sefket007 post_id=20152549 time=1768385040 user_id=452323]
[/quote]
https://www.instagram.com/rabbilandau?i ... V0ZG1mNHln
Naravno ima i kanal gdje zidovski rabin objasnjava zasto su protjerivani iz 200 drzava svijeta tijekom 2000 godina
Samo iz francuske su protjerani 7 puta...i iz engelske 5 koliko vec puta
Sukus pogroma su visoke kamate
I mene interesujeTananarive wrote: ↑14/01/2026 10:55možel link za tog psvetitelja, da i mi učimoTruba wrote: ↑14/01/2026 09:39 malo je cudno
[/quote]
https://www.instagram.com/rabbilandau?i ... V0ZG1mNHln
Naravno ima i kanal gdje zidovski rabin objasnjava zasto su protjerivani iz 200 drzava svijeta tijekom 2000 godina
- JohnnyS
#49419 Re: IRAN
Moj brat bankar mudro kaže da banka ne ide nikom nego svi dođu banci pa da zato nema razloga kmečati na kamate.Truba wrote: ↑14/01/2026 11:35https://www.instagram.com/rabbilandau?i ... V0ZG1mNHln
- Truba
#49420 Re: IRAN
ovo su mikrokreditne nemoralne i nezakonite financije za obnavljanje ekonomije jedne države s kamatom od 25%
je li normalno da mala skupina židova postane bogatija od engleskog ilif rancuskog kralja da ih ovaj mora protjerati
pa i bogatstvo je unistilo templare
je li normalno da mala skupina židova postane bogatija od engleskog ilif rancuskog kralja da ih ovaj mora protjerati
pa i bogatstvo je unistilo templare
-
JovicSA
#49421 Re: IRAN
To je samo izgovor. Izrael ne kaže Palestinci nemaju pravo na postojanje ali radi sve u tom smislu da Palestinci ne postoje. Dakle formalno to šta kaže Iran ne znači ništa posebno, već djela su ta koja govore više od riječi. Na kraju i Izrael finansira i naoružava svoje proxy igrače i nema tu ništa toliko spektakularno u slučaju Irana.Bernardinac wrote: ↑14/01/2026 09:40To nećemo nikad saznati.
Jedini razlozi koje stalno ponavljam i koji su srž problema je stav Irana prema Izraelu da ga se uništi i da Izrael kao država nestane sa BI. Iranska vanjska politika je konstantno usmjerena na uništenje Izraela finasirajući i naoružavajući razne proxy milicije od Libana, Sirije, Jemena itd.
Uz sve to hoće i nuklearno oružje.
Drugi razlog je što koaliraju sa Rusima koji su započeli rat u Evropi.
Asad je u Rusiji, Hamasa, Hezbolaha više da i nema, Huti se ušutili jer su dobili po prstima i sad ide pokušaj "odsjecanje glave" kako kažu cionisti.
To je sva priča.
Ako Iran ne promjeni vanjsku politiku i ne prihvati da postane kao Zaljevske arapske zemlje, Egipat, Jordan onda je plan da završi kao Libija ili Sirija.
To je sve priča oko Irana.
Last edited by JovicSA on 14/01/2026 11:45, edited 1 time in total.
- JohnnyS
#49422 Re: IRAN
Što im nisu dali zemlju da oru pa se ovi ne bi dali u zelenaštvo?
- Truba
#49423 Re: IRAN
pa prvi klip koji mi je iskočio na ovom linku sto sam dao neizravno se tiče irana
dok židovka feministica irankama nudi šminku i cigare te izazovan pogled
židovi među sobom slijede pravilo: što manje dejtanja što ranije u brak
dok ti isti scenaristi u serijama ostalima poturaju razlicite ideologije
i isto žele s iranom uraditi...zemlja nemorala korupcije kriminala i agonije
sve za malo bolju plaću i slobodu da se baviš čime želiš
to je licemjerstvo...jedno željeti svome narodu što ga jača a drugim narodima nuditi skroz drugo što ga rastače
dok židovka feministica irankama nudi šminku i cigare te izazovan pogled
židovi među sobom slijede pravilo: što manje dejtanja što ranije u brak
dok ti isti scenaristi u serijama ostalima poturaju razlicite ideologije
i isto žele s iranom uraditi...zemlja nemorala korupcije kriminala i agonije
sve za malo bolju plaću i slobodu da se baviš čime želiš
to je licemjerstvo...jedno željeti svome narodu što ga jača a drugim narodima nuditi skroz drugo što ga rastače
- Rejhana
- dr_Evil
#49425 Re: IRAN
Kazu Sultan bio mason, zato odustao od osvajanja Beca. Reko zato ih je sigurno pocastio onim vrecama kafe koje je ostavio na zidinamaJohnnyS wrote: ↑14/01/2026 11:33Pravo masonstvo nigdje nije zaživjelo, ovo su sve ljudi iskrivili. Ko komunizam.
Kad imas masone kao as u rukavu, mozes sve da objasnis