editovao si u međuvremenu odgovor (kao i ja svoj prethodniHaris.ba wrote: ↑14/01/2026 09:21Ako nemas nigdje jeftinije kupiti - imas.
A, malo mi je vise degutantan taj pojam ekstra profit.
Kao postoji neki profit koji nije ekstra.
Ta sintagma je nazalost postala kritika kapitalizma.
Ne, da se kapitalizam ne treba kritikovati. Vec, kao nesto je nemoralno imati najveci moguci profit (a svi mi u svom poslu upravo to pokusavamo).
BINGO trgovački lanac - sve o tome
Moderator: anex
- VladaFBiH
#4126 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
- nepass1
#4127 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
Pakovace mu nezic, ustikolina, izbacice majica sa polica. Nije majic coca-cola
Npr tjestenina mavi, bh proizvod, ima u peniju, merkatoru ali u bingu ne postoji ni jedan njihov proizvod.
Za moj ukus bolji i od barille i makauz odem u merkator da kupim tu tjesteninu.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#4128 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
Pa ako vam bingo dampa, ne bih mu ja proizvodio
Ili im se isplati jer bingo poruci odmah veliku kolicinu
- Peacean
#4129 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
Izbor je između rizika sa većim profitom i sigurice sa manjim profitom. Svaki proizvođač odluči za sebe.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#4130 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
ne pisi gluposti...VladaFBiH wrote: ↑14/01/2026 09:11Problem je nastao što ih je Bingo "delistirao" jer ima svoja jaja i svoje piliće - ovo radi na svakoj kategoriji gdje vidi da ima "mesa". Ili počne sam da proizvodi ili sam da uvozi npr. pogledaj jednu beznačajnu kategoriju: Tortilje, do nedavno si imao izbor nekoliko dobavljača a sada je 90% Bingo uvoz i par "okusa" koje on ne uvozi od drugih dobavljačazippoo87 wrote: ↑11/01/2026 22:14 Ne mora znaciti...mozda je problem nastao u manjku pilica i onda su oni ulozili u vlastite farme i proizvodnju. U Gracanici i okolini je nekada bilo 10ak farmi koje proizvode pilice a sada ne znam ima li ijedna. Ne znam sta je razlog sto su ljudi odustali od tog posla...da li nesigurno trziste ili mala otkupna cijena ili tezak posao i manjak radnika.
- VladaFBiH
#4131 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
i onda te Bingo izbaci iz prodavnica pa ti lagano zatvoriš proizvodnju jer nemaš kome prodavati - prevelika je moć u rukama jednomg čovjeka/lanca.mk ultra wrote: ↑14/01/2026 09:33Pa ako vam bingo dampa, ne bih mu ja proizvodio
Ili im se isplati jer bingo poruci odmah veliku kolicinu
- konektovan
- VladaFBiH
#4133 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
Šta od ovoga napisanog nije tačno? Ako si ikada ušao u Bingo vidio bi isto.konektovan wrote: ↑14/01/2026 09:42ne pisi gluposti...VladaFBiH wrote: ↑14/01/2026 09:11Problem je nastao što ih je Bingo "delistirao" jer ima svoja jaja i svoje piliće - ovo radi na svakoj kategoriji gdje vidi da ima "mesa". Ili počne sam da proizvodi ili sam da uvozi npr. pogledaj jednu beznačajnu kategoriju: Tortilje, do nedavno si imao izbor nekoliko dobavljača a sada je 90% Bingo uvoz i par "okusa" koje on ne uvozi od drugih dobavljačazippoo87 wrote: ↑11/01/2026 22:14 Ne mora znaciti...mozda je problem nastao u manjku pilica i onda su oni ulozili u vlastite farme i proizvodnju. U Gracanici i okolini je nekada bilo 10ak farmi koje proizvode pilice a sada ne znam ima li ijedna. Ne znam sta je razlog sto su ljudi odustali od tog posla...da li nesigurno trziste ili mala otkupna cijena ili tezak posao i manjak radnika.
Edit: Istina idu s 2 modela:
- Da u potpunosti izbaci druge dobavljače
- Da lansira svoju robnu marku i da joj 20-40% police a ostale zgura u ostatak
Last edited by VladaFBiH on 14/01/2026 09:45, edited 1 time in total.
- konektovan
#4134 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
Nisam nikad usao, ali cu danas maksuz otici..VladaFBiH wrote: ↑14/01/2026 09:43Šta od ovoga napisanog nije tačno? Ako si ikada ušao u Bingo vidio bi isto.konektovan wrote: ↑14/01/2026 09:42ne pisi gluposti...VladaFBiH wrote: ↑14/01/2026 09:11
Problem je nastao što ih je Bingo "delistirao" jer ima svoja jaja i svoje piliće - ovo radi na svakoj kategoriji gdje vidi da ima "mesa". Ili počne sam da proizvodi ili sam da uvozi npr. pogledaj jednu beznačajnu kategoriju: Tortilje, do nedavno si imao izbor nekoliko dobavljača a sada je 90% Bingo uvoz i par "okusa" koje on ne uvozi od drugih dobavljača
- nivla
#4135 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
bingo ima vrlo ograničen asortiman, neke proizvode koji su ranije bili dostupni svugdje izgurao je sa tržišta
-
ljubijankic
#4136 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
Nemoj tako, Senad patriota spusta cijene zbog naroda, a ne za vlastitu korist
Nerealno sta ljudi pisu
- VladaFBiH
- VladaFBiH
#4138 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
Taman prošetaj do jaja i tortilja pa pogledaj ko je proizvođać odnosno uvoznikkonektovan wrote: ↑14/01/2026 09:45Nisam nikad usao, ali cu danas maksuz otici..
-
delina
#4139 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
Bingo zadnje tri godine, zapravo od najave ulaska Lidla je u panik modu, kroz to vrijeme razletili su se po svijetu jer žele u što više kategorija ili da imaju vlastiti brend ili da sami kupuju neki brend. Krcate su im police parallenog uvoza, delistirane su stotine brendova, raširili su sve što su svoje mogli. Cilj je naravno povećati profitabilnost na malo seljački način, i vjerovatno donekle uspješan. Ponuda se sigurno smanjila na policama, cijene nisu nešto ali imaju prostora da budu agresivniji, istina je da ne vode računa ni o domaćim proizvođačima niti distributerima, oni sebe prvo gledaju, što nije nerazumljivo
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#4140 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
i misliš da majić i nezić, ljubače nisu u komunikaciji? u 50km sva trojca
jel stvarno misliš da će neko da radi protiv sebe?
- VladaFBiH
#4141 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
- tramvajtrojka
#4142 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
Patriota Bingo najveci uvoznik srbijanske robe u BiH, 80% svih proizvoda njegove marke se proizvodi u Srbiji i to proizvodi koji su bili prije kod BiH proizvodjaca za njegovu marku sad je prebacio tamoljubijankic wrote: ↑14/01/2026 09:45 Nemoj tako, Senad patriota spusta cijene zbog naroda, a ne za vlastitu korist![]()
Nerealno sta ljudi pisu
- Chloe
- Photo mod
#4143 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
iz zadnje klupe wrote: ↑13/01/2026 07:08 Prvo da kažem da ja u svom gradu imam lanac supermarketa koji je i jeftiniji od Binga, dakle nemam namjeru da budem Senadov advokat.
Što se kaže , ni iz džepa ni u džep, ali mi nije jasna intencija pojedinih forumaša koji toliko mrze Bingo da bi sad željeli da nuklearna padne na Bingo pa makar i njihovu kuću porušilo, toliko ga mrze.
Kome nije mrsko, lako može naći naći na internetu Senadovu izjavu od prije par godina kad je otvarao farmu jaja u Ciljugama u Živinicama, u kojem kaže da bi lako mogao proširiti proizvodnju i na brojlere, ali neće, pošto ima u Bosni već razvijena proizvodnja brojlera i neće da guši druge proizvođače.
Ali kakvi, ovi profesionalni mrzači, vjerovatno će me optužiti da lažem.
Imam par prijatelja zaposlenih u Bingu, kad ih pitam kako mi je, kažu da je solidno, niko ne napušta niti prelazi u druge markete, ne kažem ni da je najbolji, ali ohanite sa tolikom mržnjom, šteti organizmu.
Na indeksu.hr izašla lista 25 najvećih poduzetnika regije, i svi su ili Srbija,Hrvatska, jedino iz BIH je Senad Džambić, valjda bi vam bilo draže da je sve goli Mujo, i da nijednog Bošnjaka nema u top 25, tad bi vam srce bilo na mjestu.
Koliko znam. za sada ne kupuje jahte, niti se bahati, ne promoviše se po medijima, povukao je par firmi iz bankrota i zatvaranja, Dita, Corn flips, Semberka Janja.
Nije melaiće, ali niti sami šejtan kako ga dobar dio forumaša ovde predstavlja.
A zanimljivi su i komentari nakon ovog tvog posta, briga o drugim proizvođačima, pa poređenje cijene Bingova brašna sa drugima.
Non stop se piše o bezobrazluku trgovaca i napuhanim cijenama, da bi se onda kritikovala pojava jeftinijeg proizvoda.
Kapitalizam ... sistem u kojem živimo.
Ne radi Bingo ništa što ne radi npr. Lidl zbog čijeg dolaska vlada euforija kao da ćemo za klasu imati bolji život uz njegove trgovine i robni asortiman.
Imamo mi problem sami sa sobom. Kompleksi.
Šta je pozadina kompleksa stručnjaci bi trebali znati odgovor.
Svoje popljucašmo sve, i g... tuđe miriše, ne samo u trgovačkom sektoru.
-
ljubijankic
#4144 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
Ratna ljubavtramvajtrojka wrote: ↑14/01/2026 10:03 cijenama, da bi se onda kritikovala pojava jeftinijeg proizvoda.
- tramvajtrojka
#4145 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
Lidl se ne busa patriotizmom na sva usta kao Bingo i da ga se proglasava skoro pa mecenomChloe wrote: ↑14/01/2026 10:28iz zadnje klupe wrote: ↑13/01/2026 07:08 Prvo da kažem da ja u svom gradu imam lanac supermarketa koji je i jeftiniji od Binga, dakle nemam namjeru da budem Senadov advokat.
Što se kaže , ni iz džepa ni u džep, ali mi nije jasna intencija pojedinih forumaša koji toliko mrze Bingo da bi sad željeli da nuklearna padne na Bingo pa makar i njihovu kuću porušilo, toliko ga mrze.
Kome nije mrsko, lako može naći naći na internetu Senadovu izjavu od prije par godina kad je otvarao farmu jaja u Ciljugama u Živinicama, u kojem kaže da bi lako mogao proširiti proizvodnju i na brojlere, ali neće, pošto ima u Bosni već razvijena proizvodnja brojlera i neće da guši druge proizvođače.
Imam par prijatelja zaposlenih u Bingu, kad ih pitam kako mi je, kažu da je solidno, niko ne napušta niti prelazi u druge markete, ne kažem ni da je najbolji, ali ohanite sa tolikom mržnjom, šteti organizmu.
Na indeksu.hr izašla lista 25 najvećih poduzetnika regije, i svi su ili Srbija,Hrvatska, jedino iz BIH je Senad Džambić, valjda bi vam bilo draže da je sve goli Mujo, i da nijednog Bošnjaka nema u top 25, tad bi vam srce bilo na mjestu.
Koliko znam. za sada ne kupuje jahte, niti se bahati, ne promoviše se po medijima, povukao je par firmi iz bankrota i zatvaranja, Dita, Corn flips, Semberka Janja.
Nije melaiće, ali niti sami šejtan kako ga dobar dio forumaša ovde predstavlja.![]()
A zanimljivi su i komentari nakon ovog tvog posta, briga o drugim proizvođačima, pa poređenje cijene Bingova brašna sa drugima.
Non stop se piše o bezobrazluku trgovaca i napuhanim cijenama, da bi se onda kritikovala pojava jeftinijeg proizvoda.
Ne radi Bingo ništa što ne radi npr. Lidl zbog čijeg dolaska vlada euforija kao da ćemo za klasu imati bolji život uz njegove trgovine i robni asortiman.
Svoje popljucašmo sve, i g... tuđe miriše, ne samo u trgovačkom sektoru.
Ista stvar je i sa hifom koja namjerno ulazi u razne industrije da sjebe konkurenciju i poveca cijene krajnjih proizvoda, pa tako pokupuju svu maloprodaju metala, peleta uzmu sve zalihe u drzavi pa dignu cijene, pa ne mogu da svare uspjeh artisana u tesnju pa osnuju firmu koja ce im biti direktna konkurencija itd itd.
- Haris.ba
#4146 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
Trebao bi kakav komitet da se uvede da odredjuje ko smije ulagati i koliko.tramvajtrojka wrote: ↑14/01/2026 10:45 Ista stvar je i sa hifom koja namjerno ulazi u razne industrije da sjebe konkurenciju i poveca cijene krajnjih proizvoda, pa tako pokupuju svu maloprodaju metala, peleta uzmu sve zalihe u drzavi pa dignu cijene, pa ne mogu da svare uspjeh artisana u tesnju pa osnuju firmu koja ce im biti direktna konkurencija itd itd.
Cuj, neko se bori da pobjedi konkurenciju. Stvarno zaista.
- konektovan
- tramvajtrojka
#4148 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
Ahmetlici su posebna mraka pa oni su gazili preko mrtve brace da jedan drugom prva familija napakosti i unisti posao izgradnjom pumpe jednih pored drugihHaris.ba wrote: ↑14/01/2026 10:49Trebao bi kakav komitet da se uvede da odredjuje ko smije ulagati i koliko.tramvajtrojka wrote: ↑14/01/2026 10:45 Ista stvar je i sa hifom koja namjerno ulazi u razne industrije da sjebe konkurenciju i poveca cijene krajnjih proizvoda, pa tako pokupuju svu maloprodaju metala, peleta uzmu sve zalihe u drzavi pa dignu cijene, pa ne mogu da svare uspjeh artisana u tesnju pa osnuju firmu koja ce im biti direktna konkurencija itd itd.
Cuj, neko se bori da pobjedi konkurenciju. Stvarno zaista.
A tek sto kupuju lokacije pored puta gdje niko normalan ne bi izgradio benzinsku, pa potplate za prenamjenu tog zemljista pa boga oca potrose za ukopavanje u brdu pa im se desi kao neki dan u Zvorniku , isto su uradili i u konjicu i u jos mnogo gradova
- Haris.ba
#4149 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
Svi su manje vise isti. Neki Ahmet ili Dzo. Pa koliko drzava uredi.tramvajtrojka wrote: ↑14/01/2026 11:06 Ahmetlici su posebna mraka pa oni su gazili preko mrtve brace da jedan drugom prva familija napakosti i unisti posao izgradnjom pumpe jednih pored drugih
A tek sto kupuju lokacije pored puta gdje niko normalan ne bi izgradio benzinsku, pa potplate za prenamjenu tog zemljista pa boga oca potrose za ukopavanje u brdu pa im se desi kao neki dan u Zvorniku , isto su uradili i u konjicu i u jos mnogo gradova
Narod glasa. Pa ako zeli vlast u opcini koja to dopusta, neka im napravi po benzinsku u skolskom dvoristu.
Narod zadovoljan Efendicen nakon pumpi na Mojmilu i Dobrinji? Sve ok.
Isto je i sa Mandicem na Kosevu.
- Chloe
- Photo mod
#4150 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
Jel Domaća firma? Koliko ljudi zapošljava? Plaća li obaveze državi? Ulaže li novac u BiH? Sve je potvrdno.tramvajtrojka wrote: ↑14/01/2026 10:45Lidl se ne busa patriotizmom na sva usta kao Bingo i da ga se proglasava skoro pa mecenomSpoilerShowChloe wrote: ↑14/01/2026 10:28iz zadnje klupe wrote: ↑13/01/2026 07:08 Prvo da kažem da ja u svom gradu imam lanac supermarketa koji je i jeftiniji od Binga, dakle nemam namjeru da budem Senadov advokat.
Nije melaiće, ali niti sami šejtan kako ga dobar dio forumaša ovde predstavlja.![]()
Svoje popljucašmo sve, i g... tuđe miriše, ne samo u trgovačkom sektoru.![]()
, pa taj isti patriotski Bingo ne ukine manju sasvim regulara je profaje u RS-u, i postane najveci uvoznik srbijanske robe na BiH tržištu preko svojih robnih marki gdje ima alternativu u vidu BiH proizvodjaca koje ne zeli da koristi
Ista stvar je i sa hifom koja namjerno ulazi u razne industrije da sjebe konkurenciju i poveca cijene krajnjih proizvoda, pa tako pokupuju svu maloprodaju metala, peleta uzmu sve zalihe u drzavi pa dignu cijene, pa ne mogu da svare uspjeh artisana u tesnju pa osnuju firmu koja ce im biti direktna konkurencija itd itd.
On jeste patriota, daleko veći od mene i od tebe ...
Pokren ti biznis i budi humanitarac da vidimo dokle ćeš dobaciti?
Ali zanmiljivo. Bošnjaci su u pitanju. Uvijek su nam problem uspješni Bošnjaci, nije bitno u kojem biznis području.
Ne vidjeh da prozivate neku "hrvatsku" firmu, niti da analizirate njihovo poslovanje.