Dešavanja u EU

Post Reply
Novi_Nick

#926 Re: Dešavanja u EU

Post by Novi_Nick »

SaraFina wrote: 02/07/2020 19:20
Dope_Man wrote: 29/06/2020 10:48 Da su pametni pa da svaku budalu koja u njihovu drzavu donosi tamo neki sukob automatski protjeraju nazad u zemlju porijekla
Za manje od ovog nasilja Austrijanci oduzimaju drzavljanstva u trećoj generaciji iseljenika. Za mnogo manje.

Da ne govorim o dozvolama boravka.
Samo si zaboravila napisati da oduzimanje drzavljanstva, odnosi se jedino na one strance koji se bave kriminalom i organizovanim kriminalom a vjerovatno i onim koji nisu naucili ili ne uce jezik drzave u kojoj rade, kao i onim strancima koji ekonomski ne doprinose drzavi u kojoj zive a trebaju raditi i placati poreze drzavi. Za sve one strance koji normalno rade, placaju poreze drzavi, normalno zive i postuju zakone te drzave nece biti nikakvih problema niti oduzimanja drzavljanstva i radnih dozvola.
Novi_Nick

#927 Re: Dešavanja u EU

Post by Novi_Nick »

Eno Tramp prodaje USA drzavljanstva za 300 000 dolara po glavi a za jos 300 000 dolara daje jos neke dobre benefite. Mozda taj slican zakon uskoro uvede i Evropa.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#928 Re: Dešavanja u EU

Post by Truba »

ja sam mislio da je to skuplje
oko milijun
Peacean

#929 Re: Dešavanja u EU

Post by Peacean »

mishic

#930 Re: Dešavanja u EU

Post by mishic »

Jasno kao dan:

"PLJUSKA IZ NJEMAČKE: Oštra reakcija nakon sastanka Gordana Grlić Radmana i Christiana Schmidta u Zagrebu..."

"-Još jedan dokaz da visoki predstavnik Christian Schmidt podržava kolonijalne utjecaje iz Beograda i Zagreba, ostavljajući tako Bosnu i Hercegovinu izloženu ideologijama 90-ih."

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/45 ... grebu.html
Edin H.

#931 Re: Dešavanja u EU

Post by Edin H. »

Gretu treba definitivno podržati da se kandiduje za predsjednicu EU

Uhapsiš je u Londonu zbog podrške Palestinskoj Akciji.
Last edited by Edin H. on 02/01/2026 19:29, edited 1 time in total.
Peacean

#932 Re: Dešavanja u EU

Post by Peacean »

Truba

#933 Re: Dešavanja u EU

Post by Truba »

Lepe crkve lepo gore
Samo
Crkva nije gradjevina
To smo svi mi :sax: :mrgreen:
Peacean

#934 Re: Dešavanja u EU

Post by Peacean »

Ima snimaka kako lik vozi kroz migrantski dio Berlina za Novu godinu, to kao ratna zona :-)
Truba

#935 Re: Dešavanja u EU

Post by Truba »

Pa to je super
Prije im je bilo homogena dosada
Onda su senajetili pomagati svima
Nadam se da ce 90% biti stranaca u tim zemljama

Bitno je da ne govore njemacki i da ne idu u crkvu :mrgreen:
mishic

#936 Re: Dešavanja u EU

Post by mishic »

Čudno je kako je Brisel potpuno gluh na širenje euro-fašizma i ne reaguje na istupe euro-fašista poput Željane Zovko.
Bezbroj njenih javnih istupa promovira i brani naci-fašizam koji ova persona zagovara i njime čak prijeti stalno tvredeći kako su to demokratski standardi ali samo za određena područja kao što je BiH ali ne i za Hrvatsku čija bi mnoga područja po istoj logici mogla da insistiraju na formiranju svojih entiteta.

I inače ta logika da se za pojedina područja traži i insistira na nečemu što nije i ne bi bilo univerzalno pravilo i za sve ostale jako je upitna i problematična. Zbog toga bi oprez u EU morao biti daleko ažurniji nego što jeste jer desničara i njihovih ideja ima na pretek. Željana je samo jena u nizu ali čini se i najagilnija.
Point.

#937 Re: Dešavanja u EU

Post by Point. »

Ja mislim da u EU nemaju ni pojma ko je kokoš Željana.
Javier Pena

#938 Re: Dešavanja u EU

Post by Javier Pena »

Najveći licemjeri na planeti

dr_Evil

#939 Re: Dešavanja u EU

Post by dr_Evil »

Point. wrote: 06/01/2026 01:17 Ja mislim da u EU nemaju ni pojma ko je kokoš Željana.
Tesko je reci, mozda ipak znaju. Ovo je vrijeme prosjecnih politicara, karijerista, uz veliki nedostatak drzavnika. Posto su takvi nedorasli onda im jedina sansa za opstanak da se drze zajedno. A u takvoj situaciji zajednistva losih moze i nasa mala Zeljana da pronadje svoje mjesto u kokosinjcu.

Los vakat i losi ljudi.
geoxx

#940 Re: Dešavanja u EU

Post by geoxx »

Nije to licemjerstvo koliko je definicija politike. Nista cudno.
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#941 Re: Dešavanja u EU

Post by PreWiBa »

Javier Pena wrote: 07/01/2026 12:30 Najveći licemjeri na planeti

A šta tačno da urade?
Hajmo, sad malo realni, ako ne mogu sprječiti Trumpa da uzme NJIHOVU teritoriju, kako misliš da se još ne poklope kada je nešto drugo u pitanju?
Hakiz

#942 Re: Dešavanja u EU

Post by Hakiz »

PreWiBa wrote: 07/01/2026 12:37
Javier Pena wrote: 07/01/2026 12:30 Najveći licemjeri na planeti

A šta tačno da urade?
Hajmo, sad malo realni, ako ne mogu sprječiti Trumpa da uzme NJIHOVU teritoriju, kako misliš da se još ne poklope kada je nešto drugo u pitanju?
Hoće reći, da su bili drugačiji kada je to "nešta drugo" u pitanju, možda sada ne bi bili u opasnosti da im Trump uzme NJIHOVU teritoriju.

Da su se suprotstavili SAD po pitanju Palestine, Iraka, ubijanja demokratski izabranih lidera i postavljanja dikatatora po Južnoj Americi i sličnih radnji po planeti u prethodnih stotinjak godina, možda sada Grenland ne bio bio u opasnosti.

Kako ono ide, kada su dolazili po druge šutio sam, kada su došli po mene nije ostao niko da me brani.
SmokingMan

#943 Re: Dešavanja u EU

Post by SmokingMan »

EU nikada nije bila svoja, pogotovo sada u opštoj krizi, ovako podijeljenja u mišljenju, kada liči na ispostavu tuđih interesa, meni trenuto izgleda kao da se Evropska unija stihijski raspada kod članica koje joj nisu bile lojalne "do samog kraja", pogotovo u krizi sa istočnim frontom i težnjom isti ka starom suvenerizmu, iako zagovornici / oportunisti rado vagaju situaciju u kojoj bi shodno ishodu reagovali na vlastite aspiracije. Istina je da mnogo među njima, a i sami evropljani u domenu tradicionalizma žale za jeftinim ruskim gasom, tradicionalnim vrijednostima, prividno kvalitetnijem životu, i preziru prema novim drutšvenim talasima, koje je ljevica pomalo agresivno nametala pasivnom javnom mjenju. Nekako se sa valom trampizma oslobodio sav taj akumulirani bunt desnice, koji ranije nije imao ko da artikuliše, jer su ideje o arhetipu klasičnog dušvenog poretka radničke klase počele polagano da isčezavaju u plimi revolucionarnih ideja ljevice, obilato podržane od strane filantropa sa skrivenim ciljevima kapitalizma u pozadini. Ja lično ne vjerujem da današnja filantropija, kako je prebogati pojedinci idealiziraju, ima ikakve veze sa poboljšanjem životnog standarda pojedinca koliko sa eksplotacijom pruženih prilika za ostavrenjem lične koristi, što uveliko anulira stvarnu humanističku pobudu bez "trgovine" a zapravo podržava njihov uzvišeni božanski kompleks nadmoćnosti nad masama u potrbi.
Hakiz

#944 Re: Dešavanja u EU

Post by Hakiz »

SmokingMan wrote: 07/01/2026 15:24 EU nikada nije bila svoja, pogotovo sada u opštoj krizi, ovako podijeljenja u mišljenju, kada liči na ispostavu tuđih interesa, meni trenuto izgleda kao da se Evropska unija stihijski raspada kod članica koje joj nisu bile lojalne "do samog kraja", pogotovo u krizi sa istočnim frontom i težnjom isti ka starom suvenerizmu, iako zagovornici / oportunisti rado vagaju situaciju u kojoj bi shodno ishodu reagovali na vlastite aspiracije. Istina je da mnogo među njima, a i sami evropljani u domenu tradicionalizma žale za jeftinim ruskim gasom, tradicionalnim vrijednostima, prividno kvalitetnijem životu, i preziru prema novim drutšvenim talasima, koje je ljevica pomalo agresivno nametala pasivnom javnom mjenju. Nekako se sa valom trampizma oslobodio sav taj akumulirani bunt desnice, koji ranije nije imao ko da artikuliše, jer su ideje o arhetipu klasičnog dušvenog poretka radničke klase počele polagano da isčezavaju u plimi revolucionarnih ideja ljevice, obilato podržane od strane filantropa sa skrivenim ciljevima kapitalizma u pozadini. Ja lično ne vjerujem da današnja filantropija, kako je prebogati pojedinci idealiziraju, ima ikakve veze sa poboljšanjem životnog standarda pojedinca koliko sa eksplotacijom pruženih prilika za ostavrenjem lične koristi, što uveliko anulira stvarnu humanističku pobudu bez "trgovine" a zapravo podržava njihov uzvišeni božanski kompleks nadmoćnosti nad masama u potrbi.
Naravno da se raspada.

Šta treba, sutra treba ići iz, šta ja znam, Bugarske ratovati zbog Grenlanda a da ti kažu ne smiješ spriječiti da ti sinčina postane žena sa 13 godina, vidi kako je to u Danskoj. A plin će ti koštati koliko i Danca, a nekoliko puta više nego sada, iako ti je plata 5 puta manja za isti posao.

Bojim se da neće ići.
geoxx

#945 Re: Dešavanja u EU

Post by geoxx »

Pa ima svako madjarski izbor. Em plin, em nula promjena spolova. Nije nista pod moranje. U vezi plata, nisu im Danci krivi za to, nit bilo ko drugi.

Ovo gore, da su se oni nesto suprotstavljali. Ko da Trump cijeni neke principe, pravdu, inat, tough talk i tako to. Bilo bi im sad bolje jedino da su jacali vojsku. Sa vojskom si faktor, nisi sa zelenom agendom i slicnim.
TAFKAP

#946 Re: Dešavanja u EU

Post by TAFKAP »

Rubio dolazi u Dansku sa kesom staklenih bisera da otkupi Grönland :mrgreen:
Sanjarko

#947 Re: Dešavanja u EU

Post by Sanjarko »

geoxx wrote: 07/01/2026 12:34 Nije to licemjerstvo koliko je definicija politike. Nista cudno.
Kada se vrati u obliku raznih napada i što šta čega nek ne kukaju itd. Evo hoće da srokaju i Iran sada izgleda vjerovatno da će. Znači oni mogu mašinama i sl, ubijati i raditi zločine razne, a kada im se vrati istom mjerom samo na zaostaliji način jer drugačije ne mogu i ne znaju, nek ne govore terorizam i sl.

Pod tim mislim i na Ameriku i Anglo priljepke. Naravno da ne podržavam terorizam i sl, ali ne vidim razliku između ovoga šta oni rade koji je državni terorizam itd, i ovoga šta drugi rade koji je ne državni terorizam itd.
SmokingMan

#948 Re: Dešavanja u EU

Post by SmokingMan »

Hakiz wrote: 07/01/2026 18:51
SmokingMan wrote: 07/01/2026 15:24 EU nikada nije bila svoja, pogotovo sada u opštoj krizi, ovako podijeljenja u mišljenju, kada liči na ispostavu tuđih interesa, meni trenuto izgleda kao da se Evropska unija stihijski raspada kod članica koje joj nisu bile lojalne "do samog kraja", pogotovo u krizi sa istočnim frontom i težnjom isti ka starom suvenerizmu, iako zagovornici / oportunisti rado vagaju situaciju u kojoj bi shodno ishodu reagovali na vlastite aspiracije. Istina je da mnogo među njima, a i sami evropljani u domenu tradicionalizma žale za jeftinim ruskim gasom, tradicionalnim vrijednostima, prividno kvalitetnijem životu, i preziru prema novim drutšvenim talasima, koje je ljevica pomalo agresivno nametala pasivnom javnom mjenju. Nekako se sa valom trampizma oslobodio sav taj akumulirani bunt desnice, koji ranije nije imao ko da artikuliše, jer su ideje o arhetipu klasičnog dušvenog poretka radničke klase počele polagano da isčezavaju u plimi revolucionarnih ideja ljevice, obilato podržane od strane filantropa sa skrivenim ciljevima kapitalizma u pozadini. Ja lično ne vjerujem da današnja filantropija, kako je prebogati pojedinci idealiziraju, ima ikakve veze sa poboljšanjem životnog standarda pojedinca koliko sa eksplotacijom pruženih prilika za ostavrenjem lične koristi, što uveliko anulira stvarnu humanističku pobudu bez "trgovine" a zapravo podržava njihov uzvišeni božanski kompleks nadmoćnosti nad masama u potrbi.
Naravno da se raspada.

Šta treba, sutra treba ići iz, šta ja znam, Bugarske ratovati zbog Grenlanda a da ti kažu ne smiješ spriječiti da ti sinčina postane žena sa 13 godina, vidi kako je to u Danskoj. A plin će ti koštati koliko i Danca, a nekoliko puta više nego sada, iako ti je plata 5 puta manja za isti posao.

Bojim se da neće ići.
Neće se dići EU ako amerikanci zakorače u mokasinama na tlo Grendlanda, meni se unutarnje neslaganje i daljnje produbljenje i erozija indentiteta EU čini realističnijim, na žalost, na žalost. EU nije ispostavila ono što je obećala mnogo decenija unazad. Amerikanci su sabotažom Breton Woodsa zaštitili sebe od njemačke dominacije i osujetili da bi mogli biti sporedni igrači ako tada dobro opravljenoj njemačkoj sa jakom valutom na vrijeme ne uskrate zadovoljstvo preuzimanja kormila zapadne ekonomije, naravno tu ni Francuska nije sebe isključivala, mada su bili neskriveno ljubomorni na Adenaurovu magiju Soziale Marktwirtschaft.a.
AleksoMKD

#949 Re: Dešavanja u EU

Post by AleksoMKD »

Well, well, well....

2021

https://www.theguardian.com/world/2021/ ... ies-report

Denmark helped US spy on Angela Merkel and European allies – report

Danish public broadcaster Danmarks Radio said the US National Security Agency (NSA), whose alleged tapping of Merkel’s phone was disclosed by Edward Snowden in 2013, also used the Danish Defence Intelligence Service (FE) to spy on officials in Sweden, Norway and France.
Hakiz

#950 Re: Dešavanja u EU

Post by Hakiz »

AleksoMKD wrote: 13/01/2026 17:35 Well, well, well....

2021

https://www.theguardian.com/world/2021/ ... ies-report

Denmark helped US spy on Angela Merkel and European allies – report

Danish public broadcaster Danmarks Radio said the US National Security Agency (NSA), whose alleged tapping of Merkel’s phone was disclosed by Edward Snowden in 2013, also used the Danish Defence Intelligence Service (FE) to spy on officials in Sweden, Norway and France.
Upravo joj Amerika zahvaljuje :lol:
Post Reply