OC Bjelasnica i Igman
-
Naslovnica
#1451 Re: OC Bjelasnica i Igman
Jel' to proradio dvosjed na MP?
-
NediM17
#1452 Re: OC Bjelasnica i Igman
Jeste, danas je pusten. 
-
F&N
- Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...
#1453 Re: OC Bjelasnica i Igman
Ogorcen sam.
Pogotovo sutnjom.
Evo i @tramvajtrojka je znao ovdje biti redovan sa informacijama o svemu, a sada i on suti ne pise nista i on se sakrio u misiju rupu.
Ogorcen sam, najvise sutnjom.
Siguran sam da bilo koji turist koji ove godine dodje na skijanje na Bjelasnicu, nece vise nikad doci.
Pogotovo sutnjom.
Evo i @tramvajtrojka je znao ovdje biti redovan sa informacijama o svemu, a sada i on suti ne pise nista i on se sakrio u misiju rupu.
Siguran sam da bilo koji turist koji ove godine dodje na skijanje na Bjelasnicu, nece vise nikad doci.
-
gold'n'brown
#1454 Re: OC Bjelasnica i Igman
Ma ne isplati se ni radnim danom u januaru. Ski skole sa nekim nazovi instruktorima povedu 20 djece u grupi. Onda oni sa uposlenicima zoi kace tu djecu na liftove pri cemu prolaze po 2 - 3 sidra prazna jer ne uspijevaju da zakace dijete. I sve to je spalo na BX2 i K1. Gledam i onu jadnu djecu, ziva se smrzose, danas su vise cekali u redovima, pa onda gore cekaju da se svi skupe da krenu. Efektivno tesko i 3 zice da naprave.NediM17 wrote: ↑12/01/2026 19:58 Mislim da vikendom ne vrijedi ni pokusavati na Bjelasnici skijati na dnevnom. Je li oba BX-a rade makar?
Mozda neko nocno moze biti super, a za dnevno je trenutno bolja varijanta Igman dvosjed. Bolje i vise se naskija sigurno nego na Bjelasnici.
Doduse sto ljudi sto cudi, sigurno ce nekome biti i super opcija ici do vrha pa cijeli dan vrtiti Heliodrom ili Kotlove.
- tramvajtrojka
#1455 Re: OC Bjelasnica i Igman
Nista od sestojeda u januaru kako sam cuo pokusati ce se osposobiti do EC najvjerovatnijeF&N wrote: ↑12/01/2026 20:09 Ogorcen sam.
Pogotovo sutnjom.
-
gold'n'brown
#1456 Re: OC Bjelasnica i Igman
E ako tako bude pozelim im orkanski jugo i +18 na vrhu planine pred ECtramvajtrojka wrote: ↑12/01/2026 20:37Nista od sestojeda u januaru kako sam cuo pokusati ce se osposobiti do EC najvjerovatnijeF&N wrote: ↑12/01/2026 20:09 Ogorcen sam.
Pogotovo sutnjom.
Siguran sam da bilo koji turist koji ove godine dodje na skijanje na Bjelasnicu, nece vise nikad doci.![]()
-
F&N
#1457 Re: OC Bjelasnica i Igman
A sta je problem brate da se izadje i kaze, problem je to. Puklo je to. Sumnjamo na to. Da to popravimo treba nam toliko i toliko dana.tramvajtrojka wrote: ↑12/01/2026 20:37Nista od sestojeda u januaru kako sam cuo pokusati ce se osposobiti do EC najvjerovatnijeF&N wrote: ↑12/01/2026 20:09 Ogorcen sam.
Pogotovo sutnjom.
Siguran sam da bilo koji turist koji ove godine dodje na skijanje na Bjelasnicu, nece vise nikad doci.![]()
Izadji ba transparentno podnesi izvjestaj kakav je, takav je.
Reci ba planiramo da uradimo to. Svako 3 dana podnesi izvjestaj sta si uradio da rijesis problem, makar to bilo zvali smo inzinjera ne javlja se na telefon reko je da guzi i da ga ne ometamo. Da ljudi vide da ti je stalo da rijesis problem.
Ovako taktika lezi i pravi se mrtav dok ne prodje samo budi bijes, evo kod mene zakletog "trojkasa".
-
Forsaken
#1458 Re: OC Bjelasnica i Igman
Pa ako to kazu neko bi morao a snosi odgovornost, a to kod nas ne pije vodu. Jednostavnije je pravit se lud dok ne prodje i caoF&N wrote: ↑12/01/2026 22:04A sta je problem brate da se izadje i kaze, problem je to. Puklo je to. Sumnjamo na to. Da to popravimo treba nam toliko i toliko dana.tramvajtrojka wrote: ↑12/01/2026 20:37Nista od sestojeda u januaru kako sam cuo pokusati ce se osposobiti do EC najvjerovatnijeF&N wrote: ↑12/01/2026 20:09 Ogorcen sam.
Pogotovo sutnjom.
Izadji ba transparentno podnesi izvjestaj kakav je, takav je.
Reci ba planiramo da uradimo to. Svako 3 dana podnesi izvjestaj sta si uradio da rijesis problem, makar to bilo zvali smo inzinjera ne javlja se na telefon reko je da guzi i da ga ne ometamo. Da ljudi vide da ti je stalo da rijesis problem.
Ovako taktika lezi i pravi se mrtav dok ne prodje samo budi bijes, evo kod mene zakletog "trojkasa".
-
F&N
#1459 Re: OC Bjelasnica i Igman
Evo napisa ZOI insider na FB,
korpe kada su pustane naleti vjetra su bili do 80kmh
U momentu naglo je pojacalo udar na preko 120 kmh
U tom momentu je korpa udarila u stub i pri tome ostetila i stup i sajlu.
Stub je popralvjen isti dan.
Radjeno je skeniranje sajle.
Pukla je sajla. Morat ce se raditi zamjena dijela ostecene sajle.
Kada se to zavrsi morat ce opet doci neki inzinjer koji ce morati potvrditi da je to ispravno i da se moze pustiti u promet.
Za narudzbu i izradu nove sajle treba 20 do 30 dana.
Za ugradnju novog dijela i testiranje 3 do 5 dana u kojima bi vjerovatno morale stati sve skijaske aktivnosti u centru.
U prevodu, ne nadajte se 6sjedu ove sezone vise i to je to.
Gledajuci agilnost uprave OCB i to koliko im je stalo da se rijese stvari ne vjerujem da ce se ista dirati prije ljeta.
Jedinu nadu mi daje taj Europa Cup sto je prioritet da se odrzi pa da se zbog njega sve zavrsi. Ako i to bude elham i to.
Kada se to zavrsi morat ce opet doci neki inzinjer koji ce morati potvrditi da je to ispravno i da se moze pustiti u promet.
Za ugradnju novog dijela i testiranje 3 do 5 dana u kojima bi vjerovatno morale stati sve skijaske aktivnosti u centru.
Gledajuci agilnost uprave OCB i to koliko im je stalo da se rijese stvari ne vjerujem da ce se ista dirati prije ljeta.
Jedinu nadu mi daje taj Europa Cup sto je prioritet da se odrzi pa da se zbog njega sve zavrsi. Ako i to bude elham i to.
-
epik
#1460 Re: OC Bjelasnica i Igman
na bx 4 zice grupa od 5 djece sa instruktorom. Jucer moj mali krenuo, danas bi mogli max 5 posto je jucer bilo upoznavanje...gold'n'brown wrote: ↑12/01/2026 20:31 Ma ne isplati se ni radnim danom u januaru. Ski skole sa nekim nazovi instruktorima povedu 20 djece u grupi. Onda oni sa uposlenicima zoi kace tu djecu na liftove pri cemu prolaze po 2 - 3 sidra prazna jer ne uspijevaju da zakace dijete. I sve to je spalo na BX2 i K1. Gledam i onu jadnu djecu, ziva se smrzose, danas su vise cekali u redovima, pa onda gore cekaju da se svi skupe da krenu. Efektivno tesko i 3 zice da naprave.
-
epik
#1461 Re: OC Bjelasnica i Igman
Znaci *urcina...F&N wrote: ↑13/01/2026 09:27 Evo napisa ZOI insider na FB,
-
F&N
#1462 Re: OC Bjelasnica i Igman
Kupis sezonsku i onda moram ici kod stovaoca lika i djela Ratka Mladica da bih bordao akibeti, ili doci na Bjelasnicu i jebavati se 15 minuta na BXu da dodjem na red, pa onda jos 10 na 4 sjedu, pa onda jos 5 do 10 min na sidru heliodrom da bih odradio dobar spust od 5 minuta.
Ovo sam uzeo optimisticno kratka cekanja i da nema nikakvih problema ni zastoja u radu.
Ovo sam uzeo optimisticno kratka cekanja i da nema nikakvih problema ni zastoja u radu.
- Ateista
#1463 Re: OC Bjelasnica i Igman
To je bas sranje, zima kakva se desi jednom u 10 godina i onda se desi ta glupost, da se covjek rokne.
Mene zanima zasto je sestosjed uopste radio ako me bio tako jak vjetar, valjda imaju i neke prognoze da se prate...
Mene zanima zasto je sestosjed uopste radio ako me bio tako jak vjetar, valjda imaju i neke prognoze da se prate...
- Thorgerson
#1464 Re: OC Bjelasnica i Igman
Iskreno ovo je patnja gore.
Nakon toliko ulupanih miliona i dalje im ne radi pola stvari. Opravdanja nema. Pa koliko gospodi jos treba miliona da ulupaju da naprave funkcionalno skijaliste?
Bojim se da je u pitanju bacanje para.
Mislim, lijepo je sve to, ide to nekako - ali kad vidis pravo, organizovano skijaliste, ovo je srednja zalost.
Kad nema snijega, problem nema snijega.
Kad ima snijega, problem ima snijega.
Jednom otisao na nocno. 3 puta se uspio spustiti. Pri tome se iznervirao cekajuci u redu, jebajuci sve od do. Bolje da sam kuci ostao. Sto ustvari i jesam krenuo praktikovati. Pa jebote trebamo gatati, hoce l bit guzva ili nece.
Nakon toliko ulupanih miliona i dalje im ne radi pola stvari. Opravdanja nema. Pa koliko gospodi jos treba miliona da ulupaju da naprave funkcionalno skijaliste?
Bojim se da je u pitanju bacanje para.
Mislim, lijepo je sve to, ide to nekako - ali kad vidis pravo, organizovano skijaliste, ovo je srednja zalost.
Kad nema snijega, problem nema snijega.
Kad ima snijega, problem ima snijega.
Jednom otisao na nocno. 3 puta se uspio spustiti. Pri tome se iznervirao cekajuci u redu, jebajuci sve od do. Bolje da sam kuci ostao. Sto ustvari i jesam krenuo praktikovati. Pa jebote trebamo gatati, hoce l bit guzva ili nece.
- Haris.ba
- Ateista
#1466 Re: OC Bjelasnica i Igman
Sta znaci sistem? Zar ne bi trebalo da postoje procedure da se osigura da do ovoga ne dodje? Sta da je neko bio tad u korpi?
-
gold'n'brown
#1467 Re: OC Bjelasnica i Igman
Objasnjenje na nivou djeteta koje lufta u skoli i kao opravdanje koristi da mu je umrla sesta nana po redu.F&N wrote: ↑13/01/2026 09:27 Evo napisa ZOI insider na FB,
- Haris.ba
#1468 Re: OC Bjelasnica i Igman
Naslo bi se da niko nije kriv. Pao snijeg. Visa sila.
Mislim da je cak i bolje da sute i prave se mutavi. Jer, gore bi bilo kad bi krenuli da se objasnjavaju.
- addem
#1470 Re: OC Bjelasnica i Igman
Sezona je propala ali ovaj put nije zbog nedostatka snijega. Ja godinama tvrdim da je Bjela najskuplja planina za skijanjenje.
-
vanjki
#1471 Re: OC Bjelasnica i Igman
Ja nerazumijem kuknjavu. Nastala je steta na sajli, koja se mora zamjeniti. Skijati se moze ali mora se cekati na red. Na nocnom nema toliko guzve , a preko dana skole prave problem.
Znaci 6 sjed ce biti otvoren kada se zamjeni sajla. Sta su trebali pustiti da radi.. Fakat nerazumijem kuknjavu. Idite kod Dode i punite dzepove , jer Bosnjo sve brzo zaboravlja se
Znaci 6 sjed ce biti otvoren kada se zamjeni sajla. Sta su trebali pustiti da radi.. Fakat nerazumijem kuknjavu. Idite kod Dode i punite dzepove , jer Bosnjo sve brzo zaboravlja se
- Ateista
#1472 Re: OC Bjelasnica i Igman
Najvise nervira to sto sute i ne daju zvanicna objasnjenja, konkretne informacije i najave kad sta mozemo ocekivati, nego je vecina informacija iz nekih nezvanicnih izvora, od strane insidera i slicno. Mozda to ne bi nista konkretno promijenilo, ali svejedno je ruzno da svi mi koji smo platili sezonsku kartu budemo u neizvjesnosti i ne znamo sta se tacno desava i kakav je plan, kad mozemo ocekivati da se normalno opet skija gore.vanjki wrote: ↑13/01/2026 11:33 Ja nerazumijem kuknjavu. Nastala je steta na sajli, koja se mora zamjeniti. Skijati se moze ali mora se cekati na red. Na nocnom nema toliko guzve , a preko dana skole prave problem.
Pored toga, postoji vjerovatnoca da je u pitanju nemar i ljudski faktor, da je bila greska sto su tad uopste pustali sestosjed i da se ovaj problem mogao izbjeci da su bili oprezniji. Ne tvrdim da je tako, postoji mogucnost stvarno i vise sile, ali mi ova sutnja previse vuce na to da je u pitanju njihova greska i da zbog toga i ne zele da iznose konkretne informacije, kako se ne bi mogla traziti odgovornost kad bi se tacno znalo kako je doslo do ovoga.
- Ateista
#1473 Re: OC Bjelasnica i Igman
Sve ovo jos dodatno pojacava onaj osjecaj koji je vec godinama prisutan, da oni stvarno znaju izvuci maksimum iz losih uslova, ali da ne znaju iskoristiti kad su uslovi odlicni.
-
peca777
#1474 Re: OC Bjelasnica i Igman
normalno da je nerad, kao i inace sve.
-
F&N
#1475 Re: OC Bjelasnica i Igman
Sad me zove drug evo ne radi ni 4sjed danas.
Kaze raja jebu nigdje nista ne ostaje.
On se prebacio na Igman. Nema guzve ali neuredjena staza.
Kaze raja jebu nigdje nista ne ostaje.
On se prebacio na Igman. Nema guzve ali neuredjena staza.