IRAN
-
A_A_AKCIJA
#48751 Re: IRAN
Još malo o diktaturi i patnjama manjina u Iranu.
Užas
Užas
-
HelaS
#48752 Re: IRAN
Bio je i ovdje na forumu... libretard, odlična klasifikacija ljigave budaletineRejhana wrote: ↑11/01/2026 12:16 Ono što sam primijetila je čudno slaganje i "seksualna tenzija" između neoustaša kao što su Velimir Bujanec i Marin Miletić i libretarda poput Danijala Hadžovića po pitanjima oko kidnapovanja Madura i trenutne situacije u Iranu.
Inače iako se predstavlja kao liberal onaj majmun Hadžović je sklon brisanju i blokiranju ljudi ko god mu se suprostavi u mišljenju. Ide dotle, da blokira čak i ljude koji su lajkali nečiji komentar koji mu oponira.
-
A_A_AKCIJA
#48753 Re: IRAN
Još malo razbijanja lažnih vijesti.
Video vandalizma za Novu godinu u Berlinu, podmetnut kao pobuna u Iranu
-
HelaS
#48754 Re: IRAN
Zna li KLIX portal za ovakva perfidna i zla podmetanjaA_A_AKCIJA wrote: ↑11/01/2026 14:45 Još malo razbijanja lažnih vijesti.
-
trocadero
#48755 Re: IRAN
Slika stara nekoliko godina. Uz sve to duša draga je Jevrejka, cionistkinja i radikalna feministkinja.Rejhana wrote: ↑11/01/2026 11:20MarshalDodik wrote: ↑11/01/2026 10:36 Kad sam vidio da mlade Iranke cigaretama pale sliku vrhovnog vođe odmah sam na strani tog vođe.
Zensko i cigara![]()
"Iranka" iz Richmond Hilla u Kanadi![]()
Ispiranje mozga na "zapadni način"
Joj kako smo glupi.
- drndalo
#48756 Re: IRAN
Shvatam sta zelis reci ali kao sto rekoh kod tog naloga se jos nije desilo da ruska verzija istine nije objavljena. A znamo da njihove verzije i nisu bas najtacnije.A_A_AKCIJA wrote: ↑11/01/2026 13:42Apsolutno me ne zanima ko je pisao, ako je istinadrndalo wrote: ↑11/01/2026 13:24Izvini, ali navoditi ovaj izvor (Syrian Girl) sa Tweeter-a za bilo sta, a kamoli za Zapad-Iran je najblaze receno sprdnja... Niti je sirijski, niti je girl, niti ikad ista ima istinito. Sta god napise, ja znam da je obrnuto od napisanog. Zlobnici bi rekli da se prepoznaje ruska skola istinitosti napisanog.A_A_AKCIJA wrote: ↑11/01/2026 12:20 Malo o ikoni protesta, radikalnoj zio feministici koja uopće nije Iranka.
Stavovi o Palestini nimalo ne iznenađuju
https://x.com/melianouss
Cionisticka...? Ne znamo je li ali dobro zvuci (nekima)...
-
Korisničkoime
#48757 Re: IRAN
Ljudi zaboravljaju da je ovaj rezim na vlast dosao voljom naroda ili barem jasne vecine kroz tzv. Islamsku revoluciju. Sada navoditi da su teoloske odlike rezima problem za Irance nije bas sasvim ubjedljivo buduci da su Iranci htjeli upravo takav sitem vlasti.
Medjutim problem moze biti sto Iranci ocigledno nisu u mogucnosti da taj i takav rezim promjene ako zele. Uspostavom visokog vijeca cuvara revolucije bilo kakva stvarna promjena u vlasti Irana je nemoguca.
Ovdje ne govorim da bi Iranci sutra promjenili teoloske odlike drzave odnosno da ne zele islamsku drzavu, mozda jednostavno zele promjenu ljudi, osoba koje ih vode na jednoj dubljoj razini a ne kao do sada. Do sada su smjene osoba na vlasti manje vise cisto forme radi, na izbore izlaze samo oni koje visoko vijece odobri i u sustini se radi o manje vise njihovim igracima. Slicno kao za vrijeme socijalizma u bivsoj Yu. Izbori su bili a mogao si birati osobe koje ti je ponudila kom.partija. Mozda bi Iranci zadrzali islmasku republiku ali zele druge aktere u vrhu iste.
Mozda i ne zele vise islamsku republiku ni to nije sasvim iskljuceno ali je po meni manje vjerovatno.
Sustina je da mi u stvari ne znamo tacno sta je volja iranskog naroda i mozemo samo nagadjati. Ja licno sumnjam da je volja iranskog narod da bude vazal Izraela i SAD odnosno da ima marionetsku vladu pogotovo sumnjam da je njihova volja ponovna uspostava monarhije sa ovim nazovi princom kao apsolutnim monarhom. Medjutim isto tako mislim da iranci nisu odusevljeni stanjem Irana opcenito i da bi ako se pitaju zeljeli neke promjene eh sad kao i svi i ja samo nagadjam
Medjutim problem moze biti sto Iranci ocigledno nisu u mogucnosti da taj i takav rezim promjene ako zele. Uspostavom visokog vijeca cuvara revolucije bilo kakva stvarna promjena u vlasti Irana je nemoguca.
Ovdje ne govorim da bi Iranci sutra promjenili teoloske odlike drzave odnosno da ne zele islamsku drzavu, mozda jednostavno zele promjenu ljudi, osoba koje ih vode na jednoj dubljoj razini a ne kao do sada. Do sada su smjene osoba na vlasti manje vise cisto forme radi, na izbore izlaze samo oni koje visoko vijece odobri i u sustini se radi o manje vise njihovim igracima. Slicno kao za vrijeme socijalizma u bivsoj Yu. Izbori su bili a mogao si birati osobe koje ti je ponudila kom.partija. Mozda bi Iranci zadrzali islmasku republiku ali zele druge aktere u vrhu iste.
Mozda i ne zele vise islamsku republiku ni to nije sasvim iskljuceno ali je po meni manje vjerovatno.
Sustina je da mi u stvari ne znamo tacno sta je volja iranskog naroda i mozemo samo nagadjati. Ja licno sumnjam da je volja iranskog narod da bude vazal Izraela i SAD odnosno da ima marionetsku vladu pogotovo sumnjam da je njihova volja ponovna uspostava monarhije sa ovim nazovi princom kao apsolutnim monarhom. Medjutim isto tako mislim da iranci nisu odusevljeni stanjem Irana opcenito i da bi ako se pitaju zeljeli neke promjene eh sad kao i svi i ja samo nagadjam
- drndalo
#48758 Re: IRAN
Osvrnucu se samo na ovaj dio.Korisničkoime wrote: ↑11/01/2026 17:16 Ljudi zaboravljaju da je ovaj rezim na vlast dosao voljom naroda ili barem jasne vecine kroz tzv. Islamsku revoluciju. Sada navoditi da su teoloske odlike rezima problem za Irance nije bas sasvim ubjedljivo buduci da su Iranci htjeli upravo takav sitem vlasti.
Sve je to tacno, sto ne znaci da 40 godina kasnije moraju/jesu zadovoljni istim i da mozda ne zele neku promjenu, poboljsanje, itd...
Ili smo i mi osudjeni vjecno na SDA/HDZ/SDS jer smo ih 1992 doveli na vlast?
-
hecim
#48759 Re: IRAN
Ne znam, možda je do mene što previše pratim sve ovo vezano za Iran i Ameriku, ali činjenica je da sve ovo neće nikako izaći na dobro. Čovjek nekako pokušava da se odmakne od ovoga i ne uzima k srcu ova dešavanja, ali svako inteligentan i razuman može vidjeti da zajebana vremena dolaze.
Amerikanci i cionisti su definitivno odlučili da idu na Iran i u idućih nekoliko sedmica će vjerovatno započeti najveći sukob od drugog svjetskog rata. Vijetnam, Afganistan, Irak i Ukrajina su "mala maca" za ovaj sukob. Da ne spominjem arapsko proljeće i ostale sukobe (naravno Jugoslavija je bila nama puno bitnija, ali globalno je i to bilo sitna buranija)
Ovo će vrlo vjerovatno biti sukob velikih razmjera između Irana i Izraela, te američke vojske. Ono što mene plaši jeste eventualno korištenje nuklearnog oružja, jer Izrael nema kapacitete da dugo trpi raketne udare iz Irana. Objektivno, za nas bi najbolje bilo (barem kratkoročno) da se vlast u Iranu svrgne i da tamo nastupi neki sirijski scenario.
S druge strane, moralno gledano, naravno da je većina normalnih ljudi na strani Irana protiv cionista.
U najboljem scenariju, doći će do velike ekonomske krize, ogromnog rasta cijena goriva, i posljedično tome, rast cijena svega ostalog.
U najgorem scenariju, dobit ćemo posljedice prestanka važenja bilo kakvih međunarodnih pravila i zakona u vidu totalne borbe za resurse između najvećih svjetskih sila. Ukratko, WW3.
Amerikanci i cionisti su definitivno odlučili da idu na Iran i u idućih nekoliko sedmica će vjerovatno započeti najveći sukob od drugog svjetskog rata. Vijetnam, Afganistan, Irak i Ukrajina su "mala maca" za ovaj sukob. Da ne spominjem arapsko proljeće i ostale sukobe (naravno Jugoslavija je bila nama puno bitnija, ali globalno je i to bilo sitna buranija)
Ovo će vrlo vjerovatno biti sukob velikih razmjera između Irana i Izraela, te američke vojske. Ono što mene plaši jeste eventualno korištenje nuklearnog oružja, jer Izrael nema kapacitete da dugo trpi raketne udare iz Irana. Objektivno, za nas bi najbolje bilo (barem kratkoročno) da se vlast u Iranu svrgne i da tamo nastupi neki sirijski scenario.
S druge strane, moralno gledano, naravno da je većina normalnih ljudi na strani Irana protiv cionista.
U najboljem scenariju, doći će do velike ekonomske krize, ogromnog rasta cijena goriva, i posljedično tome, rast cijena svega ostalog.
U najgorem scenariju, dobit ćemo posljedice prestanka važenja bilo kakvih međunarodnih pravila i zakona u vidu totalne borbe za resurse između najvećih svjetskih sila. Ukratko, WW3.
-
Dugarry
#48760 Re: IRAN
Korisničkoime wrote: ↑11/01/2026 17:16 Ljudi zaboravljaju da je ovaj rezim na vlast dosao voljom naroda ili barem jasne vecine kroz tzv. Islamsku revoluciju. Sada navoditi da su teoloske odlike rezima problem za Irance nije bas sasvim ubjedljivo buduci da su Iranci htjeli upravo takav sitem vlasti.
-
BiBi911
#48761 Re: IRAN
hecim wrote: ↑11/01/2026 17:37 Ne znam, možda je do mene što previše pratim sve ovo vezano za Iran i Ameriku, ali činjenica je da sve ovo neće nikako izaći na dobro. Čovjek nekako pokušava da se odmakne od ovoga i ne uzima k srcu ova dešavanja, ali svako inteligentan i razuman može vidjeti da zajebana vremena dolaze.
Amerikance boli uho za iran i irance. Vazno je da se sprijeci dotok nafte u zapadni Tajvan. Ukraina je zaustavila vatnika i to je smanjilo malo dotok novca tom dijelu zla koje je pomagalo iranu i obratno.
Izrael sa uae ce iskoristit to sto je USA išibao iran i uletit sa boga pitaj cime da prosire svoj uticaj. Ako ovi drugi ne mognu nista idu nuklearke.
Cijene svega ko pred svaki sukob ce da porastu al za po godine zapadni Tajvan staje sa prosirenjem i sve se vraca u normalu(kao 1950). Zapadni svijet ce krenut tamo gdje je stao a ovi ostali jbga sami su krivi sto furaju taj svoj fazon.
Osovina zla vatnik-iran-zapadni Tajvan se mora zaustivit il nam je svima puša.
Pod ovima bi nam nestalo sve sto imamo
-
A_A_AKCIJA
-
A_A_AKCIJA
#48763 Re: IRAN
Malo o zatucanom Iranu i položaju žena.
Treba ih osloboditi od ovoga.
-
A_A_AKCIJA
#48764 Re: IRAN
Mirni prosvjednik gleda svoja posla, preko nišana
-
swanfilter
#48765 Re: IRAN
I rs pisem malim. Mada je u pitanju drzavetina.breuer wrote: ↑11/01/2026 11:16Zapad kao kulturna i civilizacijska odrednica se piše velikim slovom, i ko je rekao da ga nije sklonio Zapad? Zapad ga je uklonio i dobro zakomplikovao situaciju za nekoliko decenija. Sad je vrijeme da narod Irana to isfiltrira na neku mjeru koja će garantovati suverenitet ali i slobodu od vjerskog fanatizma ili bilo kojeg fanatizma uostalom...swanfilter wrote: ↑08/01/2026 17:27Pa, nisu Mosadeka iz kuhinje makele mule, nego zapad ...breuer wrote: ↑08/01/2026 16:26
a koja je zastava bila za vrijeme Mosaddegh-a? Ja bih vratio tip vlade kakva je upravljala za njegovo vrijeme, dovoljno je na strani građana Irana i protiv nametanja Zapada, a opet dovoljno daleko od sile vjerskih glavešina...dinastiju Pahlavi ni slučajno nazad jer bi to značilo porobljavanje cjelokupne nacije...
Haha. Narod da isfiltrira, a Rezine zastave i njegov mali ponovo u opticaju. Mani se gluposti.
-
swanfilter
#48766 Re: IRAN
Od A do Ž.A_A_AKCIJA wrote: ↑11/01/2026 17:57 Malo o zatucanom Iranu i položaju žena.
-
Korisničkoime
#48767 Re: IRAN
Obrazovanje je često mač s dvije oštriceA_A_AKCIJA wrote: ↑11/01/2026 17:57 Malo o zatucanom Iranu i položaju žena.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#48768 Re: IRAN
Ma znalo se odmah ko je zato sam pitao dane ispadne...trocadero wrote: ↑11/01/2026 16:36Slika stara nekoliko godina. Uz sve to duša draga je Jevrejka, cionistkinja i radikalna feministkinja.Rejhana wrote: ↑11/01/2026 11:20MarshalDodik wrote: ↑11/01/2026 10:36 Kad sam vidio da mlade Iranke cigaretama pale sliku vrhovnog vođe odmah sam na strani tog vođe.
Zensko i cigara![]()
"Iranka" iz Richmond Hilla u Kanadi![]()
Ispiranje mozga na "zapadni način"
Joj kako smo glupi.![]()
U gadnom svijetu zivimo
-
Korisničkoime
#48769 Re: IRAN
Moguce, ne kazem da ne moze biti tako, u nedostatku pouzadnih informacija gledam sta je vjerovatnije.drndalo wrote: ↑11/01/2026 17:35Osvrnucu se samo na ovaj dio.Korisničkoime wrote: ↑11/01/2026 17:16 Ljudi zaboravljaju da je ovaj rezim na vlast dosao voljom naroda ili barem jasne vecine kroz tzv. Islamsku revoluciju. Sada navoditi da su teoloske odlike rezima problem za Irance nije bas sasvim ubjedljivo buduci da su Iranci htjeli upravo takav sitem vlasti.
Sve je to tacno, sto ne znaci da 40 godina kasnije moraju/jesu zadovoljni istim i da mozda ne zele neku promjenu, poboljsanje, itd...
Ili smo i mi osudjeni vjecno na SDA/HDZ/SDS jer smo ih 1992 doveli na vlast?
Kriticna masa u Iranu su danas djeca i unuci ljudi koji su doveli na vlast teokratski rezim pa je vjerovatnoca da su jos od kuce ponjeli konzervativniji odgoj i svjetonadzor sa utemeljenjem u vjeri, zatim odrastali su u teokratiji gdje se vjerskom obrazovanju daje veliki naglasak sto utice na formiranje njihovog svjetonadzora uz to uzmi i postojanje jedne vrste izolacije i samoizolavije od zapadnjacje kulture i uticaja. Kad uzmemo sve u obzir mala je vjerovatnoca da u Iranu postoji kriticna masa liberalno orijentiranih sa zeljom za zapadnom demokratijom i zapadnim vrijednostima. Mislim da Iranci i ako zele promjene onda sumnjam da zele tako radikalne poput ukidanja islamske republike
- banjaluka078
- Moderator
-
breuer
#48771 Re: IRAN
svoj ti poso...swanfilter wrote: ↑11/01/2026 18:22I rs pisem malim. Mada je u pitanju drzavetina.breuer wrote: ↑11/01/2026 11:16Zapad kao kulturna i civilizacijska odrednica se piše velikim slovom, i ko je rekao da ga nije sklonio Zapad? Zapad ga je uklonio i dobro zakomplikovao situaciju za nekoliko decenija. Sad je vrijeme da narod Irana to isfiltrira na neku mjeru koja će garantovati suverenitet ali i slobodu od vjerskog fanatizma ili bilo kojeg fanatizma uostalom...
Haha. Narod da isfiltrira, a Rezine zastave i njegov mali ponovo u opticaju. Mani se gluposti.
- skrbavi-admin
#48772 Re: IRAN
kakva nevidjena kampanja podrzavanja paljenja dzamija na fejzi...... hahahahhahahah pa vise je i djetetu jasno odakle i kako pusu vjetrovi na svijetu...... svaki drugi post je pranje mozga..... dzamiju je uredu spaliti a islam je zlo..... 
-
swanfilter
#48773 Re: IRAN
Kada nepismena stoka sitnog zuba u BiH krene laprdati o zlim Sitima koji preklinju Muhameda a.s., ne klanjaju 5 namaza i ne dozvoljavaju Sunitima da imaju i mole u svojim dzamijama, ne cudi narativ drugih.
- moonco
- Grijem se na: Plin
- Horoskop: Vaga
#48774 Re: IRAN
Nećemo mi da se koračimo
Mi smo hodžini, hodža je naš

Mi smo hodžini, hodža je naš
-
A_A_AKCIJA
#48775 Re: IRAN
skrbavi-admin wrote: ↑11/01/2026 18:55 kakva nevidjena kampanja podrzavanja paljenja dzamija na fejzi...... hahahahhahahah pa vise je i djetetu jasno odakle i kako pusu vjetrovi na svijetu...... svaki drugi post je pranje mozga..... dzamiju je uredu spaliti a islam je zlo.....![]()