INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Moderator: anex
- ElRe
#27276 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Zašto na trafikama nema regionalnih novina i magazina?
-
neki
#27277 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Ugasila se firma iz širokog brijega koja je vršila distribuciju hrvatske štampe.
Navodno Hanza Medija pregovara s nekim firmama oko nastavka distribucije.
Prilika za "poslovične" bošnjake koji kukaju da hercegovci preuzeše svu distribuciju..
Navodno Hanza Medija pregovara s nekim firmama oko nastavka distribucije.
Prilika za "poslovične" bošnjake koji kukaju da hercegovci preuzeše svu distribuciju..
- banjaluka078
- Moderator
#27278 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Evo, ovdje nam poručuju da probušimo kašiku.
-
luxferre
#27279 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Hoće li nam neko objasniti odakle ovom čavaliću ovakva energija da već 454 trabunja i izbacuje članke o nezaposlenosti.
Naravno, ništa od SDFA se ne dira...ali ne mogu da skontam šta je posrijedi?
Naravno, ništa od SDFA se ne dira...ali ne mogu da skontam šta je posrijedi?
-
zippoo87
#27280 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Lako ce se oni dogovoriti oko neke pozicije ili ministarstva,ako opet uzjasu vlast u FBiH.
Ali je smijesno sto je SDA vlast u 6/10 kantona u FBiH ali tu ocito ekonomija cvjeta,kao i sve ostalo,pa se ne komentarise .
- dječak sa šibicama
#27281 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Vrlo cesto imaju takve akcije, "daj da se proda posto poto". Nabili cijene i ono sto niko ne kupuje, kasnije pred istek roka moraju utusiti.zippoo87 wrote: ↑08/01/2026 19:04 Danas u Konzumu...Milka tops onaj (Choko Jaffa),em snizen na 2 KM,em sve zalijepljena po dva.
Znaci 1 KM izadje 147 grama![]()
Takodjer Tuc Tuc,pakovanje od 3 komada snizeno na 4 KM i opet zalijepljene dvije kutije.
Znaci 6 komada 4 KM.
Milka cokolade i jos neke cokolade,sve po dvije zalijepljene.
Isto i malo pivo Tuborg zero...
Konzum mi je sada omiljeni,kada bude ovo pred istek roka...a kako su nabili nenormalne redovne cijene,sve se manje prodaje i sve cesce imas po 1-2 kolica pored kase svega pred istek roka.
Uzmem ovih grickalica sto mogu uz pivo...namirim seza cenera da mi bude 15 dana![]()
Dabogda sve morali tako prodavati, iskreno im zelim.
-
zippoo87
#27282 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Da...zato kazem da mi je Konzum sada omiljenidječak sa šibicama wrote: ↑09/01/2026 21:29Vrlo cesto imaju takve akcije, "daj da se proda posto poto". Nabili cijene i ono sto niko ne kupuje, kasnije pred istek roka moraju utusiti.zippoo87 wrote: ↑08/01/2026 19:04 Danas u Konzumu...Milka tops onaj (Choko Jaffa),em snizen na 2 KM,em sve zalijepljena po dva.
Znaci 1 KM izadje 147 grama![]()
Takodjer Tuc Tuc,pakovanje od 3 komada snizeno na 4 KM i opet zalijepljene dvije kutije.
Znaci 6 komada 4 KM.
Milka cokolade i jos neke cokolade,sve po dvije zalijepljene.
Isto i malo pivo Tuborg zero...
Konzum mi je sada omiljeni,kada bude ovo pred istek roka...a kako su nabili nenormalne redovne cijene,sve se manje prodaje i sve cesce imas po 1-2 kolica pored kase svega pred istek roka.
Uzmem ovih grickalica sto mogu uz pivo...namirim seza cenera da mi bude 15 dana![]()
Dabogda sve morali tako prodavati, iskreno im zelim.
Nego ja isao ponovo danas da pokupim ono sto nisam jucer i dobio odbijenicu...vec su razgrabili jucer one milka keksice
Zato sam otisao u mesnicu i nakupovao govedjeg prsuta...ili ti ga suhog mesa
- ElRe
#27283 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Suho meso I klasa 40 KM - mesnica Djulić Rajlovac. Preporuka.
-
zippoo87
-
bumerangss
#27285 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Ja pred novu godinu uzeo u bingu u merkuru visocko vimar suho meso prve klase 47 km i bilo je katastrofalno
Najgore sto sam ikad uzeo. Prvo sto je preslano maksimalno da nisi u stanju 2 lističa pojesti a drugo sto sam izgled mesa je bio zabrinjavajuči nekako zrnasto i modro skoro ljubičasto. Pomislio sam od koje li je životinje
Kako sam kupio dobar nož sve uzmam u komadu i sam režem, nekako mi bolji čejf a i ne volim sto na istu mesoreznicu režu sve vrste salama mesa cijeli dan i pitanje je kad i kako se to opere...?
I tad sam uzeo cijeli komad koji mi se okolo cinio ok
Od sad cu uzimati komad ali prerezan da makar vidim kako je unutra
Najgore sto sam ikad uzeo. Prvo sto je preslano maksimalno da nisi u stanju 2 lističa pojesti a drugo sto sam izgled mesa je bio zabrinjavajuči nekako zrnasto i modro skoro ljubičasto. Pomislio sam od koje li je životinje
Kako sam kupio dobar nož sve uzmam u komadu i sam režem, nekako mi bolji čejf a i ne volim sto na istu mesoreznicu režu sve vrste salama mesa cijeli dan i pitanje je kad i kako se to opere...?
-
last mohicans
#27286 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Najbolje vam je kod gladnog brata muslimana Šišića, lojava zarebnica sa bruku loja 55, malo bolja 65, a s bijelim lukom 70, valjda skup bijeli luk.
- dječak sa šibicama
#27287 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Danas u Semicu uzeo prosaranu nekakvih pola kile, 27 km kilogram, meni super. Nije domaca, vidi se da je industrijska, ali za te pare odlicna. Nista joj ne fali, pola meso pola loj, meni ok.
Tu od 40+ mogu sebi u dupe da zaguraju.
Tu od 40+ mogu sebi u dupe da zaguraju.
-
last mohicans
#27288 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Ljudi moji, ne kupujte to smece, pa ni po trznicama. To je otrov sami, natrijevu sol stavljaju, izgrize za 2 dana, onda zadime u komorama za tečnim dimom, kaka vatra i bakrači. Većina tako radi..Uzimajte samo 12/1/2 mjesec kod domaćih mesara. Ostalo je sve ubica i otrov. Imate u Buća potoku, odmah više Hife gore prema Zraku mesnica Haris, 100% domaće meso, on prodaje suhovnu koja ima isti miris kao ona sto ja sušim kod punca. Jeste 55/kg. Domaće je i kod Šišića, ali je bezobrazno skup. Ima još loko mesara, na Orahovom brijegu ima Semić Adnan, lopina prava, ali mu je meso top. Njemu trebaš otići kući, direktno iz pušnice kupuješ.bumerangss wrote: ↑10/01/2026 15:50 Ja pred novu godinu uzeo u bingu u merkuru visocko vimar suho meso prve klase 47 km i bilo je katastrofalno
Najgore sto sam ikad uzeo. Prvo sto je preslano maksimalno da nisi u stanju 2 lističa pojesti a drugo sto sam izgled mesa je bio zabrinjavajuči nekako zrnasto i modro skoro ljubičasto. Pomislio sam od koje li je životinje![]()
-
zippoo87
#27289 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Meni pored kuce svaki petak dodje jedan iz Visokog,sa suhim mesom i sudzukama. Odreze ti listic da probas ali sa mesom je svaka tura drugacija. Ja kupujem na par mjesta i svaki put kod istih bude drugacije. Jednom presuseno,drugi put zivo,treci put puno žlipe (otpad) i sve tako u krug hah.bumerangss wrote: ↑10/01/2026 15:50 Ja pred novu godinu uzeo u bingu u merkuru visocko vimar suho meso prve klase 47 km i bilo je katastrofalno
Najgore sto sam ikad uzeo. Prvo sto je preslano maksimalno da nisi u stanju 2 lističa pojesti a drugo sto sam izgled mesa je bio zabrinjavajuči nekako zrnasto i modro skoro ljubičasto. Pomislio sam od koje li je životinje![]()
Evo sada u Mempromu uzeo ovih reslova i suzzuke i suhog mesa,dobra roba a jeftino
Pa dok i kod njih ne naletim na losu posiljku hah. Ja to dugo kupujem,tako da se ne razocaram,nego je tesko na prvu uvijek pogoditi je li suho ili nije i tako. A ako nije,pocne da memi jako brzo.
- nepass1
#27290 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Zarebnica prosarana, jbg ja volim kad ima bijelog, 55KM, odkud ideja kupiti u bingu suho meso za 47KMbumerangss wrote: ↑10/01/2026 15:50 Ja pred novu godinu uzeo u bingu u merkuru visocko vimar suho meso prve klase 47 km i bilo je katastrofalno
-
Ci-Nick
#27291 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Bježite od jeftine robe.
Za kg suhog mesa treba dva kg sirovog. Ako je kg suhog jeftiniji od 2 kg sirovog od istog dijela onda je tu nešto sumnjivo jer niko neće raditi bez zarade.
Za kg suhog mesa treba dva kg sirovog. Ako je kg suhog jeftiniji od 2 kg sirovog od istog dijela onda je tu nešto sumnjivo jer niko neće raditi bez zarade.
- dječak sa šibicama
#27292 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Nekad u decembru kupim u CJ kilo suhog vrata 17 km i kilo prosusenog laks karea 17 km. Krmetina jasno ali cijena je cijena
a od suhog vrata bolje nema, samo prsut.
Kako tako jeftino, ne znam, ali je solidno bilo. Cijene junetine su otisle u nebo i to postaje alarmantno, ali eto niko ne postavlja pitanje.
Kako tako jeftino, ne znam, ali je solidno bilo. Cijene junetine su otisle u nebo i to postaje alarmantno, ali eto niko ne postavlja pitanje.
-
HelaS
#27293 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Neće valjda biti otvorena sad i tema o junetinidječak sa šibicama wrote: ↑10/01/2026 20:44 Nekad u decembru kupim u CJ kilo suhog vrata 17 km i kilo prosusenog laks karea 17 km. Krmetina jasno ali cijena je cijenaa od suhog vrata bolje nema, samo prsut.
- Rothmans
#27294 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Ko o cemu ovaj o krmetinidječak sa šibicama wrote: ↑10/01/2026 20:44 Nekad u decembru kupim u CJ kilo suhog vrata 17 km i kilo prosusenog laks karea 17 km. Krmetina jasno ali cijena je cijenaa od suhog vrata bolje nema, samo prsut.
druze, kad si vec sugav i nemas za pravo meso ,uzmi poli salamu il prsa u ovitku. Ovako sam sebe lazes...
-
zippoo87
#27295 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Ako voli neka ga,neka jede ali po kvalitetu,svinjetina je rame uz rame sa piletinom
Mene neki dan zvao jedan domacin,sto mi zemlju obradjuje,pitao ga ja hoce li mozda klati svoju kravu i imati mesa i javi mi neki dan...kolje za mjesec dana. Narucio 15 kg mesa...moci ce biti pola godine. Bolje nije moglo izaci...kaze mlada junica. Od mlade junetine nista nije bolje,pa ni teletina. Teletina samo onako baciti na grill,pa onako socnu,samo posoliti...e to je vrh
Doduse i pecenje je dobro...ko ima sporet i hoce natanane da ispece...ali od 2 kg teletine,dobijes skroz malo pecenja...sve ostalo kalira
Mene neki dan zvao jedan domacin,sto mi zemlju obradjuje,pitao ga ja hoce li mozda klati svoju kravu i imati mesa i javi mi neki dan...kolje za mjesec dana. Narucio 15 kg mesa...moci ce biti pola godine. Bolje nije moglo izaci...kaze mlada junica. Od mlade junetine nista nije bolje,pa ni teletina. Teletina samo onako baciti na grill,pa onako socnu,samo posoliti...e to je vrh
Doduse i pecenje je dobro...ko ima sporet i hoce natanane da ispece...ali od 2 kg teletine,dobijes skroz malo pecenja...sve ostalo kalira
- dječak sa šibicama
#27296 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Kako volim kad se upale ovi tolerantni multietnicni na krmetinu 
- Rothmans
- dječak sa šibicama
#27298 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Toliko si bitan da tebe trolam
pazi krme!
-
zippoo87
#27299 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Ja se nista ne palim,ako mislis na mene...jedi sta hoces...ja onako prokomentarisao kvalitet mesa a ne to sto ti mislis...sa te vjerske i kulturoloske strane.dječak sa šibicama wrote: ↑11/01/2026 00:00 Kako volim kad se upale ovi tolerantni multietnicni na krmetinu![]()
- dječak sa šibicama
#27300 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Ma ne na tebe.zippoo87 wrote: ↑11/01/2026 00:23Ja se nista ne palim,ako mislis na mene...jedi sta hoces...ja onako prokomentarisao kvalitet mesa a ne to sto ti mislis...sa te vjerske i kulturoloske strane.dječak sa šibicama wrote: ↑11/01/2026 00:00 Kako volim kad se upale ovi tolerantni multietnicni na krmetinu![]()
![]()
A kvalitet, pa ne znam, cijeli zapadni moderni svijet jede tu "nekvalitetnu" mesinu u svim varijacijama, najbolji kuhari svijeta prave najbolja jela od tog mesa i tako dalje.