INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

ElRe

#27276 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH

Post by ElRe »

Zašto na trafikama nema regionalnih novina i magazina?
neki

#27277 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH

Post by neki »

Ugasila se firma iz širokog brijega koja je vršila distribuciju hrvatske štampe.
Navodno Hanza Medija pregovara s nekim firmama oko nastavka distribucije.
Prilika za "poslovične" bošnjake koji kukaju da hercegovci preuzeše svu distribuciju..
banjaluka078
Moderator

#27278 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH

Post by banjaluka078 »

Evo, ovdje nam poručuju da probušimo kašiku.

luxferre

#27279 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH

Post by luxferre »

Hoće li nam neko objasniti odakle ovom čavaliću ovakva energija da već 454 trabunja i izbacuje članke o nezaposlenosti.
Naravno, ništa od SDFA se ne dira...ali ne mogu da skontam šta je posrijedi?
zippoo87

#27280 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH

Post by zippoo87 »

luxferre wrote: 09/01/2026 13:29 Hoće li nam neko objasniti odakle ovom čavaliću ovakva energija da već 454 trabunja i izbacuje članke o nezaposlenosti.
Naravno, ništa od SDFA se ne dira...ali ne mogu da skontam šta je posrijedi?
Lako ce se oni dogovoriti oko neke pozicije ili ministarstva,ako opet uzjasu vlast u FBiH.
Ali je smijesno sto je SDA vlast u 6/10 kantona u FBiH ali tu ocito ekonomija cvjeta,kao i sve ostalo,pa se ne komentarise .🤣 Nema Cavalic nijednu tablicu o ekonomiji recimo u TK,Ze-Do,Podrinjski kanton, Unsko-Sanski...tamo sve cvjeta,ekonomija i prosperitet...nema kriminala,tendera,dugova,ugasenih firmi... 🤣
dječak sa šibicama

#27281 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH

Post by dječak sa šibicama »

zippoo87 wrote: 08/01/2026 19:04 Danas u Konzumu...Milka tops onaj (Choko Jaffa),em snizen na 2 KM,em sve zalijepljena po dva.
Znaci 1 KM izadje 147 grama :lol:

Takodjer Tuc Tuc,pakovanje od 3 komada snizeno na 4 KM i opet zalijepljene dvije kutije.
Znaci 6 komada 4 KM.
Milka cokolade i jos neke cokolade,sve po dvije zalijepljene.
Isto i malo pivo Tuborg zero...

Konzum mi je sada omiljeni,kada bude ovo pred istek roka...a kako su nabili nenormalne redovne cijene,sve se manje prodaje i sve cesce imas po 1-2 kolica pored kase svega pred istek roka.
Uzmem ovih grickalica sto mogu uz pivo...namirim seza cenera da mi bude 15 dana :lol:
Vrlo cesto imaju takve akcije, "daj da se proda posto poto". Nabili cijene i ono sto niko ne kupuje, kasnije pred istek roka moraju utusiti.

Dabogda sve morali tako prodavati, iskreno im zelim.
zippoo87

#27282 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH

Post by zippoo87 »

dječak sa šibicama wrote: 09/01/2026 21:29
zippoo87 wrote: 08/01/2026 19:04 Danas u Konzumu...Milka tops onaj (Choko Jaffa),em snizen na 2 KM,em sve zalijepljena po dva.
Znaci 1 KM izadje 147 grama :lol:

Takodjer Tuc Tuc,pakovanje od 3 komada snizeno na 4 KM i opet zalijepljene dvije kutije.
Znaci 6 komada 4 KM.
Milka cokolade i jos neke cokolade,sve po dvije zalijepljene.
Isto i malo pivo Tuborg zero...

Konzum mi je sada omiljeni,kada bude ovo pred istek roka...a kako su nabili nenormalne redovne cijene,sve se manje prodaje i sve cesce imas po 1-2 kolica pored kase svega pred istek roka.
Uzmem ovih grickalica sto mogu uz pivo...namirim seza cenera da mi bude 15 dana :lol:
Vrlo cesto imaju takve akcije, "daj da se proda posto poto". Nabili cijene i ono sto niko ne kupuje, kasnije pred istek roka moraju utusiti.

Dabogda sve morali tako prodavati, iskreno im zelim.
Da...zato kazem da mi je Konzum sada omiljeni :lol:
Nego ja isao ponovo danas da pokupim ono sto nisam jucer i dobio odbijenicu...vec su razgrabili jucer one milka keksice :lol:
Zato sam otisao u mesnicu i nakupovao govedjeg prsuta...ili ti ga suhog mesa :lol:
ElRe

#27283 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH

Post by ElRe »

Suho meso I klasa 40 KM - mesnica Djulić Rajlovac. Preporuka.
zippoo87

#27284 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH

Post by zippoo87 »

ElRe wrote: 10/01/2026 11:15 Suho meso I klasa 40 KM - mesnica Djulić Rajlovac. Preporuka.
Tuzlanska Menprom Premi...51 KM govedji prsut.
Ja jucer gledao.
Bas su ga momacki nabili.
bumerangss

#27285 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH

Post by bumerangss »

Ja pred novu godinu uzeo u bingu u merkuru visocko vimar suho meso prve klase 47 km i bilo je katastrofalno
Najgore sto sam ikad uzeo. Prvo sto je preslano maksimalno da nisi u stanju 2 lističa pojesti a drugo sto sam izgled mesa je bio zabrinjavajuči nekako zrnasto i modro skoro ljubičasto. Pomislio sam od koje li je životinje :-)
Kako sam kupio dobar nož sve uzmam u komadu i sam režem, nekako mi bolji čejf a i ne volim sto na istu mesoreznicu režu sve vrste salama mesa cijeli dan i pitanje je kad i kako se to opere...?

I tad sam uzeo cijeli komad koji mi se okolo cinio ok
Od sad cu uzimati komad ali prerezan da makar vidim kako je unutra
last mohicans

#27286 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH

Post by last mohicans »

zippoo87 wrote: 10/01/2026 13:16
ElRe wrote: 10/01/2026 11:15 Suho meso I klasa 40 KM - mesnica Djulić Rajlovac. Preporuka.
Tuzlanska Menprom Premi...51 KM govedji prsut.
Ja jucer gledao.
Bas su ga momacki nabili.
Najbolje vam je kod gladnog brata muslimana Šišića, lojava zarebnica sa bruku loja 55, malo bolja 65, a s bijelim lukom 70, valjda skup bijeli luk. :lol: Biftek 80, koja glad. Malo se proširio, uložio, cijene gore. MRŠ
dječak sa šibicama

#27287 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH

Danas u Semicu uzeo prosaranu nekakvih pola kile, 27 km kilogram, meni super. Nije domaca, vidi se da je industrijska, ali za te pare odlicna. Nista joj ne fali, pola meso pola loj, meni ok.

Tu od 40+ mogu sebi u dupe da zaguraju.
last mohicans

#27288 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH

Post by last mohicans »

bumerangss wrote: 10/01/2026 15:50 Ja pred novu godinu uzeo u bingu u merkuru visocko vimar suho meso prve klase 47 km i bilo je katastrofalno
Najgore sto sam ikad uzeo. Prvo sto je preslano maksimalno da nisi u stanju 2 lističa pojesti a drugo sto sam izgled mesa je bio zabrinjavajuči nekako zrnasto i modro skoro ljubičasto. Pomislio sam od koje li je životinje :-)
Kako sam kupio dobar nož sve uzmam u komadu i sam režem, nekako mi bolji čejf a i ne volim sto na istu mesoreznicu režu sve vrste salama mesa cijeli dan i pitanje je kad i kako se to opere...?

Ljudi moji, ne kupujte to smece, pa ni po trznicama. To je otrov sami, natrijevu sol stavljaju, izgrize za 2 dana, onda zadime u komorama za tečnim dimom, kaka vatra i bakrači. Većina tako radi..Uzimajte samo 12/1/2 mjesec kod domaćih mesara. Ostalo je sve ubica i otrov. Imate u Buća potoku, odmah više Hife gore prema Zraku mesnica Haris, 100% domaće meso, on prodaje suhovnu koja ima isti miris kao ona sto ja sušim kod punca. Jeste 55/kg. Domaće je i kod Šišića, ali je bezobrazno skup. Ima još loko mesara, na Orahovom brijegu ima Semić Adnan, lopina prava, ali mu je meso top. Njemu trebaš otići kući, direktno iz pušnice kupuješ.
zippoo87

#27289 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH

Post by zippoo87 »

bumerangss wrote: 10/01/2026 15:50 Ja pred novu godinu uzeo u bingu u merkuru visocko vimar suho meso prve klase 47 km i bilo je katastrofalno

Meni pored kuce svaki petak dodje jedan iz Visokog,sa suhim mesom i sudzukama. Odreze ti listic da probas ali sa mesom je svaka tura drugacija. Ja kupujem na par mjesta i svaki put kod istih bude drugacije. Jednom presuseno,drugi put zivo,treci put puno žlipe (otpad) i sve tako u krug hah.
Evo sada u Mempromu uzeo ovih reslova i suzzuke i suhog mesa,dobra roba a jeftino
Pa dok i kod njih ne naletim na losu posiljku hah. Ja to dugo kupujem,tako da se ne razocaram,nego je tesko na prvu uvijek pogoditi je li suho ili nije i tako. A ako nije,pocne da memi jako brzo.
nepass1

#27290 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH

Post by nepass1 »

Zarebnica prosarana, jbg ja volim kad ima bijelog, 55KM, odkud ideja kupiti u bingu suho meso za 47KM
Ci-Nick

#27291 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH

Post by Ci-Nick »

Bježite od jeftine robe.
Za kg suhog mesa treba dva kg sirovog. Ako je kg suhog jeftiniji od 2 kg sirovog od istog dijela onda je tu nešto sumnjivo jer niko neće raditi bez zarade.
dječak sa šibicama

#27292 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH

Nekad u decembru kupim u CJ kilo suhog vrata 17 km i kilo prosusenog laks karea 17 km. Krmetina jasno ali cijena je cijena :D a od suhog vrata bolje nema, samo prsut.

Kako tako jeftino, ne znam, ali je solidno bilo. Cijene junetine su otisle u nebo i to postaje alarmantno, ali eto niko ne postavlja pitanje.
HelaS

#27293 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH

Post by HelaS »

dječak sa šibicama wrote: 10/01/2026 20:44 Nekad u decembru kupim u CJ kilo suhog vrata 17 km i kilo prosusenog laks karea 17 km. Krmetina jasno ali cijena je cijena :D a od suhog vrata bolje nema, samo prsut.

Kako tako jeftino, ne znam, ali je solidno bilo. Cijene junetine su otisle u nebo i to postaje alarmantno, ali eto niko ne postavlja pitanje.
Neće valjda biti otvorena sad i tema o junetini :D
Rothmans

#27294 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH

Post by Rothmans »

dječak sa šibicama wrote: 10/01/2026 20:44 Nekad u decembru kupim u CJ kilo suhog vrata 17 km i kilo prosusenog laks karea 17 km. Krmetina jasno ali cijena je cijena :D a od suhog vrata bolje nema, samo prsut.
Ko o cemu ovaj o krmetini :lol:
druze, kad si vec sugav i nemas za pravo meso ,uzmi poli salamu il prsa u ovitku. Ovako sam sebe lazes...
zippoo87

#27295 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH

Post by zippoo87 »

Ako voli neka ga,neka jede ali po kvalitetu,svinjetina je rame uz rame sa piletinom :lol:

Mene neki dan zvao jedan domacin,sto mi zemlju obradjuje,pitao ga ja hoce li mozda klati svoju kravu i imati mesa i javi mi neki dan...kolje za mjesec dana. Narucio 15 kg mesa...moci ce biti pola godine. Bolje nije moglo izaci...kaze mlada junica. Od mlade junetine nista nije bolje,pa ni teletina. Teletina samo onako baciti na grill,pa onako socnu,samo posoliti...e to je vrh :D
Doduse i pecenje je dobro...ko ima sporet i hoce natanane da ispece...ali od 2 kg teletine,dobijes skroz malo pecenja...sve ostalo kalira :D
dječak sa šibicama

#27296 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH

Kako volim kad se upale ovi tolerantni multietnicni na krmetinu :lol:
Rothmans

#27297 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH

Post by Rothmans »

zippoo87 wrote: 10/01/2026 23:54 Ako voli neka ga,neka jede ali po kvalitetu,svinjetina je rame uz rame sa piletinom :lol:
S krepanom piletinom. Ma nek jede, malo me ljuti sto provocira i trola , al opet mi ga bude zao. Moze se covjek ogrijesit
dječak sa šibicama

#27298 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH

Toliko si bitan da tebe trolam :lol: pazi krme!
zippoo87

#27299 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH

Post by zippoo87 »

dječak sa šibicama wrote: 11/01/2026 00:00 Kako volim kad se upale ovi tolerantni multietnicni na krmetinu :lol:
Ja se nista ne palim,ako mislis na mene...jedi sta hoces...ja onako prokomentarisao kvalitet mesa a ne to sto ti mislis...sa te vjerske i kulturoloske strane. :D
dječak sa šibicama

#27300 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH

zippoo87 wrote: 11/01/2026 00:23
dječak sa šibicama wrote: 11/01/2026 00:00 Kako volim kad se upale ovi tolerantni multietnicni na krmetinu :lol:
Ja se nista ne palim,ako mislis na mene...jedi sta hoces...ja onako prokomentarisao kvalitet mesa a ne to sto ti mislis...sa te vjerske i kulturoloske strane. :D
Ma ne na tebe.

A kvalitet, pa ne znam, cijeli zapadni moderni svijet jede tu "nekvalitetnu" mesinu u svim varijacijama, najbolji kuhari svijeta prave najbolja jela od tog mesa i tako dalje.
Post Reply