pa zar je zadržavanje dok ne dođe policija napad?darius_maximus wrote: ↑09/01/2026 00:49Ili nisi ispričao priču kako treba i stvari su se drugačije odvijale ili nije bila samoodbrana, jer sprječavati nekoga da pobjegne nakon što je načinio materijalnu štetu nije samoodbrana (barem mislim, ali neka me pravnici isprave).drug_profi wrote: ↑09/01/2026 00:02Toj bukvalno definicija nužne obrane.darius_maximus wrote: ↑08/01/2026 23:59 Da se ne lažemo, ni to nije bila samoodbrana, ali je eto dobro prošlo.![]()
Ono što je doduše moglo biti je ubistvo iz nehata ili neka slična klasifikacija.
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#100801 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- drug_profi
#100802 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nije čovjek koristio silu uopšte, i manji od njega bio, jedno 20-30 kila i 5-10 centimetara visine. Otvorio mu vrata i pokušavao ga spriječiti da vozi i dalje lupa aute jer se već zabio u nekoliko i očigledno bi nastavio, a i mi svi koji smo izasli bi bili u zivotnoj opasnosti od te voznje.
Pijano izasao i poceo zamahivati na ovog komsiju dok je on bio na telefonskoj liniji prema policiji. Znaci lik prica na telefon sa policijom, ovaj zamahuje sakama prema njemu. I tu ulijece njegov sin, patosira ga, najmanji od sve trojice. Nije znao koliko snage mu treba pa upotrijebio sve što je imao.
Nuzna obrana iz udzbenika.
Mogao je eventualno gurnuti ga da padne, ali bi ga onda opet neko morao udarati dok prestane da napada.
Pijano izasao i poceo zamahivati na ovog komsiju dok je on bio na telefonskoj liniji prema policiji. Znaci lik prica na telefon sa policijom, ovaj zamahuje sakama prema njemu. I tu ulijece njegov sin, patosira ga, najmanji od sve trojice. Nije znao koliko snage mu treba pa upotrijebio sve što je imao.
Nuzna obrana iz udzbenika.
Mogao je eventualno gurnuti ga da padne, ali bi ga onda opet neko morao udarati dok prestane da napada.
- moonco
- Grijem se na: Plin
- Horoskop: Vaga
#100803 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ležao je Emrah sa Arminom u Centralnom prije 20 godina. U to vrijeme nije imao ubistvo. Samo sitne krađe, da ima za žutog. Prosio po čaršiji. A brat mu je onu Ljubicu zapalio živu. Otac im kćerku/sestru podvodio. Oni su inače sa Kosova dole. Bili su i novinama svi, gore na Aneksu. Čitava porodica socijalni slučaj.dječak sa šibicama wrote: ↑09/01/2026 00:34 Ubice leze po par mjeseci, Emrah Mucista je ubio staricu pajserom zbog par maraka, znao sam zenu majka je jednog uvazenog doktora. Mislim da nije ni godinu ipo dobio, nasla mu bagra sa suda olaksavajuce, "popravice se". On poslije toga odlezao Zenice jos ko zna koliko, zbog iks krivicnih djela.
Upises u gugl prezime Mucista, cijela familija u kriminalu i niko nista.
Divlja drzava.
Od zatvorske hrane izdržavaju porodicu. Nosili kući da imaju da jedu. Da se imaju ugrijati leže tokom zimskog perioda po zatvorima i pritvorima.
-
peca777
#100804 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Komentari kazu da ga je udarao dok je bio na zemlji. Sada je li mahala ili ne
-
noviclan
#100805 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
100% koliko je bio pijan sapleo se i razbio se o asfalt i to je istinadrug_profi wrote: ↑08/01/2026 23:57 Bio svjedok. Nasrnuo pijanac u šestoj deceniji života, krupan, na mog vršnjaka, također šesta decenija života. Razlog: pijandura polupao 6 auta na parkingu, a ovaj ga sprječavao da pobjegne.
Pojavi se sin tog komšije i jednim udarcem patosira pijanduru. Prileti mu, okrene ga na bok i zove policiju i hitnu.
Pijandura imao potres mozga i lom čeljusti.
Mi dali izjave po savjesti i istini.
NIkad postupak nije pokrenut.
To je samoodbrana.
-
kolegione
#100806 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pripadnik specijalne policije dobio batine od random lika na ulici, vristi KORUPCIJA
- vjeshalica
#100807 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Odkud ti znas da specijalanc ne za da se tuce? Okolnosti su napada bitne. Jednostavno mozda se covjek okrenuo i dobio udarac u potiljak ili slicno i zavrsio na podu. To nije bilo dovoljno, pa ga je rauber nastavio tuci i na kraju pobjegao. Umjesto da je zvao policiju da trazi pomoc ili jednostavno ne isao na opciju tuce jer ta prica o grananju rukama i zastiti supruge je ocito presuplja. To su lokalne kabadahije koje se u svakoj okolnosti sile, autima,ponasanjem,funjarama koje vodaju sa sobom. Glume neke bossove i slicna sranja obicnoj raji. Dok kakav psihopata sa 20kg ne posalje zucu 9mm medju dva oka lijepa. Ovakvi majmunatori svakome zagorcavaju zivot svojim hrđavim navikama i dodje neko sto je kivan iz ovih ili onih razloga i kaze eto u pravu je, jer te nervira neki nepoznat lik samo sto radi u policiji. Previse gledate Stivena Sigala.
Prije par godina je lik oklapio malo dijete na skijanju sa skijama klasicni bezobzirni klipan, i nalupo ga je frajer otac od tog djeteta pancericama tj nogama citava se halabuka digla on neki specijalac u FUPu....kad natrehas geliptera nadju se izgovori. Svaka druga faca prsti bezobrastinom samo bi se svadjalo i trazio cepa guzici. Msm realno pun je grad stoke svi hoce da sh neki kartel i drama.
-
HelaS
#100808 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Samo malo skretane sa teme... Prije 15-tak godina policajac mi branio da parkiram auto između zgrada u Centru ppokazujući mi udaljen znak zabrane parkiranja i zaustavljanja, ali na suprotnoj strani, ali je zapravo čuvao to mjesto za nekog, to sam kasnije saznao. Ušli smo u verbalni konflikt i on mi se u jednom trenutku unio u lice provocirajući da ga udarim. I bih, sekunda, da nisam shvatio da bih imao velike probleme. Onda sam se odmakao i pozvao PS Centar i rekao da je policajac s druge strane. Za manje od 5 minuta stigla su dva vozila, jedan onaj umreženi Ford kombi, drugi Golf. Uglavnom, ja sam dobio 700 KM prekršajne kazne, išao na sudsko odlučivanje, policajac doveo druga koji tu tada uopšte nije bio i ja još platio 100 KM + 20. 820 KM me koštala rasprava, ubjeđivanje s policijom da sam u pravu i poziv na intervenciju.... Nije pravilo, ali MUP je skoro pa zatvorena organizacija međusobno sličnih likova...da dalje ne pišem, a jesam nedavno spomenuo nedavni ulazak u zgradu Saobraćajne policije i horor koji sam tamo vidiovjeshalica wrote: ↑09/01/2026 08:10Odkud ti znas da specijalanc ne za da se tuce? Okolnosti su napada bitne. Jednostavno mozda se covjek okrenuo i dobio udarac u potiljak ili slicno i zavrsio na podu. To nije bilo dovoljno, pa ga je rauber nastavio tuci i na kraju pobjegao. Umjesto da je zvao policiju da trazi pomocSpoilerShowSpoilerShowili jednostavno ne isao na opciju tuce jer ta prica o grananju rukama i zastiti supruge je ocito presuplja. To su lokalne kabadahije koje se u svakoj okolnosti sile, autima,ponasanjem,funjarama koje vodaju sa sobom. Glume neke bossove i slicna sranja obicnoj raji. Dok kakav psihopata sa 20kg ne posalje zucu 9mm medju dva oka lijepa. Ovakvi majmunatori svakome zagorcavaju zivot svojim hrđavim navikama i dodje neko sto je kivan iz ovih ili onih razloga i kaze eto u pravu je, jer te nervira neki nepoznat lik samo sto radi u policiji. Previse gledate Stivena Sigala.
Prije par godina je lik oklapio malo dijete na skijanju sa skijama klasicni bezobzirni klipan, i nalupo ga je frajer otac od tog djeteta pancericama tj nogama citava se halabuka digla on neki specijalac u FUPu....kad natrehas geliptera nadju se izgovori. Svaka druga faca prsti bezobrastinom samo bi se svadjalo i trazio cepa guzici. Msm realno pun je grad stoke svi hoce da sh neki kartel i drama.
- Haris.ba
#100809 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Zato sto bi se sindikat policije oglasio da se zali kako ih napadaju, ministar policije izazvao zabrinutost....vjeshalica wrote: ↑09/01/2026 08:10 Odkud ti znas da specijalanc ne za da se tuce? Okolnosti su napada bitne. Jednostavno mozda se covjek okrenuo i dobio udarac u potiljak ili slicno i zavrsio na podu. To nije bilo dovoljno, pa ga je rauber nastavio tuci i na kraju pobjegao. Umjesto da je zvao policiju da trazi pomoc ili jednostavno ne isao na opciju tuce jer ta prica o grananju rukama i zastiti supruge je ocito presuplja. To su lokalne kabadahije koje se u svakoj okolnosti sile,
Vjerovatnije je i da je ovaj drugi mafijao, nego iz cista mira dobio udarac.
Pa vidis. Nasao lika kojeg moze istamburati. Nije udario na nekoga ravnopravnijeg.vjeshalica wrote: ↑09/01/2026 08:10 Prije par godina je lik oklapio malo dijete na skijanju sa skijama klasicni bezobzirni klipan, i nalupo ga je frajer otac od tog djeteta pancericama tj nogama citava se halabuka digla on neki specijalac u FUPu....kad natrehas geliptera nadju se izgovori.
I ko je kriv za to? Ima dubokih drustvenih razloga za to zasto je tako. Ali, na kraju nadleznost pada na policiju i pravosudje. I naravno, narod vidi kakva je policija. Da nema i ovakve policije ne bi se moglo hodati po cesti, ali da je sistem policije truho od toga ko prolazi da bude policajac, pa nadalje - valjda svako vidi.vjeshalica wrote: ↑09/01/2026 08:10 Svaka druga faca prsti bezobrastinom samo bi se svadjalo i trazio cepa guzici. Msm realno pun je grad stoke svi hoce da sh neki kartel i drama.
- vjeshalica
#100810 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
A da podjemo od kuce? Hoce li cijeli zivot policija i pravosudje biti krivi za kartelisanje? Krenes od sebe i svog zivota i vidis kako se projiciras na drustvo. Posmatras milion stvari odvojeno i zato ne razumijes sustinu. Kakav narod takva policija.Haris.ba wrote: ↑09/01/2026 11:07Zato sto bi se sindikat policije oglasio da se zali kako ih napadaju, ministar policije izazvao zabrinutost....vjeshalica wrote: ↑09/01/2026 08:10 Odkud ti znas da specijalanc ne za da se tuce? Okolnosti su napada bitne. Jednostavno mozda se covjek okrenuo i dobio udarac u potiljak ili slicno i zavrsio na podu. To nije bilo dovoljno, pa ga je rauber nastavio tuci i na kraju pobjegao. Umjesto da je zvao policiju da trazi pomoc ili jednostavno ne isao na opciju tuce jer ta prica o grananju rukama i zastiti supruge je ocito presuplja. To su lokalne kabadahije koje se u svakoj okolnosti sile,
Vjerovatnije je i da je ovaj drugi mafijao, nego iz cista mira dobio udarac.
Pa vidis. Nasao lika kojeg moze istamburati. Nije udario na nekoga ravnopravnijeg.vjeshalica wrote: ↑09/01/2026 08:10 Prije par godina je lik oklapio malo dijete na skijanju sa skijama klasicni bezobzirni klipan, i nalupo ga je frajer otac od tog djeteta pancericama tj nogama citava se halabuka digla on neki specijalac u FUPu....kad natrehas geliptera nadju se izgovori.
I ko je kriv za to? Ima dubokih drustvenih razloga za to zasto je tako. Ali, na kraju nadleznost pada na policiju i pravosudje. I naravno, narod vidi kakva je policija. Da nema i ovakve policije ne bi se moglo hodati po cesti, ali da je sistem policije truho od toga ko prolazi da bude policajac, pa nadalje - valjda svako vidi.vjeshalica wrote: ↑09/01/2026 08:10 Svaka druga faca prsti bezobrastinom samo bi se svadjalo i trazio cepa guzici. Msm realno pun je grad stoke svi hoce da sh neki kartel i drama.
- drug_profi
#100811 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- Haris.ba
#100812 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Sto se tice toga ja sam stava da i ovakva truhla policija je bolja od naroda.vjeshalica wrote: ↑09/01/2026 11:15 Posmatras milion stvari odvojeno i zato ne razumijes sustinu. Kakav narod takva policija.
- Ateista
#100813 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Dvije razlicite verzije price, po mom iskustvu je istina uglavnom negdje na sredini jer i jedan i drugi vuku pricu na svoj mlin, isticu ono sto im odgovara a presute ono sto im ne odgovara.
Sta je stvarno bilo, veliko je pitanje, ali vrlo vjerovatno da su obojica bili kurceviti i htjeli da se svadjaju dok je do ovoga doslo.
Sta je stvarno bilo, veliko je pitanje, ali vrlo vjerovatno da su obojica bili kurceviti i htjeli da se svadjaju dok je do ovoga doslo.
- Chloe
- Photo mod
#100814 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#100815 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
puno je kurcevite i bahate marve u ovom gradu ,koja samo silu razumije...ako s njima pokusas normalno komunicirati odmah misle da ih se bojis,takodjer ako sutis misle da si glup i da nista ne kontas....Haris.ba wrote: ↑09/01/2026 11:19Sto se tice toga ja sam stava da i ovakva truhla policija je bolja od naroda.vjeshalica wrote: ↑09/01/2026 11:15 Posmatras milion stvari odvojeno i zato ne razumijes sustinu. Kakav narod takva policija.
-
Sociolog
#100816 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Jeste jeste istina jevjeshalica wrote: ↑09/01/2026 08:10Odkud ti znas da specijalanc ne za da se tuce? Okolnosti su napada bitne. Jednostavno mozda se covjek okrenuo i dobio udarac u potiljak ili slicno i zavrsio na podu. To nije bilo dovoljno, pa ga je rauber nastavio tuci i na kraju pobjegao. Umjesto da je zvao policiju da trazi pomoc ili jednostavno ne isao na opciju tuce jer ta prica o grananju rukama i zastiti supruge je ocito presuplja. To su lokalne kabadahije koje se u svakoj okolnosti sile, autima,ponasanjem,funjarama koje vodaju sa sobom. Glume neke bossove i slicna sranja obicnoj raji. Dok kakav psihopata sa 20kg ne posalje zucu 9mm medju dva oka lijepa. Ovakvi majmunatori svakome zagorcavaju zivot svojim hrđavim navikama i dodje neko sto je kivan iz ovih ili onih razloga i kaze eto u pravu je, jer te nervira neki nepoznat lik samo sto radi u policiji. Previse gledate Stivena Sigala.
Prije par godina, neki specijalac iz Fed.Mup jeste dijete istukao na Bjelasnici cini mi se, ovaj ga otac prebio..
-
DonieBrasco
#100817 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ne znam da li ste vidjeli na instagramu ovaj lik sto su ga vukli autom dok je bio na skijama, lik hladno objavio snimak, pravda se on ujedno i kurci istovremeno kako se jednom zivi i kako ne zali sto je uradio, nikoga kao nije ugrozio, briga ga za saobracaj i ovo-ono. Kao on je iskusan skijas zna sta radi i nikoga nije ugrozio, a najjece mu je jednom se zivi pa eto zato ne i ovo.
I naravno dobio je mnogo podrske i odobravanja.
- bitanga_sa_otesa
#100818 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ma ima i na youtube video cijeli,naisla murija kriju skije, 3.14ckice maleneDonieBrasco wrote: ↑09/01/2026 17:28 Ne znam da li ste vidjeli na instagramu ovaj lik sto su ga vukli autom dok je bio na skijama, lik hladno objavio snimak, pravda se on ujedno i kurci istovremeno kako se jednom zivi i kako ne zali sto je uradio, nikoga kao nije ugrozio, briga ga za saobracaj i ovo-ono.
a vamo mudonje neke... balavurdija razmazena i raspustena
-
DonieBrasco
#100819 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Odrasli ljudi sto je najgore ali kurcenje na max.
- bitanga_sa_otesa
#100820 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ma odrasli su qratz moj ,nema tu mozga ...
nisu zivjeli kad su trebali pa sad nasli da zive . da je kome sta bilo ne bi se kurcili vec bi kmecali okolo.
samo to treba dobro derat po dzepu ,za kurcenje ima vrijeme i mjesto.
prijavis se u neki tim ,kupis opremu ,platis kotizaciju pa na stazu ili skakaonice i dokazuj se ,a ne po glavnoj ulici
-
noviclan
#100821 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
100%, da je drug (m)uk cistio saobracajnice, kutac bi ovaj stao na skije da ga jaro vuce po asfaltuDonieBrasco wrote: ↑09/01/2026 17:28 Ne znam da li ste vidjeli na instagramu ovaj lik sto su ga vukli autom dok je bio na skijama, lik hladno objavio snimak, pravda se on ujedno i kurci istovremeno kako se jednom zivi i kako ne zali sto je uradio, nikoga kao nije ugrozio, briga ga za saobracaj i ovo-ono. Kao on je iskusan skijas zna sta radi i nikoga nije ugrozio, a najjece mu je jednom se zivi pa eto zato ne i ovo.
- bitanga_sa_otesa
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#100823 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
standardica..
-
Naslovnica
#100824 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
šta vi znate sarajlijice, lik je top, urbana faca , profesionalac, nikoga nije ugrozio, živi svoj život i snove, gleda svoja poslabitanga_sa_otesa wrote: ↑09/01/2026 17:31ma ima i na youtube video cijeli,naisla murija kriju skije, 3.14ckice maleneDonieBrasco wrote: ↑09/01/2026 17:28 Ne znam da li ste vidjeli na instagramu ovaj lik sto su ga vukli autom dok je bio na skijama, lik hladno objavio snimak, pravda se on ujedno i kurci istovremeno kako se jednom zivi i kako ne zali sto je uradio, nikoga kao nije ugrozio, briga ga za saobracaj i ovo-ono.![]()
![]()
![]()
a vamo mudonje neke... balavurdija razmazena i raspustena![]()
bolje vam je da se prihvatite lopate ili nastavite kukati
podrška našem gaziji!
svaka čast brte i ne obaziri se na sitne duše, pucaju od ljubomore što i oni ne mogu ovako
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#100825 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
A dizel nikad jevtiniji