Venecuela
-
palermo
#2926 Re: Venecuela
Okreni, obrni, na forumu Trump I americanci ispadose donosioci slobode I mira napacenom narodu. Osobito mi se svidjelo ovih 2 % od cijene I 10 % profita sto dobijes.od.onoga sto je kao tvoje 
- Point.
#2927 Re: Venecuela
Šta je međumrežje?JohnnyS wrote: ↑09/01/2026 11:21Koliko vidim po međumrežju Ekvatorska Gvineja ima isti BDP po stanovniku ko Bosna i Hercegovina što je jako dobro za afrički državu, a naftu su počeli ozbiljnije otkrivati i koristiti u drugoj polovici devedesetih (a ne u isto vrijeme kao Norveška), do tad su se bavili kakaom i ribolovom. Uglavnom, građani Venecuele će itekako profitirati da budu ko Ekvatorska Gvineja, a za Norvešku ćemo vidjeti. Ne bi ni mi bili bogati ko Norvežani taman da na dubravskoj visoravni nađu najveće zalihe nafte u galaksiji, a i mi smo u staroj kurvi. Ne valja ti taj white guilt koji su nam Židovi nametnuli kroz medije.dr_Evil wrote: ↑09/01/2026 10:23Susjed to je sustina svega. Samo sto ebi ga postoje opet i nivoi koliko mozes izvuci iz tog da budes poslusan.
Mozemo uporediti naftnu bajku recimo jedne Norveske sa recimo jednom Ekvatorskom Gvinejom. Ni jedna od ove dvije nije bas imala za hljeba kad je krenulo naftno razdoblje, niko nije imao tehnologiju, nije je znao pronaci, niti sta ce sa istom. Ali jedna je bila kolonija, a druga ravnopravna historijska clanica kraljevskih obitelji stare ku*ve.
Sta dobije narod u Gvineji od tog sto su puni nafte? Da li bi ti da zivis u Gvineji izabrao da budes grob ili rob? I opet kazem, Maduro da je bio pravi drug komunjara davno bi pozvao na izbore i rekao da on nije u stanju da se izbori sa imperijalistickom diktaturom pogotovo u doba cetvrtog rajha i tako sacuva tekovine revolucije, ali nije. Ali nece Venecuela postati Norveska, ne brinite, nego ce postati/ostati Gvineja.
- JohnnyS
#2928 Re: Venecuela
GuglajPoint. wrote: ↑09/01/2026 17:31Šta je međumrežje?JohnnyS wrote: ↑09/01/2026 11:21Koliko vidim po međumrežju Ekvatorska Gvineja ima isti BDP po stanovniku ko Bosna i Hercegovina što je jako dobro za afrički državu, a naftu su počeli ozbiljnije otkrivati i koristiti u drugoj polovici devedesetih (a ne u isto vrijeme kao Norveška), do tad su se bavili kakaom i ribolovom. Uglavnom, građani Venecuele će itekako profitirati da budu ko Ekvatorska Gvineja, a za Norvešku ćemo vidjeti. Ne bi ni mi bili bogati ko Norvežani taman da na dubravskoj visoravni nađu najveće zalihe nafte u galaksiji, a i mi smo u staroj kurvi. Ne valja ti taj white guilt koji su nam Židovi nametnuli kroz medije.dr_Evil wrote: ↑09/01/2026 10:23
Susjed to je sustina svega. Samo sto ebi ga postoje opet i nivoi koliko mozes izvuci iz tog da budes poslusan.
Mozemo uporediti naftnu bajku recimo jedne Norveske sa recimo jednom Ekvatorskom Gvinejom. Ni jedna od ove dvije nije bas imala za hljeba kad je krenulo naftno razdoblje, niko nije imao tehnologiju, nije je znao pronaci, niti sta ce sa istom. Ali jedna je bila kolonija, a druga ravnopravna historijska clanica kraljevskih obitelji stare ku*ve.
Sta dobije narod u Gvineji od tog sto su puni nafte? Da li bi ti da zivis u Gvineji izabrao da budes grob ili rob? I opet kazem, Maduro da je bio pravi drug komunjara davno bi pozvao na izbore i rekao da on nije u stanju da se izbori sa imperijalistickom diktaturom pogotovo u doba cetvrtog rajha i tako sacuva tekovine revolucije, ali nije. Ali nece Venecuela postati Norveska, ne brinite, nego ce postati/ostati Gvineja.
- JohnnyS
#2929 Re: Venecuela
Ja ne znam da je itko to rekao, dapače, na ovom forumu je vrlo jasno da su Amerikanci zli, a razni maduri, chavezi, kurci palci redom dobročinitelji
-
palermo
#2930 Re: Venecuela
Meni se bogami cini da je u ovih par zadnjih postova bas naznaceno kako amerikanci donose prosperitet I progres.
Mozda je do mene.
Nekako mi ispade kolonijalizam ( I to u izvornom.obliku) kao neka vrsta pogonskog tocka za put ka boljem zivotu.
- JohnnyS
#2931 Re: Venecuela
Krivo ti se očito čini, osim ovih nastanjenih u Americi i nas par domaćih izdajnika, većina je unisono na strani jadnog otetog Madura i već žali narod Venecuele zbog crnih dana koji im slijedepalermo wrote: ↑09/01/2026 18:03Meni se bogami cini da je u ovih par zadnjih postova bas naznaceno kako amerikanci donose prosperitet I progres.
Mozda je do mene.
Nekako mi ispade kolonijalizam ( I to u izvornom.obliku) kao neka vrsta pogonskog tocka za put ka boljem zivotu.
-
palermo
#2932 Re: Venecuela
JohnnyS wrote: ↑09/01/2026 18:06Krivo ti se očito čini, osim ovih nastanjenih u Americi i nas par domaćih izdajnika, većina je unisono na strani jadnog otetog Madura i već žali narod Venecuele zbog crnih dana koji im slijede
Pa.rekoh ovih par zadnjih postova
Al ne vidjeh ja da se nesto I Maduro brani...samo nekako ljudi primjecuju da je jedina dobrobit venecuelanskom.narodu to sto ve sada moci samo americku robu kupovati I znati ce da je njihova nafta u dobrim rukama. Ako ova predsjednica ( inace Madurova potpredsjednica) bude znala pregovarati, mozda budu dobili I 3 % od prodaje
- JohnnyS
#2933 Re: Venecuela
Ovih zadnjih par postova i mi imperijalisti došli do riječi 
Sve što ispregovara više od nula koliko sad imaju je dobro
Sve što ispregovara više od nula koliko sad imaju je dobro
- Point.
#2934 Re: Venecuela
Lakše da ti napišeš.JohnnyS wrote: ↑09/01/2026 17:50GuglajPoint. wrote: ↑09/01/2026 17:31Šta je međumrežje?JohnnyS wrote: ↑09/01/2026 11:21
Koliko vidim po međumrežju Ekvatorska Gvineja ima isti BDP po stanovniku ko Bosna i Hercegovina što je jako dobro za afrički državu, a naftu su počeli ozbiljnije otkrivati i koristiti u drugoj polovici devedesetih (a ne u isto vrijeme kao Norveška), do tad su se bavili kakaom i ribolovom. Uglavnom, građani Venecuele će itekako profitirati da budu ko Ekvatorska Gvineja, a za Norvešku ćemo vidjeti. Ne bi ni mi bili bogati ko Norvežani taman da na dubravskoj visoravni nađu najveće zalihe nafte u galaksiji, a i mi smo u staroj kurvi. Ne valja ti taj white guilt koji su nam Židovi nametnuli kroz medije.
-
palermo
#2935 Re: Venecuela
Dobro si rekao, vi imperijalisti
I naravno da je dobro za njih, nisu vise ni zasluzili. Jos samo kad ne bi bilo tih jebenih migranata da unose nered u uredjene zemlje.
- JohnnyS
#2937 Re: Venecuela
Pa nema nijedna država obvezu da ikog primi. Logično da će primiti imigranata točno onoliko koliko treba, sve preko je višak. Lijepo da na forumu ima taj neki sentiment prema slabim i nemoćnim, ali kod mene to nimalo ne prolazi, ja sentiment imam samo prema svojoj obitelji.
-
palermo
#2938 Re: Venecuela
Kao I ja.JohnnyS wrote: ↑09/01/2026 18:32Pa nema nijedna država obvezu da ikog primi. Logično da će primiti imigranata točno onoliko koliko treba, sve preko je višak. Lijepo da na forumu ima taj neki sentiment prema slabim i nemoćnim, ali kod mene to nimalo ne prolazi, ja sentiment imam samo prema svojoj obitelji.
Samo sto mene onda ne cudi sto ovaj sto nema hoce da uzme od mene. Ili da se uvali na.moje mjesto. Nekako mi cak to ima I logike.
- JohnnyS
#2939 Re: Venecuela
Ima i logike onda da ih se onemogući u tome.palermo wrote: ↑09/01/2026 18:37Kao I ja.JohnnyS wrote: ↑09/01/2026 18:32Pa nema nijedna država obvezu da ikog primi. Logično da će primiti imigranata točno onoliko koliko treba, sve preko je višak. Lijepo da na forumu ima taj neki sentiment prema slabim i nemoćnim, ali kod mene to nimalo ne prolazi, ja sentiment imam samo prema svojoj obitelji.
Samo sto mene onda ne cudi sto ovaj sto nema hoce da uzme od mene. Ili da se uvali na.moje mjesto. Nekako mi cak to ima I logike.
-
palermo
#2940 Re: Venecuela
Naravno. Trumpovske logike.JohnnyS wrote: ↑09/01/2026 18:38Ima i logike onda da ih se onemogući u tome.palermo wrote: ↑09/01/2026 18:37Kao I ja.JohnnyS wrote: ↑09/01/2026 18:32
Pa nema nijedna država obvezu da ikog primi. Logično da će primiti imigranata točno onoliko koliko treba, sve preko je višak. Lijepo da na forumu ima taj neki sentiment prema slabim i nemoćnim, ali kod mene to nimalo ne prolazi, ja sentiment imam samo prema svojoj obitelji.
- JohnnyS
#2941 Re: Venecuela
-
palermo
#2942 Re: Venecuela
A.necu I'm dati svoje. Nisam toliki humanista bas
Al.hocu I jesam na njihovoj strani kad I oni traze svoje mjesto pod suncem koje grije jace I bolje.
- alijagoro
#2943 Re: Venecuela
Jel to vrijedi i za UkrajinuHendrix wrote: ↑08/01/2026 23:23Upravo ovo.
Maduro je mogo skontat nacin da placa reket americkim naftasima ko sto arapske zemlje rade decenijama i imati stabilnu ekonomiju. Diktatorski ego je ipak jaci od toga.
Ako nisi u istoj kategoriji nemas ti sta da se kurcis i inatis velesilama. Jbg, to je tako i svi bi mi htjeli pravdu i mir kao miss svijeta, ali realnost je drugacija.
- alijagoro
#2944 Re: Venecuela
Ja kako sam skonto neke forumase, Trump bi trebao neki orden ili nagradu jer je uhapsio Madura koji se kurcio
- jeza u ledja
#2946 Re: Venecuela
Ah kako je ovaj forum nekada volio kvotati ovog havera Jeffrey Epsteina...geralt wrote: ↑09/01/2026 16:09
Podsjetih se Noama Chomskog i njegovog stava o genocidu Crvenih Kmera u Kambodzi, kada je pisao clanke kako izbjeglice iz Kambodze lazu o onome sto se desava da bi dobile azil. Jer se njihove price nisu uklapale u njegovu bajku o dobrom revolucionaru Polu Potu i zlim imperijalistima koji ga klevecu. O onome sto je Chomski pisao o nama i nasem ratu ne treba trositi rijeci.
Koristi logiku, budi otvoren za nove informacije cak i ako ti se ne uklapaju u ideolosku matricu. Nemoj biti Noam Chomski (dobar savjet za zivot generalno).
- JohnnyS
#2948 Re: Venecuela
Ti si neki, iz dijaspore mi kritiziraš korištenje jezika koji je služben u Bosni i Hercegovini i to selektivno se stalno iživljavaš nad govornicima hrvatskog jezika. Zamisli da ja stalno tarem nekoga jer govori npr. lahak ili mehak. Da sam S. K., zastupnik, prijavio bih te nadležnim službama zbog širenja međunacionalne netrpeljivosti.
-
swanfilter
#2949 Re: Venecuela
Sta mene zanima.
Jel Venecuela, kada je nafta u pitanju, americki zalog za buducnost? Jer njihovu naftu kao takvu mogu obraditi samo americke i kineske rafinerije. Mimo cinjenice da su ovim cinom rusko-kineskoj hidri odrezali glavu...
Jel Venecuela, kada je nafta u pitanju, americki zalog za buducnost? Jer njihovu naftu kao takvu mogu obraditi samo americke i kineske rafinerije. Mimo cinjenice da su ovim cinom rusko-kineskoj hidri odrezali glavu...
-
zilog
#2950 Re: Venecuela
A ti si stvarno pisao hrvatski, kada napisa medjumrezje? Ja sam mislio da se zezas, jer ne vidim da to neko koristi.JohnnyS wrote: ↑09/01/2026 21:49Ti si neki, iz dijaspore mi kritiziraš korištenje jezika koji je služben u Bosni i Hercegovini i to selektivno se stalno iživljavaš nad govornicima hrvatskog jezika. Zamisli da ja stalno tarem nekoga jer govori npr. lahak ili mehak. Da sam S. K., zastupnik, prijavio bih te nadležnim službama zbog širenja međunacionalne netrpeljivosti.
Bas neka ortodoksna varijanta...
Haj neka, samo ti ne bih preporucio da to koristis u Hrvatskoj.